Beko Basketbol Ligi 2008/2009

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Gitti Solomon geldi Green, bence güzel oldu :)
güzel oldu ne demek sahane oldu!!! green in hem uluslar arası tecrubesi yok hemde büyük macları kaldıracak kadar sırtında yük taşıyamaz . devin smith aynı sekilde 2 side avrupada acayip zorlanacak . fener bence gecen senekinden daha cok zorlanacak , ayrıca solomonun gitmesi takımı komple etkileyecek

Ben birşey sormak istiyorum.Bu Marques Greenin savunması nasıl acaba??Malum boydan biraz kaybediyo o yüzden merak ettim savunmasını..

Emre Doğan' Alıntı:
Ben birşey sormak istiyorum.Bu Marques Greenin savunması nasıl acaba??Malum boydan biraz kaybediyo o yüzden merak ettim savunmasını..
rakibi cok zorlayacak savunması yok . basketbol omuz omuza oyun olduğunu düşünürsek en ufak bi omuzda etkisiz hale getirilir . ayhan sahenkteki macta bizim cok isimize yarayacak green

F.Bahçe Ülker coachu Tanjevic'in gözdesi Emir Preldzic'in Yunan ekibi Panellinos'a transfer olduğu iddiası şok etkisi yarattı.
Atina'da bugün başlayan Olimpiyat Elemeleri'nde Slovenya Milli Takımı'nın formasını giyecek olan Preldzic'in turnuvanın resmi internet sitesinde bulunan profilinde oynadığı takım bölümünde Panellinos yazılması şaşkınlık yarattı.
Bu durumun FIBA'nın yaptığı bir hata mı yoksa gerçek mi olduğu konusunda net bir bilgi alınamadı. Ancak Preldzic'in Fenerbahçe Ülker'le sözleşmesi olduğu biliniyor.
İşte bu 'hatanın' ya da 'transferin' linki:
http://www.athens2008.fiba.com/pages/en ... teamnumber

New York Knicks, geçtiğimiz sezonu Beko Basketbol Ligi'ne veda eden TTNet Beykozspor'da tamamlayan Amerikalı guard Anthony Roberson ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Geçtiğimiz sezona İsrail'in Hapoel Jerusalem takımında başlayan ancak yaşadığı disiplin sorunları nedeniyle bu ekipten kovulan Roberson, sezonun bitimine kısa bir süre kala TTNet Beykozspor'a transfer olmuş ve Beko Basketbol Ligi'nde çıktığı 6 maçta 24.0 dakika, 13.3 sayı, 2.3 ribaund ve 1.3 asist ortalamalarını tutturmuştu.

Daha önce NBA'de 2005-06 sezonunda Memhpis Grizzlies, 2006-07 sezonunda ise Golden State Warriors forması giyen 25 yaşında ve 1.88 metre boyundaki Roberson, 36 maçta 8.8 dakika, 4.1 sayı, 0.8 ribaund ortalamalarını yakalamıştı.
kaynak:www.tblforum.com

bence anthony roberson çok kaliteli bir oyuncuydu beykoz da çok kısa dönem oynadı bence küçük takım oyucusu falan değil bizdede çok faydalı olabilirdi

Mire Chatman Beşiktaş'ta
Beşiktaş Cola Turka ilk yabancı transferini Triumph Lyubertsy'den Mire Chatman'i alarak gerçekleştirdi. ABD'li oyun kurucu ile 2 yıllık sözleşme imzalandı.

30 yaşında ve 1.87 metre boyundaki Chatman, Avrupa'nın en iyi oyun kurucuları arasında gösteriliyor. Rusya Ligi'nde geçen sezonu 4. sırada bitiren Lyubertsy takımıyla ULEB Kupası'nda 11 maça çıkan ABD'li oyuncu, 12.8 sayı-3.2 asist-3.1 ribaund ve 2.1 top çalma istatistikleri tutturdu.

Türkbasketde ki istatistiklerde 3.3 top kaybı da var bir pg için

asist/top kaybı oranı çok iç açıcı değil aslında 3.2/3.3 1'in altında

Bjkden beklenmedik hamlaler bunlar ama türk oyuncuları yok yeterli sayıda. Bu yüzden 4 yabancı alırlar austinle oyun kurucu (charman dı galiba) göze hoş gelen basketbol oynarlar. 2 sene önce fitchle daha önce malikle bizim yaptığımız gibi

potaaltı çok zayıf dışarıyı istedikleri gibi tutsunlar umrumda değil

Cevher var bakmayın gecen sezona agır bir sakatlıktan cıkmıştı yoksa Cemal'den de Polat'tan da iyidir. Dışta da Haluk ve Muratcan'ı Erdem ve Murat Kaya'ya tercih ederdim. Yerlilerde Huseyin dısında Beşiktaş rotasyonuna bariz ustunlugumuz soz konusu degil bence.

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı bir transfere daha imza attı. Siyah-beyazlılar, 2 ABD'li oyuncu Mire Chatman ve Mario Trevon Austin'den sonra Sırp pivot Jovo Stanojevic ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

5 numaralı pozisyonda oynayan 1977 doğumlu Stanojevic, 2.07 boyunda.

Geçen sezon EuroLeague'de mücadele eden Polanya'nın Prokom ekibinde forma giyen Sırp basketbolcu, daha önce Almanya'nın Alba Berlin, Sırbistan'ın Partizan, İsrail'in Maccabi ve yine Sırbistan'ın Kızılyıldız ekiplerinde oynamıştı.

Geçen sezon Polonya ekibinde 35 maça çıkan Stanojevic, 10.3 sayı, 4.5 ribaund ve 1.5 asist ortalamalarına imza attı.

Kaynak Ntvspor.net

BJKCT,hızını kesmiyor kadroyu tamamladılar sayılır bir 2,3 numara bulursalar işlemleri tamamdır.Koç açıklandıktan sonra kısa sürede yabancı olayını çözdüler.Darısı bizim başımıza.

ROBERTO BERGERSEN ALİAĞA BELEDİYESİNDE

Beko Basketbol Ligi'nin yeni ekibi Aliağa Belediyespor, Ceyhun Altay ve Hazer Avcı ile sözleşme imzaladı. Ayrıca tecrübeli oyuncu Roberto Bergersen ile anlaşma sağlandığı ve transferin imzaya kaldığı açıklandı.

Aliağa Belediyespor, Efes Pilsen takımının alt yapısından yetişen ve dört sezon Darüşşafaka forması giyen Ceyhun Altay (22) ve Selçuk Üniversitesi'nden Hazer Avcı (21) ile Belediye Spor Salonu'nda düzenlenen törenle sözleşme imzaladı.

1,95 boyundaki tecrübeli oyuncu Ceyhun Altay, geçen sezonu 5,18 sayı ortalaması ile tamamladığını belirterek, "Yeni takımımla başarılı olacağımdan kuşkum yok. Çok iyi bir kadro oluşturulduğunu görüyorum, yeni takımım ile başarılara imza atacağıma inanıyorum" dedi. 2,05 boyundaki oyuncusu Hazer Avcı da yeni takımına çabuk adapte olacağını söyledi.

Aliağa Belediyespor Antrenörü Koç Mete Babaoğlu, iyi bir kadro kurulduğunu yeni takviyelerle daha da iyi olacaklarını ifade ederek, "Bu transferlerimizin yanı sıra NDBL liginin tecrübeli oyuncusu Roberto Bergersen ile anlaşma sağladık. Çok yakında kendisi burada olacak. 2005-2006 sezonunda Karşıyaka'nın formasını giyen Bergersen'i basketbolseverler iyi tanıyor.

Kendisi geçen sezon 55 maçın 53'ünde ilk beşte sahaya çıkmış bir oyuncudur. Fransa, Belçika ve İspanya'da forma giymiş geçen sezonu 14,5 sayı ortalaması ile tamamlayarak kalitesini ortaya koymuştur" şeklinde konuştu.

Aliaga için cok iyi bir seçim... Hala M.Austin'e içim yanıyor, K.Winston'dan sonra sevdigim birkaç avrupalı abdliden biriydi ve şimdi bjk'de.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...