Erden Timur

Erden Timur’u izlerken insan nasıl bu kadar iyi niyetli olabilir diyorum sık sık.. özel hayatında da tanımak isterdim gerçekten hep böyle bir insan mı diye? Şu futbol düzenine Galatasaray camiasına vs oldukça fazla görünüyor, umarım hep böyle kalır.

Anlattığı her şey bir yana imar tadili konusunda söylediği şeyler çok değerli ve karakterini gösteriyor.
 
Fenerbahçe medya sorumlusu İlker üçer isimli fitneciden ve karisindan bahsetmesi iyi oldu dün. Pınar ilik üçer resmen tekeline almış basketbolda işi, bunda İsmail Şenol'un payı büyüktür eminim. dün erden timur'un açıklamalarından sonra yatağına ağlayarak girmiştir elemen. bu sefer Kuban maçındaki gibi kendisini koruyacak bir ergin ataman olmayacak, umarım maça spiker olur da hayatının dersini verir taraftar.
 
İlker benim çocukluk arkadaşım, bu işlerle ilgilenmezken efendi iyi bir isimdi ama camiaya girince bunlarda klasik değişim ve geri gelişim oluyor; Göksenin'de geçen eşine röportaj vermişti bunları artık kulüple haber ve iletişim konusunda engelleyip uzaklaştırmak lazım...
 
su an Erden Timura karsi büyük bir operasyon var.

Gecen sene basladilar bu sene devam ediyorlar, Erden Timuru Galatasaraydan koparmak istiyorlar
Benim dikkatimi çeken konu farklı. Fatih hoca döneminde, hoca hem saha iç hem de saha dışı her şeyle uğraşıyordu.

Okan hoca ise bu konuda çok şanslı. Nedeni Erdem Timur. Çünkü Okan hoca sadece saha içine konsantre oldu ve 40 maçta 35 galibiyet elde etti. Saha dışında ise Erden Timur, Okan hocalık bir şey bırakmıyor. Her şeyi üzerine çekiyor. Bütün sıkıntılara göğüs geriyor. Kendisine yapılan büyük operasyona da karşılık verecektir. Zerre şüphem yok. Yeter ki biz arkasında duralım.
 
İlker Üçer Gsbasket'in eskileriyle de muhtelif dönemlerde sohbeti muhabbeti olan, Fenerbahçe tribüncüsü olmakla birlikte tribün dinamikleri gözetildiğinde hayli soft kalan eski bir blogger ve attığı tweetler dönem özelinde baya okunan bir figürdü Fenerbahçe basketbolu adına. Ülker Arena açıldıktan sonraki ikinci Euroleague maçında Fenerbahçe tribüncüleri alt kattaki pizza-tablet kitlesine torpil atıp ''bir daha gelmeyin s.ktirin gidin!'' girdiğinde bu aksiyona tepki gösterip salondaki profili olumlamış ve üretim temelli olmasa da kültürel anlamda bugün ''Galatasaray'dan taraftar ithal edelim'' denilen ortamın müsebbiblerinden olmuştu. O taraftar ithal edelim denilen basketbol tribünümüze Abdi İpekçi günleri sonrası dönüp bakmıyoruz dahi, onu da vurgulamamda fayda var. Keza Vesely'nin pandemi sezonundaki sakatlığını muhtemel bir Zeljko Obradovic kaygısıyla 3 ay boyunca açıklayamayarak orada da eleştrilerin odağına yerleşmişti. Hikayenin sonu Fenerbahçe yöneticisi Sertaç Komsuoğlu'nun Ergin Ataman'ı Olympiakos tribünüyle tehdit etmesi, Yunanistan'da akıllı ol demesi zaten. Kelimeler tam da burada kifayetsiz kalıyor.

Futbolda Erden Timur'un bugüne dek Ali Koç'a hemen her parametrede kurduğu üstünlük muhakkak. En basitinden geçtiğimiz sezon Galatasaray-Fenerbahçe derbilerinin takriben son 35 yıldaki en baskın performansı bizden geldi. 2014-2023 aralığı sonrası Galatasaray ilk kez geri ligin önde geleni değil de, nabız alınmaya başlanan bir beden, ölü toprağını atan; dinamikleriyle ve kimliğiyle özdeş bir yapı halini almaya başladı. Bu noktada Sezar'ın hakkı Sezar'a, birincil aktör Erden Timur.

Basketbola dönecek olursak Üçer çiftinin Zvezdan Mitrovic ve Eda Ece Tuncer ölçüsünde Galatasaray basketboluna ve Galatasaraylılara zarar verdiğini ya da verebilecek kudrette olduğunu düşünmüyorum. Kadın basketboldaki Işıl Alben ve Milos Paden adımları dışında iki takımın toplamında etrafında kenetlenilebilecek figür de göremiyorum, tribün ayağında ise Ayhan Tuncer var sadece bu bahse dair. Aramızdan yapay zeka vari bir scout çıkmadığı takdirde kulüp İsmail Şenol'la dirsek temasını da sürdürecektir. Şayet Murat Murathanoğlu'yla Galatasaraylıların davası sürüyorsa kendilerine destek verelim fakat manyelin de rüzgarın da yapılacağı içerik kesinlikle üstteki noktalar değil. Yapılacaksa da ben yemiyorum, kibarca böyle ifade etmek istiyorum. Galatasaray basketbolunun bir 2027-2028 projeksiyonu varsa ve kendi kadrolarını oluşturabilmeyi istiyorsa anlarım fakat bu noktada kat-i surette bilgi sahibi değilim, bir emare göremiyorum bugün itibariyle.
 
Son düzenleme:
Erden Timur küstürülmeye veya saf disi birakilmaya calisiliyor..

Mayistaki secimde Dursun Özbek Erden Timur yerine Abdürrahim Albayragi listesine alirse kimse sasirmasin
 
Erden Timur küstürülmeye veya saf disi birakilmaya calisiliyor..

Mayistaki secimde Dursun Özbek Erden Timur yerine Abdürrahim Albayragi listesine alirse kimse sasirmasin
İşte o zaman her şey eskisine döner. Ziyech, Zaha, İcardi yerine 3.seviye topçular gelir.
Şu Riva tamamlanana kadar dayanabilse keşke. Ondan sonra önümüz çok açık. Bunu bjk başkan adayı diyor.


Ama küsüp giderse her şey çok daha zor olacak.
 
Erden Timur'u yedirmeyiz! Erden Timur'u eleştirmek yerine, Erden Timur dışında niye hiç bir zengin sorumluluk almaya çalışmıyor onu sorgulamak lazım. Erden Timur, basketbol şubesinde başarılı olamadıysa başka bir zengin iş adamı sorumluluk alsın. Neden her şey Erden Timur'a bakıyor? Neden her şey Erden Timur'dan bekleniyor? Erden Timur'u eleştirmek kadar bu konuyu da sorgulamak lazım. Erden Timur cebini dolduran değil, cebinden veren biri. Lise mezunu olduğu için iş verilen değil, kulüp için her tarafa koşan biri. Basketbol şubesinde başarılı olamadıysa başka zenginler sorumluluk alsın onları da görelim.
 
Amatör şubelerin özenle küçültülmesi, vizyonsuzlaştırılması, hedefsizleştirilmesinde sesi çıkmayan her yöneticinin suçu vardır. Hele başkan, asbaşkan, 2. başkan gibi bir mevkideyseniz ve bu duruma göz yumuyorsanız direkt sorumlusunuz demektir. Biz Fenerbahçe gibi değiliz ki her amatör şubemiz süper de şu erkek voleybol biraz zayıf mı kaldı diyelim. Futbol hariç her branşta kümede kalmayı hedef edinmiş takımlar kurulmuş. Değil şampiyonluk, başabaş oynama bile hayal edilmemiş. Yetiştirici antrenörler de yok, alttan özenle yetiştirilen iyi sporcular da. Skandallar, başarısızlıklar, hayal kırıklıkları var. Erden Timur futbol şube sorumlusu olarak diğer tüm şube sorumlularından 3-5 gömlek üstündür buna bir şey diyen yok ama bu ''Spor Kulübü''nün başkanvekili olarak çok başarısız bir sınav vermiştir şu ana dek.

Yarın umduğumuz, dilediğimiz, yakıştırdığımız gibi bu kulübe başkan olarak gelirse kendisinin futbola verdiği emek kadar emek verecek, Galatasaray'a karşılıksız, çıkarsız, reklamsız bağlı insanları da yönetimine katıp doğru konumlara getirmek durumunda. Yoksa bu amatör şubelerin hali her şeyi kendi başına yapmaya çalıştığı için 3 ay uğraşıp ŞL takımını orta sahasız sezona sokmasından bile daha çok başını ağrıtır yarın öbür gün.
 

Üst