Transfer gündemi ;
Anadolu Efes : Keith Simmons , Kostas Vasileiadis , Omar Cook.
Fenerbahçe Ülker : Milos Teodosic , Bjelica , Nikola Pekovic.
Galatasaray LH : Zoran Erceg , Nathan Jawai , .
Beşiktaş : Brad buckman , Erick Green , Colton Iverson.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Beko Basketbol Ligi’nde geçen sezon final oynayarak dikkatleri üzerine çeken Banvit, ön eleme turunda mücadele edeceği Avrupa Ligi için iddialı bir kadro kurmayı hedefliyor.
Takımın başına Yunan koç Itoudis’i getiren ve Beşiktaş’tan ayrılan Cevher Özer’i renklerine bağlayan Bandırma ekibinin hedefindeki isimlerin milli oyuncular Ermal Kuqo ve Serhat Çetin olduğu öğrenildi.
Anadolu Efes ile sözleşmesi biten Ermal’in Banvit’e gelmeye sıcak baktığı belirtilirken Beşiktaş’ın sözleşme yenilemediği Serhat Çetin’in de imza aşamasında olduğu kaydedildi.
Serhat Çetin ile yakın zamanda Fenerbahçe Ülker de ilgileniyordu.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Royal Halı Gaziantep’in Banvit’ten transfer ettiği Serkan Erdoğan, resmi sözleşmeyi imza attı. Gaziantep’te düzenlenen törende kulüp başkanı Metin Uzer ile yönetim kurulu üyeleri hazır bulunurken Serkan Erdoğan yeni kulübü için “heyecan verici” yorumunu yaptı. Yıldız oyuncu, “Belli bir proje ile bana yaptıkları öneriyi kabul ettim. Banvit gibi bir yapılanma ile büyük hedefleri olan Royal Halı Gaziantep bana heyecan veriyor. Ben de bu organizasyonda onlara elimden gelen yardımı yapmaya çalışacağım” dedi.
Yeni kulübüyle 2 yıllık sözleşme imzalayan deneyimli şutör, geçen sezon ligde 8,8 sayı – 1,5 asist ortalamasıyla oynamıştı.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, eski oyuncusu Mehmet Yağmur ile anlaşmaya çok yakın. Siyah – Beyazlı kulübün önceki sezon 3 kupayı birden kazandığı kadroda bulunan Mehmet’in yeniden transfer edileceği belirtiliyor.
Beşiktaş’ın yeni koçu Ahmet Kandemir’in genç oyun kurucuyu takımda görmek istediği bilinirken genel menajer Haluk Yıldırım’ın da bulunduğu yapılan ilk görüşmeden olumlu sonuç çıktığı ifade edildi.
Tarafların bir kez daha görüşeceği kaydedilirken görüşmenin ardından transferin resmiyet kazanması bekleniyor.
Beşiktaş’ta daha önce 2007-09 yılları arasında da oynayan Mehmet, geçen yıl Olin Edirne’de mücadele etmişti.