Bilgisayar Yardım

Bilgisayar yardım. Yani bilgisayarımızda bir sorun çıktığında burdan soralım. Bilen bizlere yardımcı olsun.

İlk soru benden. Benim laptop uzun bir suredir arabanın motoru ısınır gibi buyuk bir ses cıkıyor. Daha sonra resmen araba'da ki 5 dakika sonra sogutmaya geciyor. Ses azalmıs oluyor. Acaba sorun su mudur. Kasanın ici tozlandı. Cunku bazen kendi kendine reset de atıyor. İci acılıp kompressor ile temizlenmeli mi. Boyle yapınca sorun duzelir mi.

Abla Bilgisayarında servisin müdahale etmesi gereken bi arıza olabilir o konuda bişey diyemem şahsen ama içi, fan etrafları çok tozlandığı için soğutmada sıkıntı yaptığı ve deli gibi gürültülü çalıştığıda oluyor. Sadece ısınma ve gürültülü çalışma ise sorun onun dışında bişey yoksa bi içini iyice temizlettir büyük ihtimalle düzelir.

Nilay KIZILOK' Alıntı:
Oyle yapacagım da kac gunde verir servis bunu geri.:S
Abimin bilgisayırında aynı sorun vardı götürdü bilgisayarı hemen içini temizleyip geri verdiler sorun devam ederse getirin dediler, düzeldi.

Sen servise elden götürüp sorunu söylesen sadece içini bi temizletmek istiyorum desen, kendim açmak istemediğim için garanti kapsamı dışına çıkmak istemediğim için size getirdim deyip rica etsen, belki hemen 15 dakikada temizleyip verirler abla. Tabi servise elden götürme imkanın varsa.

Onun dışında teknik servislerin ne yapacağı belli olmaz 2 aydır nokia servisde telefonum duruyor hala değişecek.

Ama markasına göre servis çalışmalarıda değişkenlik gösterebiliyor mesela Toshiba servisleri çok yavaş çalışır HP çok hızlı.

Casper markası kendi teknik servisi var yarın gotureyim. Birde hemen almam lazım. Bilgisayar ile is yapıyorum desek cabuk yapıp verirler sanırım.:p

Teknik servis konusunda haklı olabilirsin ancak, Casper bu konuda iyi yazın pil'i arızalandı garanti kapsamında oldugu icin goturdum. İstanbul'a yollandı. 10 gun icinde yeni pil ile geri geldi.

Kuzenimin laptop'u ise daha dun geldi. O ise 2 aydır teknik serviste surunuyordu dusun.

Bu tür sorunlar genelde ya soğutma fanından ya da power kısmından kaynaklı oluyor. Fakat sizinki sadece ses çıkartması ve ısınması ile alakalı olduğu için soğutma fanı ile alakalı anladığım kadarıyla. Power kısmında da fan yer alır fakat onda sorun olduğunda PC'de veya laptop'ta kapanma/restart olayı falan olur sıkça, sizin laptopta bu tür bir şey yokmuş galiba. Fan kısmı tozlanmıştır muhtemelen, yarım saatlik bir iş aslında ama teknik servis bunu birkaç güne uzatabiliyor çoğu zaman..

Evet, abla bir temizlemeyi denemelisin. Bende de aynı sorun vardı. Ancak, kasayı açtığında karşılaşacağın manzara seni korkutmasın. :) Acayip bir toz bulutuyla karşılaşabilirsin. Eğer düzelmezse mecbur servise gider.

Şamil Turançiftçi' Alıntı:
Ama markasına göre servis çalışmalarıda değişkenlik gösterebiliyor mesela Toshiba servisleri çok yavaş çalışır HP çok hızlı.

Sağol abi biz de elimizden geldiğince birşeyler yapmaya çalıştık geçmişte, okul sonrası devam eder inşallah... =)

Bu fan meselesi ile ilgili bende birşey sormak istiyorum. Masaüstü olan pc'nin kasasından inanılmaz derece de ses çıkıyor, fan öyle bir çalışıyor ki anlatamam.

Uzun süre pc başında kalınca baş bile ağrıtıyor, o derece yani. :) Bende içini açıp temizlesem bu sesten kurtulur muyum yoksa benimki artık iflah olmaz mı?

Barış Şişman' Alıntı:
Bu fan meselesi ile ilgili bende birşey sormak istiyorum. Masaüstü olan pc'nin kasasından inanılmaz derece de ses çıkıyor, fan öyle bir çalışıyor ki anlatamam.

Uzun süre pc başında kalınca baş bile ağrıtıyor, o derece yani. :) Bende içini açıp temizlesem bu sesten kurtulur muyum yoksa benimki artık iflah olmaz mı?
Barış, soğutma fanının etrafı muhtemelen tozdan dolayı acayip bir tabaka bağlamıştır, onu bir bez türü şey ile silmen lazım. Fan pervanesi o sertleşen toz kısmına sürtündüğünden dolayı çıkıyordur o ses, önemli bir şey yoktur merak etme :)

Eyvallah Ferhat. ;)

Pc benim değil akrabamın, benim pc nalları dikince sağolsun kullanmam için verdi. Bende sorun başka birşeydir diye uğraşmadım açıkcası, sonra içini açıp bir temizleyeyim bakalım.

Nilay Abla, fanla ilgili sorununu hemen halletmen iyi olur.
Bende benzer sorunları yaşadım, Fanla ilgili sorun vardı, getirmeye üşendim.
Daha sonra fan mahvoldu, oradan ekran kartı yandı, oradan anakart hasar gördü vs vs ve bilgisayar çöpte.

Çok anlamam ancak şu anlık tek sorun temizlenmesi gibi görülüyor,

Barış üstad, zeytinyağ dökersen ses çıkmıyor :)
Ciddiyim bu konuda biraz araştırırsan üstad ayrıntıları bulabilirsin internette =)

Aynı sorun bende de vardı, haftada 2 defa temizlediğim halde elektrik süpürgesi gibi ses çıkıyordu. Açtım içini bir güzel temizledim fanın her bir tarafını iğnelerle, kürdanlarla vs. şimdi bebek gibi mışıl mışıl çalışıyor (biraz ters bir benzetme oldu ama idare edin artık).

Servise goturdum 1 gun sonra verdiler. Sorun dedigim gibi fan'ın asırı derece tozlanmasından olmus. Yalnız kesinlikle garanti sureniz dolmamıssa, yanınıza goturun belge'yi. Bana telefondan garanti sureniz dolmus, ucret 40 lira dediler. Sonra garanti belgemi goturdum. 7 kasım imis garanti suresinin bitis tarihi. Boyle olunca para da vermedim. O konuda cok dikkatli olun.

Pc'nin içini temizledim ve sonuç; alet sizlere ömür..

Yahu güzelcene temizledim, ses azaldı ama akşam saatlerinde kapandı ve bir daha açılmadı. Açma/Kapama düğmesine basıyorum, yeişl ışık yanıyor ama makinede bir numara yok..

Ne fan çalışıyor ne de başka birşey. Şu anda da berbat bir kafe'den yazıyorum acele yardım edebilecek kişi ve kişiler aranıyor, bu durumu düzeltirim diyen biri lütfen benimle iletişime geçsin.. :)

Aynı şey benimde başıma gelmişti.
Pc kasasında detaylı bir temizlik yapmıştım.
Ve yanlışlıkla güç düğmesinin, reset düğmesinin pimlerini çıkartmıştım.
Sizde aynı sorunla karşılaşıyor olabilirsiniz.
Pim dediğim ucu çok küçük ince çubuklardır.
6 veya 7 tane renki uzun-ince kablolara bağlıdır.

Pc yi eğer çok uzun zamandır kullanıyorsanız tozunu temizlemeniz yetmeyebilir.
Onların özel kremleri vardır. onlar bir süre sonra kuruyor bitiyor.
Yenilemek lazım.
Kolay gelsin
İyi Forumlar.

Yaklaşık 2 aydır, msn aktif haldeyken görev çubuğunda, sağ altta saatin yanında duran msn iconuna tıkladığım zaman şöyle bir durumla karşılaşıyorum:

Yes veya noyu seçmeden msn aktif olmuyor. Tıklayınca her hangi bir farklılık yok msnnin çalışmasında, varsa da ben farketmedim. Var mı bir bilgisi olan?