Re: Euro Basket 2009 (Anket Yenilendi)
Şampiyonluktaki favorim tabii ki Türkiye
Milli takım olarak bir Avrupa şampiyonluğu yaşasak ülke basketboluna etkisi çok olumlu olur sanıyorum... Pek de mutlu oluruz tabii...
Bunu duygusal taleplerin yanı sıra, mantıksal olarak da mümkün görüyorum. Düne kadar yenilgimiz yoktu ve yenildiğimiz Slovenya turnuvanın en organize, en dikkatli basketbol oynayan takımı idi. İlk gün İspanya'nın favori olduğunu, Slovenya'nın ise sürpriz adayım olduğunu yazdım. Çünkü Slovenya enteresan bir kimyaya sahip. Çok sakin oynayan ve potansiyelli bir kadroları var. Sakinler ama, aynı zamanda oldukça sertler.
İkinci tur başlarken Yunanistan'ın E Grubu'nda yenilgisiz lider bitirebileceğini yazmıştım, beni yanılttılar. Bilhassa Rusya'ya yenilmeleri sürpriz oldu. Ancak şunu gördüm: Yunanistan her ne kadar turnuvaya iyi başlasada ve bir ara en fazla sayı atan takım olsalarda, hücum silahları az. Spanoulis ve Zizis'i kilitleyen; Yunanistan'ı dengesiz dış atışlara sürekleyen takımlar Yunanlara üstünlük kurabiliyor. Bizde Yunan guardlarına baskı yapabilecek oyuncular var.
Buna karşılık Yunanistan'ın en önemli savunma silahı guardlara bezdirici bir baskı yapıp, top kaybına sürüklemesi. Buna dikkat etmemiz lazım.
Schortsanitis bire-bir kaldığında hücumda etkili ama, ona dipten gelecek bir oyuncuyla sürekli sıkıştırma yapmak lazım. Ayrıca onun üzerinden oynarsak faul problemine sokabiliriz... Schortsanitis'ten ziyade dikkat edilmesi gereken oyuncu Bourousis...
Diğer eşleşmelerde neler olabilir?
Rusya - Sırbistan maçında favorim kesin olarak Sırbistan. Rusya'nın Yunansitan'ı yenip ikinci sırada yer bulması, gösterdikleri müthiş mücadele takdir edilesi ama, Sıbistan karşısında durabileceklerini sanmıyorum.
Fransa gün geçtikçe performansını yükseltti, Tony Parker'ın bire-birlerine bel bağlayan takım gitti, daha organize, ne yaptığını bilen, atletik oyuncularını iyi kullanan bir takım geldi. İspanya'nın kadrosu daha potansiyelli ama, bu maçta kesin şu takım favoridir diyemiyorum...
Slovenya - Hırvatistan eşleşmesinde yarı finale yakın taraf Slovenya...