Eurocup & Eurochallenge (2013-14)

Eurocup maçlarına bugünden itibaren devam edilecek.

I Grubu'nda Banvit sahasında Buducnost'u ağırlayacak. Geçen hafta son çeyrekte kaybetmişlerdi maçı. Bu hafta onlar için telafi maçı. Ben kazanacaklarını düşünüyorum. Diğer maçta da Triumph kazanır. Her takım 1-1 olur.

J Grubu'nda akşam Riga-Bilbao maçı var. Bilbao için kader maçı belki de. Kendi sahalarında kaybettikleri maçtan sonra çok zor bir deplasmana gidecekler. Normal şartlar altında Riga bu maçı alır derdim ama Bilbao geçen haftaki sürpriz yenilginin acısını Riga'dan çıkarır. Bu akşam oynanacak tek maç da bu. Diğer maçta Nymburk Valencia'yı ağırlayacak. Valencia 1 adım önde bence. İspanyol takımları galibiyetle döner deplasmanlardan.

K Grubu'nda ev sahibi Rus takımların hata yapacaklarını sanmıyorum.

Bizim grupta da UNICS sahasında Ulm önünde galibiyete ulaşır.
 
Riga Bilbao'yu rahat şekilde mağlup etti ve rakibini iyice grubun dışına itti. Şimdi Bilbao Valencia'dan en az 1 galibiyet almak zorunda kaldı. Bir de Nymburk akşam Valencia'yı yenerse İspanyollardan biri averaj hesapları yapmaya başlayabilir diyebiliriz. Bakarsınız ikisi birden dışarıda kalır.

Akşam TV yayınları ise şöyle;

Eurosport 2
18:00 St.Petersburg-Cajasol
19:45 Nymburk-Valencia (2.yarısı)

Sports TV
19:00 Banvit-Buducnost

LigTV3
20:30 Kızılyıldız-Galatasaray

Ayrıca 21:00'de Alba Berlin-Pana maçı Ntvspor'da. Bizim maçtan sonra geri kalanı izlenebilir.
 
Tofaş Avrupa'da kayıp
FIBA Euro Challenge Cup’taki temsilcimiz Tofaş ise K Grubu’ndaki dördüncü maçında Khimik takımına 69-62 yenildi ve üçüncü yenilgisini aldı.


Temsilcimiz ilk maçta rakibini Kenan Sipahi’nin son saniye basketiyle 93-90 yenmişti.
Maçın ilk periyodunu 16-13 geride tamamlayan Tofaş soyunma odasına da 36-23 geride girdi. Üçüncü periyotta da istediği oyunu oynayamayan Bursa ekibi final periyoduna 52-41 mağlup girerken maçtan da 69-62 mağlup ayrıldı.

KHİMİK (69): Popov 2 (3 ribaund, 3 asist), S.Sehovic 10 (4 ribaund, 1 asist), Kovalenko 5 (9 ribaund, Lesic 11 (3 ribaund, 1 asist), Deane 10 (3 ribaund, 4 asist), Ryabchuk 1 (1 ribaund), Zavadskyi 2 (1 ribaund), Goodridge 4 (5 ribaund), Pustovyi 6 (4 ribaund, 1 asist), Sizov (1 ribaund), Joseph 18 (6 ribaund, 2 asist)
TOFAŞ (62): İbrahim Yıldırım 5 (1 ribaund, 2 asist), Chinemelu Elonu 13 sayı (12 ribaund, 2 asist), Austin Nichols 14, (1 ribaund), Can Altıntığ 8 sayı (2 asist), İnanç Koç 2 (2 ribaund, 2 asist), Tomislav Ruzic 5 sayı (5 ribaund), Mindaugas Lukauskis 6 (2 ribaund, 2 asist), Kenan Sipahi 5 (1 asist), Joshua Heytvelt 4
1.PERİYOT: 16-13
2.PERİYOT: 20-10
3.PERİYOT: 16-18
4.PERİYOT: 17-21


Karşıyaka'yı da bizle oynadıkları maça kadar destekliyordum ama o iğrenç maç sonrası tüm muhabbetim kırıldı. Hele o figür aklıma geldikçe çıldırıyorum. Elensinler inşaAllah...

Romanya'da yenilgiyle tanıştık
Pınar Karşıyaka, FIBA Euro Challenge Cup I Grubu 4. maçında Romanya temsilcisi Gaz Metan Medias'a 77-69 mağlup oldu.



Bu sonuçla İzmir ekibi gruptaki ilk yenilgisini alırken Romanya takımı da ikinci galibiyetine uzandı.

Maça iyi başlayamayan temsilcimiz ilk dakikalarda istediği sayıları üretemezken periyodu da 21-11 geride tamamladı. Karşılaşmanın ikinci periyodunda başa baş çekişme yaşansa da ilk periyotta farkı açan ev sahibi takım bu avantajını elde tuttu ve devreyi 45-34 önde kapadı. Maçın üçüncü periyodunda Pınar Karşıyaka farkı azaltmak istese de final periyoduna 60-52 geride girdi. Temsilcimiz karşılaşmadan ise 77-69 mağlup ayrıldı.

GAZ METAN MEDIAS (77): Mandache 14 (1 ribaund, 7 asist), Dundjerski (2 ribaund, 3 asist), Krastanovic 11 (2 ribaund), Mladenovic 10 (4 ribaund, 1 asist), Ivanovic 12 (5 ribaund, 3 asist), Nicoara 6 (2 ribaund), Lilov 15 (5 ribaund, 1 asist), Shiloh 9 (8 ribaund, 2 asist)

PINAR KARŞIYAKA (69):Abdul Aminu 4 (2 ribaund), Evren Büker 2, William Thomas 28 (14 ribaund, 1 asist), Ümit Sonkol (2 ribaund), Robert Dixon 11 (2 ribaund, 6 asist), Can Mutaf 11 (3 ribaund, 1 asist), John Diebler 5 (3 ribaund, 1 asist), Soner Şentürk 2 (2 ribaund, 1 asist), Bora Hun Paçun 6 (4 ribaund, 1 asist)

1.PERİYOT:21-11
2.PERİYOT:24-23
3.PERİYOT:15-18
4.PERİYOT:17-17
 
Eurocup gruplarına son maçlar öncesi göz gezdirdim de son maçlarda heyecan devam edecek gibi görünüyor.

Grup I'da Banvit Buducnost deplasmanına gidiyor. Banvit kazanırsa grubu lider tamamlayacak. Hem Buducnost hem de Triumph kazanırsa gruptaki sıralamaları genel averaj belirleyecek ve fark önemli olacak. En olası görünen Buducnost ve Kiev galibiyetlerinde Banvit'in 9 üstü veya altı yiyeceği fark sırasını belirleyecek. Benim ön gördüğüm Kiev lider, Banvit ikinci olarak gruptan çıkar.

Grup J'de 3-2 şeklinde sıralanan takımlar Riga, Bilbao ve Valencia. Valencia ve Bilbao kendi sahalarında oynayacaklar. Riga Bilbao deplasmanında. Bilbao ve Valencia kazanırsa Bilbao grupta lider olur, Valencia ise grubu ikinci sırada tamamlar.

Grup K'da ise Kuban lider, Spartak ikinci olarak çıkmayı garantiledi. Son maçların hiçbir önemi yok.

Grup L yani bizim grubumuzda ise Ulm-UNICS maçı gruptan lider çıkacak takımı belirleyecek. Bence maçı Ulm alır ve gruptan lider çıkar. UNICS de Valencia yerine Bilbao'yu seçer çünkü.

Sonuç olarak düşündüğüm çeyrek final eşleşmeleri;

Budivelnik - Spartak St.Petersburg
Bilbao - UNICS
Lokomotiv Kuban - Banvit
Ulm - Valencia
 
Banvit 16 fark yedi ve elendi. Büyük hayal kırıklığı.

Eşleşmeler şöyle;

Budivelnik - Spartak St.Petersburg
Bilbao - Ulm
Lokomotiv Kuban - Buducnost
UNICS - Valencia
 
Eurochallange son 8'de mücadele eden Karşıyaka ilk maçında kendi evinde Fransa'nın Paris takımına 74-76 yenilerek turu zora soktu. Eğer Fransa'da kazanırlarsa turu geçen taraf İzmir'de ki 3.maçta belli olacak. Tabi kaybederlerse 2-3 favoriden biri oldukları kupaya son 8de veda edecekler. Fransiz takımı çok atletik bir takım. Açıkcası pek şans vermiyorum Karşıyaka'ya. Diebler'ın sakatlîğından olumsuz etkilendiler. Yerine aldıkları Sanders'in Diebler etkisi vermeyeceğini düşünüyorum. İzmir'de ki maçtan sonra müthiş kin duymuştum onlara karşı. O kareografi ile tüm muhabbetimi bitirdiler kendilerine karşı. Elenmelerine sevinirim...
 
Bu akşam saat 19.00'da TRT Spor'da Kayseri Kaski - Dinamo Moskova maçı var. Kaski ilk maçı 66-61 kaybetmişti. Bu maçı 5 sayının üstünde bir farkla kazanırsa şampiyon olacak.
 
Kayseri Kaski 41-37 Dinamo Moskova.. EDİT: 61-51 3.çeyrek skoru lehimize.. Haydi Kaski be.. Dayanın kızlar.. Bir kupa daha geliyor inşaAllah bizden sonra...
 
74-70 kazandık ama şampiyonluğu kaybettik :( bu yılda olmadı :( 2 senedir hemde kendi evimizde şampiyonluğu kaybediyoruz :( Yine de tebrikler Kayseri ekibine. Bence Euroleague'ye gitmeyi hakediyorlar...
 
Kaski kaybetti malesef olmadı :(, ama bu kupayı kaybetmelerinde sezon başında yaptıkları yanlış kadro planlamasının büyük payı var bence, A.jones almışken, sanders'ı takımda tutmuşken gidipte kıta dışı haklarını Anosike'den yana kullanmaları, bence onların hem ligde hemde avrupada daha iyi bir takım olmasını engelledi, sezon başında Anosike transferinin kötü transfer olduğunu söylemiştim, Anosike'ninde lig ve avrupa performansıda malesef beni haklı çıkarttı :( bugün yine gördükki amerikalı oyuncu alacaksan kısa pozisyonuna kaliteli oyuncudan yana kullanacan bu hakkını arkadaş...
 
Eurochallange son 8'in 2.maçında Karşıyaka şu anda Paris ile deplasmanda oynuyor. İlk periyodu Karşıyaka 18-16 önde tamamladı... EDİT:İlk yarı 26-39 Karşıyaka lehine bitti..
 
Karşıyaka ilk yarıdaki mûthiş savunmasının karşılığını aldı ve maçtan 72-66 galip ayrılarak seriyi 1-1 getirdi. Turu geçen tarafı belirleyecek son maç İzmir'de oynanacak. Kazanan takım adını Eurochallange'de son 4'e yazdıracak...
 
Karşıyaka bence kupanın favorisi oynadığı oyun ve kadro yapısıyla. Rus takımı Krylia, Alman Oldenburg ve Bonn (Bamberg'in bile halini gördük Beşiktaş'a karşı, o ligde herkesi eziyorlar bir de.) Fransız Paris ve Gravelines kupanın diğer iddialı takımları kağıt üstünde.Bu rakiplerden en büyük rakipleri Gravelines ve Krylia olur bence.

Sezon başından belli olan sürpriz ihtimali az saçma bir organizasyon zaten. Neyse inşallah Karşıyaka kazanır da geçen sene Beşiktaş'ın kazandığı bu dandik kupa efsaneleşmekten çıkar... F4'ün İzmir'de oynanma ihtimali varmış, alırlarsa iç sahada kazanırlar gibi.
 

Üst