Daye'in savunmada defoları var kabul ama savunmada bu kadar kötü gözükmesinin bir diğer sebebi de ilk adımda, çabucak geçilen kısalarımız. Daye yardıma giderken, Daye'in adamları boş kalıyor.
Daye savunma defoları olan bir oyuncu değil. Savunma yapmıyor direkt. Bu adam savunmanın kitabının basılıp dagıtıldıgı Detroit ve San Antonio'da kendine yer bulamadı.
Daye'yi tolere edecek bir savunma organizasyonu yok malesef.
Vay arkadaş, hücum potansiyelin iyi olunca istersen savunmada halay bile çekebilmelisin demek. Takım illa senin g.tünü toplamak zorunda yani.
Bowen ile Harden'ın arası da yok zaten savunma anlamında. Standart bir savunma falan yapamaz yani.
Başlarda "Motive olunca çok da iyi savunma yapar" diye savunuluyordu. Şimdi de "Adam atiyor işte bi de savunma mı yapsın isterseniz çayı da demlesin" diye savunuluyor.
Vallahi tebrikler.
Sevgili adaş söylemek istediklerini anlıyorum. bahsettiğin noktalarda da haklısın. Eurolegue'de kimsenin savunma yapmamasını tolere etmeyecek kadar sertleşmeye başladı cidden. Diğer maçları izliyorum; kalite düşük olsa da, savunma sertliği NBA normal sezonun çok önünde.
Bunlar bir yana sormak istediğim soru şu ; Daye için bu şekilde yani, savunma yapmayan oyunculara tahammül yok derken, zaman zaman lehine yazdığın Schilb'i bireysel ve takım savunması anlamında nereye koyuyorsun?
Sorumu yanlış anlama lütfen, yazılarını ciddi anlamda takip ettiğim ve basketbol bilgine güvendiğim için soruyorum..