Eurobasket 2009 | Şampiyon İspanya

Kim Şampiyon Olur?

• İspanya

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    10
Re: Euro Basket 2009

Burak Pana forumlarına da gir bak o zaman :)

Ayrıca bizim de Yunanlara baya giydirdiğimiz forumlar var. gsbasket'te yok diye olmuyor değil yani :)

Demek ki forumlarda giydirmişiz :) .

İnşallah cuma günü maçtada giydiririz.

Ben Fenerlilerden daha çok Yunanlıları severim özellikle de bayanlarını :p

Bu arada Slovenya'ya yenilmekle eurobasket2009'a havluyu attık.

Re: Euro Basket 2009 (Anket Yenilendi)

her ne kadar kötü bir şampiyona geçirseler de ispanya fransa'yı,genç bir kadro ile gelen sırpler rusları ve bizi ekstra oyuncuların gösterdikleri ekstra performansla geçen slovenlerin hırvatları geçeceğini düşünüyorum.
türkiye yunanistan maçı ise uzunlarımızın göstereceği mücadeleye bağlı.semih slovenya maçındaki gibi boş pozisyonlarda değişik şekillerde potaya atarsa bizim için şampiyona burda biter.

Sefa Kadakal' Alıntı:
Ben diyorum ki;
Final:Türkiye - Yunanistan
Şampiyon:Türkiye ;)
Erken Final :)
Spanoulisi kitleyebilirsek rahatda bir galibiyet olabilir sanki..
Turnuvanın en büyük şampiyonluk adayları olan Türkiye,Fransa,İspanya ve Yunanistan 4lüsü birbirleriyle oynayacak ve bu 4lüden biri final oynayacak...
Diğer taraftanda Slovenya gelir diyorum..
Final:Türkiye-Slovenya
Şampiyon:Türkiye
Edit:Finale kalırsak kesinlikle şampiyon oluruz...

İki maçıda kazanıp finale çıkarsak her türlü çok yorgun olacağız bence. Bu sebeple son dünya şampiyonasında Yunanistan'ın düştüğü duruma düşebiliriz. Bu kadar emeğe, insan üstü gayretle kazanılan maçlara yazık olacak diye korkuyorum...

Takımımızda Ayı yogiyi durdurabilecek kimse yok.
Parçalayacak bizim pota altını öküz boğan.

Burak Barut' Alıntı:
Takımımızda Ayı yogiyi durdurabilecek kimse yok.
Parçalayacak bizim pota altını öküz boğan.
Bende en çok ondan korkuyorum.Spanoulis felan bir şekilde tutulur ama bizim takım onu tutamaz.Göreceğiz maç günü neler olacak.

savunmada spanoulis'i tutmak zor olabilir ama hucümda pota altından oynamalıyız.çok erken faul problemine giren bir isim.o kadar kilolu olması ayaklarını yavaşlatıyor.ömer aşık semih ve oğuz spanoulis'e göre çok çabuklar.

Şampiyonluktaki favorim tabii ki Türkiye :) Milli takım olarak bir Avrupa şampiyonluğu yaşasak ülke basketboluna etkisi çok olumlu olur sanıyorum... Pek de mutlu oluruz tabii...

Bunu duygusal taleplerin yanı sıra, mantıksal olarak da mümkün görüyorum. Düne kadar yenilgimiz yoktu ve yenildiğimiz Slovenya turnuvanın en organize, en dikkatli basketbol oynayan takımı idi. İlk gün İspanya'nın favori olduğunu, Slovenya'nın ise sürpriz adayım olduğunu yazdım. Çünkü Slovenya enteresan bir kimyaya sahip. Çok sakin oynayan ve potansiyelli bir kadroları var. Sakinler ama, aynı zamanda oldukça sertler.

İkinci tur başlarken Yunanistan'ın E Grubu'nda yenilgisiz lider bitirebileceğini yazmıştım, beni yanılttılar. Bilhassa Rusya'ya yenilmeleri sürpriz oldu. Ancak şunu gördüm: Yunanistan her ne kadar turnuvaya iyi başlasada ve bir ara en fazla sayı atan takım olsalarda, hücum silahları az. Spanoulis ve Zizis'i kilitleyen; Yunanistan'ı dengesiz dış atışlara sürekleyen takımlar Yunanlara üstünlük kurabiliyor. Bizde Yunan guardlarına baskı yapabilecek oyuncular var.

Buna karşılık Yunanistan'ın en önemli savunma silahı guardlara bezdirici bir baskı yapıp, top kaybına sürüklemesi. Buna dikkat etmemiz lazım.

Schortsanitis bire-bir kaldığında hücumda etkili ama, ona dipten gelecek bir oyuncuyla sürekli sıkıştırma yapmak lazım. Ayrıca onun üzerinden oynarsak faul problemine sokabiliriz... Schortsanitis'ten ziyade dikkat edilmesi gereken oyuncu Bourousis...

Diğer eşleşmelerde neler olabilir?

Rusya - Sırbistan maçında favorim kesin olarak Sırbistan. Rusya'nın Yunansitan'ı yenip ikinci sırada yer bulması, gösterdikleri müthiş mücadele takdir edilesi ama, Sıbistan karşısında durabileceklerini sanmıyorum.

Fransa gün geçtikçe performansını yükseltti, Tony Parker'ın bire-birlerine bel bağlayan takım gitti, daha organize, ne yaptığını bilen, atletik oyuncularını iyi kullanan bir takım geldi. İspanya'nın kadrosu daha potansiyelli ama, bu maçta kesin şu takım favoridir diyemiyorum...

Slovenya - Hırvatistan eşleşmesinde yarı finale yakın taraf Slovenya...

İspanya ritmini yakaladı ve Fransa'yı da farklı geçti. Yunanları yenersek İspanya ile oynayacağız ama Yunan maçında hırpalanırsak sanırım bu maçta işimiz çok zor olacak. İspanya hiç yorulmadı çünkü ve 1 gün daha çok dinlenecek. Tabi Yunanlar yenerse aynı şey onlar için de geçerli. İspanya finale göz kırptı.

Oy verdiğim takımlara da hep birşey oluyor :).İspanya'ya vermiştim guruplarda kötüydüler Fransa'ya verdim elendiler :).Yunanistan'ı yensek bile eskisi gibi oynayan bir İspanya çıkıcak karşımıza.Ama bu Yunanistan maçında dikkat etmemiz gerek unsurlardan bir taneside serbest atışlar.Ömer Aşık açıkçası Fatih Solak'ı bile aratıyor.En iyi pivotumuzun böyle atmaması gerekiyor.Serbest atışlarda da dengeyi sağlarsak Yunanistan'a üstünlük sağlayabiliriz.

Dunya uzerinde adam gibi bir Dream Team disinda hic bir ulkenin 2 gun ardarda eleme maclarinda Yunanistan ve Ispanya'yi yenebilcegine inanmiyorum. Maalesef kotu bir yol cikti karisimiza.

Cem GUVENER' Alıntı:
Dunya uzerinde adam gibi bir Dream Team disinda hic bir ulkenin 2 gun ardarda eleme maclarinda Yunanistan ve Ispanya'yi yenebilcegine inanmiyorum. Maalesef kotu bir yol cikti karisimiza.

Biz İnşallah 2.olacağız o zaman renkdaş!!! :) ;)

İspanya fena şekilde ritmini buldu. Özellikle takımın as elemanlarına kendine gelince takım da birden ayağa kalkmaya başladı. Gasol ve Navarro, kendilerini buldular. Ve rakip en ufak bir gevşeklik yapınca hemen alıp götürüyorlar. Turnuvaya kötü başlayınca arka planlara itilmeye başlandı. Ancak nasıl bir takım olduklarını gösterdiler.

Ben de İspanya ve Yunanistan'ı üst üste yenebileceğimizi pek düşünmüyorum. Umarım Milliler bizi yanıltır...

Bunu yapmak için savunmanın yanında hücum da lazım...