Cleveland Cavaliers vs. Orlando Magic

Konferans finallerini ayrı başlıklarda konuşmak daha güzel olur düşüncesindeyim. Bu yüzden başlıkları açıyorum.

Seri Perşembe günü sabaha karşı başlıyor. NTV maçları canlı yayınlıyor;

Perşembe
03:30
CLE-ORL

Cumartesi
03:30
CLE-ORL

Pazartesi
03:30
ORL-CLE

Çarşamba
03:30
ORL-CLE
 
***Şimdi ise dananın kuyruğunu kopartacak bir seri bizleri bekliyor. Bir tarafta 8-0'lık mükemmel play-off performansı ile adını finale yazdıran James'li Cavaliers, diğer tarafta son şampiyon Celtics'i safdışı bırakarak finale gelen Hidayet'li Orlando. Kağıt üzerinde favori Cavaliers olsada bu Orlando'nun, Hidayet gibi bir oyuncusu varken pes etmeye hiç mi hiç niyeti olmayacak. Bu seri kesinlikle beklenen kadar Cavs lehine kolay geçmeyecektir aksine bu seri Cavaliers için zorlu bir seri olacaktır. Orlando Magic'in en az Cleveland kadar şansının olduğu bir final serisi ile karşı karşıya olacağız. Unutmayalım ki Orlando bu sezon gerek Kobe'yi, gerek Wade'i gerekse James'i en iyi savunan takım olmuştu. Ve son olarak Celtics'in en önemli skoreri Ray Allen'ıda seri boyunca durdurmuştur.

Normal sezonda oynanan 3 maçın 2'sini Orlando Magic kazanırken gözlerden kaçmaması gereken istatistikler var. Bunlardan biri Orlando bu 3 maçın 2'sinde Cavaliers'ı 90 sayının altında tutmuştur. Sezonun ilk kapışmasında 88 sayı yiyen Magic buna karşılık 99 sayı gönderdi rakip potaya. Cavaliers'ın 90 sayıyı geçtiği maç ise kazandığı tek maç olan sezonun 2. kapışmasıydı. Bu maç 97-93 Cavaliers lehine sonuçlanmıştı. Sezonun son kapışmasını hatırlayacak olursak Magic, Cavaliers'ı bozguna uğratmış ve 116-87 kazanmıştı. Kısacası normal sezonda Cavaliers'ı yerle bir eden tek takım Lakers'la birlikte Orlando ki Orlando'nun kazandığı 2 maçta hem skor olarak hem oyun olarak bariz bir üstünlüğü var.

Orlando'nun normal sezonda kazandığı 2 maçı incelersek LeBron'ın savunmasında ne kadar etkin olduklarını görebiliriz. Zira LeBron bu iki maçta 47 şut denemesinde sadece 17 isabet bulmuş. Demek ki Orlando savunması James'i durdurmanın yollarını biliyor ve bunu play-off'larda uygulayacaklardır. LeBron'ı bu denli kötü şutlara zorladıkları an kazanmanın kilidinide bir şekilde açmış olacaklar.

İki takımın son olarak 3 Nisan'da oynadığı ve Magic'in 116-87'lik zafer gecesinde Orlando'nun iyi yaptığı şeylerden biri topun değerini bilmesi ve sadece 8 top kaybı yapması buna karşılık rakip 10 top kaybı yapmış. En önemli noktalardan biri ise Cavaliers'ın sadece 14 asistte kalması ki Magic 28 asist yapmış. Orlando az top kaybı yaptığı ve topun değerini bilerek oynadığı maçlarda hücumlardada daha efektif bir görünüme bürünüyor. Bu şekilde şut ritimlerinide buluyorlar ve havaya giriyorlar. Cavaliers karşısında şut ritimlerini bulmaları çok önemli keza Cavaliers savunmada bunu bozma adına elinden geleni yapacaktır.

Ancak Cavaliers savunmasının bu sefer işi çok zor olacak zira dışarıdan savunulması en zor takım olan Orlando ve içerde savunulması çok zor bir Howard var. Howard, Cavaliers uzunlarını faul problemine sokabilir ki Magic'in dış şutörleri Lewis olsun, Hidayet olsun hatta Redick olsun eşleşilmesi zor oyuncular ve gününde olduklarında el üstündende yüzdeli atabilen oyuncular. Bu nedenle Cavaliers'ın takım görüntüsünden uzak Detroit ve sakatlıklarla boğuşan kısıtlı kadrosuyla mücadele veren Hawks karşısında yaptığı savunmayı, Orlando karşısında beklemek de biraz hayalcilik olur. Cavaliers şayet Celtics'le eşleşse işleri daha kolay olabilirdi ancak şuan karşılarında başlarına gelecek en büyük bela geldi ve Orlando karşısında işleri hiç kolay olmadığı gibi favori oldukları seriyide verme ihtimalleri var.

İşin kilit noktası Cleveland'da oynanacak maçlarda belli olacaktır. Orlando, deplasmanda oynanacak olan ilk 2 maçtan birini alması halinde bu seriyi 7 maçın sonunda 4-3'le geçebilir. Eğer, Orlando'ya 2-0 geride giderlerse o zaman işleri zorlaşır ve seri 6 maçta Cleveland lehine bitebilir. İlk 2 maç Orlando açısından can alıcı nokta olacaktır.

Seri tahmini ;
Orlando alacaksa 7 maçta alır,
Cleveland alacaksa 6 maçta alır.
 
Cleveland Cavaliers vs. Orlando Magic

Cleveland'in avantaji, Orlando'dan dinlenmis olarak cikacak olmasi.

Ilk once Detroit Pistons'u 4-0 supurmesini basarmis idi Cleveland. King James olarak nitelendirilen bu senenin Mvp'si, Pistons serisinde iyi bir performans gostermis idi.

Diger rakip Atlanta idi. Atlanta direnc gosterir diye bekliyor idim. En azindan evindeki maclari kazanirlar diye bekliyordum. Bu beklememin nedeni Atlanta'nin evinde iyi bir performans gostermesi idi.

Bu performans Miami ile oynadiklari seri'nin son macinda beni buyulemis idi. Ozellik ile Joe Johnson atmaya baslamisti, Joe Johnson, atmaya basladigi an durdurulmasi cok zor bir oyuncu.

Miami bunun acisini odeyerek elenmis idi. Bekledigim olmamisti King James ve arkaslari cok net bir skor ile 4-0 Atlanta'yi gecmesi bilmis idi.

Gecelim Orlando cephesine.

Orlando, Cleveland'a gore cok daha zorlu, cekismeli maclar oynadi.

Philly, beklediklerinden zor cikmis idi. Herseye ragmen seri'nin favorisi Orlando, Philly 4-2 gecerek, sakatliklar ile bogusan Boston rakip olmus idi.

Boston, sakatliklar canini yakiyor idi Boston'un. kim bu sakat oyuncular(Garnett ki big three'nin en onemli parcasi. Leon Powe savunmada onemli sure alan oyunculari) Karsilarina dinc bir Chicago cikmis idi.

Izliyenler bilirler seri muthis gecmis idi. Uc kere uzatmaya giden maclar, nba tarihinin en cekismeli serilerinden birisine adini yazdirmaya bilmis idi Boston-Chicago serisi.

Son sampiyon Boston, tecrubesi ile serideki, evinde oynadigi son maci kazanarak, Orlando ile eslesmis idi. Orlando-Boston eslesmenin ismi olmus idi.

Orlando supriz yaparak, Boston ile oynadigi ilk maci kazanmis idi. Ki bu mac Boston'un evinde oynanmis idi. Orlando kazanmasina ragmen ecel terleri dokmustu. 20 kusur sayidan geri donen Boston, kucuk nuanslara takilmasa idi, kazanabilrdi maci. Ki Boston seyircisini arkasina alarak, akin akin geliyordu Orlando'nun yarisina.

Boston sonucta kaybetmis idi. Yanliz Orlando'ya mesaj vermisdi. Sen kazanabilirsin ama bizim ensemiz, sizin arkanizda olacak. Ki serinin diger maclarinda gorulduki Orlando one gectigi maci kaybetmesini bilmis idi.

Boston, Orlando deplasmaninda Glen Davis'in ( Big baby Davis) son saniye basketi ile, Boston seriyi 2-2 getirmis idi.

Dun gece oynan mac ise, Orlando sert savunmasi ile, Dwight Howard'in iceriyi domine etmisi ile, yuzdeli oynamasi ile, Boston deplasmanindan zafer ile cikmasini bildi. Ve seriye 4-3 ile nokta koydu.

Temsilcimiz Hidayet Turkoglu, yuzumuz'u guldurdu. 25 Sayi, 12 Assist ile macin yildizlarin'dan biri olmus idi.

Rakip Cleveland. King James ve arkadaslari, Detroit,Atlanta supuren Cleveland. Dwight Howard dinledim, sert savunma yapacagiz dedi. Normal sezondaki maclarda Orlando ustun olan taraf idi. ( 2-1).

Bakalim bu seri bizlere neler gosterecek.

Temsilcimiz Hedo nedeni ile, Dwight Howard'a duydugum sempati ile, Orlando tarafinda olacagim bu seri. ki Washington'dan sonra izledigim, destekledigim bir takim Orlando. Cocukluk'dan beri Orlando'yu izler ve desteklerim.

Washington'a karsi oynarlar ise haric. Bu neden ile butun kalpler Orlando ile atacak. Bu arada Denver-Lakers, Cleveland-Orlando, serilerindeki tum maclari yayinlayacak olan Ntv'ye tesekkurlerimi sunarim.

Orlando mutlaka, deplasmanda bir mac kazanmali.
Bu mac Boston'a karsi yaptiklari suprizi Cleveland'a yaparlar umarim.
Orlando seriye 1-0 onde baslar ve buyuk bir avantaj saglamis olur.

Beni korkutan sey ise, Cleveland'in normal sezon ve Play-off' maclarinda evinde aslan kesilmesi idi. Evinde sadece normal sezonda Lakers'a karsi kaybetmislerdi. Hedo,King James eslesmesi kilit nokta olacak idir. Eger Hedo, King James'e, savunmada yavaslata bilir ise, Orlando buyuk bir avantaj saglar.

Go Orlando
 
Ben sadece şu kadar diyeyim bugün bir gazetede gördüm Le Bron ve tayfadan 2-3 kişi büyükçe bir jakuzi de uzanmışlar yarı beline kadar magic-celtics 7. maçı izliyorlar...
orlando ilk 2 maçdan birini alamazsa ki hiç ihtimal vermiyorum bu seri uzadıkça zaten dar bir rotasyonla oynayan magic jakuziden yeni çıkmış Le Bron un önünde süpürge olur 4-0 bilemedin 4-1 biter
 
nba de en sevdiğim 3 takımdan ikisi(diğeri phoneix) final için mücadele ediyor bundan daha güzel ne olabilirki inşallah seri 7. maça kadar uzar ve süper bir seri izleyeceğimize eminim

bu seri için tahmini skorum 4-2 biter ama her iki takımda alabilir ama cavs daha avantajlı ekip gibi
 
Herkes Cavs'in favori olduğunu söylüyor,gerçektn çok şaşırdım.Tabiki takımınızda bu sezonun MVP'sinin olması sizi avantajlı kılar ama Cavs kesinlikle mutlak favroi filan değil.Bugün NBA kulislerinde konuşulan da bu.LeBron'u sene içinde oynadığı 3 maçta 2 kez yenen bi takımdan bahsediyoruz ve unutmayalım yine bu takım LeBron'u en iyi tutan takım şuan ligde.Sezon içinde 17/47 FG ile oyynamış LeBron.Orlando'nun geçen sene doğu finalinde LeBron'a üstünlük sağlayan Paul Pierce'ı nasıl savunduğunu gördük.Ray Allen gibi bir şut tehditi varken bile sürekli ikili sıkıştırmalar geldi.LeBron hızlı hücumlar hariç kolay kolay Hidayet'i birebirde yakalayamayacak.Orlando'da Howard seri boyunca faul problemi yaşamazsa favorim Orlando.Seri de %90 4-3bi takımın üstünlüğüyle bitecek zaten.
 
Geçen sene kim kime üstünlük sağlamış anlayamadım. Pierce mı LeBron'a üstünlük sağlamıştı. Sanırım yanlış seriyi izlediniz siz. Hatta serinin 7. maçından örnek vermek gerekirse müthiş bir düello olmuştu. İki oyuncu da çok iyi oynamıştı. Hatta bireysel istatistik olarak LeBron, Pierce'ın önündeydi. Üstünlük, Pierce-LeBron konusunda değil, Boston-Cavs arasında vardı. Maçı ve seriyi kazanan ekstra katkılarla Boston olmuştu.

Şimdi zorlu bir seri olabilir. Ancak serinin zorlu geçmesi için ve Orlando'nun şansının artması için belli başlı bazı şartlar var. İlk şart tabiki ilk 2 maçtan birini kazanmak. Cavs'in uzun süreden dinlenmesi ve ritmini kaybetmiş olması umuduyla bu konuda şansları var. Ancak bu iki maçtan birini kazanamazsa geçmiş olsun diyebiliriz Orlando'ya. Bir başka şartta LeBron'u yavaşlatmaları. Şimdi sezon için o maç öyleydi bu maç böyleydi demenin pek anlamı yok Play-Off'larda. Atlanta kendi evinde NBA'in iyi takımlarından biriydi, Cavs dahil birçok takım galibiyet serisine son vermiş bir takımdı ancak Play-Off'larda sonuç ortada. LeBron'u yavaşlatmaları dedik. LeBron'u teke tekte yavaşlatmaları imkansıza yakın. Yardımlı bir şekilde savunmaları gerekli. Bunun yanında şutunu riske edebilirlerdi ancak LeBron bu Play-Off'larda öyle şut atıyor ki eğer bunu yaparlarsa çok pişman olurlar.

Orlando, Boston'ı eledi ancak unutulan çok önemli birşey var. Orlando şampiyon Boston'ı elemedi. Çünkü o şampiyon Boston'ın belki de en önemli parçası, pota altının en önemli ismi -ki bence NBA'de de bu alanda en önemli isimdir-yoktu. Bunun yanında onun yedeği Powe da yoktu. Ve bu Boston'ı elediler. Daha önce ben dahil çoğu kimseyi şaşırtan bir şekilde 76ers'ı zorla geçtiler. Orlando tehlikeli bir takım ancak bunun yanında sorun yaşayan bir ekip. Boston serisinde öne geçip sonra nasıl kitlendikleri ortada. Bunu diri Cavs karşısında yaparlarsa telafisi zor olur. Orlando savunması deniyor. Ancak unutulan bir konu var: Bu ligin en iyi savunma takımları arasında başlarda yer alır Cavs. Bunu hatırlamak gerekli.

Şimdi Cavs bundan bir iki sene önceki gibi değil. Yani artık ver LeBron'a oynasın mantığı gütmüyorlar. Mike Brown'ın da önemli bir başarısıyla sadece bir savunma takımı olmanın yanında hücumda yine LeBron temelli olmanın yanında onun haricinde de birşeyler yapabilen bir düzen var. Mo gibi bir guard var. Gerçekten Cavs için çok önemli. LeBron skor anlamında en önemli yardımcısı. West de aynı şekilde. Ayrıca benchten gelen Szczerbiak, Gibson ve Pavlovic var. Bunun yanında pota altında Varejao, Joe Smith, Ilgauskas, Wallace veJackson'dan oluşan bir rotasyon var. Varejao ve Wallace işin savunma tarafında önemli görevler üstlenecekler. Howard'ı potadan ne kadar uzakta tutarsak o kadar avantajlı oluruz. Zira Howard üstün atletik ve fiziki üstünlüğünün yanında henüz olgunlaşmamış ve fundamental eksikleri olan bir oyuncu. Ilgauskas'ın orta mesafe şutları ve Joe Smith'in pota altı etkinlikleri de önemli olacaktır. Joe'nun vereceği katkılar yine kritik.

Bir de LeBron faktörü var. Play-Off'larda bir ayrı oynuyor. Şut konusunda da daha yüzdeli oynuyor. Fiziki olarak da iyi durumda. Her ne kadar uzun ara ritm kaybettirebilir desek de uzun vadede vücudun diri kalmasında önemli. LeBron'u durdurmak hiç kolay olmayacaktır.

Diğer tarafta ise Hido, Howard ve Lewis var. Howard'ı dediğim gibi ne kadar pota altından uzak tutarsak o kadar iyi olur. Bunu başardığımızda önemli mesafe kat ederiz. Lewis'e giden pas kanallarını iyi kapamalıyız. Tabi bunun yanında o takımın beyni olan Hido'ya da iyi bir savunma yapmak gerekli olacaktır.

Eğer serinin ilk iki maçını alırsak, Orlando'ya geçmiş olsun diyebiliriz. Yok Orlando maç alırsa işte o zaman işler kızışabilir.
''Ortalık toz olmuş, temizlik vakti geldi. Süpürgeler hazırlansın!''
 
hedo hiç ümitlenmesin.. orlando da 3 tane dwight howard, 2 tane lewis, 2 tane hedo olsa yine cavs geçer.. çünkü lebron insan falan değil.. Allah tarafından "en iyi basketbolcuyu yaratma " projesinin ürünü.. boy, kilo, kaslar falan hep basketbola göre ayarlanmış.. orlando çok kasarsa 2 maç alır.. gerçi bu işte peşin konuşmamak gerektiğini öğrendik ama görünen köy kılavuz istemez..

farklar: uzak- köy-kasaba...
 
Saadet Unal' Alıntı:
Valla finale kimin çıktığı benim için hiç önemli değil yeter ki Lakers şampiyon olmasın.

Haklısın Saadet finale Orlando çıkmış, Clevland çıkmış hiç ama hiç önemli değil. Nasıl olsa Lakers kazanıp şampiyon olacak. =)

Seriye gelirsek;

Go Orlando hem de very very go. :)
 
Anlaşılan Lakerslıları bir korku sarmış. LeBron'dan çekinmelerinden olsa gerek finalde LeBron'u görmek istemiyorlar. Onları anlamıyor değilim. Ben olsam ben de LeBron'a karşı durmak istemezdim. Ama ben yine de karşı taraftan Lakers'ın gelmesini istiyorum...
 
Uğur YILMAZ' Alıntı:
Anlaşılan Lakerslıları bir korku sarmış. LeBron'dan çekinmelerinden olsa gerek finalde LeBron'u görmek istemiyorlar. Onları anlamıyor değilim. Ben olsam ben de LeBron'a karşı durmak istemezdim. Ama ben yine de karşı taraftan Lakers'ın gelmesini istiyorum...

Korku ile alakası yok. Cavs doğu finali ile bitirsin bu senesini, tek isteğimiz budur.
 
Tugay Aktepe' Alıntı:
[quote="Uğur YILMAZ":3qbbk1ob]Anlaşılan Lakerslıları bir korku sarmış. LeBron'dan çekinmelerinden olsa gerek finalde LeBron'u görmek istemiyorlar. Onları anlamıyor değilim. Ben olsam ben de LeBron'a karşı durmak istemezdim. Ama ben yine de karşı taraftan Lakers'ın gelmesini istiyorum...

Korku ile alakası yok. Cavs doğu finali ile bitirsin bu senesini, tek isteğimiz budur.[/quote:3qbbk1ob]
Zaten ben takılmak için söylemiştim.
Yine de Finalde görüşmek dileğiyle...
 

Üst