BBL'de Transfer Hareketleri ve Sezon Hazırlıkları

Fenerbahçe Ülker’in Hırvat yıldızı Bojan Bogdanovic kulüpte kalıyor.

ABD basınında yer alan haberlere göre; Bogdanovic, Brookly Nets’e transfer olmayacak. Oyuncunun Fenerbahçe Ülker ile süren sözleşmesinin ardından Bogdanovic gelecek sezon da Sarı – Lacivertlilerde mücadele edecek.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bütçesinde büyük oranda kısıntıya giden ve kadrosundan önemli isimlerle yollarını ayıran Anadolu Efes transfere başladı.

Kerem Tunçeri, Ermal Kuqo, Sinan Güler, Sasha Vujacic ve Jordan Farmar’ın ayrılmasının ardından Lacivert – Beyazlılar, Beşiktaş’tan Tutku Açık ile bir yılı opsiyonlu 2 yıllık sözleşme imzaladı.

2 numaraya takviye yapmak isteyen Anadolu Efes, Bilbao’dan ayrılan Kostas Vasiliadis ile görüşmelere başladı. Yunan basınında çıkan haberlere göre; yıldız skorer ile Lacivert – Beyazlılar anlaşmaya çok yakın…

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fenerbahçe Ülker transferde hız kesmiyor…
İspanyol ekibi Caja Laboral’de forma giyen Nemanja Bjelica ile prensipte anlaşan Sarı – Lacivertli ekibin gündemindeki bir diğer ismin Unicaja Malaga’da forma giyen 29 yaşındaki pivot Luka Zoric olduğu öğrenildi.
Fenerbahçe yönetiminin Hırvat oyuncu ve kulübü ile önümüzdeki günlerde görüşeceği belirtilirken deneyimli koç Obradovic‘in her iki transferin de gerçekleştirilmesini istediği kaydedildi. Bu arada Sırp koçun ülkesindeki iki yardımcısını da Türkiye’ye getirmek istediği gelen bilgiler arasında…
İspanya liginde son 2 sezondur mücadele eden 2.11 boyundaki Zoric, geçen sezon Avrupa Ligi’nde 12.4 sayı, 5.2 ribaund istatistikleriyle oynamıştı.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Transfer gündemi ;

Anadolu Efes : Keith Simmons , Kostas Vasileiadis , Omar Cook.
Fenerbahçe Ülker : Milos Teodosic , Bjelica , Nikola Pekovic.
Galatasaray LH : Zoran Erceg , Nathan Jawai , .
Beşiktaş : Brad buckman , Erick Green , Colton Iverson.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Beko Basketbol Ligi’nde geçen sezon final oynayarak dikkatleri üzerine çeken Banvit, ön eleme turunda mücadele edeceği Avrupa Ligi için iddialı bir kadro kurmayı hedefliyor.

Takımın başına Yunan koç Itoudis’i getiren ve Beşiktaş’tan ayrılan Cevher Özer’i renklerine bağlayan Bandırma ekibinin hedefindeki isimlerin milli oyuncular Ermal Kuqo ve Serhat Çetin olduğu öğrenildi.

Anadolu Efes ile sözleşmesi biten Ermal’in Banvit’e gelmeye sıcak baktığı belirtilirken Beşiktaş’ın sözleşme yenilemediği Serhat Çetin’in de imza aşamasında olduğu kaydedildi.

Serhat Çetin ile yakın zamanda Fenerbahçe Ülker de ilgileniyordu.

------------------------------------------------------------------------------------------------
Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Royal Halı Gaziantep’in Banvit’ten transfer ettiği Serkan Erdoğan, resmi sözleşmeyi imza attı. Gaziantep’te düzenlenen törende kulüp başkanı Metin Uzer ile yönetim kurulu üyeleri hazır bulunurken Serkan Erdoğan yeni kulübü için “heyecan verici” yorumunu yaptı. Yıldız oyuncu, “Belli bir proje ile bana yaptıkları öneriyi kabul ettim. Banvit gibi bir yapılanma ile büyük hedefleri olan Royal Halı Gaziantep bana heyecan veriyor. Ben de bu organizasyonda onlara elimden gelen yardımı yapmaya çalışacağım” dedi.
Yeni kulübüyle 2 yıllık sözleşme imzalayan deneyimli şutör, geçen sezon ligde 8,8 sayı – 1,5 asist ortalamasıyla oynamıştı.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, eski oyuncusu Mehmet Yağmur ile anlaşmaya çok yakın. Siyah – Beyazlı kulübün önceki sezon 3 kupayı birden kazandığı kadroda bulunan Mehmet’in yeniden transfer edileceği belirtiliyor.
Beşiktaş’ın yeni koçu Ahmet Kandemir’in genç oyun kurucuyu takımda görmek istediği bilinirken genel menajer Haluk Yıldırım’ın da bulunduğu yapılan ilk görüşmeden olumlu sonuç çıktığı ifade edildi.
Tarafların bir kez daha görüşeceği kaydedilirken görüşmenin ardından transferin resmiyet kazanması bekleniyor.

Beşiktaş’ta daha önce 2007-09 yılları arasında da oynayan Mehmet, geçen yıl Olin Edirne’de mücadele etmişti.

Abartmasak? Zoric bence de iyi oyuncu da Avrupanın en komple pivotu falan çok abartı.4-5 sene evvel çoğumuzun beğenmediği Andric'in yedeğiydi Cibona Zagreb'de bu en komple arkadaşımız.Ondan sonra geliştirdi kendini kabul ama zamanında Andric'i kesemeyen adam sanmam ki o kadar büyük bir evrim geçirsin

Ayrıca hedefi büyük olan takımlarda oynamak öyle İspanyada her sene 9-10.sıralar için mücadele eden takımda oynamaya benzemez.Macvan'ı da Partizan performansına göre Avrupanın en iyi pf'lerinden biri zannedebilirdik mesela

Abartmasak? Zoric bence de iyi oyuncu da Avrupanın en komple pivotu falan çok abartı.4-5 sene evvel çoğumuzun beğenmediği Andric'in yedeğiydi Cibona Zagreb'de bu en komple arkadaşımız.Ondan sonra geliştirdi kendini kabul ama zamanında Andric'i kesemeyen adam sanmam ki o kadar büyük bir evrim geçirsin

Ayrıca hedefi büyük olan takımlarda oynamak öyle İspanyada her sene 9-10.sıralar için mücadele eden takımda oynamaya benzemez.Macvan'ı da Partizan performansına göre Avrupanın en iyi pf'lerinden biri zannedebilirdik mesela

en iyisi demedim.

Luka Zoric ile ilgili yorumumu yanlış anlamayın. ''Komple'' derken; hücumda takımını taşıyıp savunmada geri adım atan ya da terinin son damlasına kadar mücadele etmesine rağmen teknik kapasitesi fazla olmayan pivotlardan olmadığını belirtmek istedim. Luka Zoric hücumda her türlü varyasyonu sağlayabilecekken, savunma yapmaktanda kaçmaz. Serttir, boyalı alanda sağlam bitirir, şutu vardır, ribaund sezgisi iyidir, blok tehdidi vardır, ayakları hızlıdır vs. Örneğin çoğu kişiye göre Avrupa'nın en iyi pivotu olan ama savunmada takımının yumuşak karnı olan Krstic'den daha ''KOMPLE''

Zoric, Andric'in transfer edildiği yaz 2010 Şampiyonasında Milli Takımı'nda seyredip beğendiğim oyuncuydu, evet alt yaş gruplarında nispeten gözden kaçmış biriydi ancak milli takımda Andric'in önünde yer alıyordu, Andric'in şansı genç yaşta takımı C.Zagreb sayesinde EL'de kendini tanıtma fırsatını yakalamasıydı.

O zamanlar forumda sıklıkla Zoric ismi geçmişti. Ayakları hızlıdır, orta mesafe şutu vardır, skora yatkındır, ribaund becerisi iyidir, savunma hucum dengesi, savunma sertliği yeterli düzeydedir, az da olsa blok tehditi vardır, az az her şeyden vardır, elit uzun denemez ama istikrarlı, çok yönlü bir oyuncudur, Andric'le farklı özellikleri olsa da Andric gibi bariz defektleri yoktur ve daha iyi bir oyuncudur.

Malaga'ya gitmeden (2011) önce Zagreb'e bonservis ödeyip alabilirdik, ki sezon bonservis ödeyip Savoviç'i aldık sezon ortası yanılmıyorsam. Malaga'yla 3 yıllık sözleşme yapmıştı hala bir yılı var kontratının ve FBÜlker belli para ödemek zorunda...

şuanda radyospor'da fbülker'in transfer listesinde Pekovic'in oldugu söylendi...

yuh ki ne yuh...takip ettigim yabancı sitelerde minnessota ile peko'nun menajerleri arasında pazarlıgın devam ettigi ve 4 yıllık 50 md civarında bir sözleşme olacagı yazılıyorken fbülker neyin nesidir?? atma radyospor!!

gerçi aynı programda bogdanovic için şutu DA olan bir oyuncu iyidir gibi bomboş bir yorum yapıldı..ulan herif zaten katıksız şutör ve en büyük özelligi şutu...

velhasıl çok da dikkate almamak gerek fakat burada bahsetmeden edemedim..

Geçenlerde de yazmıştım ama okumadınız ya da unuttunuz sanırım. İsmail Şenol'un yazdığına göre Pekovic demişki ''yıllık 3.5 milyon euro veren takım olursa avrupaya dönerim'' . Sanırım vergilerle ve dolar-euro farkına bakınca fenerin teklifiyle arasında ''dağlar kadar'' fark da yok.

Geçenlerde de yazmıştım ama okumadınız ya da unuttunuz sanırım. İsmail Şenol'un yazdığına göre Pekovic demişki ''yıllık 3.5 milyon euro veren takım olursa avrupaya dönerim'' . Sanırım vergilerle ve dolar-euro farkına bakınca fenerin teklifiyle arasında ''dağlar kadar'' fark da yok.

yıllık 12 md ile 3.5 milyon euro arasındaki fark, ne euro-dolar farkı ile ne de vergilerle kapatılabilir..hayır öyle olsa nba'den oyuncu yağardı Avrupa'ya..

kaldı ki Minnessota şuanda takımı Love-Rubio-Pekovic 3lüsü üzerine inşaa ediyor..

ismail şenol : 12 milyon Dolar %50 vergiyle 6 milyon dolar net eder. Dolar-Euro paritesi 1,3. Fener'in teklifi 4.6 milyon dolara geliyor.

Ayrıca Pekovic avrupadan 3.5 milyon avro veren olursa gelirim demiş.

Ben İsmail Şenol'un yalancısıyım :)

Belki adam memnun değildir Amerika'da yaşamaktan ve de o kadar maç yapmaktan yahu. Tabi inşallah gelmez de demek istediğim şey bazen para dışındaki etkenler de transferlerde etkili olabilir. Tam tersi örnek Farmar var önümüzde. Onun yüzük takma isteği ve Lakerslı oluşu burada kral olması ve para kazanmasının önüne geçmiş durumda. Tabi sonuç olarak bakarsak bence de Pekovic gelmez. :)

Fenerbahçe'nin listesine veya transferlerine bakınca fundamentalı yüksek oyuncuların seçildiğini görüyoruz. Genelde de Yugo kökenli oyuncular var listede. Bireysel olarak bakıldığında ben ne Yugo milli takımlarını ne de oyuncularını çok severim ama Avrupa'da da oyun böyle oynanıyor ve Yugolar bunu oynamak için eğitiliyorlar. Şimdi kalacaklar/kalması muhtemeller/gelecekler/gelmesi muhtemeller olarak baktığımızda Preldzic, Bogdanovic, Bjelica, Zoric gibi isimler var. Vidmar'ı saymıyorum. :) İzzet ve Kenan isimleri geçiyor ki bunlar da oyunu sert oynamayan ve oyun akılları iyi olan oyuncular. Tartışma konusu olabilir bu ama bence öyle. Bu açıdan baktığımızda önümüzdeki sezon nasıl bir Fenerbahçe izleyeceğimiz de az çok ortaya çıkıyor. :) Bu takıma sadece Bo uymuyor ama o da değişecek galiba. Loser Teo gelebilir belki.

Bu arada Hidayet Türkoğlu'nun durumu ne oldu? Sakatlık ve ceza sorunları yaşasa da inşallah gelmez. Egosu yüksek olsa da o da Obradovic'in istediği tarzda bir adam.

The Orlando Magic and Hedo Turkoglu are progressing on contract buyout talks, league sources tell Y! Sports.

Turkoglu has $6M guaranteed on his $12M salary for the 2013-'14 season.

İsmail Şenol bunları rtlemiş bikaç gün önce.