Emre, senin dediğin üçlü çekeriz, meşela yakarız vs. Marsel'in maçında olmuş. 150 kadar taraftar meşalelerle, marşlarla ortalığı birbirine katmışlar, bazıları Şili'li taraftarlara saldırmış, 30 küsur kişi gözaltına alınmış. Eurosport Spikeri: "Yıllardır maç anlatırım, hayatımda ilkkez böyle bir durumla karşılaşıyorum, her sayıya sanki final maçında müthiş bir vuruşla kazanmış gibi tezahürat yapıyorlar, tvnizin sesi yüksek değil adamlar hakikaten çok bağırıyorlar, bu seslerin hepsi onlardan geliyor." gibisinden ifadeler kullanmış. Meşale dumanları dağılana kadar yayına bir süre ara vermiş eurosport.
Yurdum insanı mekan ayırmıyor her yerde aynıyız.
Ve Melbourne?ün 3 numaralı kortundaki mücadele, ?sessizliğin? bir kültür haline geldiği bir tenis maçından çıkıp futboldan sahneleri barındırmaya başladı..
Örneğin tenis geleneğinde rakibin hatalı vuruşları seyirciler tarafından alkışlanmaz.. Oysa bizim fanatikler Gonzalez?in her hatalı hareketinde gol sevinci yaşadılar.. Set puanları arasında Marsel?i coşkulu bir biçimde destekledikleri için hakem tarafından sessiz olmaları konusunda 10?u aşkın defa uyarıldılar.. Ancak bu coşkuya rağmen Marsel ilk seti kaybetti..
İşte Marsel?in maçını Eurosport ?ta anlatan David Mercer?dan inciler:
* ?HAYATIMDA çok tenis maçı anlattım ama bu izlediğim gerçekten garip bir şey.?
* ?HER puanda bağırıyorlar. Marsel sanki final maçında maç puanı kullanıyor.?
* ?BÜTÜN maç böyle devam edemezler, eğer maç 5 sete giderse ses telleri ne olacak??
* ?EĞER ekranınızı yeni açıyorsanız, TV?nizde bir arıza yok, bu ses gerçekten bu kadar yüksek.?