Beko Basketbol Ligi 2008/2009

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fener hayata döndü

Üst üste 4 kez kaybeden F.Bahçe, 22 maçtır kazanan Efes?i devirdi

080320092207308281095.jpg

İlk çeyrek 16 sayı geri düşen Efes, tüm maç kaçan rakibini son saniyede yakaladı. Ama zor anlarda şahlanan F.Bahçe son 3 uzatma dakikasında 12 sayı atıp kazandı.

BİR maç kaç kere gider gelir? Kaç kere basit hatalar, kahramanca atışlar belirleyici olur. Dünkünden fazla olmaz herhalde. Efes Pilsen maça çok yanlış bir beşle çıkınca daha ilk çeyrekte 16-0?lık böyle bir maçta altından kalkılması çok zor bir seri yiyiverdi. Kazanmak zorunda olan F.Bahçe Ülker?in saldıracağı çok belliyken sahada topu Kerem Tunçeri veya Thornton gibi sakin ellere teslim etmek yerine sıcak atmosferlerde en çabuk su kaynatan isimler Cenk-Ender ikilisi ile başlayınca üst üste top kayıplarıyla 6. dakikada 23-7 geri düşmüştü bile Efes.

KESKİN BIÇAK RASİM

KALAN sürede F.Bahçe kaçtı, Efes kovaladı. Kerem?in girmesiyle panik ortamı yatıştı, yavaş yavaş düşen tempoda Kaya?nın da ekstra şutlarıyla farkı eritti Efes. Devrede durum 40-33?e gelmişti. İkinci yarıda Rasim silahına başvurdu sarı-lacivertliler. Her zamanki gibi parke üzerindeki oyunu basketbolun dışına çıkartan Rasim, gerçekten atılana kadar en az 5 kere atılmayı hak eden hareketlerle Efes?in tüm dengesini altüst etti.

ANCAK o gidip tekrar basketbola dönülünce bir kez daha F.Bahçe?nin hücum sorunları gün gibi ortaya çıktı. 33. dakikada 70-60 önde olan F.Bahçe, normal sürenini bitimine kadar 7 dakikada topu topu 2 sayı atabildi. Bu arada Efes saçma sapan top kayıpları yapmasa, maçı geri getiren Kerem Tunçeri iki kritik üçlükte çember dövmese bu kısır dönemden Efes beraberlik değil rahat bir galibiyet bile çıkarabilirdi. Elbette bu son bölümü Tanjeviç?in üç kalın uzunu Semih, Oğuz ve Vidmar?ı oturtarak oynaması da ayrı bir komedi. Son ribaund pozisyonunda Ergin Ataman Kaya?yı sokarken bile aklına gelmedi Semih?i almak. Sonucu ribaund ve uzatma oldu.

SEMİH MAÇI GETİRDİ

UZATMADA bu sefer roller değişti. 5 sayı öne fırlayan Efes?i bu defa ?İşler zora girince coşan? karakteri ile karşıladı F.Bahçe Ülker. Uzun süre oturan Semih de 2 basketle dengeyi getirdi.

EH Formula 1 otomobili devir saati gibi oynayan galibiyet ibresi sonuçta bir yerde duracaktı. Ve F.Bahçe tarafında durdu. Yazık ki maç boyunca onlarca tartışmalı düdükten en sonda gelen iki tanesi o ibrenin nerede duracağında belirleyici oldu.

Kaan Kural / Vatan

Ne kadar kabul etmesekte Türkiye'de bir Aziz Yıldırım gerçeği var. Hem futbol, hem basketbol federasyonu ve medyayı istedikleri gibi kullanıyorlarlar. Her mecrada büyük bir baskı kuruyorlar. Futbol takımları üst üste yenilgiler alırken ve dağılmak üzerken ansızın üst üste yaşanan hakem hatalarıyla (!) seri galibiyetler almaya başlamışlardı. Öyle veya böyle şampiyonluk yarışına dahil edildiler. Sahalarında taraftarlar arası bıçaklanma olayları örtbas edilirken, çok kötü oynayıp kazandıkları maçlardan sonra bile basını arkalarına alarak iyiye gittikleri dillendirildi. Basketbol takımları ise üst üste dört maç kaybetmiş, önündeki iki maçta Efes Pilsen ve Siena ile karşılaşacaktı. Bu iki maçı kaybetmeleri halinde freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı gideceklerin bildikleri için olaya müdahale etme gereği duydular. Efes Pilsen maçını bağladılar... Euroleague'den elenmeleri nedeniyle Siena mağlubiyeti onları sarsmayacaktır. Önlerinde farklı kazanmaları olası bir Aliağa maçı var. O maçtan sonra basınında gazıyla F.bahçe Ülker geri döndü imajı oluşturup "Şampiyonluğun en büyük adayı" sloglanları attıracaklar. Olayın farkında olmayan insanlarda bu söylevin peşine takılıp "Ne büyük Fener" istediği an istediğini yapıyor düşüncesine kapılacak.

Bir söz vardır: "Şuyûu vukuundan beter" derler. Öyle bir atmosfer oluşturuyorlar ki, esmeseler bile gürlemeleri yetiyor. F.bahçe sahada hiçbir şey yapmasa bile TBF'yi arkasına alarak sonuna kadar gitmeye adaydır. Birileri bu tezgahı bozmadıkça onlar hak-hukuk çiğnemekten hicap duymazlar! Zira başkanları, "kupaların sahada kazanılmadığı öğrendim" diyen bir kişidir ve görevine devam etmektedir!..

EH Formula 1 otomobili devir saati gibi oynayan galibiyet ibresi sonuçta bir yerde duracaktı. Ve F.Bahçe tarafında durdu. Yazık ki maç boyunca onlarca tartışmalı düdükten en sonda gelen iki tanesi o ibrenin nerede duracağında belirleyici oldu.

Kaan Kural bile böyle yazıyorsa anlayın durumun vehametini...

Deniz Ertürk' Alıntı:
sadece ömer'in savunma yönünü belirttim fb takımının pota altı savunması çok iyi değil çünkü şu andaki oyuncularıyla... çok iyi oynamadıklarını bende biliyorum çok istikrarsızlar.. hedefi olan bir takım için işler iyi gitmediğinde çok kötü oynuyorlar ..yani kötü oynama alt seviyeleri yok kötü gidince işler sarpa sarıyor.... ama ligdeki üstteki takımları ele alırsak yabancılarından en az verim alan takım açıkça belliki fb,kötü oyunlarındaki önemli etken bu bence..
Zizic gitti, elimizde oynamayan bir adet Guroviç var, Milo uzun süredir, Graves kısa süredir sakat, iki yabancımız daha yeni geldi ve çoğüu maçta tek veya 2 yabancı ile oynamak zorunda kaldık...
Pardon fener açıkça en verim alamayan takım mı dedin sen?
Ayrıca fener yabancıları iyi seçse demişsin... Olasılıkları burada konuşsak 300 sayfa tutar heralde... ellerinde para varken bu adamları seçtiler yani zorunluluktan seçilmiş insan yok... Teyzemin sakalı olsa amcam olurdu gibi birşey senin dediklerin..

Eren Aydın' Alıntı:

Kaan Kural bile böyle yazıyorsa anlayın durumun vehametini...
Bunları Abdi İpekçi'de yenmek bize farz oldu artık.Geçen sene 20li farkları eritip 5 sayı öne geçip maçı kaybetmiştik.Bu sene kesin yenmemiz lazım feneri.Hilesiz hatasız hak ederek maç kazanılacağını fenere göstermeliyiz.

Eren Aydın' Alıntı:
[quote="Deniz Ertürk":2vph7tqj]sadece ömer'in savunma yönünü belirttim fb takımının pota altı savunması çok iyi değil çünkü şu andaki oyuncularıyla... çok iyi oynamadıklarını bende biliyorum çok istikrarsızlar.. hedefi olan bir takım için işler iyi gitmediğinde çok kötü oynuyorlar ..yani kötü oynama alt seviyeleri yok kötü gidince işler sarpa sarıyor.... ama ligdeki üstteki takımları ele alırsak yabancılarından en az verim alan takım açıkça belliki fb,kötü oyunlarındaki önemli etken bu bence..
Zizic gitti, elimizde oynamayan bir adet Guroviç var, Milo uzun süredir, Graves kısa süredir sakat, iki yabancımız daha yeni geldi ve çoğüu maçta tek veya 2 yabancı ile oynamak zorunda kaldık...
Pardon fener açıkça en verim alamayan takım mı dedin sen?
Ayrıca fener yabancıları iyi seçse demişsin... Olasılıkları burada konuşsak 300 sayfa tutar heralde... ellerinde para varken bu adamları seçtiler yani zorunluluktan seçilmiş insan yok... Teyzemin sakalı olsa amcam olurdu gibi birşey senin dediklerin..[/quote:2vph7tqj]

yani 2 sloven oyuncuyu başka hangi tr ligi takımı tercih ederdi ki? ..tabiki tercih meselesi..onların sorunu..yabancı seçimleri hakkında ihtimaller hakkında bir çok şey türetebiliriz haklısnız.. ben bu yabancılarla istikrarsız olmaya mahkumlar demek istedim sizin dedğiniz gibi zorunluluktan seçtikleri yok tabiki fakat katlandıkları tanjevic var aydın hocadan sonra...

A.Çağlar TORUN' Alıntı:
Casa Ted her ne kadar ligden düşmüş olsa da iyi maçlar çıkartıyor son dönemde bu hafta Selçuk maçı çok önemli Selçuk için,gitmek lazım o maça heyecanlı olur.

Haftasonları epey yoğun geçiyor bu ara,ayarlayabilirsem eğer gidicem o maça geçen hafta Yücel Platin'e gidemedik ona gidelim bari. =)

Çok kritik bir maç bizim için,benim de deplasman yapma gayretim olacak,evden izin alabilirsem;olmadı akşam ona kadar gideceğim yeri söylemeyip dışarıda olacağım deyip izin alabilirsem... :)

Çok korkuyorum bu maçtan,umarım alırız;çok kritik bizim için...

Kaan Kural' ın Rasim Başak Hakkındaki Yorumu;

Rasim bir süredir saha içinde basketbolu başka noktalara çekmesiyle çok kötü bir şöhret sahibi. Bu şöhreti de fazlasıyla hak ediyor. Önceki hafta Beşiktaş Colaturka maçında tribünlerle çok nahoş diyaloglar yaşamıştı. Geçen hafta Efes Pilsen maçında ise iyice kontrolden çıktı. Oyundan atıldı ama atılana kadar yaptıkları korkunçtu. Maç içinde en az 4 kasıtlı olarak rakiplerine vurdu . Ancak bir pozisyon var ki hepsinden ayrılıyor. Kerem Gönlüm'ü arkadan çekerek hem kendisini, hem Kerem'i yere düşürdü. Hakem hücum faul çaldı. Kenardan F.Bahçe Ülker topu oyuna soktu ve oyuncularla hakemler diğer tarafa doğru hareketlendi. Herkesin dikkati topa yöneldiği sırada ayağa kalkmaya çalışan Kerem Gönlüm'ün tam beline tekme attı Rasim. Basketbolda sertlik olabilir. Bazı oyuncular zaman zaman kuralları kendi lehlerine esnetmeye çalışabilir. ?Çirkeflik' de yapabilir. Ancak Rasim'in orada yaptığı ?çirkeflik' değil düpedüz ?vicdansızlık'.

Mack & Butler'a şok gözaltı!

Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi Basketbol Takımının iki yabancı oyuncusu gece saatlerinde uyuşturucu kullandıkları iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra haklarında işlem yapıldı. BEKO Basketbol Ligi'nde mücadele eden Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi Basketbol Takımı'nın yabancı oyuncularından Monty Mack (32) ve Jamar Butler (23) uyuşturucu madde kullandıkları iddiasıyla gece saatlerinde gözaltına alındı.
Gözaltına alınan Monty Mack ve Jamar Butler, Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan iki oyuncu, evlerinde yapılan
aramanın ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İki basketbolcunun esrar içtikleri iddia edildi.

Kaynak : İHA

Kepez-Banvit

Düşme potasındaki Kepez ile Play-Off yolundaki Banvit arasındaki maç iki takım için de çok önemli. Gönlüm Kepez'den yana. Onlara karşı sempatim yok değil.

CASA-Selçuk

CASA'nın iddiası yok ama Konya'da sıcak saatler yaşanmış. Üstelik de böyle kritik bir maç öncesi. Bu fırsatı kaçırmaz inşallah Selçuk ama yabancıları yoksa alamazlar sanırım.

Oyak-Darüşşafaka

İki takımın da hem Play-Off şansı hem de düşme tehlikesi var. Zor maç olacak ama Oyak alır. Gordon zaten çok formda, bu maçta yıldızı parlar ;)

Mersin-Antalya Belediyeler Arası Basketbol Turnuvası Finali :)

Çok zor maç. Bu hafta güzel maçlar gerçekten. Ben Mersin'i tutuyorum açıkçası.

FB-Aliağa

Formalite maçı bana göre. Fener farklı alır.

Beşiktaş-Telekom

Gönlümüz Beşiktaş'la :)

Efes-Erdemir

Efes favori de olsa Erdemir'in zorlamasını bekliyorum.

Kerem SEÇER' Alıntı:
Kepez-Banvit

Düşme potasındaki Kepez ile Play-Off yolundaki Banvit arasındaki maç iki takım için de çok önemli. Gönlüm Kepez'den yana. Onlara karşı sempatim yok değil.

CASA-Selçuk

CASA'nın iddiası yok ama Konya'da sıcak saatler yaşanmış. Üstelik de böyle kritik bir maç öncesi. Bu fırsatı kaçırmaz inşallah Selçuk ama yabancıları yoksa alamazlar sanırım.

Farklı renkli yazılan yazı senin Selçuk'u desteklediğini gösterdi sanki bana abi...
Tebrik ederim... :)

İşte,işte yürek.
Gittiniz siz ama,ama takımımız yine de kazandı. Tebrik ediyorum aslan Selçuk...

Ekene Ibekwe 29 sayı 12 ribaund-Seni bulup getirene helal olsun be,bravo Cengiz Karadağ,bravo Gökhan Güney!!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...