Chicago Bulls

Rose son iki mactir cok iyi. Boyle devam ederse Dogu'da finali oynariz. O sene bu sene diyemiyorum cunku Bati'da cidden cok saglam takimlar var. Butler seneye takimda kalirsa, Rose da sakatliktan tamamen kurtulursa ve bir tane de nokta transferi yaparsak sampiyonluk neden olmasin..
 
Doğu'da kendi içinde zor. Batı ile kıyaslanamaz zaten. Olur da doğu şampiyonu Batı şampiyonunu yenip NBA şampiyonu olursa daha göz ucuyla bile takip etmem NBA'i. Bu kadar farkı ben hiçbir yerde görmedim. Doğu'da Celtics bile playoff kovalıyor. Batıda Suns, Pelicans playoff yapamayacak muhtemelen. Batıda playoff yapacak 8 takımda ligi kazanabilecek seviyede. Doğuda Cavs biraz da Bulls.

Neyse konu dağılmadan Bulls sakatlık sorunu yaşamazsa Cavs Varejao'yu kaybetmişken bir şeyler yapabilir. NBA şampiyonluğundan söz etmek için erken bence. Spurs organizasyonu bitse Warriors geliyor arkadan.
 
Charles Barkley dun Bulls-Lakers macinin devre arasinda TNT'de sunu dedi. Eger Bulls sakatlik sorunu yasamaz ise sadece Dogu'nun degil entire Nba'in de en iyi takimi oldugunu soyledi. Evet abartmis olabilir ama cidden 31 Ekim'deki Cavs ile oynadigimiz sezonun ilk macindan beri sakatliklarla ugrasiyoruz. O macta Butler oynasaydi rahat kazanirdik mesela. Zaten o maci hakemlerin felaket yonetimiyle uzatmalarda kaybettik. Sakatlik ciddi sorun Bulls'da. Rose iyilesse Gibson sakatlaniyor, Gibson iyilesse Gasol sakatlaniyor, Gasol iyilesse Hinrich sakatlaniyor, bir bakmissin Noah sakatlanmis.Bir turlu tam kadro ile oynayamiyoruz. Su an Toronto zirvede. Arada sadece iki galibiyet kaldi. All-Star'dan sonra onlari gececegimizi dusunuyorum. Toronto cok iyi savunma yapip hucumda bencil oynayan bir takim. Onlarla disarida ve iceride oynadigimiz iki maci da kazandik. Bati ile Dogu arasinda felaket fark var. Gecen sene de oyleydi. 5 sene daha boyle surer gibi. Ama bence Bulls Nba'in en iyi savunma yapan takimi. Nikola Mirotic haric herkesin hemen hemen savunmasi cok iyi. Bu da coach Thibs'in sayesinde.

Kadro cok genis bu sene. Rose, Butler, Dunleavy,Gasol, Noah sakatlik olmadigi surece hep basladigimiz 5. Benchte Gibson, Brooks, Hinrich, Mirotic, Snell, Doug gibi skora direk katki yapacak 6 oyuncusu daha var. Doug dizinden ameliyat oldu. Onun icin buyuk kayip. Onumuzdeki yillar kesinlikle adindan cok soz ettirecek. Mike Dunleavy Jr'i soylemeye gerek yok zaten. Bence Nba'in en temiz ucluk atan oyuncularindan bir tanesi. Orlando'dan aldigimiz Moore son maclara iyi katkilar verdi. Hinrich'in sakatligindan giydigi formanin hakkini verdi. Draft'tan sectigimiz Bairstow'un bu sene sure almasi imkansiz. Kotu oyuncu asla degil ama onunde Gasol, Gibson ve Mirotic var. Simdilik diyeceklerim bu kadar. Demek istedigim bu sene sampiyonluga inanmiyorum. Bunun da en buyuk nedeni sakatliklar ve Batida 10 tane deli gibi hucum yapan takimin olmasi. He sunu da soyleyeyim. Bulls'un yenemeyecegi takim yok.Simdiden kanitladik. Bu sene cogu maclarimizi deplasmanda oynadik ve sadece birkac tanesini macin sonlarinda kaybettik bunca sakatliklara ragmen. United Center'da da kazanmaya basladik. Son 9 macin 8'ini kazandik iceride disarida. Super bir istatistik. Allah kahretmesin ki bu yuzden bilet fiyatlari iki katina cikti. Ben de evde ya da disarida izlemek zorunda kaliyorum. Yarin New Orleans maci var. Omer'in son durumu nedir bilmiyorum ama Allah Anthony Davis'in yardimcisi olsun.
 
NBA'de playoffa sağlam girmek çok önemli. Önceki senelerde hep yeni yıl takviminden sonra çok önemli isimler sezonu kapattı. LeBron ve tayfası doğuda zaten rakipsizdi. Doğu öyle durumdaki Konya Torku girse playoff yapar diye dalga geçiyoruz. Zaten Lebron ilk şampiyonluğunda Westbook'a 2.de ise Ray Allen'ın o mucize 3lüğüne dua etsin. Sağlam girilirse Bulls doğuyu alabilir bu sezon. Bu sefer sakatlık sorunu Cavs'ta var. Zaten pota altına takviye lazımken Varejao sezonu kapamış. Ben ilk defa Lebron'un karşısında rakip olduğunu düşünüyorum kendi konferansında. Gönlüm Bulls'tan yana ama atıyorum NBA finalinde Blazers gelse Blazers'ı tutarım. Batı'dan gelen direkt kupayı almalı. Kaybederse haksızlık olur çünkü :D Ama sen mutlu olacaksan Bulls alsın ligi tabi Yunus :)
 
Bulls'un bu sezonki formu diğer Doğu takımlarıyla kıyaslanmaz bile şu anda Cleveland'ın şu haliyle Bulls'u yenmesi çok zor.

Butler'ın performansı zaten ortada daha şimdiden MIP ödülünü aldı bile 22 Sayı-6 Rib-3.3 As %50 saha içi isabeti ile ve en önemlisi Rose-Butler ikilisi son çeyrekleri müthiş oynuyorlar en son Toronto maçında Chicago son çeyrek 49 sayı attı ve kendi rekorunu kırdı.Bench konusu zaten çok iyi Taj Gibson-Mirotic-Brooks başta olmak üzere gelen skor katkısı çoğu takımdan daha iyi durumda.

Batı takımlarının bence şampiyon olamama ihtimali çokta az değil yıpranmış olarak gelecek bir takıma karşı finale kalırsa Chicago daha şanslı olur zaten şu ana kadar Batı takımlarına karşı iyiydi.Warriors'a yenildi ve Dallas'a 2 Uzatmada yenildi.Clippers-Portland-Memphis gibi güçlü takımları yendi.
 
Dogru soyluyorsun Tunahan. Bati'da play-off'larda kiyament kopacak. Finale kalan takim cok yipranmis olacak. Bulls oradaki takimlara gore daha ac bir takim. Play off'larda ayri bir havaya girecektir Bulls. Rose ihtiyac olmayan maclarda pek kasmiyor zaten. Dallas'a uzatmalarda kaybettigimiz mac cok kotuydu. Hinrich sag olsun.
2 gun once New Orleans'i ikinci yari hic kasmadan yendik. Bence Rose ve Noah hala eski gunlerinden biraz uzak. Bu aksam Indiana maci deplasmanda.Cok merak ediyorum Indiana'nin performansini bize karsi. Bu sne evimizdeki maci kotu kaybettik onlara karsi. Indiana hayal kirikligi bu sene. Cok ozel bir kadrosu var bence. Paul George eksikligi bu kadar etkilememeli. Artik bir yerden baslamasi gerekiyor onlarin da.
Toronto, Atlanda, Washington cok saglam diger 3 takim. Cidden onlar da cok iyi oynuyorlar. Toplasan 4 takim iste. Bati'da tam tersi. 4 takim haric herkes iyi kadro kurmus.
 

Üst