Avustralya Açık 2010

Avustralya Açık'ı Kim Kazanır?

• Federer

Oy: 0 0.0%
  • Del Potro

• Diğer

• S.Williams

• E.Dementieva

• M.Sharapova

• A.İvanoviç

• K.Clijters

• Kullanılan toplam oy
    21
Emre Yuksel' Alıntı:
Federer, çok sevdiğim, başarılı, yetenekli, iyi bir sporcu..
O'nu destekliyorum artık..
Umarım bu tunuvayı da kazanır..
Bayanları da Serena kazansın istiyorum..

Ahahaha Allah iyiliğini versin emi abi :) Ama sen bile durdurmazsın Federer'i yani inşallah :)

Emre Yuksel' Alıntı:

Ben nedense fenomenleri çok sevmem,o yüzden ikisinin de kazanmasını istemiyorum..

Nadal'ın geri dönüşünü izlemek benim için daha büyük bir keyif olacaktır..

Emre, senin dediğin üçlü çekeriz, meşela yakarız vs. Marsel'in maçında olmuş. 150 kadar taraftar meşalelerle, marşlarla ortalığı birbirine katmışlar, bazıları Şili'li taraftarlara saldırmış, 30 küsur kişi gözaltına alınmış. Eurosport Spikeri: "Yıllardır maç anlatırım, hayatımda ilkkez böyle bir durumla karşılaşıyorum, her sayıya sanki final maçında müthiş bir vuruşla kazanmış gibi tezahürat yapıyorlar, tvnizin sesi yüksek değil adamlar hakikaten çok bağırıyorlar, bu seslerin hepsi onlardan geliyor." gibisinden ifadeler kullanmış. Meşale dumanları dağılana kadar yayına bir süre ara vermiş eurosport.

Yurdum insanı mekan ayırmıyor her yerde aynıyız. :)

Ve Melbourne?ün 3 numaralı kortundaki mücadele, ?sessizliğin? bir kültür haline geldiği bir tenis maçından çıkıp futboldan sahneleri barındırmaya başladı..

Örneğin tenis geleneğinde rakibin hatalı vuruşları seyirciler tarafından alkışlanmaz.. Oysa bizim fanatikler Gonzalez?in her hatalı hareketinde gol sevinci yaşadılar.. Set puanları arasında Marsel?i coşkulu bir biçimde destekledikleri için hakem tarafından sessiz olmaları konusunda 10?u aşkın defa uyarıldılar.. Ancak bu coşkuya rağmen Marsel ilk seti kaybetti..

İşte Marsel?in maçını Eurosport ?ta anlatan David Mercer?dan inciler:

* ?HAYATIMDA çok tenis maçı anlattım ama bu izlediğim gerçekten garip bir şey.?

* ?HER puanda bağırıyorlar. Marsel sanki final maçında maç puanı kullanıyor.?

* ?BÜTÜN maç böyle devam edemezler, eğer maç 5 sete giderse ses telleri ne olacak??

* ?EĞER ekranınızı yeni açıyorsanız, TV?nizde bir arıza yok, bu ses gerçekten bu kadar yüksek.?

Emre Yuksel' Alıntı:

Emre abi ellerini Federer'in üzerinden çek lütfen,bizlerin saadetine mani olma:)
Gerçi,
Ş.Saadet Ünal' Alıntı:
Ama sen bile durdurmazsın Federer'i yani inşallah

Federer'in maçını izleyecektim ama uyanamamışım,bu turnuvanın maç saatleri çok ters yahu.
Federer 3-0 ile rahat bir galibiyet almış.
------------------------
Halil İbrahim' Alıntı:
Emre, senin dediğin üçlü çekeriz, meşela yakarız vs. Marsel'in maçında olmuş. 150 kadar taraftar meşalelerle, marşlarla ortalığı birbirine katmışlar, bazıları Şili'li taraftarlara saldırmış, 30 küsur kişi gözaltına alınmış.

http://img709.imageshack.us/img709/1329/1292592822101201013.jpg

Yorumsuz.

Halil İbrahim' Alıntı:
Emre, senin dediğin üçlü çekeriz, meşela yakarız vs. Marsel'in maçında olmuş. 150 kadar taraftar meşalelerle, marşlarla ortalığı birbirine katmışlar, bazıları Şili'li taraftarlara saldırmış, 30 küsur kişi gözaltına alınmış. Eurosport Spikeri: "Yıllardır maç anlatırım, hayatımda ilkkez böyle bir durumla karşılaşıyorum, her sayıya sanki final maçında müthiş bir vuruşla kazanmış gibi tezahürat yapıyorlar, tvnizin sesi yüksek değil adamlar hakikaten çok bağırıyorlar, bu seslerin hepsi onlardan geliyor." gibisinden ifadeler kullanmış. Meşale dumanları dağılana kadar yayına bir süre ara vermiş eurosport.

Yurdum insanı mekan ayırmıyor her yerde aynıyız. :)

İyi sallamışlar..

Serena'nın geçen yıl çizgi hakemine yaptığı çirkeflikler, diğer Amerika'lı Andy'e de bulaşmış. Maçın orta hakemine inanılmaz "biip"lenecek şeyler söyledi (zaten biiplemişler sonradan :)). Maçtan sonra görüntüleri izleyince hatalı olduğunu görüp gazeteciler önünde özür dilemiş Serana gibi tepkiler artıncaya kadar beklememiş. Bu Amerika'lıların var bir derdi hakemlerle...

Maç esnası meşale yakmak gibi bir davranış sergilediklerine inanmıyorum. Set arası yada maç öncesi yapmışlardır.

Eurosporttaki spiker yalnız çok saçmalamış. Sanırım ilk maç anlatışı yada tenisle yeni haşır neşir oluyor. Arjantinde Sabatininin maçlarında olanları düşünsün bir. Hadi sabatini'ye yaşı tutmuyor. Paris Tenis turnuvasında nadal'a yapılan terbiyesizlikler gibi gozales'e mi sallasalardı ellerindekileri atsalardı? Zaten o paris seyircisi (fransızlar ya, çok naiflerdir ya) Kendi vatandaşlarına bile neler yaptılar Federer sevgisi ile. Bence meşaleyi ne zaman yaktıkları önemli tabi ama onun dışında önemli bişi yok. tamamı ile spikerin terbiyesizliği. Bu kadarda aşağılamayın kendinizi. Ben bu meşale olayına denk gelmedim ama maça baktım oyun esnası seyirciden gürültü görmedim duymadım. O esnada schneider'in maçıydı sanırım bitmek üzereydi onu seyretmeyi tercih ettim. Zaten maç esnası ses olsa eurosport görüntüleri orada. bir haber bülteni bu akşam gösterir seyrederiz.

teşekkür ederim emel. Bunu duymak daha iyi oldu.. Kafatascı biri değilim hatta dünya görüşüme ters. Bu tarz aşağılanmaları da haketmiyorduk. Böyle düşünüp, seslendiren birinin olması hoş..

Bu haberi okuduğumda zannettim ki Şilili taraftarlarla bizimkiler birbirine girdi.Aklıma Sırp ve Boşnak taraftarların kavgaları geldi.Öyle yazılmışki haberde meşaleler atmalar eurosport'un yayını kesmesi.Cidden büyük bir olay olduğunu zannettim.

Okuduğum kadarıyla basının abartması var.Tenisçimizi desteklemek, tezahüratta bulunmak ne zamandır suç oldu.Haberi yapanlar resmen Türk taraftarları cahil göstermiş.Bu haberi yapanda yine bizim basınımız.

deniz olaya bağımsız bakılırsa haklı oldukları taraflar var. tenis, teamülleri , yazısız kuralları çok olan, geleneksel bir spor.. mesela teniste seyircinin oyun esnasında çıtı çıkmaz.. hatta ayağa kalkıp dolaşmaz bile.. kaybedilen puanlar alkışlanmaz.. mesela biri çok iyi bir vuruş yaptı, top köşeye oturdu.. alkışı hak eder.. bir diğer puanda top filede kaldı, alkışlanmaz.. dediğim gibi gelenekleri güçlü bir spor.. mesela wimbledon finallerinden sonra, kupa töreni öncesi korta giderken, kent dükü /düşesi hep top toplayıcı çocuklarla konuşur.. 100 seneyi aşkın zamandır bu böyle.. bu kadar geleneksel ve kurallı bir sporun tribününde bırakın meşalyi, tezahüratı, dediğim gibi ayağa bile kalkılmaz..

bir de olayın başka boyutu var.. tamam yukarıdaki paragraf olması gereken belki ama bunu sadece Türkler bozmadı.. Mesela 1999 da bir Roland Garros finali oynandı.. Tenis tarihinde böyle bir maç yok. Yuhalamalar, servis atarken bağırıp çağırmalar, ıslıklar.. Bir futbol maçından farksızdı.. Hingis'i resmen bitirdiler.. Fransız seyircisi her sene bir vukuat yapıyor böyle.. Bir sene de Nadal-Federer maçında Federer i tutacağız diye ortalığı birbirine sokmuşlardı.. Aynı şekilde bir çok yerde, bir çok olaylar yaşandı..

Anlatmak istediğimiz özetlersem; evet türklerin yaptığı genel tenis teamülleri içinde yanlıştır.. bir tenis seyircisine yakışmaz .. tenis kendine özgü ve elit bir spordur .Ancak bu kurallara uymayan sadece türkler değil.. Kendini çok medeni sanan Fransızların yaptıkları ortada.. Her yerde, her şehirde yaşanıyor bunlar.. Eurosport spikerinin işine gelmemiştir hatırlamak..

`BESIDES the recurrence of violence among Balkan fans on the first day of the Australian Tennis Open this year being self-evidently stupid and embarrassing, it is perhaps above all really pathetic.
It's not about support, or being oppressed back in the homeland, or avenging anything: it's about brats with rats tails and silver tips in their hair wanting to stick it up their confected enemies with the legitimising force of cultural feud they understand and related to in a kind of picture book form.`
thepunch.com.au

sirf turkler yapan diyen yok zaten ana tema bu balkan ortadogu halklarinin alayi boyle al rumu vur hirvata

Emre Yuksel' Alıntı:
deniz olaya bağımsız bakılırsa haklı oldukları taraflar var. tenis, teamülleri , yazısız kuralları çok olan, geleneksel bir spor.. mesela teniste seyircinin oyun esnasında çıtı çıkmaz.. hatta ayağa kalkıp dolaşmaz bile.. kaybedilen puanlar alkışlanmaz.. mesela biri çok iyi bir vuruş yaptı, top köşeye oturdu.. alkışı hak eder.. bir diğer puanda top filede kaldı, alkışlanmaz.. dediğim gibi gelenekleri güçlü bir spor.. mesela wimbledon finallerinden sonra, kupa töreni öncesi korta giderken, kent dükü /düşesi hep top toplayıcı çocuklarla konuşur.. 100 seneyi aşkın zamandır bu böyle.. bu kadar geleneksel ve kurallı bir sporun tribününde bırakın meşalyi, tezahüratı, dediğim gibi ayağa bile kalkılmaz..

bir de olayın başka boyutu var.. tamam yukarıdaki paragraf olması gereken belki ama bunu sadece Türkler bozmadı.. Mesela 1999 da bir Roland Garros finali oynandı.. Tenis tarihinde böyle bir maç yok. Yuhalamalar, servis atarken bağırıp çağırmalar, ıslıklar.. Bir futbol maçından farksızdı.. Hingis'i resmen bitirdiler.. Fransız seyircisi her sene bir vukuat yapıyor böyle.. Bir sene de Nadal-Federer maçında Federer i tutacağız diye ortalığı birbirine sokmuşlardı.. Aynı şekilde bir çok yerde, bir çok olaylar yaşandı..

Anlatmak istediğimiz özetlersem; evet türklerin yaptığı genel tenis teamülleri içinde yanlıştır.. bir tenis seyircisine yakışmaz .. tenis kendine özgü ve elit bir spordur .Ancak bu kurallara uymayan sadece türkler değil.. Kendini çok medeni sanan Fransızların yaptıkları ortada.. Her yerde, her şehirde yaşanıyor bunlar.. Eurosport spikerinin işine gelmemiştir hatırlamak..

Abi dediklerin kesinlikle doğru.Bende yazarken senin son paragrafta belirttiğini söylemek istemiştim.Bende tenisi az çok takip ediyorum.Geçmişte olmuş olayları çok net bilmesemde az çok bildiğim bazı olaylar var.Bunları örnek alarak sadece Türk taraftarı yapmış gibi bizim basınımız tarafından böyle gösterilmesi yanlış.Bunu belirtmek istedim.

Tabii tenis gibi bir spordada meşaledir, maç boyunca tezahürattır bunlarda çok hoş durmuyor.

Bahsedilen olayları bugün haber olarak izleme fırsatım oldu. Bizim basın iyice abarmış olayı, Şili'li taraftarlarda en az bizimkiler kadar hareketliymiş tribünlerde. Kapalıda bayrak açmatığımız gibi onlarda kocaman Şili bayrağı açmışlar, bizimkileri az buçuk tahrik etmişler ama kimse onların yaptığını söylemiyor. İhale her yerde olduğu gibi gene biz Türk'lere kalmış...

bayanlarda flemenk rüzgarı esmeye devam ediyor..

* henin, dementieva'dan sonra kleybanova'yı da yendi ki o kleybanova , önce sharapova, sonra da rumen cristea gibi önemli tenisçileri elemişti.. henin yine durdurulamaz durumda..

* adı dopingle anılan, daha doğrusu numune vermemekle ilgili bir sıkıntı yaşayan y.vickmayer de iyi giden bir belçikalı.. wild card ile geldi o dping lafları yüzünden..O da Pennetta ve Erani gibi iki önemli italyanı arka arkaya indirdi..

*Amerika Açığa resmen damga vuran Clijsters da kaldığı yerden devam ediyor.. Gerçi onun kura şansı iyiydi ve 3. tura kadar sert bir rakip gelmedi.. Şimdi Petrova ile oynayarak turnuvaya gerçekten başlayacak..

Olayın kötü yanı ise bu oyuncuların yollarının çok erken kesişmesi.. 4. turda Justin Henin- Y. Vickmayer maçında Belçikalılardan biri devre dışı kalacak.. Kim Clijsters'ın önünde de Petrova ve büyük ihtimalle Kuznetsova engelleri var.. Bunları aşarsa büyük ihtimalle çeyrek finalde Henin ile karşılaşıyor.. Turnuvada çok fazla seribaşı elenmedi şimdiye dek.. Bu da ileri turlarda en büyük tenisçilerin baş başa kalacağını gösteriyor.. Turnuva hala başlamadı aslında..

Nadal ve Karloviç 3-1 le yollarına devam ediyorlar. Yanlış anlamadıysam Karloviç 42 ace atmış şimdiye kadar...

Nadal'ın maçını Kuznetsova'da izliyordu hem de ne izleme. Biri bana öyle baksa kesin hakkımda bir hinlik düşünüyor derim...

Baghdadis 4-0 gerideydi ben izlerken ilk sette. Rumlar gene kendini belli ediyordu tribünden, iyice karizmayı çizdirmeden bıraktı maçı sakat ayağıyla. Hewitt rahat geçti turu.

baghdatis'in en sevdiği turnuva bu.. artık yok..
hewitt te artık federer'in karşısına çıkmak zorunda..
roddick- f. gonzalez maçı da güzel..

bayanlarda safina-kirilenko ve stosur-serena maçlarını izlemek isterim..

http://www.teamwta.com/wp-content/uploa ... 8photo.jpg

kirilenko dediğimiz de budur.. herhnangi bir şey değil..

yarın nihayet pazar..karın, fırtınanın izin verdiğim müddetçe tv yayınları da sağlıklı kalabiliyor.. bir kaç maç izlemek isterim baştan sona.. ama tsi 10.00 daki henin-vickmayer maçını mutlaka izlemek istiyorum ama emin de olamıyorum. televizyonu, herhangi bir nedenle çanak anten üzerinden izleyenler ( digital platformlar) bu saçmalığı iyi bilir..Sinyal seviyesinde azalma var !!