Copa América 2011

Çeyrek Final maçlarında favori olup da kazanabilen tek takım yok. Buna nasıl bir turnuvaysa artık. Kolombiya süper geliyor, tak Peru'ya elendi. Arjantin kendi evinde, Uruguay'a elendi, Muslera kaleye duvar ördü. Brezilya nasıl bir günah işlediyse artık, 120 + Penaltılar, gol atamadı adamlar, Paraguay yarı finalde. Şili iyi takım, iyi hücumcular ama Venezuella'ya elendiler. Acayip, değişik şeyler oluyor.

Peru - Uruguay ve Paraguay - Venezuella yarı final karşılaşmaları.
 
Final maçı bu akşam saat 22:00'da oynanacak Uruguay - Paraguay arasında oynanacak. Ülkemizde futbol takipçilerinin çoğu Muslera ve Lugano'dan dolayı Uruguay'ı destekleyecektir. Epey bir kesim de Larissa Riquelme'nin soyunması için Paraguay'ı destekleyecektir :D

Kuşkusuz en ilginç istatistik 5 maçında da normal sürede berabere kalıp finale gelmiş olan Paraguay'a ait.. Bakalım çekirge 6. kez de sıçrayıp kupaya uzanabilecek mi..
 
Paraguay finale çıkarak eziyet dolu bi 90 dakika geçirmemize neden oldu.
Paraguay öyle kötüydü ki Uruguay teknik direktörü 2-0 öndeyken Cavani'yi oyuna alıp forveti üçledi. Bildiğin arka fonda Demek Akalın - Bebek çalıyordu.
Muslera mı ? Son üdükten sonra sevinirken görmesek hiç görmemiş olcaktık heralde :)
 
Maçı tam açtığımda Muslera, uzaktan çekilen bir şutu parmaklarının ucuyla çeldi direkten döndü ve mutlak bir golü önledi. İyi bir kalecimizin olması çok büyük bir keyif gerçekten. Kampa bekliyoruz artık kendisini : )
 
Lugano'nun fairplay ödülü aldığı bir turnuvadan ne beklenir ki ?
Ciddiyet sıfır..

En başta da yazmıştım ya, bu ülkede çıkıp "uruguay'ın hücum hattı, kupada ilerlemesi için yetersiz " diyen adamlar var.
Brezilya ve Arjantin'e göre dese yine bir nebze kabul edilir de Forlan ve Luis Suarez'in kariyerleri ortadayken, Cavani ortadayken ayıptır.Bir de bunlar son vuruşu süper, bitirici forvetler değiller sadece. Topu oynayan, bilen, paslaşan, organize eden adamlar. Asist yapan adamlar.

Sonuç malum..

Bu arada Güney Amerika futbolu ciddi düşüşe devam ediyor bence.. Arjantin'i artık saymıyorum da Brezilya'da sahneden çekildi ama kimse farkında değil.. Neymar, Nilmar falan gibi serseri tipli adamlar dolaşıyor ortada ama Brezilya son iki dünya kupasında yarı final bile yapamadı.. Kendi standartlarının çok altındalar, bu kupa zaten tam fiyasko.. Antipatim var evet ama bu antipatiyle alakalı da değil. Bir gelecek varsa , ben göremiyorum.

Uruguay'ı eskiden Ruben Sosa yüzünden severdim. Çok eskiden Inter'de oynayan solak bir forvetti ama müthiş bir sol ayaktı. Bergomi, N. Berti falan zamanları.. Sonra Dario Silva ve beraberinde hüznü geldi ama bu jenerasyon tam oldu gerçekten. Luis Suarez, Cavani ve Muslera çok gençler.. Bu takımla bir süre daha başarılı bir seviyede tutunabilirler.
 

Üst