Avustralya Açık 2010

Avustralya Açık'ı Kim Kazanır?

• Federer

Oy: 0 0.0%
  • Del Potro

• Diğer

• S.Williams

• E.Dementieva

• M.Sharapova

• A.İvanoviç

• K.Clijters

• Kullanılan toplam oy
    21
Emre Yuksel' Alıntı:
marsel ilhan artık doya doya ağlayabilir.. ana tabloya yükselme maçında, setlerde durum 1-1 iken bir araba dolusu maç puanınından yararlanamadı.. servis kırdıktan sonra kendi servis oyunlarını kazanamadı v.s. decider'ı 11-9 kaybetti ve elendi.. acı ama gerçek..

Emre, sen kızdın diye Marsel'i ana tabloya aldılar. :) Daha önce ana tabloya yükselen Gilles Simon'un sakatlanıp turnuvadan çekilmesiyle dünya sıralamasında en iyi durumda olup, ön eleme maçlarında en yüksek skorla elenen tenisçilerin elde ettiği hakla Marsel İlhan ana tabloya yükseldi. İlk turdaki rakibi Sebastien Grosjean. Bu adam biraz ters gelebilir bizimkine...

"Federer, Nadal'ı korumak için ağzını bozdu !

Roger Federer'in Fransız gazetesi L'equipe'ye verdiği röportajda, Rafael Nadal'a laf söyletmemesi dikkat çekti...

L'equipe gazetesinde yayınlanan metin, 5 Ocak 2010 tarihinde yapılmış röportaja ait.

Doha'da antrenmandan sonra arabasına binen Roger Federer'e, bir anda teklif edilen röportaj talebi ve İsviçreli'nin bu teklifi 'arabaya gel' diyerek kabul etmesiyle söyleşi başlıyor.

Federer özetle kariyerindeki beklentilerden bahsederken, Fransız muhabir, "Rafael Nadal, Roma'dan beri turnuva kazanamıyor. Bazı düşüncelere göre asla eski Rafa'yı göremeyeceğiz" şeklindeki soruya enteresan bir cevap verdi.

Türkçe karşılığı saçmalık, İngilizce karşılığı bulls*it olan Fransızca 'conneries' lafını söyleyen dünyanın 1 numarası, "Bu dediğiniz tam bir saçmalıktan ibaret. Doha ve Abu Dhabi'de nasıl oynadığını görmediniz herhalde. Rafa'dan eksilen hiçbir şey yok aksine Nadal emin adımlarla geri dönüyor" şeklinde konuştu."

Nadal'da, Katar yarı finalinde Federer-Davydenko maçında saha kenarından Federer'i destekliyordu.

Bu adamların bu centilmenliğine hayranım ya, her rakip arasında böyle olsa keşke. Rakibi bırak, bu iki centilmenin taraftarları birbirine giriyor...

Marsel'in ana tablo'ya kalmasına sevindim,inşallah birkaç tur ilerler.Bu ilk turlarlarda büyük ve popüler isimlerden biriyle karşılaşma durumu var mı?Amerika Açık'ta Roddick ile karşılaşma şansı vardı ama oraya kadar gelememişti.Bir Türk tenisçisinin adının duyulması açısından böyle bir durum olsa gayet güzel olur.
Umarım birgün onu Federer,Nadal karşısında mücadele verirken izleriz.

Ankette hala benden başka "bayanlarda kim şampiyon olur?" sorusuna "diğer" seçeneğini işaretleyen yok...

Yok mu ya Justin Henin'in kazanacağını düşünen? İddalıyım... Erkeklerde Federer, bayanlarda Henin'i tek geçerim...

sharapova nerdeyse turnuva başlamadan elenerek bir rekora imza attı..
açılış maçında kirilenko'ya yenildi 3 sette..
kirilenko bir de sus işareti yaptı üzerine, o da kreması oldu..
"the curse of sasha vujacic" diye buna derim..
böylece yine jelena dokic'e kaldık. o da 2 tur ya geçer, ya geçemez şu haliyle..
ev sahibi diye jelena'yı akşam seasına, rod laver arenaya yazmışlar.
belki seyirci gazıyla kleybanova'yı yenebilir diye..
clijsters de turnuvaya çok hızlı girenlerden.. Aralar dahil 50 dakikada maç bitirmiş..

an itibari ile marsel, ilk sette 5-4 önde ve set için servis atıyor..
ancak bir çok korttaki maçta olduğu gibi onda da " play suspended" yazıyor..
problem ne bilmiyorum.. hava kararması olamaz.. yağmur belki..
ama büyük kortlarda maçlar devam ediyor.. del potro oynuyor mesela şu anda..
belki de bilişim anlamında bir tıkanıklık var.. nasılsa öğreniriz..
marsel ilk seti almaya çok yakınken oluyor bunlar..

İlk seti 6-4 alan Marsel 2.sette rakibinin servisini kırdı 2-1 önde ve servis sırası Marsel'de..

Nadal'ın maçını izliyorum oda 2-0 önde setlerde..

Marsel 4-2 önde ikince sette an itibariyle.

Nadal 3-0 aldı. Şortu, resimdeki kadar kötü durmuyor Emel, göz zevkini rahatsız etmiyor yani. :) Yalnız, kendisine "Rafa" denilmesinden rahatsız olan biri neden ayakkabısına "Rafa" yazdırır anlamadım.

dayan ulan marsel bariyer dibinden !!
az kaldı dayan..

14.48 itibari ile edit: maçların sürekli sekteye uğramasının nedeni yağmurmuş. marsel 'in maçı yarın devam edecek.. yağmur olabileceğini tahmin etmiştim ama büyük kortlardaki maçların devam etmesi kafamı karıştırmıştı.. onların üstü kapalı tabii..

emel bu yazdıklarımı görmesin ama gerçekten kimi tutsam eleniyor..
sharapova'dan sonra dokic de ilk turda elendi..
elimde kala kala bir f.pennetta kaldı..
avustralya dokic'i kaybetti.. en güçlü umutları tabii ki s.stosur..
artık serena -venus kardeşleri tutuyorum..
madem hep ters kepçe oluyor.. artık böyle..

Emre Yuksel' Alıntı:
emel bu yazdıklarımı görmesin ama gerçekten kimi tutsam eleniyor..
sharapova'dan sonra dokic de ilk turda elendi..
elimde kala kala bir f.pennetta kaldı..
avustralya dokic'i kaybetti.. en güçlü umutları tabii ki s.stosur..
artık serena -venus kardeşleri tutuyorum..
madem hep ters kepçe oluyor.. artık böyle..

Federer'den vazgeçme o zaman Emre, Forever Federer (!) :p

Tebrik ediyorum Emre abi,sendeki bu istikrar kimsede yok,bu turnuvada da formun devam ediyor hemde yükselerek,yalnız çok hızlı bir başlangıç olmuş yahu.
Neyse geçmiş olsun,artık kalan sağlara bakmak lazım ama elde de pek birşey kalmamış,onunda elden gitmesi yakındır. :)

Henin,Kim,Dementieva,Safina, ve Nadal'da herhangi bir süpriz yok,yollarına devam etmişler,yalnız ikinci turda erken final olacak Henin ve Dementieva'dan biri erken veda edecek,hak eden yoluna devam etsin diyelim.

Son olarak Forever Marsel.

şarapovanın maçını seyrettim şanssızdı ama krilenko da hakketi maçı. 3. sette ilk servisini kırdıktan sonra da yakalayamadı şarapova. açıkcası sert zeminde iyi olan serenanın şampiyon olacağını düşünüyorum ama şarapovayı finalde istiyordum hatta şampiyon olmasını. bayanlarda motivasyonum gitti. Artık Go Federer Go diyecez..

Emel Dizili' Alıntı:
Tebrik ediyorum Emre abi,sendeki bu istikrar kimsede yok,bu turnuvada da formun devam ediyor hemde yükselerek,yalnız çok hızlı bir başlangıç olmuş yahu.
Neyse geçmiş olsun,artık kalan sağlara bakmak lazım ama elde de pek birşey kalmamış,onunda elden gitmesi yakındır. :)

Henin,Kim,Dementieva,Safina, ve Nadal'da herhangi bir süpriz yok,yollarına devam etmişler,yalnız ikinci turda erken final olacak Henin ve Dementieva'dan biri erken veda edecek,hak eden yoluna devam etsin diyelim.

Son olarak Forever Marsel.

pennetta güzel kız ama . )
siz bir tenisçiyi tutarken neye bakıyorsunuz anlamıyorumki..
güzelliğine değil mi . )

Emre Yuksel' Alıntı:
pennetta güzel kız ama . )
siz bir tenisçiyi tutarken neye bakıyorsunuz anlamıyorumki..
güzelliğine değil mi . )

Doğru güzel,erkek olsam belki bakardım ama sorun bana ise ben daha çok bayan tenisçilerin sükunetine bakıyorum,ne kadar az çığlık o kadar destek:)

Erkeklerde ise öncelikle oyununa,efendiliğine,sükunetine,yeteneğine,asaletine vs.(Gerisini Saadet tamamlasın)(Sanırım Roger Federer'i özetledim :) )

ve marsel başardı... yendiği grosjean asla boş oyuncu değil..
son yıllarda yaşından kaynaklı bir düşüşü oldu ama zamanının baş tenisçilerindendi.
2001 yılında burada yarı final falan oynamış..
O'nu 3 sette geçen Marsel'e ne söylesek az.. Helal olsun..
şimdiki rakip 11 numaralı seribaşı, Şili 'li Fernando Gonzalez..
Bol bol başarılar diliyoruz..

erkeklerde ana tablonun alt tarafında ilk tur bitti..
genelde servise dayalı oynayan bir kaç amerikalı tenisçi var..
isner, querry, mardy fish gibi..
onlar için bir kıyım olmuş.. bir tek isner,5 sette kendini kurtarmış..

bayanlarda da alt taraf bitti.. bugün üst taraf oynanıyor..
sharapova en büyük sürpriz oldu elenerek..
bayanlarda tüm gözler e. dementieva - j.henin 2. tur maçında.
böyle bir final oynansa kimse şaşırmazdı. ikisi de o kapasitedeler..
herhalde izleyemeyiz ama süper maç olur...

roland garros-2009 dan bu yana manşetlerden inmeyen soderling,
ilk turda gronellers diye adı sanı duyulmamış bir ispanyola elendi..
belki de nadal'ın eski dostudur.. aynı yaşlardalar zaten.
roland garros'nun intikamını almıştır kendince.