Basketbol A Milli Takım Aday Kadrosu

Tutku Açık'ın bi kere 12 kişilik kadroda kesin olması gerekirdi. Orhun Ene aday kadroda bile almamış yazık cidden.. Bu sezon yokları oynayan Cenk Akyol ve Ender Arslan'ın alınması çok saçma olmuş. Ayrıca Sertaç yerine de kesinlikle Nedim Yücel'in alınması lazımdı. Yazık günah gerçekten emeklerin karşılıksız kalmasına. 12 kişilik kadroyu merakla bekleyeceğim artık, Orhun Ene'den orada da en az 1 bomba bekliyorum

Milli takımı harbiden kulüp takımına çevirdiler. Her sene aynı isimler, sıçsalar da sıvasalar da. İşte araya girebilirse Enes falan girer onun dışında Caner-Tutku-Nedim ve hatta bence Serkan Erdoğan kadroda olması gereken isimlerdi.

Ben olsam Cenk'in yerine Serkan'ı, Ender'in yerine Tutku'yu, Sertaç'ın yerine Nedim'i, İzzet'in yerine de Caner'i alırdım. Ancak sanıyorum ki bu genç isimler zaten 12 kişilik kadroya giremeyecek muhtemelen. Sadece tecrübe kazansınlar diye aday kadroya çağrıldıklarını sanıyorum.

Ha bu arada Barış Hersek'in günahı ne? Cenk bi' bok oynamadan yıllardır çağrılıyorsa Barış'ı da çağrımaya devam etselerdi o zaman.

Tanjevic'in gidişinin ardından bir şeylerin değişeceğini düşünmüştüm ama Orhun Ene'ye de bu seçimlerinden sonra güvenim azaldı. Sertaç'ı zaten direkt elemek için antrenmanda uzun bir oyuncu diye seçmiş belli ki, keza İzzet'in de girmesi imkansız böyle bir turnuvaya ancak Cenk Akyol'un bu milli takıma seçilmek için ne yaptığını, nasıl bir katkı verdiğini, bizim göremediğimiz nasıl bir meziyeti olduğunu bir türlü anlayamıyorum. Her şampiyonada rotasyonu 8 - 9 kişiyle sağlamanın ne yararını görüyor Tanjevic ve Orhun Ene anlamak güç.

Surda bir tane akli basinda yorum yapan olmamis. Tutku bencede kadroda olmaliydi. bence 2 yillik bir planlama yapilmaliydi. ama demek ki daha uzun vadeli düsünülüyor. sunu net olarak görmek lazim. TBF cok planli programli ilerliyor. U13'den A milli takima kadar bütün oyuncu kadrolarinda Tanjevic'in süzgeci var. altyapilarda bile o yasta iyi olan degil, ilerde iyi olabilecek potansiyeli tasiyan oyunculara yöneliyorlar. Sertac, Izzet, Dogus, Furkan isimileri öyle rastgele cagrilmis isimler degil. Tanjevicin bu oyuncular hakkinda ciddi raporlari olmasa A milli takima niye cagrilsinlar? Yani olaya Caner, Nedim filan diye bakmamak lazim. Caner iyi bir sezon gecirmis olabilir. ama Cenk potansiyel olarak en üst seviyede daha fazla is yapabilecek bir oyuncu. burda kilit kelime yine potansiyel. Ben milli takimdaki ekibe güveniyorum. cok planli ve düzenli ilerliyorlar. Türkiye icin fazla düzenli hatta. bu önümüzdeki yillarda net görülecektir. altyapi milli takimlarini da takip ettigim icin biliyorum. gelecek cok saglam. Kenan Sipahi, Cedi Osman, Metecan Birsen isimilerini simdiden bir yere not edin.

Bizim takım play-off'ta Orhun Ene'ye hayatında dökmediği kadar ter döktürdüğü için içinde ukde,yara kalmış olabilir..

İpekçi'deki maçta bir ara oyuncu değiştirmekten başı döndü, kimi sokacağını şaşırdı. Az daha kendisi giriyordu SG olarak.. :D

Cenk Akyol'un alınması saçmalık,bazı oyuncuların hakkını yemek,o ay yıldızlı formayı Cenk Akyol'dan 10 kat fazla hak eden oyuncular var.

Orhun Ene zaten maç içinde çözüm getirme konusunda 0 bir adam, yanlış kadro seçimiyle iyice bitiriyor kendini. Umarım bu onun ilk ve son turnuvası olmaz. Bir insan neden bütün turnuva boyunca yanında oturtacağı Barış Ermiş yerine oyunun sıkıştığı anlarda pick and rollerle veya yaratıcılığıyla müthiş katkı verecek Tutku'yu düşünmez. Neden bütün sene benchte oturan Cenk yerine harika bir sezon geçiren Caner'i almaz anlayamıyorum.

Benim 12 kişilik kadrom şöyle olurdu:

Tutku-Kerem Tunçeri
Ömer-Sinan
Hido-Emir-Caner
Ersan-Kerem G
Ömer A-Semih-Oğuz

Bu yıl zorlu bir Eurobasket olacak gibi. Milli takımımız güçlü bir kadroyla geliyor ancak rakipleri de öyle. Çeyrek final yolumuzda iki gruptaki takımlara oynayacağız.

Şimdi NtvSpor a İsmail Şenol bağlandı Kerem Gönlüm ün diz ön çapraz bağlarında yırtık olabilirmiş.Antreman esnasında olmuş boş turnike atarken yinede mr sonuçlarını bekliyeceklermiş.İnşallah ciddi değildir çok geçmiş olsun.

Öncelikle şunu söyleyeyim Kerem Gönlüm için çok üzüldüm.
Bu sakatlıktan sonra Furkan bir şans bulabilir ve iyi değerlendirirse o formayı bir daha Kereme vermez.

Kerem Gönlüm oldukça formdaydı. Kötü oldu bizim açımızdan, çok büyük geçmiş olsun kendisine.. Galatasaray açısından bakarsak ise, Furkan'ın kadroya girme ihtimali artmış oldu..

Umarım en kısa sürede sahalara döner Kerem..

Bu sakatlığa çok üzüldüm ama bir nokta daha var. Eğer Furkan ve Enes formayı üzerlerine geçirirlerse acaip bir genç uzun rotasyonumuz olacak.
Ömer - Furkan
Enes - Ersan - Semih
Bence kesinlikle Avrupa'nın en iyii olur ve bundan 2 yıl sonra da ''Avrupa'nın tartışmasız en iyi pota altı '' bizde olur.

03 AĞUSTOS 2011 ÇARŞAMBA

Eurobasket Günlüğü #1

Artık basketbol gündemi yavaş yavaş milli takımlara doğru kayıyor. Eurobasket için hazırlık turnuvalarının başladığı şu dönemde milli takımımız ilk hazırlık turnuvasını İzmir'de 11-13 Ağustos'ta oynayacak. Şimdi milli takımımızla birlikte Eurobasket'te diğer takımlarla ilgili haberlerin şöyle bir üzerinden geçelim.

Türkiye'de şu anda sakatlıklar adına asayiş berkemal. Kerem Gönlüm ve Sinan Güler'den beri bir eksik vermedik ve inşallah turnuvaya kadar bu durum böyle gider. Hazırlık maçları programımız ise şöyle:

11-13 Ağustos World Cup İzmir Halkapınar Arena: Sırbistan-Almanya-Ukrayna

19-21 Ağustos Bamberg Super Cup: Almanya-Yunanistan-Belçika

24-25 Ağsutos Adidas İstanbul Cup Sinan Erdem Spor Salonu: Ukrayna-Karadağ-Yeni Zelanda ( İlk günkü Yeni Zelanda maçının ardından Ukrayna-Karadağ ikilisinden biriyle oynanacak.)

Bana göre program çok iyi. Ne çok zor, ne çok kolay, kıvamında... Turnuvadaki takımlarla ilgili bazı önemli notlar şöyle:

Almanya'da Nowitzki ve Kaman'ın Eurobasket'e katılacağı açıklanmıştı. Bu haberi ve Almanya'nın İzmir'e geleceğini gören bizleri ise Nowitzki heyecanı sarmıştı. Ancak haberler kötü. Nowitzki yorucu geçen NBA sezonu sebebiyle takıma turnuvaya yakın bir zamanda katılacak. Kabul edilebilir bir gerekçe... Ama Kaman ne alaka anlamadım. Mikael Pietrus'un Fransa'da her yıl yaptığı 'takım satma' işiyle karşılaştırılamaz ancak herhalde 'Nowitzki de gelmiyor zaten, birkaç günde kafamı dinleyeyim' dedi herhalde. Neyse...

Yunanistan ise Spanoulis'in ardından 'Baby Shaq' Schortsanitis'in (artık Google'da kontrol etmeden yazabiliyorum) sakatlığının ardından artık resmen şampiyonluk adayları arasından çekildi. 2010'daki ayak oyunlarını basketbol tanrıları fena çarpmıştı bu yıl da sakatlıklar...

NOT:Bu arada İzmir'deki ve İstanbul'daki turnuvalarda sadece Türkiye'nin maçlarını yayınlayacak olan CNN Türk'e de sevgilerimi, saygılarımı iletiyorum. Teşekkürler.

Yunanistan'ın C Grubu'ndaki en büyük rakibi olarak görünen Hırvatistan'dan da bir kötü haber geldi. FB Ülker'in de oyuncusu olan Roko Ukic turnuvaya katılamayacak. Fenerbahçe'deki durumunda ise bir sorun yok. 1.5 ay deniyor, büyük ihtimalle liglerin başına yetişecek.

Gruplardaki dengesizlik ise -özellikle şu sakatlıklardan sonra- gerçekten sinirimi bozuyor. A veya B Grubu'nda olsa çeyrek finale çıkması imkansız Yunanistan görünüşe bakılırsa elini kolunu sallaya sallaya çeyrek final biletini alacak.

Kerem Gönlüm (Sakat) - Cenk Akyol - İzzet Türkyılmaz - Barış Ermiş - Sertaç - ?

Soru işareti için çok kafa yormak lazım :)

? muhtemelen Furkan olacak.Enes'i dışarda bırakmak istesede draft muhabbetinden olmaz o iş.Barış Ermiş'in yerinde Doğuş dışarda kalabilir bu arada.

İzzet Türkyılmaz, Doğuş Balbay, Cenk Akyol ve Furkan Aldemir kadrodan çıkartılmaya yakın oyuncular kanımca... Milli takımın hazırlık maçlarındaki performansı kötü. Diğer iddialı takımlara bakarsak, her maçı kazanmaya oynuyorlar... İstanbul'daki turnavada artık gerçek kimliği gösterip, oyun düzenini oturtmak lazım.

Hidayet Türkoğlu hazırlık döneminde poziyonları çok zorlayarak oynadı ve şut yüzdesi bu sebeple çok düşüktü. Çok deneyimli bir oyuncu ve bu görüntüyü turnuvada değiştireceğine inanıyorum. Hazırlık maçlarındaki en belirgin eksik; düzensizlik ve paylaşmadan oynamaktı. Milli takıma geçtiğimiz senelerde başarıyı getiren şey, oyuncuların birbirini tamamlaması ve birlikte hareket etmesiydi. Umarım koç Orhun Ene hakkında oluşan olumsuz havayı ilk şampiyonasında değiştirebilir.

İnşallah Furkan kadrodan çıkartılmaz,çıkartılmaması için bir sebep olmasına bile razıyım,kendi oyuncumuzu turnuvada azda olsa izlemek istiyorum.