Ve geldik Finale! Her iki takimida tebrik etmek lazim ama Slovenyanin kazanmasini isteyen buyuk bir cogunluk oldugunu dillendiren epey insan var. Belki tarihsel olaylarinda etkisi var bu dusuncede, yine de hak edenin kazanmasini temenni ediyorum. Umarim hak eden Slovenya olur.
Maca deginecek olursak, Grup asamalarindan bu yana Mpv adayim Goran Dragicti, sasirtmadi da yine de Mpv olacaktir bir sekilde yolunu bulacaktir. Bazen her insanin hayatinda donum noktalari olur spor anlaminda, ben de Dragicten once Dragicten sonra diye bir bakis acisi olustu basketbola, boyle komple oyuncular koruma altina alinmali, dis atis yuksek post, alcak post, serbest atis dahasi herseyde 10 numara guven veriyor Dragic. Nazarimiz degmesin ama boyle bir adam varken bu finali kaybetmeleri pek mumkun gorunmuyor Slovenlerin. Ayrica Randolph Doncic ,Vidmar ve Prepelic hic te yabana atilacak oyuncular degil. Belki de dragicin basarisi onlarin ozverisi.
Sirplara gelecek olursak, Bogdan bogdanovic ve Boban Marjinovic cok tehlikeli duruyorlar. Ozellikle bu ikisinin performansi kader niteliginde olacak. Birazda Kuzmic ve Jovic disinda baska oyuncuyu oyun icinde suan hatirlayamiyorum.
Yuksek skorlu bir mac bekliyorum. 170 i devireceklerini dusunuyorum. 90 - 86 gibi Slovenlarin kazanacagini ve kupayi kaldiracaklarini umut ediyorum. ama olurda kupayi alamazlarsa Slovenya, kalbimi kupa yapip onlara verecegim. Cunku ilk defa GS disinda bir takima asiri ilgi duydum. Bol sanslar Slovenya! Bol sanslar Dragic Usta!