Beko Basketbol Ligi 2011-2012 Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Unutmadan,Antalya bugün Hacettepe karşısında devreyi 60-29 önde geçmiş.Geçen sene Buckman'ın yaptığı bu sene kısalar yapıyor.

Cumartesi oynanacak Fenerbahçe Ülker -Banvit maçı ligin üçünsünü dördüncüsünü ve beşincisini büyük oranda belli edecek maç.Banvit kazanırsa üçüncülüğü hemen hemen garantileyip Fenerbahçe Ülker ve Beşiktaş'ı ateşe atar.

Fülker - banvit maçından daha önemli 2 maç daha oynayacak efes ve aslanlarımızla olası 2 yenilgileri cepte 8 mağlubiyetle kapatırlar. Bjkde olası efes yenilgisiyle 8 mağlubiyetle kapatır. Banvit fülkere kaybetsede 3. lüğü bence garanti. Sanırım ikili averajda bjk fülkerin önünde bu durumda. 1-ASLANLARIMIZ 2- efes 3- banvit 4-bjk 5-fülker 6-ksk olacak 7 ve 8. sıralar çokta önemli değil biz ve efes o turları geçeriz 3-6 ve 4-5 eşleşmeleri çok can yakacak eşleşmeler. Ben hem ksk dan hemde bjk den o turları geçmesini daha doğrusu favori olduklarını düşünüyorum.Yarı finaller aslanlar- bjk ve efes ksk &banvit olur, finalde efes bekler bizi ama yarı finallerde çok keyifli olur bence.. şampiyonluk bu sene bizim...

Keşke gerekli yerlerde gerekli noktalamaları kullansaydın da ne dediğini anlayabilseydik Atilla Abi.

Rencide etmek ya da provoke etmek amaçlı söylemedim lütfen yanlış da anlama ama harbiden anlayamadım :).

7. ve 8. sıralar önemli değil diyorsun ama bence oradan gelen bir Tofaş, can yakabilir. Sürpriz yapabilir. Çok iyi bir takım bence Tofaş. Umarım daha da iyi olurlar. Eski sezonlardaki herkesin beğenerek izlediği, iz bırakan, takımı geri getirirler. Tabi bizle eşleşirlerse, bunu seneye getirsinler mümkünse :)

şike yapamadıkları için normal sonuç banvitin yenmesi.Haftaya maç sonunda bunların 3. şansıda bitiyor.Daha efes maçları var.Hakemler acımasaydı bunlara bunlar play-off'a zor girerdi yazıklar olsun..Karşıyaka ve bir çok bunun gibi maçı hediye etti hakemler.. Acaba diyorumda. Banvit'in 3.bitereceğini % 90 varsayarsak acaba ligi 2. mi bitirsek ne? Fener-Efes GS-Banvit yarı finali bence daha kolay olur. Saha avantajı Efese geçse bile maç kaybetmeden şampiyon oluruz. Şimdi yarı finalde Bjk veya Fb'ye karşı oynamak ne bilim.

Hiç hesaba girmeye gerek yok bence Banvit fenerden daha zor takım.Adamlar tamamen bireyselliğe kalmış bence fb-bjk serisinden bjk gelir fener yarı final göremez..

Bjk milangaz pops-hawkins-erceg-kemp-arroyo 5lisini kullanacağı için morrisonu göndermiş olmalı bencede doğru seçim pota altında pops un dışında 4 oynayabilen erceg ve ersin dağlı var potaaltı zaafiyeti yaşamazlarsa fülkeri yarı finalde eleyip evlerine gönderirler 2 tane bireysel ve kompakt oyundan uzak yıldızlarıyla maçı kazanmak isteyen iki takımın eşleşmesinde daha iyi yabancılara sahip olan bjk milangaz fülker e karşı avantajlı ve tura daha yakın ama hangisi gelirse gelsin yarı finalde sistem takımına karşı bir maç belki kazanırlar..

fülker-banvit maçıda kafalardaki soru işaretlerini ortadan kaldırdı ilk 6 şekillendi 1-ASLANLAR 2-efes 3-banvit 4-bjk 5-fenerbahçe ülker 6- ksk (7.lik ve 8. lik için tofaş ve aliağa çekişiyor tofaş olmazsa iyi olur diyenler var ama bence hep en güçlülerle karşılaşarak finale kalmak her ne kadar bizi yıpratacak gibi görünsede bence bu turlarda kazanarak dahada özgüveni yükselen ve dahada güçlenen bir takım oluruz) Hayırlısı şampiyonluk için yola devam rakip fülker eze eze kazanacağız...

Anadolu Efes Savanovic'in arka arkaya attığı 10 sayı ile son iki dakikada öne geçerek zor da olsa kazandı. Rakiplerin maçın sonlarında kazandığı maçlar ortada. Şansları umarım play off'ta da bu kadar fazla olmaz.

Bu hafta feneri yenersek ligin 1.cisi ve 4.-5. si belli olacak 2.lik ve 3. lük için sanki banvit daha avantajlı gibi umarım 2. banvit olur ev sahibi avantajıyla efesi elemesi halinde yarı finalde bizim yarı finalde bjk yada feneri elediğimizi düşünürsek çok süpriz bi final oynanabilir bu sene tbl de... aslında süpriz denilen bu finalde bence tbl nin 26 haftasının en iyi oynayan iki takımının finali olurki çokda süpriz sayılmaz sanırım...

Play-Off'ta, Beşiktaş M. - F.Ülker eşleşmesi kesinleşti gibi.. İkisi de 6. Karşıyaka 3. Banvit/Efes arasına sıkışmış durumdalar an itibariyle. Çok yorucu bir seri olur ve tahminimce savunması olmasa da atarak kazanan Beşiktaş'ı Fenerbahçe'nin durdurmaya gücü yetmez şu görüntüsü ile. Fenerbahçe'nin ne yapıp edip saha avantajını alması gerek kendi adına yoksa seneler sonra ilk turda elenmenin üzüntüsü ile karşı karşıya kalacaklardır. İnşallah..

Trabzon da bu hafta son bir atak yaptı. Olin Edirne kendini ateşe attı..

Haftaya Olin-Aliağa maçına gel. Trabzon ile Olin arasında 1 galibiyet var ve bu farkı Trabzon,Bandırma'yı yenerek kapatacak. Sonraki 2 maçı kaybetmesi olası Trabzonu'un. Olin ise Aliağa'dan sonra Karşıyaka ve Banvit ile oynayacak. Yani Olin kaybederse Aliağa maçını düşer gibi gözüküyor. Memleketimin takımı olsada düşseler üzülmem.

Ligin genelini düşününce, Trabzon ligde kalmayı hakediyor. Olin ise zamanında aldığı galibiyetlerle ayakta duruyor şu anda. Ve denildiği gibi işleri gerçekten çok zor. Bandırma Kırmızı'nın sürpriz yapmasını bekleyecekler...

İki takımın da iki zorlu maçı var. 11 galibiyetli takımlardan Telekom 3/3 yapamaz, Efes'le maçı var artı Tofaş deplasmanına gidiyor. Erdemir'in sahasında Banvit ve deplasmanda bizle maçı var. O da yapamaz. Hacettepe de Fenerbahçe ile yapacak. Muhtemelen alttan gelen 3 takım da Tofaş ve Aliağa'yı geçemez. Ben Aliağa'nın iki zorlu maçının dışında Olin deplasmanından da galiyetle ayrılacağına inanmıyorum. Tofaş yedinci olur ama Aliağa Play-Off'u bile riske edebilir. Sonuç olarak Tofaş'ın bize kesinlikle gelmeyeceğini düşünüyorum.

Gönlüm 8. sırayı Telekom´un almasından yanaydı, aklıma çok yatmasa da.. Ha turu geçerdik ama 1-2 maçta zorlayabilirdi bizi. Sağlam şutörleri var ve biliyoruz ki meretin canı istedi mi dağdan atsan yine giriyor. Telekom´un gelebileceğini düşünüyordum mantık olarak, Tofaş´ın zorlu maçlarını göz önünde bulundurup Telekom´un nispeten daha rahat maçlara çıkacağı düşüncesiyle ama Telekom Hacettepe maçını kaybederek gerekli mesajı verdi bana.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...