Eurocup & Eurochallenge (2013-14)

Maçın bitimine 7 dakika kala Kuban farkı 17'ye çıkardı.. Ruslar kupalarının üstüne "Lobim sağolsun" yazdırmalı.. Dünyada bu kadar ayrıcalık tanınan başka ülke yoktur heralde..

Son 3 sezon finali..

2011 : Sevilla v Unics / Unics Şampiyon
2012 : Khimki v Valencia / Khimki Şampiyon
2013 : Kuban v Bilbao / Kuban Şampiyon
 
İpekçi'de ki rövanş maçında eze eze yendigimiz takım kupayı aldı. Zoruma gitti açıkcası. Saha dışı olumsuzluklar olmamış olsa. Bugün bu kupayı biz kaldırmış olacaktık. Hakemler yüzünden kaybettiğimiz Türkiye Kupası'nı hiç saymiyorum bile. Ah saha dışı olaylar ah ! Ah kahrolasıca şans ah ! Biraz da bizle olun,bizim lehimize olun yahu :)
 
Şampiyon takıma sorsalar en kötü anılarını, İstanbul'da bir Galatasaray ve taraftarı vardı diye başlar cümle..

Ah ulan ah.
 
Sezonun daha başında bu turnuva için favorim Bilbao ve finale çıkarsak rakibimiz olurlar demiştim finalde beni yanılttılar.Ama Kuban'da özellikle Ocak ayında yaptığı Hendrix transferiyle çok iyi takım olmuştu.Nick Calathes Mvp oldu.Aleks Maric'ten çok iyi katkı aldılar.

Bilbao ise finalde Lamont Hamilton ve Zizis gibi en önemli 4 oyuncusundan 2 tanesinin berbat performansı nedeniyle maça tutunamadı.
 
Justin Doellman'in haklarını beobasket almış. Çok iyi bir sezon geçirdi seneye Macvan'ın yerine cuk oturur. Valencia seneye EL'de mücadele edecekse işimiz zor.
 
KSK 77-76 kaybetti ve 2. oldu. Son hücumda 13 saniye süre vardı ve top KSKdaydı ama çok kötü kullandılar. Ellerindeki şampiyonluğu verdiler. Önce Kaski şimdi de KSK...
 
Maçta 15 sayı öndelerken yine çirkeflik yapmışlar şerefsizler. Galatasaray'a küfür ettiklerini okumuş ağabeyim facede. Sahaya yabancı madde falan atmışlar. Maç 6-7 dakika durmuş. Tekrar başlayınca 14-1 seri yemişler ve maçı kaybetmişler. Beter olsunlar alçak herifler. Galatasaray'la ne işiniz var sizin!!
 
İşte Eurocup’ta yeni format

Euroleague yönetiminin Barcelona’da yaptığı toplantının ardından, 2013-14 sezonundan geçerli olmak üzere EuroCup formatında önemli değişikliklere gidildi.

Daha önce 32 takımın katılımıyla oynanan turnuva, bundan böyle 48 takımla oynanacak. Avrupa’daki kulüplerden gelen talep üzerine bu kararın alındığı vurgulanırken, ilk turda dörder takımdan oluşan gruplar da artık altışar takımdan oluşacak. Bu da her takımın en az 10 maç oynaması anlamına geliyor. Toplam 8 grupta ilk 3 sırayı alan takımlar, bir üst tura yükselecekler.

Turkish Airlines Euroleague’de Top 16 turuna kalamayan 8 takım, yoluna EuroCup’ta devam edecek. Euroleague’den gelen 8 takımın da eklenmesiyle EuroCup ikinci turunda toplam 32 takım mücadele verecek. Son 32 turunda da dörder takımın bulunduğu sekiz grup oluşturulacak ve gruplarında ilk iki sırayı alacak takımlar, çapraz eşleşme usulüyle iki maç üzerinde seriler oynayarak finale kadar gelmeye çalışacaklar.
2013-14 sezonunda EuroCup şampiyonu olan takım, daha önce olduğu gibi bir sonraki sezon Turkish Airlines Euroleague’de mücadele etmeye hak kazanacak.

Geçen yıl Banvit ve Galatasaray Medical Park’ın ülkemizi temsil ettiği kupada, bu sezon Pınar Karşıyaka’nın mücadele etmesi kesinleşmişti. Kupadaki diğer katılımcılarımız ise BBL final serisi ve Euroleague ön eleme maçlarının ardından kesinleşecek.

http://www.basketdergisi.com/iste-eurocupta-yeni-format.html
 
Futbolda ki şampiyonlar ligi ve uefa kupasi formatina dönmüşler. İyi oldu sanki bu. Karsiyaka,Besiktas ve Bnvit sanirim seneye Euro cup'ta olacaklar.
 
Banvit dünkü maçı kazandıktan sonra bugün Ostende'ye yenilerek Euroleague'den elendi ve Euro Cup'a kaldılar.
Euro Cup'ın bence en büyük 2-3 favorisinden biri olurlar...
 
TED Ankara Kolejliler, PAOK deplasmanında ilk yarısını 16 Sayı (48-32) geride kapattığı maçı, 75-77 kazanmış. Helal olsun.

Vladimir Golubovic, 23 Sayı - 10 ribaund (8'i hücum) - 2 blok - 1 asist ile 33 verimlilik puanı ile oynamış.

Önceki maçlarda da 27 ve 32 verimlilik puanı tutturmuştu.
 
TED Ankara Kolejliler, PAOK deplasmanında ilk yarısını 16 Sayı (48-32) geride kapattığı maçı, 75-77 kazanmış. Helal olsun.

Vladimir Golubovic, 23 Sayı - 10 ribaund (8'i hücum) - 2 blok - 1 asist ile 33 verimlilik puanı ile oynamış.

Önceki maçlarda da 27 ve 32 verimlilik puanı tutturmuştu.

Paok'tan bi devrede 48 sayı yiyebilmek komik olmuş. Adamlar turnike idmanında 10da 6 atıyor. Daha garip olansa o salonda oradan geri dönmek. Şu haberi güvenmediğim bi yerde okusam şaka mı derdim.
GOlubovic Türk olsa her takımın isteyeceği sertliğe sahip olan 15 dakikalık bir uzun olurdu. Yapabileceği işleri o kadar iyi yapıyor ki. Belki orta mesaesi yok . Hatta vasat bir bitirici ama o topraklardan çıkıp ülkemize gelen en sert oyuncu olabilir. Keşke FUrkan da o 15 dakikada en sertliği ortaya koyabilse. Belki Furkan elit bir ribaundçu ama Golubovic görünmeyen katkı diyebileceğimiz bir sertliğe sahip.
 
Dün Beşiktaş maçını izledim ve gerçekten keyif aldım. Üst limitlerde oynadıklarında çok iyi yabancıları var Beşiktaş'ın ama üst limitlerde oynadıkları maçlar da bir elin parmaklarını geçmiyor. Dünkü maçı takip etmemin en önemli nedeni Taylor Rochestie oldu. Hala yumuşak ama hala çok tehlikeli bir solak. Solak severlere selam verircesine soktu, asist yaptı durdu dün. Kendisini hiç beğenmemiştim ama dün çok güzel oynadı.
 
Beşiktaş ilk maçta 17 sayı fark attığı rakibinden Rusya'da 24 fark yedi ve elendi. Gerçekten inanılır gibi değil. Taylor Rochestie 23 sayı, 7 asist, 33 verimlilik puanı ile oynamış.

TED de son sekize kaldı Eurocup'ta. Çok iyi gidiyorlar, gerçekten tebrik etmek lazım onları. Golubovic de yine harika bir maç çıkarmış. Bu sene onun senesi. UNICS ile eşleştiler şimdi. İşleri çok zor ama belli olmaz bakalım.
 
Eurosport yayını internetten çözüyormuş gibi gözükse de spiker çoğu şeyi kurtarıyor.Kombank Arena yıkılıyor,Eurocup'ın seyirci rekoru baya geliştirilerek kırılmış durumda.Kızılyıldız baya kolay atış kaçırıyor,atmosfer iştah kadar sakarlık da getiriyor.Kiev'in klasik dengesizliğini de ekleyince maç son ana kadar izlettirecek gibi.
 
TED bugün dağılsa da baya nadir gördüğümüz bir işe imza attı.Kutlamak lazım,Ercüment Sunter'i forumun Ankara cephesi yorumlar. :)
 
Kızılyıldız bütün maçı geride götürüp 3 dakika kala 5 sayıyı buldu ama hücumdaki ritmsizlikleri sebebiyle eleniyorlardı az kalsın.Ahearn'ün elinde canlanan top mucizevi bir andı,son topta ve uzatmada Charles Jenkins tarih yazdı.Kazan'la Sırbistan'da oynayacakları maçı ajandaya yazdım,Eurosport umarım üzmez.
 

Üst