Beko Basketbol Ligi 2008/2009

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ligin şu ana kadar ki en zevkli maçlarından biri oldu. Telekom savunma yaptığında ne denli güçlü bir takım olduğunu gösterdi. Zaten hücumda sıkıntı yaşamıyorlar... Bugün çok konsantre olmuşlardı, Tutku ve Bekir'in gözlerinden ateş çıkıyordu!..

Tutku'nun verdiği paslar Jason Kidd ile boy ölçüşecek kalitedeydi. İnce ve gösterişli mükemmel paslar verdi. Maçın sonlarına doğru Kris Lang'e verdiği bir alley-opp pası var ki, muazzamdı!.. Ayrıca pick and roll'lerde Kris Lang'i sürekli besledi ve Lang'in 22 sayı atmasındaki başlıca sebepti... Kris Lang, lig boyunca etkisiz kalıp, F.bahçe maçlarında etkili oluyor. Bunun sebebi F.bahçe'nin ikili oyunlardaki zaafı... F.bahçe'ye karşı ikili oyunlarda ısrar eden her takım, F.bahçe Ülker'i çok zorlar...

Bugün Telekom seyircisi de etkiliydi. Her ne kadar çoğunluğu Ankaragücü taraftarı olsada, yerinde verdikleri tepkilerle tansiyonu düşürmediler. Bu maçta Telekom'un kazanması için tansiyonun yüksek olması gerekiyordu ve bunu başardılar. Lang'e çalınan yanlış bir hücum faul sonrası -Para, şike; işte F.bahçe sloganlarıyla- hakemleri protesto ederek Telekom'un gücünü kullandılar.

Telekom lig ikinciliği için büyük avantaj yakaladı. Ancak El-Amin transferi bazı dengeleri bozabilir. Zira El-Amin hiç savunma yapmayan bir oyuncu. Bu sebepten Euroelague takımları El-Amin'le ilgilenmiyor. Hücumda mükemmel bir opsiyon ama, savunmada yokları oynayan bir oyuncu Telekom'un başına iş açabilir. El-Amin varsa takım oyunu ikinci planda kalır ve Efes Pilsen gibi Türkiye standartlarında takım oyununu iyi oynayan bir ekibe karşı çok zorlanırlar...

Kepez'i güzelce yendik,Koray Hoca bu maçın kaseti bolca izlemeli,rakip nasıl durduruldu görmeli. Kesinlikle hem de... Fitch çok sayı attı gibi gözükse de kötüydü,Traylor yoktu bile. McLinton iyiydi Barış Güneyle beraber.

Leroy Hickerson inanılmayacak bir smaç vurdu inanılmayacak. Müthiş galibiyet. Neyse ben kaçayım daha törenler sona ermedi... :)

Düşme adaylarından gördüğümüz Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi kendi sahasında Kepez Belediyesi'ni 78-71 yenerek çok önemli bir galibiyet aldı. Bunun yanında çok kaliteli 2 yabancı oyuncu daha aldılar geçtiğimiz günlerde. Bir level atladılar diyebilirim bu hamlelerle..

Erdemir çok zorlandığı karşılaşmada Pınar Karşıyaka'yı 82-81 ile geçmeyi başardı. Darüşşafaka, Kepez Belediyesi ve Aliağa Petkim'in haftayı yenilgi ile kapatması düşme hattını iyice alevlendirdi..

Önümüzdeki hafta oynanacak; Casa Ted Kolejliler - Erdemirspor, Mersin Büyükşehir Belediyesi - Selçuk Üniversitesi maçları ligin alt sıralarını oldukça etkileyecek maçlar. Bununla birlikte; Kepez Belediyesi - Galatasaray, Aliağa Petkim - Türk Telekom ve Fenerbahçe Ülker - Darüşşafaka maçlarıda hem alt sıraları hemde üst sıraları oldukça etkileyecek maçlar. Büyük sürprizlere ve büyük zaferlere hazır olmak lazım..

Bir önemli maç ise lig beşinciliği için olacak. İlk dört sıranın hemen hemen belli olduğu ligimizde en önemli savaş lig beşinciliği için olacak. Beşiktaş Cola Turka en yakın takipçisi Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni Akatlar'da konuk ediyor bu hafta. Yani her maç ayrı bir önem taşıyor artık. Ligimizde dengeler altüst olabilir bir anda..

Alperen Kaplan' Alıntı:
Kepez'i güzelce yendik,Koray Hoca bu maçın kaseti bolca izlemeli,rakip nasıl durduruldu görmeli. Kesinlikle hem de... Fitch çok sayı attı gibi gözükse de kötüydü,Traylor yoktu bile. McLinton iyiydi Barış Güneyle beraber.

Leroy Hickerson inanılmayacak bir smaç vurdu inanılmayacak. Müthiş galibiyet. Neyse ben kaçayım daha törenler sona ermedi... :)

Yayın yoktu izleyemedik tabii ama epey takip ettim livescore'dan.Son çeyrekte Kepez'in atağını bekliyordum,dahası ben maçı Kepez'in alacağını düşünüyordum haftabaşından beri.61-67 oldu çeyrek başında skor oradan sonra 15-4 bir seri oldu yanılmıyorsam ve orada Barış Güney'in bir sportmenlik dışı faulü,bir top kaybı ve bir de 2 atış olarak dönen bir faulü vardı.Sizin için epey iyi oyun tabii. =)

Bu arada Kepez 1 galibiyet 1 mağlubiyet şeklinde gidiyor yaklaşık 15 haftadır.Önümüzdeki maç galibiyet haftası. =)

A.Çağlar TORUN' Alıntı:
[quote="Alperen Kaplan":3sgs4ejn]Kepez'i güzelce yendik,Koray Hoca bu maçın kaseti bolca izlemeli,rakip nasıl durduruldu görmeli. Kesinlikle hem de... Fitch çok sayı attı gibi gözükse de kötüydü,Traylor yoktu bile. McLinton iyiydi Barış Güneyle beraber.

Yayın yoktu izleyemedik tabii ama epey takip ettim livescore'dan.Son çeyrekte Kepez'in atağını bekliyordum,dahası ben maçı Kepez'in alacağını düşünüyordum haftabaşından beri.61-67 oldu çeyrek başında skor oradan sonra 15-4 bir seri oldu yanılmıyorsam ve orada Barış Güney'in bir sportmenlik dışı faulü,bir top kaybı ve bir de 2 atış olarak dönen bir faulü vardı.Sizin için epey iyi oyun tabii. =)

Bu arada Kepez 1 galibiyet 1 mağlubiyet şeklinde gidiyor yaklaşık 15 haftadır.Önümüzdeki maç galibiyet haftası. =)[/quote:3sgs4ejn]

Çağlar abi bekleriz Konya'ya,burada bir maç izlemek harika birşey sanırım Ayhan Şahenk'de bulununan bomboş tribünleri düşününce. :)

Farklı basketbol oynamaya başladık son üç haftadır,eskiden çok skor yiyen bir ekiptik,kazandığımızda da rakipten fazla atıp kazanıyorduk(Antalya'dan 102 sayı yememize rağmen kazanmıştık o maçı). Şimdiyse iyi bir savunma takımı hüviyetine büründük. Karşıyaka'dan 65,Ted'den 69,Kepez'den 71 sayı yedik sadece. Maçları bu sayede kazanmaya başladık. Böyle olunca da neredeyse tüm maçı önde götürüyoruz ve maçı kazanıyoruz,sadece bir defa geriye düştük bu maçta da...

Gelelim geriye düştüğümüz ana,livescore'a herşeyi(özellikle de tansiyonun yükseldiği anlarda) yansıtmayabiliyorlar. Ufuk Kaçar'ın üç faulü var ve 60-59 öndeyiz. Bir hızlı hücumda gözümün tam olarak önünde Ufuk abi Fitch'in elindeki topa bir balta indirdi,rakibin eline balta değmedi ben gördüm ama hakemler süzemez bunu. Öyle olunca da temiz top çalmaya faul çaldılar. Bu noktada Ufuk Abi çok sinirlendi,dördüncü faulünü almış oldu sonuçta. Saha dışına doğru çıktı biraz itirazdan sonra, orada beklemeye başladı sinirinden,sonra sahaya geri çağırdı hakem oyun başlayacaktı gitmedi,öyle olunca da teknik faul aldı. En iyi yerli oyuncumuz atılmış oldu,oyun kurma görevini de yapıyordu ilk yarıda belli bölümlerde. Bunun üzerine Ekene de sinirlendi,hekeme hiçbirşey yapmadı çıkardı headband ini seyirciye fırlattı(ki bu şovu sürekli yapar). Hakem bir teknik faulde ona çaldı. Fitch 4 atış kullandı 4 de 4 ile. Bir de üç sayılık basket buldu sanırım Barış Güney,bir anda 66-60 geriye düştük. Yoksa Kepez'in geleceği yok gibiydi,ha yine belli olmaz ama oyunda dizginler hep Selçuk'un elinde idi.

Barış'ın pozisyonlarda hiç hatası yoktu,topu fırlattılar pozisyonun bitmesine 5 saniye kala,önünde hemen biri bitti,yeni transfer Marlon'da hemen koştu geldi ve ikili sıkıştırmayla çaldık topu. Barış'ın elinde patladı o top. Sportmenlik dışı faulde tek kalmıştı iki kişiye karşı sanırım,faulde de ayarı tutturamadı. Barış'ın posterlik bir rezaleti vardı(sanırım)kendisinden kısa Hickerson bir alley-oop pasını kendisnin sırtında ve kendisinin faulüne rağmen tamamladı. Mükemmeldi gerçekten. :)

Bu arada tribünlerde Bamya Halil pankart ve tezahüratı vardı(ufak basketbolu bilen çirkef bir grup,30-40 kişilik). :)

Bu basketbol Dünyasında herkes mi Halil Ünerle kafa bulur veya dalga geçer karşıyakanın olayı da yaratıcıydı bunun gibi
Çökertmeden Çıktımda Halilim... türküsünü söylemişlerdi maçta.Daha da güzeli Halil ağa maçtan bir hafta önce basketbol panorama da Karşıyaka taraftarı beni çok sever onları 3 defa düşmekten kurtardım falan diyordu.

Alperen Anadolu'da basketbol hep dolu salonlara oynanıyor İstanbul'un aksine,gerçekten hoşuna gidiyor insanın.Erdemir'e bakıyorsun,Mersin'e bakıyorsun son üç yıldır Konya'ya bakıyorsun hep dolu salonlar bir de gel Ayhan Şahenk'e Abdi İpekçi'ye bak tek tek sayılıcak kadar az adam oluyor.

Bu arada dediğim gibi livescore'dan maçın heyecanını yaşamak mümkün olmuyor,o nedenle Barış'ı yazdım. =)

2.bilet için iki tahminim vardı benim.Biri Selcuk Uni diğeri de Aliağa idi.Bu üç galibiyet beklemediğim bir durumdu,sıra Aliağa'da şimdi.Kurtulmak istiyorlarsa tabii.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...