Öncelikle milli takımımızı galibiyetinden ötürü kutlarım, bu galibiyeti bir başlangıç kabul edip, devamını bekliyoruz.
Ender Arslan; Bugün ki performansı beni çok şaşırttı desem yeridir. Yahu hazırlık maçlarındaki Ender gitmiş sanki yerine bambaşka bir oyuncu gelmiş, bugün çok doğru işler yaptı. Umarım devamı gelecektir.
Kerem Tunçeri; Ender'in yorulduğu dakikalarda süre aldı verimli oyun oynadı ama Kerem'in skor olarak takıma katkı vermesini bekliyorum. Neden boş pozisyonlarında şut kullanmayı tercih etmiyor anlam veremiyorum. Gizli iyi bir şutör katkı bekliyorum.
Engin Atsür; Türkiye'nin hiçbir maçında katkısını görmedim hâlâ da göremedim. Engin'in milli takımda oynamayı haketmediğini düşünüyor yerine Tutku Açık gelmesi daha mantıklı olurdu. Tutku ekstra katkı verebilen bir isim. Gözebatan isimler içindeydi,umarım beni yanıltır da takıma gereken katkıyı verir.
Sinan Güler; Öncelikle milli formayı hakettiğini düşündüğüm bir isim. Hata yapmaktan korktuğu için, şut atmaktan çekiniyor,dikkatli olmak istiyor ama sayı attığı zaman kendine özgüveni geliyor ardı ardına sayılar üretebiliyor. Bence Sinan Güler üzerinde ekstradan çalışılıp,gerekli güvenin verilmesi gerekiyor.Herşeyden çok motiveye ihtiyacı olan bir isim. Bu çok rahat okunabiliyor. Performansı yeterli değildi ama daha iyisini verecektir mutlaka.
Bekir Yarangüme; Berhûdar ol Yarangüme! Milli takıma ne amaçlı alındı bilmem ama milli takım seviyesinde oynayacak bir isim değil,Cevher Özer'i tercih ederdim Bekir Yarangüme'nin yerine. Maçtaki performansı yetersizdi diğer maçlar için de pek ümitvar olduğum söylenemez, umarım yanılan ben olurum.
Ersan İlyasova; Takımın makinası... Sayı bulamadığımız anlarda devreye girdi, içeri drive edip sayı buldu, hızlı hücum da takıma sayı kazandırdı, doğru pasları verdi... Daha ne yapsın? Performansı çok iyiydi umarım performansını devam ettirir.
Hidayet Türkoğlu; Herşeyden önemlisi Nba'de oynadığı için kendinde aşırı bir güven var bunu görmemek imkansız! Geriye çekilerek zor şutlar atabiliyor,doğru paslar yerinde verebiliyor. Bana göre tek eksiği birebir oynayıp dışardan el üstü şut atmasıdır. Anlarım Nba'de oynuyorsun,kendini geliştirdin ama egoist oynayıp takıma zarar vermesi en büyük korkumdur. Dikkat edilecek bir husustur. Bir de ağızlık takıp göstere göstere gezmesi yok mu deli oluyorum,şov,özentiden başka birşey değil... Yakışmıyor be Hedo!
Barış Hersek; Bu oyuncu bildim bileli milli kadroda. Arkadaş bu kadar saçma bir tercih olur mu ya. Barış'ın yerine Ümit Sonkol'a bile razıyım ekstra işler yapar ve savunması etkili en azından. Maçta da hiçbir katkısı yoktu...
Semih Erden; Tanjevic'in oyuncu tercihi yaparken egoist olduğunu düşünüyorum. Hüseyin Beşok alınması gerekirken ne gereği var da gidip bu adamı alıyorsun! Maç esnasında gereksiz fauller,hücumda katkı olmadığı gibi savunmada rakip pivotlarına resmen pota altında geçit verdi al at dercesine... Hüseyin Beşok olsa savuma ve hücumda çok daha etkili olurduk ve bugün Litvanya'ya adım gibi eminim 70'in altında tutacak seviyeye gelirdik ama yanlış tercihin kurbanıyız. Suç Tanjevic'te değil onu takımın başına getiren şahsiyetlerde.
Ömer Aşık; Yetersiz bir oyuncu. Gayretli falandır ama sert savunma yapacağım diye çok faul yapıyor,faul problemine giriyor verim alamıyoruz. Profosyonel değil,hazırlık maçlarında oynayarak böyle maçlarda süre alarak kendini geliştirebilir ama gerekli anlarda süre alarak. Hücumda etkili olabiliyor ama savunma için bunu söyleyemem. Kaya Peker'i tercih ederim bu konuda. Umarım daha dikkatli olur,heyecanın ve stresin verdiği baskıyla oynadığını da düşünüyorum. Sinan için söylediğim gibi Ömer'in de motiveye ihtiyacı var,umarım ileri ki maçlarda en iyi performansını sergiler.
Oğuz Savaş; Bu formayı hak ediyor sonuna kadar. Hücumda ve savunmada bekleneni yapıyor, tek istediğim skor olarak takıma biraz daha katkı vermesi. Takımın üstündeki güç tamamen Ersan ve Hidayet'e yıkılmış durumda pota altında daha da etkili olabilir Oğuz Savaş. Güzel maç çıkardı tebrikler.
Hastalığı sebebiyle oynamayan Ömer Onan'a da geçmiş olsun diliyorum,en kısa zamanda takıma sağlıklı bir şekilde dönmesi dileğiyle.
Galibiyette emeği geçen oyuncularımızı tebrik ederim. Teşekkürler!