Bilgisayar Yardım

Abdullah SAYGILI' Alıntı:
Aynı şey benimde başıma gelmişti.
Pc kasasında detaylı bir temizlik yapmıştım.
Ve yanlışlıkla güç düğmesinin, reset düğmesinin pimlerini çıkartmıştım.
Sizde aynı sorunla karşılaşıyor olabilirsiniz.
Pim dediğim ucu çok küçük ince çubuklardır.
6 veya 7 tane renki uzun-ince kablolara bağlıdır.

Pc yi eğer çok uzun zamandır kullanıyorsanız tozunu temizlemeniz yetmeyebilir.
Onların özel kremleri vardır. onlar bir süre sonra kuruyor bitiyor.
Yenilemek lazım.
Kolay gelsin
İyi Forumlar.
Valla güç kaynağımız yanmış, yenisini taktırdım ancak bu bilgi için teşekkür ederim. ;)

arkadaslar benim bu sorunum gecmedi gecti sanmıstım teknik servis icindeki tozu temizleyince. ancak gecmedi annemler bile o nasıl ses sanki araba motoru calısıyor dediler. benim sorunum sanırım fan'da biraz pc de yavaslama da oldu. garantisi bu ay bitti. sorun sizce fan'da mı bu kadar ses cıkarmasına sebep. zira korkmaya basladım. bilgisayarın birseyleri yanacak diye.

Aynı sorun bende de sık sık oluyor. bende sık sık bil.ımı temizliyorum açıp önce elektrik süpürgesi ile sonra 3 fanı da bezle siliyorum gecici sorun çözmek anlamında birebir. Ama fanlarından birinde sorun başlamış olabilir. Zaten öyleyse bir gün bil'ın kendi kendine kapanmaya başlayacak önce. sonrasında kapandıktan sonra açamamaya başlayacaksın. Ama anladığım kadarı ile sorun şu an için sadece ses. o zaman 15 günde bir temizlesen yeterli..

Selam.

Laptop'ın Dvd Rw'ında bir sorun var.Laptop daha yeni.En fazla 4-5 kere açmışımdır yani Dvd Rw'ı.2 gün önce birkaç dizi kopyalamıştım o zaman çalışıyordu.Ama şimdi hiçbir Dvd'yi okumuyor bilgisayar.Film,program,oyun vs. Hiçbirini çalıştırmıyor.Takıyorum dvd yi, biraz bekledikten sonra okumuyor ve lütfen bir disk yerleştirin diyip Dvd'yi kendiliğinden çıkarıyor.

Sorun ne olabilir ? Bilenler yardımcı olursa çok iyi olur. (Tek çözüm servise götürmek mi ? :) )

Laptop oldugu icin masa ustu bilgisayarı gibi sık sık acma imkanı yok.:)

Ben yine de goturucem ne gerekiyorsa yapsınlar.

Sühan Cem' Alıntı:
Aynı sorun bende de sık sık oluyor. bende sık sık bil.ımı temizliyorum açıp önce elektrik süpürgesi ile sonra 3 fanı da bezle siliyorum gecici sorun çözmek anlamında birebir. Ama fanlarından birinde sorun başlamış olabilir. Zaten öyleyse bir gün bil'ın kendi kendine kapanmaya başlayacak önce. sonrasında kapandıktan sonra açamamaya başlayacaksın. Ama anladığım kadarı ile sorun şu an için sadece ses. o zaman 15 günde bir temizlesen yeterli..

Nilay KIZILOK' Alıntı:
Laptop oldugu icin masa ustu bilgisayarı gibi sık sık acma imkanı yok.:)

Ben yine de goturucem ne gerekiyorsa yapsınlar.

[quote="Sühan Cem":3tetbrkt]Aynı sorun bende de sık sık oluyor. bende sık sık bil.ımı temizliyorum açıp önce elektrik süpürgesi ile sonra 3 fanı da bezle siliyorum gecici sorun çözmek anlamında birebir. Ama fanlarından birinde sorun başlamış olabilir. Zaten öyleyse bir gün bil'ın kendi kendine kapanmaya başlayacak önce. sonrasında kapandıktan sonra açamamaya başlayacaksın. Ama anladığım kadarı ile sorun şu an için sadece ses. o zaman 15 günde bir temizlesen yeterli..
[/quote:3tetbrkt]

pardon onu düşünemedim. o zaman bir krem var ondan kullanıyorlar laptopsa götürmen daha iyi. hiç riske girme.

Recep Fatih Sarımeşe' Alıntı:
Selam.

Laptop'ın Dvd Rw'ında bir sorun var.Laptop daha yeni.En fazla 4-5 kere açmışımdır yani Dvd Rw'ı.2 gün önce birkaç dizi kopyalamıştım o zaman çalışıyordu.Ama şimdi hiçbir Dvd'yi okumuyor bilgisayar.Film,program,oyun vs. Hiçbirini çalıştırmıyor.Takıyorum dvd yi, biraz bekledikten sonra okumuyor ve lütfen bir disk yerleştirin diyip Dvd'yi kendiliğinden çıkarıyor.

Sorun ne olabilir ? Bilenler yardımcı olursa çok iyi olur. (Tek çözüm servise götürmek mi ? :) )
Recep, 4-5 kez açtım dediğine göre garanti süresi dolmamıştır daha. Tez zamanda servise götürmeni tavsiye ederim çünkü dizüstü bilgisayarların DVD´leri biraz pahalı.

Halil İbrahim' Alıntı:
Yaklaşık 2 aydır, msn aktif haldeyken görev çubuğunda, sağ altta saatin yanında duran msn iconuna tıkladığım zaman şöyle bir durumla karşılaşıyorum:

Yes veya noyu seçmeden msn aktif olmuyor. Tıklayınca her hangi bir farklılık yok msnnin çalışmasında, varsa da ben farketmedim. Var mı bir bilgisi olan?

Halil abi şunu denedin mi?

1. Internet Explorer'ı açın.
2. Script hata bildirim kapatın: IE menüsünden seçin Araçlar > Internet Seçenekleri > Gelişmiş sekmesini seçin.Açılan seçeneklerden Tarama bölümü var.Bu bölümün altında Kod hata ayıklamasını devre dışı bırak yazıyor.Onları devre dışı bırak eğer olmaz ise Tarama bölümünün hemen altında Açıklayıcı HTTP hata iletileri göster seçeneğini devre dışı bırakın.

Onur Yavuz' Alıntı:
[quote="Recep Fatih Sarımeşe":1t3pz6oq]Selam.

Recep, 4-5 kez açtım dediğine göre garanti süresi dolmamıştır daha. Tez zamanda servise götürmeni tavsiye ederim çünkü dizüstü bilgisayarların DVD´leri biraz pahalı.[/quote:1t3pz6oq]

Laptop'ınız Acer markaysa aynı sorunu bende yaşadım.
Servise gönderin.Kabul edilip Ana yere gönderiliyor.
Gelmesi biraz uzun sürüyor.Bu durumda gittiğiniz yerden kullanım amaçlı idareten bir pc isteyin.
İsteğinizi karşılamak zorundalar. yaklaşık gelmesi 30 iş gününü buluyor. Buda yaklaşık 45 gün yapıyor.

Muhammet Çelebi' Alıntı:
[quote="Halil İbrahim":23imq52m]Yaklaşık 2 aydır, msn aktif haldeyken görev çubuğunda, sağ altta saatin yanında duran msn iconuna tıkladığım zaman şöyle bir durumla karşılaşıyorum:

Yes veya noyu seçmeden msn aktif olmuyor. Tıklayınca her hangi bir farklılık yok msnnin çalışmasında, varsa da ben farketmedim. Var mı bir bilgisi olan?

Halil abi şunu denedin mi?

1. Internet Explorer'ı açın.
2. Script hata bildirim kapatın: IE menüsünden seçin Araçlar > Internet Seçenekleri > Gelişmiş sekmesini seçin.Açılan seçeneklerden Tarama bölümü var.Bu bölümün altında Kod hata ayıklamasını devre dışı bırak yazıyor.Onları devre dışı bırak eğer olmaz ise Tarama bölümünün hemen altında Açıklayıcı HTTP hata iletileri göster seçeneğini devre dışı bırakın.[/quote:23imq52m]

Msn kendiliğinden sürüm yüksellti geçenlerde. O günden sonra böyle bir durumla karşılaşmadım şimdiye kadar.
Teşekkürler Muhammet...

Biraz geç oldu ama Onur abi ve Abdullah abi sağolun yardımlarınız için.C.tesi günü denk geldi öylesine beraberinde verdikleri tüketici hakları vs. şeyleri okurken '' donanımsal bir hata varsa aldıktan 30 gün sonra getirirseniz yenisiyle değiştirilir '' ibaresini gördüm.C.tesi günüde almamızın 30. günüymüş.Aldığımız yere götürdük ve bugünde yenisiyle değiştirdik.Fakat şimdi de pc ile ilgili değilde yükleyemediğim bir oyun ile ilgili problemim var :)

Bilgisayarda Windows 7 yüklü.Ben pes 2010 u yüklemeye çalışıyorum.Setupu açıyorum.Yüklemeye devam etmek için bir tuşa basın kısmı geliyor.Basıyorum daha sonra önüme bu programın bilgisayarda değişiklik yapmasını istiyormusunuz diye birşey çıkıyor.

Kayıt defteri düzenleyicisi , kullanıcı hesabı filan yazıyor.Evet diyorum sonra tekrar geliyor.Tekrar evet diyorum.Sonra hemen yüklenme bitmiş gibi setupun sonu geliyor.Fakat hiçbir yükleme olmuyor..

Bir tuşa basın diyor bende basıyorum setuptan çıkıyor oyunu açıyorum fakat not install çıkıyor.Tekrar yükleyin falan diyor.

Sorun ne olabilir acaba ? Yardımcı olursanız sevinirim.

bilgisayara virüs taraması yaptım virüs sayısı arttı :? program olarak kaspersky 2009 kullanıyorum. sürekli taratmama rağmen virüs sayısı azalmıyor akisne artıyor. ne önerirsiniz?

Selçuk aslında virüsün ne olduğunu saptamak ve ona göre program önermek gerekli. Yani trojan veya spy falan olabilir. Sana bir site önereyim ben, orada istenen raporları gönderirsen sorunu saptayıp çözüm bulurlar büyük ihtimalle sana. http://doctus.org burayı dene istersen, işine yarar büyük ihtimalle. Sormak istediğin şeyler olursa özelden ulaşabilirsin bana..

ADSL adaptörü ile ilgili bir bilgisi olan var mı arkadaşlar?

Bir komşumuzla ortak kullanma muhabbeti var ama bunun için ADSL adaptörü gerekli imiş, fiyat ve diğer konularda bilgisi olan varsa bir zahmet yazıversin..

barış onun için swicth alacaksınız. modemden gelen kabloyu başa takacaksınız. biz 5lisini yanlış hatırlamıyorsam 8 liraya almıştık. ucuz birşey. bütün bilgisayarcılarda bulabilirsin.

Bana blue screen error hakkinda bilgi verebilecek varmi neden kaynaklaniyordur genelde, ne yapmam gerek 2 dakikada bir alet kendini resetliyor, Biosdanmidir driverlardanmi
caresizim bitigim bana uzanacak bir yardim eli bekliyorum
bilgisayarin tozuna aldirmak icin 150 dolar öksürmek istemiyorum
simdiden eyvallah

Eser Atalay' Alıntı:
Bana blue screen error hakkinda bilgi verebilecek varmi neden kaynaklaniyordur genelde, ne yapmam gerek 2 dakikada bir alet kendini resetliyor, Biosdanmidir driverlardanmi
simdiden eyvallah

Eser Abi donanımsal hata olma ihtimali yüksek...

Mesela benim eski bilgisayarımda elektronik veri yolları üzerinde kısaca anakartta çatlak vardı.

Eser Atalay' Alıntı:
simdiden eyvallah

Mavi Ekran'ın nedeni büyük bi ihtimal Donanımsal sorundur.
Ram'den, Hard Disc'den, Anakart'dan Kaynaklanabilir.