Eurobasket 2013 Elemeleri

A Milli Takımımızın F Grubu’ndaki rakiplerinden Çek cumhuriyeti, Belarus’u 79-72’lik skorla mağlup etti ve puanını 9’a çıkarttı.

Çek Cumhuriyeti’nde Lubos Barton 23 sayı- 10 ribaund- 1 asist ile mücadele ederek maçın en etkili ismi olurken, Petr Banda 18, Tomas Satoransky 11, Jakub Hduska ise 10 sayı üreterek çift haneli rakamlara ulaştı.

Belarus’ta Artsiom Parakhouski’nin 15 sayı- 6 ribaund, Aliaksandr Kudrautsau 12 sayı- 3 ribaund-6 asist, Pavel Ulyanko ise 12 sayı- 4 ribaund-2 asistle maçı tamamladı.

BEYAZ RUSYA (62): Pavel Ulyaknko 5 (5 ribaund, 2 asist), Siarheri Charykau (3 ribaund, 3 asist), Dante Stiggers 2 (2 ribaund, 3 asist), Artsiom Parakhouski 18 (6 ribaund), Mikalai Aliakseyeu 2, Dzianis Korshuk 2, Aliaksei Lashkevich 2 (4 ribaund), Aliaksandr Pustahvar 2 (1 ribaund, 3 asist), Aliaksandry Kudrautsau 18 (4 ribaund, 2 asist), Aliaksei Trastsinetski 2 (1 ribaund), Yahor Meshcharakou 9 (3 ribaund)

TÜRKİYE (91): Doğuş Balbay 7 (1 ribaund, 1 asist), Emir Preldzic 10 (4 ribaund, 8 asist), Sinan Güler 4 (3 ribaund, 5 asist), Semih Erden 20 (9 ribaund), Furkan Aldemir (1 ribaund), Kerem Gönlüm 14 ( 3 ribaund, 1 asist), Ender Arslan 9 (2 ribaund, 2 asist), İlkan Karaman 17 (5 ribaund, 1 asist), Serhat Çetin 10 (3 ribaund, 2 asist),

1.PERİYOT:15-25
2.PERİYOT: 14-24
3.PERİYOT: 23-20
4.PERİYOT: 10-22

2013 Eurobasket Elemeleri’ndeki rakiplerimizin maçında İtalya evinde Çek Cumhuriyeti’ni 68-56 skorla yenerek namğlup unvanını korudu.

A Milli Takımımızın 2013 Eurobasket Elemeleri’nde yer aldığı F Grubu’nda günün bir diğer maçında İtalya ile Çek Cumhuriyeti takımları karşılaştılar. Bu maça kadar beşte beş ile gelen İtalyanlar, altıncı mücadelesinden de 68-56 galip ayrılarak grubun zirvesindeki yerini korudular.

İlk çeyrekten itibaren kontrolü eline alan İtalya, devreye 42-26’lık üstünlükle girerken rakibinin son bir daha oyuna ortak olmasına izin vermedi. İtalya’da Pietro Aradori 14 sayı ve 6 ribaundla takımın en etkili ismi olurken, Çeklerde Petr Benda’nın 12 sayı-9 ribaund- 2 asistlik performansı yeterli olmadı.

İtalya gruptaki yedinci maçında 5 Eylül Çarşamba günü Kayseri’de A Milli Takımımızla karşılaşacakken Çek Cumhuriyeti de aynı gün evinde Portekiz’i konuk edecek.

Bizimkiler hazırlık kampını kaçırmaları için Milli Takım'a çağrılmışlar,başka açıklama bulamıyorum.

Yenilgi umrumda değil sadece meraktan soruyorum. Portekiz maçını kazandıktan sonra Çek maçı final olacak. Kazanırsak dengelenecek galibiyetler. İkili averaj mı geçerli yoksa genel averaj mı? İkili averajsa 19 sayı fark lazım. Bu da demek ki Eurobasket 2013 yalan oldu.

Milli takımda çok enteresan şeyler oluyor.

Çok iyi oynadığımız maçı nasıl kaybederiz ? İlk yarının yıldızı Furkan Aldemir son çeyrekte neden oynamıyor ? Tanjevic neden hâla orada ? Milli takımın renkleri sarı-laci mi ? İlkan Karaman ve Emir Preldzic neden hep oynuyor ? Ender böyle üçlük atmayı nerden öğrendi ?

Milli takımda çok enteresan şeyler oluyor.

Çok iyi oynadığımız maçı nasıl kaybederiz ? İlk yarının yıldızı Furkan Aldemir son çeyrekte neden oynamıyor ? Tanjevic neden hâla orada ? Milli takımın renkleri sarı-laci mi ? İlkan Karaman ve Emir Preldzic neden hep oynuyor ? Ender böyle üçlük atmayı nerden öğrendi ?

Emir çok iyiydi de İlkan tabiri caizse basketbol katili. Fiziğine yeteneklerine diyecek sözüm yok ama ne setleri doğru düzgün oynuyor ne adamını tutuyor. Furkan son çeyrekte oynasa bu maç buralara gelmezdi bile Galatasaray oyuncusu olduğu için söylemiyorum Furkan bugün çok iyiydi. Bir de İsmail Şenol'un Furkan çok iyi di mi dediği dakikalarda İbrahim Kutluay'ın Fenerbahçeli basketbolculardan bahsedip onları övmesi tam anlamıyla rezaletti..

Ayrıca İtalya'nın B milli takımımızı türlü pisliklerle yendikten sonra Avrupa Şampiyonu olmuş gibi koşturmaları sevinmeleri İtalya Basketnolunun geldiği noktayı gösteriyor.. Umarım şampiyonada aynı grupta yer alırız. Bu günleri yad ederiz...

Farklı önde olduğumuz maçı İtalya'ya verdik ve ben hiç üzülmedim. :)
Normalde milli takımın hem ıtalyaya karsı hemde farklı önde olduğumuz böyle bir maçı kaybetmesine çıldırırdim, kafayı yerdim, 1hafta etkisinden kurtulamazdim..
Ama şu an hiçbirşey hissetmiyorum.. Milli duygularımızı böyle törpüleyenlerden ve milli takımı ayak takımı yapanlardan tez zamanda kurtuluruz insallah..

Bir an galiba kazanacağız dedim ama herhalde başımızda Tanjevic olduğunu unutmusum.İnanın hiç üzülmedim böyle eyyamcı bir teknik ekiple gidip ne yapacağız.Belki bu yenilgi ve beraberinde Avrupa Şampiyonasına gidememe durumu teknik ekimin baştan değişmesine vesile olur.Ne demişler her şerde bir hayır vardır.Buda bizim için umarım hayırlı durum olur.

İnşallah Avrupa Şampiyonasına gideriz ve teknik kadro değişir. Çünkü potansiyel olarak tam takım olsak Avrupa'nın en iyisiyiz bence..

ntvspor.net'in haberine yorum yazdım ancak aynı daha öncekiler gibi yayınlanmadı. söylediğim de bikaç yorum önce yazan arkadaşların söyledikleriyle aynı paralelde milli takımın ve ntvspor yönetiminin fenerbahçe güdümünde oluşuyla ilgili şeylerdi. garip.

70-59'ken kapattım.Kolay iş değil maçı oradan vermek.İdari kadro ve staff'a yakışır,böyle başa böyle tarak demekten kendimi alamıyorum.İyi oluyor bu kirli yapıya.

Bu arada Sırbistan, Slovakya'yı 87-62 mağlup etmiş. Macvan 20 dakika 2/3 Saha içi isabeti 4 Sayı 8 Ribaund 1 Asist 1 Top Kaybı

Eğer yanlış görmediysem, son 3lükte alan savunması yapıyorduk.. Maç içinde o ana kadar 9 kez üç sayı isabeti bulmuş takıma, son topta alan savunması yapmak.. Furkan Aldemir'in 2.yarı oynamaması ayrı bir olay tabi..

Maçın en önemli hücumunda alan savunmasına dönüp çok kolay bir üçlük yemek ancak Tanjevic' e özel olabilirdi herhalde. Bir an önce Demirel ile beraber kurtuluruz umarım ikisinden.

Milli takım konuşasaı gelmiyor içinden insanın..karman çorman yaptılar hiç de umrumda değil,isterse 500 sayı ile yenilsinler.. ortada ergin ataman ve fatih terim varken tanjeviç ve ekibi umrumda olmazlar.