Beko Basketbol Ligi 2011-2012 Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yuhh be yuuhh maçı anlatan koyu fenerbahçe taraftarı ama tarafsızlığına asla itirazımız olmayacak MURAT MURATHANOĞLU ve kesin yüzde yüz foul diyor bırakın onun demesini bir kez değil tam 2 kez 2 kişi tarafından foul var hemde birisi dirseğe çalışırken diğeride kafaya çalışmış ŞİKE demiyeceğim artık bunun adı ALENEN ŞEREFSİZLİKTİR... Recep Ankaralı ve zihniyeti artık şu parkelerden elini eteğini çeksin ayıptır günahtır HIRSIZLIKTIR bu... Bu gün İnsanların emeğini çalan yarın para için herşeyini satar!!!!

Tbbl nin sitesinde gerçek lider zirvede maçımız eksik olmasına rağmen liderlik bizim olmalı (2 takım arasındaki ikili averaj 2 maç oynandıktan sonra geçerli olur kuralı) bjk yle 1 maç oynadık daha ama maç eksiğimiz varken onları lider göstermeleride çok yanlış 2. maç sonunda 2li averaja göre sıralama yapılır ziyniyet bozuk bi kere neyse ...

O kural futbolda ve bazı platformlarda öyle uygulanıyor ama TBL sitesinde birkaç senedir hep bu şekilde uygulanıyor. Resmi hali o mudur bilemem ama sitesinde öyle yazıyor hep.

2li averaj sistemi uylanmıyormu bu ligde yani galibiyetler eşitse sıralamada belirleyici unsur genel sayı farkı averajımıdır? yoksa 2 takım arasındaki ligde oynanan 2 maç sonucunda galibiyet üstünlüğü( 2-0 ) yada 1-1 eşitlik varsa sayı farkında önde olanmı ligde daha üstte bitirir? Sorunun cevabı açık: tabiki cevap 2. seçenek. Şimdi şu soruyu sormak gerekmezmi? İki takım arasında 2 maç yapılmadan sıralama sadece oynanan tek maçta kimin kazandığına göremi sıralamayı yapmaktır yoksa 2. maç yapılana dek daha fazla galibiyet almış çok daha fazla sayı averajı yapmış takımımı sıralamada öne almak mantıklıdır? bu sorunun cevabını tbl de bir yönetici çalışan yetkili kimse cevabını versin.

Tam olarak öyle değil. Örneğin Erdemir ve Aliağa aynı puanda. Erdemir'de İçP 2, Aliağa'da 1 yazıyor. Yani aralarında tek maç oynanmış ve o maçı da Erdemir almış. 2. maçın oynanıp oynanmadığına bakmıyorlar.

Çekirge bugün bir kez daha sıçradı.Son saniyede atarak kazandılar.İpekçi'deki maçı dört gözle bekliyorum.Bakalım orada nasıl sıçrayacaklar?
Birde söylemeden geçemiyeceğim.Mirsad her hafta biriyle tartışıyor.Bugünde Spajia Engin'i kovdu sahadan.Bunlar yakında sahada birbirine girer.Engin'in yerinde olsam soyunma odasına giderdim.

Çekirge bugün bir kez daha sıçradı.Son saniyede atarak kazandılar.İpekçi'deki maçı dört gözle bekliyorum.Bakalım orada nasıl sıçrayacaklar?
Birde söylemeden geçemiyeceğim.Mirsad her hafta biriyle tartışıyor.Bugünde Spajia Engin'i kovdu sahadan.Bunlar yakında sahada birbirine girer.Engin'in yerinde olsam soyunma odasına giderdim.

Spahija-Engin tartışmasının vidyo linki var mı acaba?

Yalnız fülker cidden çoook ama çoook geriye gidiyor bu kadar rezil oynadıkları yapılanmanın sıfır hatta eksilerde olduğu oyun içinde neredeyse hiçbir organizasyonun olmadığı tbl de 3 maç arka arkaya son topta çekirge misali sıçramaları filan. Böyle giderse basketbolda yavaş yavaş başaltı takımı olurlar ksk banvit ve bjk yle birlikte. Bizde böyle devam edersek efesle birlikte 2 büyük olarak yeni bi oluşum yaratabiliriz..

Feenrbahçe'yi sezon sonunda ciddi bir çöküşün beklediği muhakkak. Takımda huzurun olmadığı her fırsatta kendini belli ediyor. Yine mucizevi bir galibiyet aldılar. Yine de takımın kadrosunun çok iyi olduğunu ve play-off'larda bela olabileceklerini unutmayalım.

Spahija-Engin tartışmasının vidyo linki var mı acaba?

Baktımda videosu yok.Anlatmak gerekirse mola anında Engine 4-5 kez sert şekilde ve eliylende çek git işareti yaparak Get Out diye bağırdı.O anda tribünlerin Spahija'yı ıslıklaması ve Mirsad'ın tribünlere ne yapıyorsunuz diye el kol yapmasını izlemek zevkliydi :D

10-15 dakika önce Spahija Engin'i kovmuştu benchten. Sonra da oyuna girip maçı aldı Engin. Hocalar zaman zaman kızabilir, küfredebilir oyunculara ama bunlarınki komedi oldu. Engin'e kızdıktan sonra tribünler yuhladı hocayı, bizde kimsenin sesi çıkmaz. Saygı bu olsa gerek. Sonra Mirsad tribünleri uyardı. Onun ardından da Spahija burada patron benim, ne karışıyorsun der gibi Mirsad'ı fırçaladı. :)

2011 - 2012 Sezonu 22. Hafta
S Takım O G M A Y İçP İçA TopA Puan
1. Galatasaray Medical Park 22 19 3 1812 1540 - - 1,1766 41
2. Banvit 22 17 5 1768 1614 2 - 1,0954 39
3. Beşiktaş Milangaz 22 17 5 1915 1707 1 - 1,1218 39
4. Anadolu Efes 21 17 4 1768 1485 2 - 1,1905 38
5. Fenerbahçe Ülker 22 16 6 1794 1670 1 - 1,0742 38
6. Pınar Karşıyaka 22 12 10 1816 1733 - - 1,0478 34
7. Tofaş 22 11 11 1722 1731 - - 0,9948 33
8. Erdemir 22 10 12 1576 1643 2 - 0,9592 32
9. Aliağa Petkim 21 11 10 1594 1608 1 - 0,9912 32
10. TÜRK Telekom 22 9 13 1758 1814 - - 0,9691 31
11. Hacettepe Üniv. 22 8 14 1570 1748 2 - 0,8981 30
12. Mersin Bşb. 22 8 14 1737 1808 1 - 0,9607 30
13. Olin Edirne 22 7 15 1571 1671 - - 0,9401 29
14. Antalya Bşb. 22 5 17 1782 1906 2 - 0,9349 27
15. Trabzonspor 22 5 17 1587 1790 1 - 0,8865 27
16. Bandırma Kırmızı 22 3 19 1472 1774 - - 0,8297 gerçek lider böyle olunur bu arada artık tbl nin sitesindede gerçek lider var!!!

Banvit maçından sonra 23. haftanın ilk maçını cumartesi öğlen ilk maç olarak saat 13:00 te oynamak zorunda bırakan TB FEDERASYONUnuda naçizane içimden geçen tüm İYİ :) niyetli duygularımı iletirken BU AYIBI nasıl başardıkları hakkında KOCA bi aferin kurdelesi takıyorum münasip bi yerlerine... SÖKE SÖKE alacağız bu sene şampiyonluğu EY TBL FEDERASYONU değil sen tüm basketbol pisliklerini bi araya toplasanızda bu değişmeyecek O KUPA SHİPP İN ELLERİNDE YÜKSELECEK BU SENE...

Şu anda oynanan Beşiktaş-Banvit maçını bir yana bırakırsak son haftalara girilirken neredeyse bütün takımlar birbirileri ile maç yapıyor. Bizle ve Anadolu Efes de güçlü rakipleriyle içeride oynayacak. İki takım da 6'da 6 yapabilir ve bu durumda biz lider bitiririz ligi, Anadolu Efes de 2. sırada. Bu dakikadan sonra diğer üç takımın sırası büyük önem taşıyor. Kalan maçlara bakarsak;

Biz sahamızda Beşiktaş Milangaz ve FB Ülker'i yenersek ve sürpriz bir yenilgi almazsak 4 yenilgiyle sezonu tamamlarız.

Anadolu Efes sahasında Beşiktaş Milangaz ve FB Ülker'i yenerse ve sürpriz bir yenilgi almazsa 4 yenilgi ile sezonu tamamlar.

FB Ülker sahasında Banvit'i yenip, deplasmanda bize ve Anadolu Efes'e yenilirse 8 yenilgi ile tamamlar.

Banvit FB Ülker'e yenilirse 6 yenilgiyle ve bugünkü maçı da kaybederse 7 yenilgiyle sezonu tamamlar.

Beşiktaş Milangaz da bize ve Anadolu Efes'e yenilirse 7, bugünkü maçı da kayberse 8 yenilgiyle sezonu tamamlar.

Ben FB Ülker'in sezonu 3. tamamlayabileceğine inanmıyorum. Bu yüzden bugünkü maçı Banvit'in almasının ve Beşiktaş'ın da sezonu ikili averaj avantajıyla FB Ülker'in önünde 4. sırada tamamlamasının bizim lehimize olacağını düşünüyorum.

Murat Kaya : 3-0 üçlük 0 sayı 0 rebound 0 asist 1 top kaybı 2 faul 11,41 dk

Fatih Solak : Olin Edirne kadrosunda bulunmuyor

Şu Murat Kaya ile Fatih Solak[bu sezon toplam 6 dakika oynayabilmiş] takımımızın formasını 4 yıl boyunca taşıdılar ya Ahmet Dedehayır'a ne desek az kalır!

Beşiktaş-Banvit maçının ilk ve son çeyreği çılgın geçmiş.Beşiktaş'ın iyi olduğu ilk 12-13 dakikada Banvit'in gösterdiği karakterin ve son çeyrekte Beşiktaş'ın Kartal'ın iki üçlüğüyle başlayarak yaptığı geri dönüşün altını çizmek lazım.
Bonsu Beşiktaş adına sezonun transferi.Böylesine kötü bir organizasyon için bulunmaz nimet.
Banvit'te Kalin Lucas iyi katkı veriyor ama Barış'la birlikte sahada olduklarında birinden biri oyuna küsüyor.Barış'ın vücut dilinden rahatlıkla anlaşılıyor bu memnuniyetsizlik.
Shipp'in sakatlığının ardından yarı finalde Banvit'i bulmamız zaruri olabilir.Kerem abinin yazdığı hesaplara ben de girdim ama Olin-Aliağa-Erdemir üçlüsünün son 6 haftadaki direncini kestiremiyorum.Keza zirvedekilerin sağı solu belli değil.Bugün Efes Trabzon'da mağlubiyetin kıyısından döndü mesela.Ek olarak sıralama hesaplarına bağlı sürpriz skorlar çıkabilir son 2-3 haftada.30. haftanın son anlarında TBL canlı yayın bölümü çöker diyorum. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...