Eurobasket 2013 Elemeleri

İzzet Türkyılmaz'ın içindeki Kevin Durant'i sanırım bu ülkede bir tek ben göremiyorum.Çünkü Orhun Ene gidiyor Tanjevic geliyor o kadar adam değişiyor fakat İzzet hala takımda,rotasyonda.

Yemin ediyorum,bedavaya alsalar karşı çıkarım yönetimimize.Kendi takımında görev alamayan bir oyuncuyu Milli takımda oynatmak nasıl bir mantık hatasıdır yahu?Banvit'in pilot takımı mısın da Şafak ile İzzet ile oynuyosun...

Benim anlayamadığım;bir milli takımı oluştururken o şartlar altında mevcut durumda bulunan en iyi 12 adamı seçersin.Yani 1-2 oyuncu hadi yıldız niyetine sivrilir fakat diğer tüm oyuncular aynı kalitede olur.Giren çıkan birbirini aratmaz,her oyuncu iş görür.Vallaha kusura bakmasın kimse ben bugünkü 12 kişilik rotasyonda en az 8 kişinin yerine daha iyisini sayabilirim(izin alıp gelmeyenler hariç).

Ha bu bir takım mıdır? Evet.Fakat milli takım bu olamaz.Milli takımda 19 dakikada 6 top kaybı yapıp savunmada şuta sıçrayamayan bir uzun bu kadar süre alamaz.Milli takımda,kendi kulüp takımında 2 yılda ortalama 6 dakika oynayan adam yer alamaz.Milli takımda böyle şeyler olmamalı.

Orhun Ene ve Tanjevic kadro seçimleri ile takımı sabote etti.Ya peki oyuncular ? Milli takımın ideal ilk 5'inden kimse bu takımda yok.Neden gelmez Ömer Aşık,Ersan İlyasova,Hidayet Türkoğlu,Ömer Onan,Kerem Tunçeri ve Enes Kanter ? Harika bir Avrupa Şampiyonası geçirdik, ondan dolayı dinlenmeyi hak ettiler değil mi ? Sırbistan'dan ibret almak lazım.Krstic'ten, Teodosic'e varana kadar adamlar tam kadro elemelere girdiler.İşi en alt seviyeden ciddiye alıyorlar.Eğer 2013'e gidemezsek, suç sadece teknik ekibe ve oyunculara yüklenmemeli.Bu rezilliğe neden olan kim varsa bir daha milli formanın yüzü gösterilmemeli.Bu forma bu kadar ucuz değil.

Takımda gençlere şans veriyorsan önce takımın kemik kadrosunu alıp yanına tamamlayıcı oyuncu olarak gençleri koyacaksın yoksa eski kadronun tamamlayıcı oyuncularını alıp gençleri koyarsak böyle olur... hidayet-ömer aşık-ersan ilyasova-enes kanter NBA de hepsi play off finali falan mı yaptı da yoruldular hepsi sezonu gayet erken kapattılar...takımda kerem tunçeri sadece final oynayıp en az dinlenme vakti oldu...herkes en iyi 3.olurmuyuz diyor ama takımın havası ortadayken bence haftaya deplasmandaki belarus maçı bile bayağı zor olacak....

Turgay demir'el ve fenerasyonu eserinizle gurur duyuyormusunuz. Geçmiş olsun, rezalet bir oyun ve sonucu doğal olarak hüsran. Rakip kim çekler arkadaşlarla maçı izlerken son periyotu izleyemedim sinirden, yazık çok yazık milli takımı bu durumda görmek üzüntü verici.

Maçı detaylı izleyemedim. Kopuk kopuk bakabildim. Yalnız maçın sonundaki 5 dakikaya bakarak, anlam veremiyorum oynanan oyuna. Oyuncular bile kopmuştu maçtan. Farkı kapatmak gerekirken, iyice açıldı fark. Kopmuştu tüm oyuncular maçtan.

Yazdığım gibi; tam izleyemedim maçı. Furkan katıldı mı hiç oyuna, bilmiyorum şu an. Eğer süre almadıysa bu maçta, geçen seneki performansından çok mu uzak diye düşünüyorum. Lig daha başlamadı, yavaş yavaş kendisine gelecek belki; ama Eurolig tecrübeli bir Furkan'ın düşünülmemesi ya da az düşünülmesi soru işaretleri uyandırıyor.

Futbolda bile bu kadar uzak kalmamıştım Millî Takım'a. Aslında sorguluyorum kendimi.

Tüm eleştirilere katılıyorum. Bu takımın kötü halinden hem teknik heyet, hem aflarını isteyen takımın abileri (+ kucuk kardeş Enes Kanter), hem de şu anki rotasyonda bulunan oyuncular sorumludurlar. Avrupa' nın en iyi jenerasyonlarından birine sahip Türkiye Basketbol Milli Takımı' nın düştüğü durum utanç verici.

Son Çek Cumhuriyeti maçına bakarsak da Washington Wizards' ın bu sene draft ettiği 2.01 cm. lik oyun kurucu Tomas Satoransky' i gerçekten çok begendim. Böyle bir oyuncuyu daha önce nasıl farkedip de takip edemedim, kendime de kızıyorum açıkçası. Şımarmayıp çok çalışmaya devam ederse Avrupa' nın en iyi oyun kurucularından biri olur.

Çek Cumhuriyeti kendi evinde İtalya'yı yener bize de 18 sayının altında yenilirse. Milli takımımız Euro Bsket elemelerinden çıkamayacak. Turgay demirel sağolsun.
Milli takım birilerinin oyuncağı olmuş adeta. İlkan kötü oynasa bile sırf FBÜ ye geçti diye uzun uzun dakika alıyor. Furkan gibi ribaunt ustası EL tecrübesi olan bir oyuncu varken dakika vermiyorlar. Art niyet olduğunu anlamamak için biraz aptal olmak gerekir. Oysaki bu takımın şu an pişecek değil iş yapacak oyunculara ihtiyacı var. Tanjeviç sağolsun FBÜ ye oyuncu hazırlıyor milli takımı düşünen kim!
Turgay Demirel'in bir an önce uzaklaşmasını diliyorum.

Son Çek Cumhuriyeti maçına bakarsak da Washington Wizards' ın bu sene draft ettiği 2.01 cm. lik oyun kurucu Tomas Satoransky' i gerçekten çok begendim. Böyle bir oyuncuyu daha önce nasıl farkedip de takip edemedim, kendime de kızıyorum açıkçası. Şımarmayıp çok çalışmaya devam ederse Avrupa' nın en iyi oyun kurucularından biri olur.

Abi adam geldi bizim draft edilen İzzetimizin üzerinde smaç bastı gitti. :)

Ayrıca bir konuya değinmek istiyorum.Obradovic hazır boştayken, düşünülemez mi ? Tanjevic'in Dünya Şampiyonası 6.lığı ve evimizde düzenlenen turnuvadaki başarısı dışında, fiyasko turnuvalar geçirdiği ortada.Yazık oluyor gerçekten.FIBA sıralamasında 7.sıraya kadar gelmiş milli takım resmen paspas oldu elemelerde.

Ayrıca bir konuya değinmek istiyorum.Obradovic hazır boştayken, düşünülemez mi ? Tanjevic'in Dünya Şampiyonası 6.lığı ve evimizde düzenlenen turnuvadaki başarısı dışında, fiyasko turnuvalar geçirdiği ortada.Yazık oluyor gerçekten.FIBA sıralamasında 7.sıraya kadar gelmiş milli takım resmen paspas oldu elemelerde.

Bence o kadar uzağa gitmeye bile gerek yok.Bir tarafta geçtiğimiz yıl oynadığı tüm kupalarda başarıya ulaşan bir koç,diğer tarafta da Galatasaray'ı yıllar sonra lider yapıp Euroleague seviyesine getiren bir koç...Pianigiani falan yapıyorsa bunlar niye yapamasın hem kulüp hem milli takım işini?

Bu iki koçu beğenmeyip hasta yatağından Tanjevic'i getirmek bence baştan saçma.

Boşta antrenör dolu şu an obradovic-david blatt(rusya dan ayrıldı diye biliyorum).Ettore messina-Rimas Kurtinaitis-Xavier Pascual aklıma gelen birkaç koç türkiye tecrubesiyle David Blatt olabilir mesela ama birkaç yıldır denediğimiz sistem Blatt'a pek uymaz gibi duruyor...
Ayrıca sistemimiz Oktay hoca ile süper olabilir...Ergin Ataman da bu iş için aday olmalı ama 2013'e (gidebilirsek!!!) Tanjevic ile olmamalı bence

Koçlar hem takım hem ülke çalıştırabilir bunda bir sıkıntı olmaz Messina bizim milli takımımız için iyi bir alternatif olabilir aslında ama Tanjevic ile devam edilecek büyük ihtimal...

Kimsenin zerre takmadığı ve Turgay Demirel ile Tanjevic, Fenerbahçe lobisinin de katkısıyla oyuncağı haline gelmiş bir Milli Takım.

Durum o derecede ki Milli Takım kurulurken, as oyuncu diye tabir edebileceğimiz hiç bir oyuncumuz keyiflerini bozup şu kadroya gelmedi, yöneticilerin hiç biri de ağzını açıp tek kelam edemedi. Takımın görünürde en önemli oyuncusu Emir Preldzic'in ''oyuncu ayartma ve lobi faaliyetleri'' sürdürdüğü bir ortamda, nasıl bir organizasyon, nasıl bir takım, nasıl bir oyun bekliyorduk, o da bizim saflığımız. Milli Takım birilerinin ''çöplüğü'' olmuş, istenildiği gibi at koşturuluyor, takımlarında süre alamayan oyuncular genç sıfatıyla oynatılıp ısınma çalışmaları yapılırken, Euroleague tecrübesine sahip gençler nedeni bilinmeyen(!) bir şekilde bench ısıtma görevine veriliyorlar. Olsun bakalım, isteyen istediğini yapsın.

Zaten elde var olan kısıtlı bir kadro var, bu kadronun da basketbol dışında işlere alet olmasına izin verip, 2013'ü evde izlememize sebep olsunlar. Görelim büyük komediyi! Ne yaptığı zerre belli olmayan, ne savunma, ne hücum, ne tempo, ne yavaş oyun, ne pota altı, ne dış atış yapabilen bir takımımız var. Takımın baksan iki silahı var, biri Semih, diğeri Emir. Birine neredeyse 3'lük çizgisinde top verip, sırtı dönük oyun oynamasını bekliyoruz; diğerine ise maç boyu bireysel zorlamalardan ibaret pozisyonlar oynatıyoruz. Bari savunma yapılsın diye bekliyoruz, o da yok. Ortalama 10 asist yapan takım, bize karşı sayıların %80-90'ını asist üzerinden buluyor. Maç boyu potaya yakın ikili oyunlar oynayıp bizi işliyorlar, Satoransky yardırıp yardırıp duruyor, bir Allah'ın kulu da çıkıp, ''ne oluyor'' demiyor.

Buyrun istediğiniz gibi koşturun ''çöplüğünüzde'', sonra dönüp Milli Takım ve imajını getirdiğiniz noktaya bakıp, gurur duyun.