çok dramatik bir gece ile bitti ülkemiz için. söylemek istediklerim var çok doluyum:
1- bu hack a shaq yöntemine bir çare bulmak lazım. hack a vesely oldu bu gece. bu böyle olmaz. bu basketbol dışı bir şey. bu resmen ahlaksızlık. ne bileyim bir oyuncuya üstüste 3 faul yapılması durumunda bir yaptırım getirmesi gerek kuralların. ne bileyim 2 atış artı kenar gibi.. ama ne olursa olsun önüne geçilmesi gerek. bunun eknik taktikle alakası yok. tamamen çirkinlik ve sporun ruhuna aykırı bir şey. basketbol izlemek istiyoruz biz.
2- Dimitris Itoudis gerçekten koç olmuş ama adam olamamış. maç sonundaki nando de colo'nun adımlamaları bariz hatalı yürüme. obradovic bundan bahsediyor. kendisine bu soru sorulduğunda: "ona duyduğum saygı yüzünden cevap vermeyeceğim" diyor.
ver be cevap. ne diyeceksin? böyle mi saygı duyuyorsun sen ahlaksız adam! maç boyunca yapmadığın ahlaksızlık kalmadı. oynadın da oynadın hakemlerle.
anladığım kadarıyla içten içe obradovic'e hep bir kıskançlık duymuş. yardımcı koçu olduğu için. hep obradovic'den bahsediliyor diye. kendini ispatlamak isterken rezil etti benim gözümde bu gece. eminim, bu gece ona obradovic de saygı göstermedi. aralarının açılacağını düşünüyorum çünkü saha kenarında çok edepsizdi.
obradovic koynunda yılan beslemiş. ya da atalarımızın dediği gibi besle kargayı oysun gözünü.
3- fenerbahçeliler ve spikerler hakemlere ağlıyor sözüne katılmıyorum. tabii ki ağlayacaklar; ortada tüm sezon boyunca verilen emek var. iki tane şerefsiz çıkıp, senin tüm hayallerinin mutluluğunun içine ediyor. belki işler ters gidecek euroleague'i kazanmaya bir daha bu kadar yaklaşamayacak. yazık gerçekten.
benim gözümde maç 83-81 bitmiştir. teodisic'in stepsine kesin diyemiyorum ama nando de colo'nun şutu için adımlaması tam fecaat. dünyanın her yerinde bu hatalı yürümedir. süre bitiyor, can havliye allah ne verdiyse adımlamış. bunu hakem görmez mi? görmemesi için ancak art niyetli olması gerek.
sonra maçın kırılma anı bence uzatmada iki hatalı karar daha:
a) sloukas hızlı hücuma çıkarken yapılan faul. bunu vermeyecek hakem hakemlik yapmasın bi zahmet.
b) hines'ın perdelemeye çıkarken booby ve sloukas'ı iteklemesi, sonra ikili oyunda boş kalarak 2 sayı atması.
4- hakemler neden böyle kararlar verdiler? cska lobisi değil sadece. cska'nın şampiyon olmaya ihtiyaç duyması. çünkü euroleague için büyük bi marka. yaptıkları onca yatırım, o kadar final four. çoğunda kaybediş. bir hatır gönül meselesi. fenerbahçe kim ki? dünkü çocuk. o da birkaç sene final four'a kalmaya devam etsin, onu da zamanı gelince şampiyon yaparlar.
5- fenerbahçe cephesinde:
bu yenilgi bazı oyuncuları kamçılayacaktır. ama bu başarısızlıktan kamçılanmayacak, hatta bence takıma zarar verecek iki isim var: jan vesely ve bogdan bogdanovic.
niye?
- çünkü psikolojik olarak bittiler ve toparlanmaları çok zor. ikisi de çok iyi oyuncu. vesely'yi ve bogdan'ı çok seviyorum. hiçbir suçları yok. ama hani ilişkilerde oluyor ya, bir kere ilişki kırıldı mı, bir daha toparlayamıyorsun. zolasan da bitiyor. bu iki ismin fenerbahçe'de toparlanma şansı işte yüzde 00000. çünkü kendilerine güvenlerini kaybettiler. artık taraftar "jan jan vesely uçalım vesely" yi canı gönülden istese de söyleyemeyecek. bi ikiyüzlülük seçilecek. samimiyet olmayacak.
- bence jan vesely ve bogdan bogdanovic'in fenerbahçe serüveni bitmiştir. buradan ayağı kalkmaları, eski samimiyeti bulmaları çok zor.
- bogdonovic nba'e gider. vesely'nin çok gariptir ki nba'e gideceğini düşünmüyorum. yazın kenara, vesely büyük kontratla cska moskova'ya gidecek. stockholm sendromu yaşayacak yani vesely. katiline aşık olacak. fenebahçe taraftarıyla yaşadığı aşk ilişkisi de nefrete dönüşecek.