Bugün...

Anadolu insanı olaylara bakış açısı, beklentileri, tepkileri, yaşam bicim ve tarzları; buyuk sehir insanlarından cok farklı.
Bence muhalefet bunu tam olarak anlamadığı ve sürekli kaybedilme potansiyeli yüksek adaylar çıkardığı icin bastan eksi ile başlıyor.
Birde sosyal medya gazına cok geliniyor maalesef aynı sey bizim başkanlık secimlerimizde de öyle oldu, halkı yansıtmıyor sosyal medya...
 
İBB adayı oldun kaybettin, üç kez başbakan adayı oldun kaybettin, iki referandum kaybettin, bir cumhurbaşkanlığı seçimi kaybettin. Hala o koltukta oturursan asıl diktatör sensin.

Yıl 2014: AKP seçimlere tek başına giriyordu. Oyu %40. Yani muhalefet herhangi normal bir adayla seçimi %60 ile alırdı. Gittin Ekmeleddin diye birini buldun kimsenin haberi yokken adayı dayattın. Adam İstiklal Marşı'nı Çanakkale Şiiri sanıyordu, Erdoğan'a seçimi hediye ettin.

Yıl 2018: Artık değişim rüzgarları hızlı ediyordu. Yaklaşık 10 yıldır CHP'nin başındasın ve hiçbir başarı yok. Muharrem İnce çıkmış parti içinde sana çatır çatır meydan okuyor. Senin koltuğun sallanıyor. Erdoğan'ın ilk başkanlık seçimi en güçlü dönemi dolar 4 TL, baktın seçim kaybedilecek, en büyük rakibini aday yaptın sonra arkasında durmadın. Suçu İnce'ye attırdın koltuğunu korudun.

Yıl 2023: Ekonomi bitmiş, Erdoğan'ın karşısında bir tek sen kazanamazdın. Bunu bile bile gittin aday olarak kendini dayattın. Aday olması beklenen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş da korktu, sana boyun eğdi. Son hediyeni verdin Erdoğan'a. Git artık. (alinti)
 
Recep Erdoğan'ın yasalara göre kaç kez daha aday olma hakkı kaldı ? 1 seçim daha mı 5 mi 10 mu 1000 mi ?

Yaşarsa 1000.

Şakasız olarak, seçimden önce de dediğim gibi hem kaybetmesi için tüm koşullar oluşmuş hem de tüm devleti tamamen eline geçirmiş olduğundan kazanması durumunda o bıraktım demediği müddetçe artık hep başta olur. Bundan daha iyi koşullar olamazdı ama adaletsiz seçim yarışı, kara propaganda, karşılıksız sevgi, kin ve nefretin hakim olması gibi nedenlerle kazandı. Eğer bir kaotik olaylar sonucu ülke yönetilemez hale gelip erken seçim olmazsa 5 yılın sonunda 74 yaşında oluyor ki sağlığı elverirse bırakılacka yaş değil.

Peki bunu hukuku çiğneyerek mi yapar? Hem evet hem hayır. Kendi istediği şekilde yorumlar ve yorumlatır. Erken seçim yapar yine bu sefer meclis eliyle 2 ay öncesinden ve sürem dolmadı deyip yine aday olur. Bu seçimde aman mağdur edebiyatı yapmasın diye hukukun çiğnenmesine göz yumulmuştu ve cezasını daha büyük çekeceğiz. Kılıçdaroğlu, dilsiz şeytan olmayacağız, diyor ama bu tip her konuda dilsiz şeytan oldular. Kayyumlar atandığında aman terör yanlısı görünmeyelim dediler, nas nas dendiğinde anayasa anayasa diyip burası laik devlet diyemediler aman muhafazakar seçmeni kaybetmeyelim diye yine din üzeirnden savunma yaptılar, lgbtli bunlar dendi bu ülkenin her vatandaşı eşit ve özgür sen cumhurbaşkanı olarak kimseyi hedef gösteremezsin diyemediler. Sözün özü sürekli sarı öküzü, benekli öküzü kaybettiler artık sıra öküzoğluöküzleri kaybetmekte.

Gelgelelim farklı bir yolda yasada geçen 2 dönem kuralını arttırmak ya da sınırsız yapmak. Bunu yapmaları için bildiğim kadarıyla salt çoğunluk yetmez. Anayasa değişikliği gerekeceği için 400'e ulaşmaları ya da 360'a ulaşıp referanduma götürmeleri gerekir. Referandum sayısı olası bir milet ittifakı dağılmasıyla mümkün gözüküyor. Bu seçime Erdoğan referandumu dediler ama gerçek Erdoğan referandumu da o olur. Farklı aday beklentisi olanlar vardı ve onlar ya sandığa gitmedi ya da diğer adaylara oy verdiler. Bu durumda Erdoğa'ın ilk turda aldığı oy bile yüksek kalır. O oylarda da hiç yoktan iyidir diye düşünenelr vardı. Ancak asıl sorun demografinin değişmesidir. Nüfüs artış hızın azalırken seçmen sayısı 8 milyon civarında arttı ve görünen o ki daha da artacak. Türklerle değil Araplarla bu sayılara ulaşılıyor.

Elimizden kaydı gitti devlet. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini tekrar tekrar okuyup özür dilememiz gerekiyor. Çünkü kansız hiçbir eylemin bu ülkeyi laik demokratik sosyal hukuk devleti çizgisine getiremeyeceği eşiği geçtik. Bundan sonra hakkımızın özgürlüklerimizin korunmasını ne siyasetçielrden ne de devletten bekleyebiliriz. Toplumsal bir tepki olmadan sağımızdaki solumuzdaki insanlar birbir giderken ya da hayatları daraltılmışken sıra bize gelmediği için kös kös oturursak 1984 romanındaki "Kestane Ağacı Kahvesi"nde şarkının bizim için çalmasını bekleriz. Bu ülkeyi madem böldüler bu bölünmenin sonuçlarından zararlı çıkmak istemiyorsak toplumsal örgtülenme şarttır. Aileniz, kendiniz, sevdiklerinizin geleceği değil herşeyden önemlisi bu devletin kurucu değerlerinden uzaklaşmamasını sağlamaktır görevimiz. Aksi durum gerçekleşene kadar hayal kurmanın, başarıların, mutlulukların kısa molalar vermekten başka bir değeri olmayacaktır.
 
Ekrem Imamoğlu'nun yerinde olsam, kilicdaroglu ile görüşüp koltugu kendisine devretmesini aksi takdirde 2024 ibb seçimlerinde baska bir parti veya kendi kuracağım parti catisi altında belediye seçimlerine gireceğimi soylerim. boyle bir hamle ile imamoğlu'nun hayalinini kurduğu muhalefet liderliğini elde edebileceğini düşünüyorum. Bir sonraki secimde kesinlikle Ekrem Imamoglu'nu destekleyecegim.
 
Kazanmak için değil kaybetmek için her şeyi yapan Kılıçdaroğlu, Atatürk’ün emaneti olan o partide 1 dakida daha duramaz kardeşim, nokta!

Daha kendi partisine demokrasi getiremeyenler; ülke için adaletten, demokrasiden, özgürlükten bahsedemez.

Sosyal medyada şöyle saçma sapan cümleler görüyorum sürekli: “Biz senden razıyız dedem, çok çalıştın ama olmadı be pirom.”

Hasta mısınız siz ya? Neyden razısınız? Kazanamayacağını bile bile, seçmene rağmen kendi adaylığını dayatmasından mı razısınız? Ülkenin içine eden, uçuruma sürükleyen iktidara 5 yıl daha hediye etmesinden mi razısınız? %0.5 oyu bile olmayan akp artıklarını meclise sokmasından mı razısınız? Her seçimde manipülasyon yapacağı gün gibi ortadayken hâlâ Anadolu Ajansı ve ne idüğü belirsiz anka gibi ajanslara güvenmesinden mi razısınız? Atatürk’ün partisinde bir tane Atatürkçü bulunmayışından mı razısınız? Başarısızlığı tescillenmesine rağmen istifa etmesi gerekirken hâlâ utanmadan koltuğa yapışmasından mı razısınız? Bütün bunlardan razıysanız; kusura bakmayın ama koyun dediklerinizden hiçbir farkınız yok, sadece farklı ağıllarda bulunuyorsunuz.

Kaybettiğinde başarısızlığı örtbas ederek suçu hiçbir şekilde kendinde aramayıp hep başkalarında bulan iki gürûh var ülkede:
1- şu anki chpliler
2- fenerbahçeliler
 
Bugün oglum şöyle bir yorum yaptı, baba seçim olmamış gibi davranalım, o vardı yine o devam ediyor,biz yerel secimi düşünelim, kazanımları kaybetmeyelim,morali yüksek tutalım.
 
Bugün oglum şöyle bir yorum yaptı, baba seçim olmamış gibi davranalım, o vardı yine o devam ediyor,biz yerel secimi düşünelim, kazanımları kaybetmeyelim,morali yüksek tutalım.

Bu gidişle seçim hiç olmayacak zaten. Ya da şöyle diyelim, rekabetçi otokrasi dedikleri bir sistemde kandırılıyoruz. Muhalefetin seçimle gelebileceğine inandığı, kaybedince nedenlerini araştırdığı, iktidarın bakın biz adil seçim yapıyoruz diye dünyaya pr yaptığı bir tiyatro. Buradan çıkmak matrixten çıkmak kadar zor. Bu sarmaldan partilere güvenerek çıkamayız. Atatürk gibi bir cengaver çıksa bizi kurtarsa diyeceğimize hepimiz minik birer Atatürk olmaya çalışıp muhalefet ateşini tabandan alevlendirmemiz lazım. Eğer bana dokunmayan yılan... diyenlerimiz varsa da o yılan müdahele etmezseniz büyümeye devam edecek ve er geç sizi de sokacak derim.
 
Çok büyük acılara insanlar 2023'te seçim var,kesin gidecekler diye sabrettiler,2018 - 2023 arası yaşananlar ortada,2023'ten 2028 e daha çok baskı,daha çok zam,daha çok mülteci ile geçecek yillar ve insanlar sabredemezler,isteseler bile edemezler.Her şeyin bir sınırı var,çok net yazıyorum değil 5 yıl,1 yıl bile bu zamlara katlanamaz insanlar.

Dolar şu an 20.64 olmuş.

Ekonomik gidişat korkunç.
 
Son düzenleme:
Çok büyük acılara insanlar 2023'te seçim var,kesin gidecekler diye sabrettiler,2018 - 2023 arası yaşananlar ortada,2023'ten 2028 e daha çok baskı,daha çok zam,daha çok mülteci ile geçecek yillar ve insanlar sabredemezler,isteseler bile edemezler.Her şeyin bir sınırı var,çok net yazıyorum değil 5 yıl,1 yıl bile bu zamlara katlanamaz insanlar.

Dolar şu an 20.64 olmuş.

Ekonomik gidişat korkunç.
Yönetemezler, bu kafa ile devam etmeleri imkansız. Muhalefet seçilseydi, yeniden güven ortamı sağlanarak yabancı kaynak gelme ihtimali vardı, biraz nefes almak için,şu an bu ıhtimal yok. Elbette çok sıkıntılı günler bizi bekliyor. Üzüldüğüm şey iktidara oy verenlerin çoğunun hiçbirşeyin farkında olmaması. Adam kandil ve okyanus ötesine baharlar gelmedi diye paylaşım yapıyor. Oysa ki tamda kandil ve okyanus ötesinin istediği oldu. Saygılar
 
Çok büyük acılara insanlar 2023'te seçim var,kesin gidecekler diye sabrettiler,2018 - 2023 arası yaşananlar ortada,2023'ten 2028 e daha çok baskı,daha çok zam,daha çok mülteci ile geçecek yillar ve insanlar sabredemezler,isteseler bile edemezler.Her şeyin bir sınırı var,çok net yazıyorum değil 5 yıl,1 yıl bile bu zamlara katlanamaz insanlar.

Dolar şu an 20.64 olmuş.

Ekonomik gidişat korkunç.

Taş yerler yine de sabrederler. Bu insanlarla empati kuracaksak önce onları iyi tanımak lazım. İktidara desteği vatan borcu olarak gören, nefret söylemlerine alkış tutan, özgürlükleri toplumun yapısını bozuyor diye bir bir kaldırılmasını isteyen bir çamur tabakası.

Onlara yaklaşmak değil uzaklaşmak sonuç alıcı tercih olacaktır. Siz ne kadar yaklaşmaya çalışırsanız çalışın onlar size tankla tüfekle saldıracak. Saf saf siyaset yapıp onları kucaklama adına ödünler vererek muhafazakar seçmene yaklaşarak ne demokrasi gelir ne özgürlükler. Siz geri adım attıkça onlar sizin boşalttığınız alanlara hücum edecekler. Bugüne kadar yapılan bu oldu ve zamanında ses çıkarmadığımız her konu bugün üstüne konuşulamayan sorun haline geldi. Bakınız seçim propagandalarındaki yalan afişlerin reklamların ana konusu neydi, terör ve lgbti'ler. HDP'yi terörle bir tutup ötekileştirip ama yine de siyasetin içerisinde kalsınki kullanabilelim diyen bir zihniyet bu. Ona yaklaşan yanıyor. Çözüm üretmeye çalışan hain ilan edilecek konuma geldi. Zamanında kayyum atamalarına dokunan yanar deyip doğru düzgün bir muhalefet yapılamadığı için bugün İmamoğlu ve Yavaş başta olmak üzere tüm belediye başkanları tehlike altında. lgbti gibi kimseye zararı olmayan, kendi seçmedikleri ama seçmiş gibi yapılan- kaldıki seçse ne olur- cinsel yönelimleri ve kimliklerini yaşama iredesini göstermekten başka suçu olmayan bireylere nefretle saldırılıyor hatta nefret etmek meşrulaştırılıyor balkon konuşması dahil. LGBT-İ hareketi baskıcı devletler ve toplumlar olmasa zaten lüzümsuz bir hareket olurdu. Baskı ve ötekileştirme varki seslerini duyurmak herkes kadar özgürlükelrindne hatta yaşam özgürlüğündne şüphe etmemek istiyorlar. Ama muhalefet aman sağ seçmen beni yanlış anlamasın deyip iktidarın nefret söylemleri ve uygulamalarına ses edemiyor. Bugün lgbti olur yarın başkaları siz bugün onları zalimlere teslim ederseniz yarın kendinize de zalimlerin kucağında yer bakın derim.

Yapılması gereken nedir peki? Çok basit CHP'nin ortanın solunda olma iddiasındayken solun temel unsurlarını kaybetmemesi. Kitle partisi olacağım iktidara geleceğim diye ödünler verirsen iktidara geldiğinde de senin düşüncelerin iktidara gelmez kukla olursun. Siyasette tek gerçek iktidara gelmek gibi yorumlanıyor ve bu yüzden yüzd 1'i bile bulamaaycak partiler ve liderler kendilerinin de inanamadığı şekilde iktidara gelme iddiasında bulunuyorlar. Hayır kardeşim, sana oy verirken seni iktidara getirmeye değil benim dünya görüşüme göre haklarımı korumanı istiyorum. Toplumun bir kesimini temsil etme sorumluluğuyla, oy al ya da alma dünya görüşüne göre onurlu siyaset yaparsan emin ol bundan çok daha iyi olacaktır. Sen toplumdaki negatif düşüncelere göre posizyon alırsan onlardan farkın kalmaz o zmaan neden siyaset yapıyorsun. Yapman gereken şey toplumu değiştirmek senin çizgine getirecek politikalar üretmek. Vicdan eksiklikleri varsa vicdanlarına seslen. Sana oy vermeseler bie en azından bu damar parçalanır ve iktidar kendi seçmeninden bile tepki görür. Oyun lurucu olmak istiyorsan iktidara helmek zorunda değilsin. Kurulan oyunda sana bırakılan alanda oynamaya devam mı edeceksin yoksa oyunu kurup muhalefette de olsan iktidarı yöneten ve bizlere de anayasal kazanımlarımızın bu sefer hangisini kaybedeceğiz korkusu yaşatmayan bir parti olursun. Kendimizi Norveç vatandaşı gibi hissetmemizi sağlamak bu kadar zor olmasa gerek.
 
Benim merak ettiğim şey acaba aday Imamoğlu veya Yavaş olsaydı sonuç ne olurdu ? Yavaş Hdp'nin desteğini alamayacağı için şansı olmazdı ama Imamoğlu belki kazanabilirdi.Benim için en ideal aday Imamoğluydu,hem genç,hem adam iki kez katıldığı seçimde Akpyi yenmiş.

Ama Recep Erdoğan'a bu şartlar altında bile seçim kazandıracak biri aday olmalıydı,o da Kılıçdaroğluydu,görev yine tamamlandı,her şeyin farkındamıyız ? Farkındayız ama elimizden bir şey gelmiyor.
 
abi hdp'nin desteğini almayacak diye bir şey yok. kim çıksa hdpliler gidip oy verecekti. hdpli adam da bu ülkede yaşıyor, hdpli adam da iktidar yüzünden fakirleşiyor, iktidar yüzünden kacaklara maruz kalıyor vs vs. öyle Mansur çıksa destek alamazdi falan kemalciler tarafından uydurulmuş boş bahaneler. ha bunları da geçtim, hdplilerin gidip Tayyip'e basmayacagi gerçeği de var. en kotu kendi adayini çıkarır ikinci tur yine seve seve sana desteğini verirdi. Mansur çıksaydı hem akp'den hem mhp'den oy calardin. bunlara ek Sinan ogan ve Muharrem ince'de aday çıkmazdı. taşra'da bu kadar sopa yemezdin.

Kemal Kılıçdaroğlu bugün vefat etse ülkenin yarisindan fazlası sevinçten lokma dokturur, konvoya çıkar. bu adam sevilmiyor arkadaşlar, sevilmiyor bu adam ve sevilmeyen bu adamı aday yaptı 6'li masa. yani, cidden bu kadar kolu kanadı kırık, dağılmış adama seçim verdiler ya harbiden gram hakkım varsa haram olsun. seçmene yada akpliye laf atmaya gerek yok. önce siyasetçiler öz eleştiri yapacak, kemal istifasını verecek ve tayfasını alıp çekip gidecek partiden. önümüzde yerel seçimler var büyük ihtimal onları da saçma sapan adaylık hırsları ile kaybeder muhalefet. olan halka oluyor.
 
abi hdp'nin desteğini almayacak diye bir şey yok. kim çıksa hdpliler gidip oy verecekti. hdpli adam da bu ülkede yaşıyor, hdpli adam da iktidar yüzünden fakirleşiyor, iktidar yüzünden kacaklara maruz kalıyor vs vs. öyle Mansur çıksa destek alamazdi falan kemalciler tarafından uydurulmuş boş bahaneler. ha bunları da geçtim, hdplilerin gidip Tayyip'e basmayacagi gerçeği de var. en kotu kendi adayini çıkarır ikinci tur yine seve seve sana desteğini verirdi. Mansur çıksaydı hem akp'den hem mhp'den oy calardin. bunlara ek Sinan ogan ve Muharrem ince'de aday çıkmazdı. taşra'da bu kadar sopa yemezdin.

Kemal Kılıçdaroğlu bugün vefat etse ülkenin yarisindan fazlası sevinçten lokma dokturur, konvoya çıkar. bu adam sevilmiyor arkadaşlar, sevilmiyor bu adam ve sevilmeyen bu adamı aday yaptı 6'li masa. yani, cidden bu kadar kolu kanadı kırık, dağılmış adama seçim verdiler ya harbiden gram hakkım varsa haram olsun. seçmene yada akpliye laf atmaya gerek yok. önce siyasetçiler öz eleştiri yapacak, kemal istifasını verecek ve tayfasını alıp çekip gidecek partiden. önümüzde yerel seçimler var büyük ihtimal onları da saçma sapan adaylık hırsları ile kaybeder muhalefet. olan halka oluyor.
Mansur'a Kürtler oy vermez tezi, KK'nın adaylığını halka kabul ettirmek isteyenlerin bahanesiydi. Adam Ankara'da Kürtlerin de oyunu alarak başkan oldu. Kürtlerin ciddi bölümü RTE karşısında kim olsa oy verecekti. Vermeyenler de ikinci turda verirdi. Nitekim Kürtler, ikinci turda Ümit Özdağ faktörüne rağmen sandığa gidip oy attılar. Çok küçük bir bölüm sandığa gitmedi. Özdağ'ı bile destekleyenler Mansur'a mı karşı çıkacaktı?
 
rte'nin onumuzdeki 5 senesi icin gule oynaya seneler gecirecegini hic sanmiyorum. Saglik problemleri ust boyutta zaten, ekonomi cokmus...Ama bir reailte varsa rte ye bir sey olsa, onun pesinden bende olurum yolunda diyecek insanlarin olmasi,, Boyle haberler ile karsilasmak olasi.... Elveda hanim! bende reisimiz yolunda olmek istiyorum. :D
 

Üst