DKE İspanya Maçları (28 Mart-1 Nisan)

Daha dakika 60, her an her şey olabilir. Semih kenara alınıp, Ayhan oyuna dahil ediliyor. Golü yedikten sonra da, çenesi ayaklarına göre çok daha iyi çalışan Gökhan Ünal´ı oyuna alıp, Arda´yı yedek kulübesine çekiyor Fatih Terim. Anlayan beri gelsin...

Bu arada Bosna Hersek´in kazanması da hiç iyi olmadı.
 
İlk yarı çok iyi oynadık.Koştuk iyi pires yaptık ama ikinci yarı yorulduk.Bunun sonucunda şansız golle geri düştük.Daha yarım saat vardı maçın bitmesine ama bir pozisyon bile bulamadık.İnşallah çarşamba günü eli boş göndeririz İspanya yı.
 
"İstanbul'a sakladık"
A Milli Takımımız'ın orta sahadaki önemli isimlerinden Arda Turan, İspanya maçının ardından yaptığı açıklamada, maçta net pozisyonlar yakaladığımızı ancak değerlendiremediğimiz söyledi.
Arda Turan sözlerini şöyle sürdürdü: "Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum, özellikle ilk 60 dakika çok iyi mücadele ettik. Net pozisyonları bulan taraf bizdik, cesur şekilde iki forvetle oynadık. Golü yedikten sonra, İspanya da topa sahip olmayı da seven bir takım ve daha rahat oynadılar. Ali Sami Yen'de kendi evimizde daha iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Bu grupta İspanya'yı yenmek her takım için avantaj sağlayacaktır. Burada puan alamadık, İstanbul'a sakladık kendimizi diyebiliriz. Çok üst seviye maçlarda oyuncular pozisyonlarına sağdık, mücadele şeklinde geçer. Önemli olan takım oyuncusu olmaktır, ilk 60 dakikada pozisyon bile vermedik. Karşı tarafta da yıldız oyuncular vardı, onlar da etkili olmadı ve basit oynadılar. Barnebau'da İspanya'ya karşı oynamak kolay değil. İngiltere bile burada karşı sahaya düzgün geçemedi. Benim de bir pozisyonum vardı ama topu kontrol edemedim. Hem kendimden hem de takım arkadaşlarımdan çok memnunum."



Kaynak : Sporx.com
 
semih çıktıktan sonra ileri gidemedik nihat kötüydü bide arda kötü olunca tuncay bişeyler yapmaya çalıştı ama olmadı bence gökhan ünalın yerine sercanı alsaydı oyuna daha iyi olurdu daha da önemlisi mehmet yıldızı almıyor bu takıma ligde o kadar gol kaçıran adamı alıyor macera arıyoruz valla çıkmamak için elinden geleni yapıyor fatih terim

bu arada rövanş maçını atv mi veriyoo
 
Şu maçta inşallah öne geçen gölü atıp her pasta oley çekicez. İspanya'da çok gıcık gittim. 2 metre yanındakine pas atınca hemen oleeeyy diye bağırmalarına.
 
hadi bizim 22 kişilik kadroda Servet sakat Emre Güngör sakat Meira satıldı o noktada oynayabilecek Mehmet Topal da sakat..mecburen sol kanat oyuncusu Hakan Balta stoper oynuyor..peki 70 milyonluk Türkiyeden 18 takımlı süper ligimizden veyahut avrupadaki lejyonerlerimizden bir tane stoper bulamadık mı Hakan milli takımda da stoper oynuyor
 
Eğer hadi aslanım,kaplanım, türkün gücünü ispanyaya gösterelim gibi arabesk bir anlayışla maça çıkarsak fark yiyebiliriz.
(Kaldıki tayfa grubundan bu yönde bir pankart gelebilir)

Ama sakin oynar ve oyunu Arda,Tuncay ikilisi ile oynamayı başarabilirsekde kazanabiliriz.
Ben İspanyanın abartıldıgı kadar iyi bir takım oldugunu düşünmüyorum.
İlk maçta o kadar eksiğimize rağmen bir karambol golüyle yendiler bizi.

Sözün özü ne rakibi çok gözümüzde büyütelim ne de klasik fatih terim motivasyonu ile ona buna saldıralım.
Çıkıp normal oyunumuzu oynayalım.
 
Bu maçı kazanırsak Arda ile kazanacağız. Arda evinde herkese bir kez daha kendini gösterecektir...
Evren Abi'nin de dediği gibi İspanya fazla abartılıyor. Uzay takımı izlenimi veriliyor. Ama ilk maçta gole kadar ki oyun ortada...
 
Bu maçta en merak ettiğim şeylerden biride tribünde üstünlüğü elinde bulunduracak olan Galatasaray taraftarının Emre ye karşı nasıl bir tutum sergileyeceği.
 
Taraftar maçın başında boş işlerle uğraşsada(İspanya milli marşını ıslıklamak..) golden sonra açıldı iyi destek verildi. Ayrıca bi ara her pasımızda oley çektik ya içimin yağları eridi :) :)
 
Bu ne saçma yorumdur ya.İddada kuponum tutacak diye bu kadarda boş yorum yapılmaz.

Maç içinse söylenecek bir şey yok.2008 Almanya maçını Rüştü yüzünden kaybetmiştik bu maçtada hiç pozisyon yokken sagolsun Volkan elindeki topu rakibe hediye etti.
Aynı şekilde Hamburg maçıda Santis yüzünden kaybedilmişti.

Bence türk futbolunun acilen iyi kalecilere ihtiyacı var.

Şimdi hakan ünsal sergen ispanyanın çok iyi paslaşmasından falan bahsedecek ama bence bunların hiç birinin bir anlamı yok.
Çünkü o anlamsız golü yemeseydik biz bu maçı alabilirdik aynı sekilde nihat ın müthiş egolarına gem vurabilseydik belkide iki maçtan 4 puan cıkarabilirdik.

Bu takım dünya kupasında çok iyi yerlere gelebilirdi.Arda,Semih,Emre Aşık,Hakan'ın emeklerine yazık oldu...
 
Yenilgiye rağmen iyi oynadığımızı düşünüyorum.Kaleci hatasıyla saçma sapan bir gol yedik.O ana kadar Nihat'la girdiğimiz pozisyonları değerlendirebilseydik sonuç farklı olurdu.Artık işimiz mucizelere kaldı.Ayrıca Hamburg maçından sonra tekrar öne geçtiğimiz bir maçı Sami yende vermek hayal kırıklığı oldu.
 

Üst