Euroleague 2008 - 2009

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TBL için kadronun iyi olduğu aşikar ama basında bu sene f4 kesin,çok kaliteli kadro derken bu kadro ile Avrupa'da birşeyleri başarmak zor diyorduk,dediğimiz de oldu.Hani ben demiştim demek için yazmıyorum bunları ama bu oyunun çok temel bazı gerçekleri var bunların hepsini birden negatife çevirirsen sonuçta tarihinde ilk kez gruplardan çıkamazsın böyle.

Kadro homojen kurulmadı en başta,ardından gelen Kasun sakatlığı herşeyi darmaduman etti.Kasun'dan sonra pota altında kalan isimler Kerem ve canı isterse oynayan Kaya.Michalis Kakiouzis'i zorunda kalmadıkça kullanmıyor resmen Ergin Ataman.Eee orası Avrupa ligi tabii buradaki gibi elini kolunu sallayarak kazanmak olmuyor.

Geçen sene elindeki dar rotasyonu çok iyi kullanmıştı Beşiktaş Cola Turka'da,biraz da kimin gireceği kimin çıkacağı belli olduğu içindi tabii bu.Şimdi elinde her bölge için 3+1(Daçka opsiyonu)alternatif olunca işleri arapsaçına döndürdü ve rotasyonda sıkıntılar yaşadı.

Şu anda olay çok sıcak,üzerinden biraz zaman geçmesiyle etkilerini daha net görürüz diye düşünüyorum.

Efes'in elenmesine çok üzüldüm, geçmişten gelen bir sevgi bu, öte yandan ligde Kasun ile beraber daha sağlam olacaklar.

Eren Aydın' Alıntı:
Efes ligde şampiyonluk için kurulmuş zaten bunu belli ettiler.Güler şu takımda süre bulamıyorsa rakibi kilitlemek için onun yerine Drobniak çıkıyor ayrıca 30 tane 3 numara alıp sakatlıktan sonra ne olacağı bilinmeyen Vujanic'den umut bekleniyorsa sonuç böyle olur.Kasun'un sakatlığı büyük etken ama bugün hemen hemen hiç şans verilmeyen Milano 3. çıktı gruptan ayrıca Cska'yıda yendiler.Nerde o eski Efes?

Unutmadan Ataman istifa!!! Özerhun istifa!!!
Katılıyorum. Sanki üç seneden beri Türkiye'de irşey yapamadıklarından bunun üzerine gidiyorlarmış gibi duruyor. Ama Efes'i farklı yapan Türkiye değil, Avrupa'daki yarattıkları heyecandı. Bunun farkına varmaları lazım...
Ayrıca Ergin Hoca'yı da tebrik etmek gerekir. Bu kadro ile bunları başarabilmek önemlidir!

Özerhun'un hata yapma lüksü kalmadı artık.Harcayabileceği kadar boşa para harcadı.Avrupa'da zevk ve heyecanla izlediğimiz markayı ne hallere getirdi.Oktay Hoca'nın son senesinden beri demeçlerini dikkatle dinliyorum ve sürekli bir 'hallederiz Kadir' durumu görüyorum.Ayrıca takıma bu kadar çok yabancı koyup türk oyuncuları arka plana attığı için ayrıca kızıyorum.Efes'in en büyük başarılarında hep türk oyuncuların emeği var.son iki senedir yabancı beşle euroligde oynama hevesi umarım gelecek seneye taşınmaz.Bunda tabiki türk oyuncularında şucu olabilir yeterince çalışmamak vs.. ama olmuyor işte 5 yabancıyla anlasınlar artık...

Recep Sarımeşe' Alıntı:
Efes 80-69 yenildi.Milano'da deplasmanda 87-77 yendi . Ve bu durumda sanırım tarihinde ilk kez gruplarda veda etti.

Küçükken fanatik Efesliydim.Şu düşülen durumlara bak gerçekten çok acı.Efes bi ekol olma yolunda ilerlerken dibe battı.

Emir :p Bize aslan kesilmişti. Şimdi kendi performansını gösteriyor :) Ben bu kadar dengesiz bir takım görmedim. Maç içinde bile çok büyük düşüşler yaşıyorlar. Velhasıl, son dakikalara girildi. Roma 1 sayı önde. Gruptan 2. çıkacak gibi görünüyor.

Efes Pilsen'in bu sezon yaşadığı fiyaskonun sebebi yapılan yanlış oyuncu transferleridir. Kurdukları kadro ile iyi bir kimya yakalamaları çok zordu. Kasun ve Kakiouzis ikilisini alarak pota altını çok yumuşak bıraktılar. Üstelik hiç atletik uzunları da yoktu! Dikkat ederseniz Efes'e karşı atletik uzunlar çok iyi oynadı. (Stephane Lasme, Lonny Baxter, Terence Morris, Jeremiah Massey) Hatta bu saydığım isimler -Baxter hariç- en iyi maçlarını Efes'e karşı çıkarttılar! Efes'in bir diğer zaafı oyun kurucu pozisyonundaydı... O mevkiiye aldıkları Vujanic, hiçbir zaman takımı oynatmayı öncelik edinen bir oyuncu olmamıştır. Partizan'da en iyi zamanlarında iken hep skorer kimliğiyle öne çıkmıştır. Vujanic'in arkasında Ender gibi savruk bir oyuncu olunca sıkıntıları daha da arttı. Bunun yanısıra Vujanic'le Charles Smith'i aynı takıma almakta büyük bir hataydı. Zira Charles Smith'de tıpkı Vujanic gibi "atıcı" bir oyuncuydu.

Efes'in bütçesi final-four oynatabilecek bir kadro kurabilecekken, yapılan yanlış tercihlerle heba oldu. Son yıllarda yaşadıkları düşüş hızlanarak devam ediyor!..

Efes gruptan çıkamayınca, D Grubunda sürprizi Armani Jeans Milano yaptı. Halbuki sezon başında onlar için pek ümitvar değildim. Milano beni yanılttı...

Şu ana kadar en iyi performansı gösteren takım Barcelona'ydı. Bunu sadece aldıkları sonuçlarla değil, oynadıkları basketbolla da ispatladılar. Hedef maçlarını çok farklı kazanarak şampiyonluk yolundaki rakiplerine mesaj verdiler! Barcelona, Navarro, önderliğinde final-four'un en güçlü adaylarından biri...

A Grubu, D Grubu gibi çekişmeli geçti. Sezona iyi başlayan Cibona, üst üste galibiyetlerden sonra seri yenilgiler alarak grubu beklenen konumda bitirdi. Geçen sezonun finalisti Maccabi, bu sezon iyi sinyaller vermedi. Olympiacos çok büyük paralar harcamasına rağmen kanımca karşılığını yine alamadı. Unicaja grubu lider bitirirken, koç faktrönün de önemi bir kez daha görüldü. Aito Reneses Garcia, Joventut'a ULEB Kupası'nı kazandırdıktan sonra İspanya Milli Takımı'yle Olimpiyat finali oynadı ve şimdide Unicaja ile final-four arıyor!..

Partizan kendi sahasında her takımı yenebiliyor, bu bağlamda çok ters bir takım. Onlar her an her şeyi yapabilir! Cibona, Prokom ve final-four'a ev sahipliği yapacak Alba Berlin Top 16'nın zayıf ekipleri olarak görünüyor.

Panatinaikos'taki düşüş devam ediyor. Real Madrid istikrarsız sonuçlar alıyor. Lottomatica Roma deplasmanda Tau'yu yendikten sonra Repesa ile yolları ayırınca ivme kaybetti. F.bahçe Ülker çok fazla iniş-çıkış yaşıyor...

CSKA Moskova, Tau Ceramica ve Montepaschi Siena her zamanki gibi zirveye aday takımlar. Bu üçlü ile birlikte Barcelona, Olympiacos ve Unicaja'nın final-four şanslarını yüksek görüyorum.

Öyle bir şey olma ihtimali yok gibi.Barça ile Siena bir önceki turda aynı grupta oldukları için büyük ihtimal eşleşemeyecekler.

ilk gruplardaki takımların ve ülke takımlarının aynı gruba düşme olasılığı olmadığı(ispanya hariç) için olasıkları hesapladım fülker olası grupları

fülker-real-unijaca-prokom
fülker-real-barca-cibona
fülker-siena-cska-cibona
fülker-siena-unijaca-partizan

milano 2.gruptan roma ve siena ile eşlemiycek,real ilede aynı gruptaydı yani geriye oly kalıyor dolayısıyla fülker o gruptan siena veya real ile eşleşcek ona göre olasılıkları yazdım.tabi diğer gruplarda uyuşmazlık olursa bu gruplar değişebilir onu hesaplamadım 8) :p

Top 16 kuraları çekildi

Euroleague'de Top 16 Grupları Belli Oldu

E Grubu
Tau Ceremica
Olympiacos Pireus
Armani Jeans Milano
Asseco Prokom Sopot

F Grubu
Regal Barcelona
Real Madrid
Maccabi Electra
Alba Berlin

G Grubu
Unicaja Malaga
Lottamatica Roma
Panathinaikos
Partizan

H Grubu
CSKA Moskova
Montepaschi Siena
Fenerbahçe Ülker
Cibona Zagreb

E grubunda Tau Ceramica ile Olympiacos ve H Grubunda CSKA Moskova ile Montepaschi Siena mutlak favori olarak görünüyor.

F Grubunda Barcelona öne çıkmış olsada, diğer iki grup çekişmeye namzet. Bilhassa G grubundan her sonuç çıkabilir.

Gelebilecek en zor kura gelmiş bence Fener'e. Kimilerine göre son takım Partizan daha zor gözükse de Cibona bana göre daha zor. Hayırlı olsun Fener'e. Ama Giricek boşa geldi oldu bu kura :)

E'de H'de çıkanlar garanti bence. Diğer gruplar çekişmeli geçecektir. Özellikle G'de kim çıksa sürpriz demem.

Eren Aydın' Alıntı:
Umarım F.Ülker oynayacağı takımları karıştırmaz.Realle maç yapacam diye İtalya'ya gitmeseler...

Eren Abi gülmekten öldüm :p CSKA maçı için Madrid yolunu tutmasalar bari :roll:

Bu arada hayırlı olsun Fener' e. Tam istediğim gibi bir kura :) Bir sıfır çekmeye daha tanık oluruz umarım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...