Copa América 2011

Copa América 2011 1-24 Temmuz 2011 tarihleri arasında CONMEBOL tarafından Arjantin'de düzenlenecek olan turnuva. 10 Güney Amerika ekibi ile davet edilen Meksika ve Kosta Rika dahil 12 takım mücadele edecek.

A GRUBU

Arjantin
Kolombiya
Kosta Rika
Bolivya


B GRUBU

Brezilya
Paraguay
Ekvador
Venezuela

C GRUBU

Uruguay
Şili
Meksika
Peru

Grup aşamasında 12 takım 3 grupta mücadele edecek. Maçlar tamamlandıktan sonra gruplarda ilk iki sırayı alan takımlar ve en iyi 2 üçüncü çeyrek finale yükselecek.
 
Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Sergio Batista, cuma günü başlayacak olan Copa America turnuvası için 23 kişilik aday kadroyu açıkladı. Arjantin Milli Takımının 23 kişilik aday kadrosunda sadece 1 tane Arjantin liginde forma giyen oyuncu yer alıyor.

Arjantin'in 23 kişilik Copa America kadrosu şu şekilde;

Kaleciler: Sergio Romero (AZ Alkmaar), Mariano Andujar (Catania), Juan Pablo Carrizo (River Plate)

Defans oyuncuları: Javier Zanetti (Inter Milan), Pablo Zabaleta (Manchester City), Nicolas Burdisso (AS Roma), Nicolas Pareja, Marcos Rojo (ikisi de Spartak Moscow), Gabriel Milito (Barcelona), Ezequiel Garay (Real Madrid)

Orta saha oyuncuları: Javier Mascherano (Barcelona), Esteban Cambiasso (Inter Milan), Lucas Biglia (Anderlecht), Ever Banega (Valencia), Fernando Gago, Angel Di Maria (ikisi de Real Madrid), Javier Pastore (Palermo)

Forvet oyuncuları: Lionel Messi (Barcelona), Gonzalo Higuain (Real Madrid), Carlos Tevez (Manchester City), Diego Milito (Inter Milan), Sergio Aguero (Atletico Madrid), Ezequiel Lavezzi (Napoli)
 
İnşallah Zanetti - Cambiasso - Mascherano üçlüsünü orta sahaya kurup rahat rahat şampiyon olurlar artık. Defansta Samuel ve Demichelis kesik yemiş gibi.
Orta sahada Veron nihayet yok. Ben az çok takip etmeye başladım Veron oynuyordu , üniversiteye başladık hala Veron . Yetti be ya ps1 vardı ilk piyasaya çıktığında , şimdi hd görüyorum kelini.
Hücum hattına diyecek kelime yok. Korkutuyorlar insanı.
 
Lionel Messi (Barcelona), Gonzalo Higuain (Real Madrid), Carlos Tevez (Manchester City), Diego Milito (Inter Milan), Sergio Aguero (Atletico Madrid), Ezequiel Lavezzi (Napoli)

Öhhh yani :) Bu nedir birader, dünya üzerinde ne kadar yetenekli forvet varsa hepsi adamlarda...
 
Bu hücum hattıyla dengeler değişebilir.Tevez-Agüero ikilisi alınmayacaktı kadroya.Caydı demek ki Batista.Doğru yolu bulmuş anlaşılan.
 
[video=youtube;ZHXCLqN1dyY]http://www.youtube.com/watch?v=ZHXCLqN1dyY&feature=player_embedded[/video]

Dos Santos'un golünü finaldeki golünü görmeyenlerin izlemesini tavsiye ederim. Arap spikerden bir başka güzel olmuş...
 
1988 avrupa futbol şampiyonası hatırladığım ilk turnuva.. 90 da ilk dünya kupası.. O zamandan beri Arjantin kadrosu her açıklandığında olay olur.. Kağıt üzerinde inanılmazdır ama hiç bir zaman o kadroyu takım yapacak, idare edecek bir hoca bulunamamıştır..

94 de Maradona ile gidildiğinde aslında tam ayar bulunmuştu ama Maradona dopingli çıkınca takım çöktü.. 98 e giderken manyak Pasarella sırf saçları uzun diye Batistuta ve Redondo'yu kadrodan çıkarmaya kalktı..Batistuta'yı affetti, Redondo ile kanlı bıçaklı oldu.. 2002 deki hoca saha kenarında sürekli yürüyordu..Adını unuttum. O kenarda yürürken takım sahada yürüdü ve elendi.. 2006 da da gruplar süper geçilmesine rağmen devam edecek direnç yoktu.. 2010 tam facia.. Maradona'nın hoca olduğu takımdan normal olarak hayır gelmedi..

Aradaki amerika kuplarında da bu dengesizlik devam etti gitti. Ben her turnuva başladığında kendi ülkem gibi Arjantin kazansın istedim ama hiç olmadı.. Yine kendi ülkem gibi Arjantin kazansın istiyorum ama artık umudum yok.. Arjantin'in kadrosu ile dünyada kimse yarışamaz.. Messi gelmese yine yarışamaz.. Ama olmuyor işte..

Ben yine çok sevdiğim Kempes, Redondo, Medina Cacares ve kralların kralı, gelmiş geçmiş en sevdiğim futbolcu Claudio Caniggia hatırına Arjantin tutarım.. Sadece 1978 deki konfeti yağmuru için bile Arjantin tutarım..Brezilya'dan ve o şımarık şopar tipli adamlardan her zaman nefret ettim ve 1990 da 2. turda 89. dakikada Caniggia'nın golüyle Arjantin, Brezilya'yı elediğinden beri benim için Caniggia en sevilecek futbolcudur ki ortaokulda okuldan kaçıp gittiğim Galatasaray-Roma maçında bize attığı gol bile kalbimi kıramadı..
 
Favorimiz Brezilya tabii ki..

Amerika kıtasının futbol üstadları. Dersini verecektir yine Maradona'nın yeğenlerine.. :D
 
Baya lafı geçmiş, bu da Brezilya'nın kadrosu ;

Kaleci
Julio Cesar (Inter)
Victor (Gremio)

Defans
Lucio (Inter)
David Luiz (Chelsea)
Luisao (Benfica)
Thiago Silva (Milan)
Daniel Alves (Barcelona)
Maicon (Inter)
Andre Santos (Fenerbahçe)
Adriano (Barcelona)

Orta saha
Ramires (Chelsea)
Lucas Leiva (Liverpool)
Sandro (Tottenham)
Elano (Santos)
Elias (Atletico Madrid)
Paulo Henrique Ganso (Santos)
Jadson (Shakhtar Donetsk)
Lucas (Sao Paulo)

Forvet
Neymar (Santos)
Robinho (Milan)
Fred (Fluminense)
Alexandre Pato (Milan)


Benim kazanmasını istediğim takım Arjantin. Messi-Aguero gibi severek takip ettiğim oyuncular var. Cezmi abinin dediği gibi, Kolombiya'da hoş sürprizlere imza atabilir
 
Müthiş kötü oynadılar zorla 1 puan kurtardılar bu gece.İkinci yarı başlarken hiçbir şey yapmayan Banega'nın yerine Cambiasso'nun çıkması (eğer bir sakatlık yoksa tabi) kesinlikle faciadır,ki o Banega takımına golüde yedirdi.İlk maçlar her zaman zor olur ama sanki zorla getirmişlerde oynatıyorlar gibiydi Arjantin Mill Takımı.
 
Arjantin böyle oynarsa erken havlu atabilir turnuvaya.. Gerçekten rezalet oynadılar. Aguero sayesinde 1 puanı kurtaramasalar sağlam fiyasko olurdu herhalde açılış maçında. Umarım silkelenirler ve bir de umarım Messi ağırlığını koyabilir takımda ilerleyen zamanlarda..
 

Üst