Euroleague 2008 - 2009

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
16 yaşındayım ben,Efes',n Euroleauge'de gerçek manada oynadığı sezonlar Euroleauge'i İsmet Badem-Murat Murathanoğlu ikilisinden takip ederdik Cine 5 ekranlarında. Ama Efes'in EL'de final4 oynadığı ilk sezon(sanırım) final4 maçlarını şifreli yayınlama kararı almışlardı. Babama çok yalvarmıştım ama Cine 5 paketi almamıştı babam. Yalnız üçüncülük maçını izlemek için beni bir yere götürmüştü sağolsun. Diyeceğim şu,o zamanlar 7-8 yaşlarındaki bir çocuğu bile kendisine aşk derecesinde bağlayan Efes Pilsen artık ne yazıkki yok. Bir kültürleri vardı senelerden beri gelen,o sert savunma kültürünü David Blatt-Ergin Ataman ikilisi ne yazıkki yıktı. Aklıma Divan Edebiyatı'nın yerine Batı Edebiyatı'na geçiş geliyor,bu da aynen ona benziyor. Acaba bu sistem başarılı olacak mı,bunu da zaman gösterecek.

Eren Aydın' Alıntı:
Efes maça gerçekten iyi kazırlanmış maçın her dakikasında belli oldu.Gerçi son 2 dakikada saçmalamaya başladılar ama 1 dakika geçmeden toparlandılar.Ergin Atama'nın ise son 5 dakikayı Hammons ile oynaması ilginçti bence.Umarım galibiyet serilerini devam ettirirler bize özlenen Efes'i izletirler...

Eren abi Hammonds yanlış hatırlamıyorsam son periyotun tamamında oynadı.Ve bence çok da iyi oynadı.Rakip guardlara (Zoroski,Miles,Xanthopoulos) müthiş bir baskı kurdu.Ve eğer yanılmıyorsam bu müthiş savunması sonucu bu saydığım isimlerden hiç birisi son periyotta sayı atamadı.( Bana öyle gelmişte olabilir :) )

Yok Recep kötü oynadı anlamında demedim bencede iyi oynadı.Benim demek istediğim takımın şuan 3. oyun kurucusu konumunda ve en kritik zamanlarda o oynadı.Sanırım diğer iki oyun kurucuya bir göz dağı verdi veya bundan sonra sayı değil savunma gereken yerde Hammons ile oynayacak.Zaten Hammons'ın şutu istikrarlı olsa eminim daha çok süre alır.

Lacivert - Beyazlılarda sakatlığı büyük ölçüde geçen Hırvat yıldızla ilgili ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Efes Pilsen'e büyük umutlarla gelen ancak sakatlığı nedeniyle bir türlü verimli olamayan Mario Kasun'un CSKA Moskova için belirlenecek olan maç kadrosunda olma ihtimali belirdi.
Yarın sabah yapılacak olan şut antrenmanında durumuna son bir kez bakılacak olan Kasun'un kadroya girebileceği ifade ediliyor. Ancak coach Ergin Ataman'ın bu oyuncuyu oldukça sert geçmesi beklenen CSKA Moskova mücadelesinde şans vermesinin beklenmediği belirtildi.

Efes Pilsen'in coachu Ergin Ataman, CSKA'yı yenme planlarını açıklarken seyircinin salonu doldurması halinde bunun başarılı olacağını söyledi.

CSKA Moskova ile Euroleague C Grubu'nda çok kritik bir mücadeleye çıkacak olan Efes Pilsen'de coach Ergin Ataman ilginç açıklamalar yaptı.

Görüşlerini aldığımız Ataman, "CSKA çok kuvvetli bir takım. Bizi Rusya'da farklı yenmişlerdi. Ama bizim o günden bu yana oyun anlayışımızda ilerleme oldu. Biz CSKA karşısında çok tempolu oynayacağız. CSKA'nın hücumda çok pas yaparak oynadığını biliyoruz. Bu pas yollarını kapatmayı planlıyoruz. Baskılı ve tempolu oynayacağız. Şunu biliyoruz ki CSKA Avrupa'nın en iyi takımı. Vasat veya normal oynayan bir Efes Pilsen CSKA'yı yenemez. Bizim çok iyi oynamamız gerekiyor. Bunun için taraftarımıza, seyircimize çok ihtiyacımız var. Tempolu oynayacağımız için dolu bir salonda planlarımız daha iyi işler... Ben takımıma çok güveniyorum. Kazanacağımıza inancım tam. Eğer bu maçtan istediğimizi alırsak grupta birinci bile olabiliriz. Kaybedersek her şeyi tehlikeye atarız" diye konuştu.

Efes 74-55 mağlup oldu Cska'ya.Maçın en önemli faktörü eski oyuncusu Lagndon'ın en kritik anlarda attığı 3lükler idi.Ancak Ergin Ataman rotasyonu çok kötü kullandı.Özellikle Smith 2. ve 3. periyotta yanlış hatırlamıyorsam 1 saniye bile oynamadı.Messina'nın Morris'i de nerdeyse hiç kullanmaması da çok saçmaydı.Yalnız bu Clifford Hammonds inanılmaz savunmacı bir guard.Şutunu ve penetresini biraz daha geliştirirse gelecekte önemli yerlere gelebilir.

Emre Akbacak' Alıntı:
maçı izleyemedim ama efesten bi şeyler bekliyordum açıkcası
langdon'da 7/10 üçlük atmış,3/3 ikilik atmış :shock:
Tama bir sezon Efes'de oynadı salona yabancı değil ama gözüne tülbent bağlasan atacaktı adam :shock:

Vujanic ile Ender'in guard olduğu bir takımdan böyle sonuç çıkması normal . Kadro ne kadar da iyi olsa rakip CSKA sonuçta . Beklediğim bir skordu .

Fenerbahçe Ülker turu garantiledi.
Fenerbahçe Ülker'de Ömer Onan 20 sayıyla en skorer isim olurken, Mirsad Türkcan 16 sayı ? 6 ribaunt, Mrsic 14, Oğuz Savaş da 10 sayıyla çift hanelere ulaştılar.
Union Olimpija'da ise Begiç 23 sayı maçın en skorer oyuncusu oldu.

4842.gif

fenerbahçe inanılmaz dengesiz bi takım izlediğim kadarıyla bi bakıyosun bu takımdan hiç birşey olmaz diyosun 10 dk bi oynuyolar rakip neye uğradığını şaşırıyo ama bu sene ilk 8 e giremezler tahminimce...

Sarı - Lacivertlilerin yarın karşılaşacağı Lottomatica Roma'nın yıldızı Sani Becirovic'ten İtalyanlara kötü haber geldi.

Euroleague'de Fenerbahçe Ülker'in ikinci torbaya girmesi için çok önemli bir mücadele olan Lottomatica Roma maçı öncesinde İtalyanlardan müjdeli bir haber geldi. Sarı - Lacivertlilerin 10 farkla kazanması gereken mücadele öncesinde Roma'nın yıldızı Sani Becirovic'in grip olduğu ve oynayıp oynamayacağının maç saatinde belli olacağı öğrenildi. İstanbul'a gelen ve buradaki ilk antrenmanını yapan Roma'da Becirovic'in son İtalya Ligi maçında da oynamamış olması nedeniyle coach Gentile'nin hücumda zorlanacağı tahmin ediliyor. Sloven oyuncu Euroleague'de şu ana kadar 16.6 sayı, 4.5 asist, 4 ribaunt ortalamalarıyla oynuyor ve takımının 1 numaralı hücum opsiyonu...

Real-Efes maçını kaçırmayın. İlk maçta Efes 14 fark yapmıştı, 15'i geçmesi ve Real'e üstünlük sağlaması imkansız gibi görülüyor, artı kazanması da çok zor, kazanamazsa çıkamayacak gibi. Kazanırsa da ikinclik zor. Biraz zorlayacaklardır maçı.

Efes ligde şampiyonluk için kurulmuş zaten bunu belli ettiler.Güler şu takımda süre bulamıyorsa rakibi kilitlemek için onun yerine Drobniak çıkıyor ayrıca 30 tane 3 numara alıp sakatlıktan sonra ne olacağı bilinmeyen Vujanic'den umut bekleniyorsa sonuç böyle olur.Kasun'un sakatlığı büyük etken ama bugün hemen hemen hiç şans verilmeyen Milano 3. çıktı gruptan ayrıca Cska'yıda yendiler.Nerde o eski Efes?

Unutmadan Ataman istifa!!! Özerhun istifa!!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...