Bilgisayar Yardım

Selçuk Kahveci' Alıntı:
barış onun için swicth alacaksınız. modemden gelen kabloyu başa takacaksınız. biz 5lisini yanlış hatırlamıyorsam 8 liraya almıştık. ucuz birşey. bütün bilgisayarcılarda bulabilirsin.
Selçuk yanlışın olmasın?

Bugün Teknosa'ya baktığımda Adsl Adaptörleri 45-70 TL arasında fiyatlar arasındaydı, usb bellek gibi bir alet galiba.. Aradaki fiyat farklılığıda hızdan dolayısıymış..

AirTies'ın ki iyi imiş galiba..

Barış Şişman' Alıntı:
[quote="Selçuk Kahveci":1jbev9s2]barış onun için swicth alacaksınız. modemden gelen kabloyu başa takacaksınız. biz 5lisini yanlış hatırlamıyorsam 8 liraya almıştık. ucuz birşey. bütün bilgisayarcılarda bulabilirsin.
Selçuk yanlışın olmasın?

Bugün Teknosa'ya baktığımda Adsl Adaptörleri 45-70 TL arasında fiyatlar arasındaydı, usb bellek gibi bir alet galiba.. Aradaki fiyat farklılığıda hızdan dolayısıymış..

AirTies'ın ki iyi imiş galiba..[/quote:1jbev9s2]

Size gösterdikleri adaptör kablosuz modem + kablosuz bağlantı için geçerlidir.
Selçuk abinin dediği Ethernet çoklayıcıdır. oda adaptörle çalışır ama usb ile alakası yoktur.
Bir tane ethernek çoklayıcı + birde uzunluk kadar ethernet kablosu alırsanız durum çözülür.

YouTube ile ilgili bir sorunum var arkadaşlar, bilen varsa yardım etsin bir zahmet..

Siteye girebilmek için çok önceden, çalıştırdan "C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts" dosyasını açmıştım ve en alt satıra şunları yazmıştım.

208.117.236.70 youtube.com
208.117.236.70 www.youtube.com

Ancak bir haftadan beri video izleyemiyorum, video'yu açtığımda "An error occurred, please try again later" hatası alıyorum ama bunu düzeltmek için ne yaptıysam da hiç düzelmedi.

Bu neden olmuştur ve bunu düzeltebilir miyiz?

Barış Şişman' Alıntı:
YouTube ile ilgili bir sorunum var arkadaşlar, bilen varsa yardım etsin bir zahmet..

Siteye girebilmek için çok önceden, çalıştırdan "C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts" dosyasını açmıştım ve en alt satıra şunları yazmıştım.

208.117.236.70 youtube.com
208.117.236.70 http://www.youtube.com

Ancak bir haftadan beri video izleyemiyorum, video'yu açtığımda "An error occurred, please try again later" hatası alıyorum ama bunu düzeltmek için ne yaptıysam da hiç düzelmedi.

Bu neden olmuştur ve bunu düzeltebilir miyiz?

Barış; sana tavsiyem işletim sisteminin en önemli klasörlerinden olan system32 dosyaları ile uğraşmadan direk DNS'yi 4.2.2.2/4.2.2.1 şeklinde değiştirmen. Ayrıca forumlardan edindiğim bilgiye göre sorunu aşağıdaki işlemleri yaparak çözebilirsin.

İlk önce http://www.forumdas.net/dosya/hosts.rar linkinden Host isimli dosyamızı indiriyoruz.
Dosyayı rardan çıkartıyoruz daha sonra
Bilgisayarınızda Başlat --> Çalıştır --> Tıklıyorsunuz ve şunu Yazıyoruz " C:\WINDOWS\system32\drivers\etc "
karşımıza bir sayfa çıkacak bu çıkan sayfaya az evvel rar dosyasından çıkardığımız hosts isimli dosyayı kopyalayıp bu bölüme yapıştırıyoruz evet hayır gibi secenek çıkacak karşımıza evet diyoruz ve sayfayı kapatıyoruz.