Beko Basketbol Ligi 2008/2009

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Açıkcası çok üzüldüm bu mağlubiyete.Banvit'in Bjk'yi yenip iyice onların tekrar havaya girmesini engelleyebilirlerdi.
Bjk'nin Baxter açısı tutmuş görülüyor.Ayrıca Orman'dan gelen Mims'te beklentilerin üstüne çıkmış sanırım.

Asıl ilginç olan gelişme 2 hafta önce 2.ligde hiç galibiyeti olmayan Tenis Dağcılık (Ted) takımının başına geçen Halil Üner, şimdi de Beko Basketbol Liginde hiç galibiyeti olmayan Kepez'in başına geçti ilginç =)
Ayrıca Daçka'nın Efes'in pilotu olmasına tepki göstermemiz gerekiyor da kimi kime şikayet edelim ki Kerem Abi?

Şikayet değil Burak. Olaylara duygusal bakıyoruz. Ömer Aşık Fener'e gidince şaibeli lig falan diyorduk. Aynısını Efes de yapıyor ama bu sefer kimseden ses çıkmıyor.

Kerem abi bu kadar tepki olmamasının nedeni Bora Pacun'un Ömer Aşık kadar gelecek vaad etmemesi olabilir mi ?

Sonuna kadar haklısın...
Bunun belli bir kriterinin olmaması ilginç.
Ligimizde Efes Daçka, Gençlerbirliği GbOftaş, Hollanda'da; Ajax Ajax 2.
Anlamak zor.Efes'in az sayıda ancak bizim kadar çabalayan o büyük taraftarlarının bu konu hakkında yorumlarını bekliyorum...

Beşiktaş'ın Banvit'i yeneceğine şüphem yoktu, beklediğimden zor bile oldu diyebilirim. Tek sorun ribaundlarda onuda halledince hiçbir sorun kalmaz ligde üst sıralar için. Bir arkadaş çok fazla dış atış kullanıyoruz yazmış Beşiktaş için, evet öyle ama bunun tek sebebi 4.5 olan Adem'in 5 numara, 3.5 olan Cevher'in 4 numara oynaması. Bu oyuncular dominant pota altı oyuncuları olmadığı için ve fizik olarakta çoğu zaman buna uygun olmayan eşleşmelerde kaldıkları için Hakan hoca mecburen sistemi dış oyuncular ve dış şutlar üzerine kurmak zorunda. Hatırlarsan sezon öncesi Türkiye Kupası döneminde top Jovo'ya iner hücumu o şekillendirirdi. Ama artık eldeki kadroya göre sistem şart. Ve herşey yolunda bana göre.

Bora transferi bence gereksizdi Efes adına. Tabiki Kasun ve Kerem'in yokluğu önemli ama Peja ve Kaya haricinde Shumpert bile 4 numara oynar yeri gelince. Hammonds dışında Bora'nında gitmesi Daçka'nın ligde zor dönemlere ilerlemesine davetiye çıkardı denebilir. Efes'i çok sevmeme rağmen bence etik ve teknik açıdan olumlu bir hareket olmadı. Darüşşafaka yıllarını spora adamış bir eğitim yuvası, onları ligin geri kalanı için bu kadar aciz bırakmak hoş değil bana göre..

Bu yaşanan tam bir skandaldır.Federasyonun buna artık bir dur demesi lazım.Geçen sene Ömer Aşık,şimdide bu olay.Daçka Efes'in Paf takımıysa gitsin 2.ligde oynasın.Böyle takımların 1.lige çıkması kesinlikle yasaklanmalı.Bu resmen gayri ahlaki bir durumdur.

Daçka Cliff'li Bora'lı kadrosuyla oynadığı rakiplerine karşı şimdi Bora'sız ve Cliff'siz oynayacak.Bu rakiplere çifte standart değil mi ?

Ne yazık ki Kerem'in dediği gibi Fenerbahce Ülker sözkonusu olmayınca kimseden tepki gelmiyor ama suyunu çıkardılar iyice.Umarım Soner'e falan el atmaz Ergin Ataman . .

Hakemler Fener'e olabildiğince sert savunma hakkı tanıyorlar . Antalya BŞB'ye ise savunma pozisyonunda yaptıkları en ufak temasa faul calıyorlar . Bizim hakemlerimiz hala yüreksiz .

NOt ; Bir pozisyonda Kemal Bitim , Devin Smith tarafından bloklandı . Gözlerim beni yanıltmadıysa cok acık ve net fauldü . O an skor 25 - 20 idi . Ama yüreksiz 3 hakemden biri faulü çalmadı . Sonra Mirsad 3 lük attı ve şuan ki skor 41 - 30 .

BRAVO YÜREKSİZ , ACİZ HAKEMLERİMİZ

Fenerbahce Ülker dağınık oynuyor yine,biraz direnç gösterebilse Antalya telaşla maça ortak olacaktır.Zira F.Ülker maç kazanamıyor kaç zamandır,onun verdiği havayla ortak olabilirler aslında maça ama şu ana kadar pek birşey yapamadılar yeni coachları ile.

Zone'a karşı zorladılar rakiplerini ama devamı gelmedi.

Efes 37-35 önde. İlk yarı bitti. Kimin yenmesi daha iyi çözemedim ama liderlik motive edebilir takımı, Telekom yensin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...