Ligin en iyi yerlisi Melih veya Barış mı? . Ben katılmıyorum buna hangi oyuncu iyiyse o oynar. Seneye biz de Elde oynarken gerekirse 8 yabancıyla götüreceğiz maçı. Göksenin ve Sinanın oynamadığı maçlar olacak belki de transferlere göre. Bir de bu bütçe işi konusu başarıyı azaltmıyor. O mantıkla gidersek işimiz çok zor bana kalırsa F4 yapmak bir kupa kazanmak her türlü başarıdır. Eurocupı kazanırken bizde inanılmaz düşük paralarla kazanmadık, karşımızdaki Strasbourg kadar da Canaria kadar da hatta fazla bütçemiz vardır herhalde. Tıpkı Fener gibi bütçesi bizi aşan 4 5 takım vardı ama bu başarısız olduğumuz ya da oldukları anlamına gelmiyor. F8e çıkıp elenseler normal derim ama şu ortamda başarısız demek biraz takım romantizmine kaçıyor. İnşallah bizde bir gün final oynar o kupayı alırız. Bu söylediklerim Laboralin bana kalırsa en büyük başarıyı gösterdiği gerçeğini de değiştirmiyor tabi. Başarı değersizleştirme Fenerliler de yapıyor bizimkiler de. Halbuki bu başarıları görüp daha büyük hedefler koyma yolunda gitsek imrenilen takım olsak daha iyi olur.
FB CSKA karsısında neden daha şanslı ?
Saçma geliyor bana yok Türk oynatmamışta bla bla. Yani dünkü Laboral'in 12 kişilik rotasyonunda da sadece 1 İspanyol vardı ona bakılırsa CORBACHO, ALBERTO DNP süre almamış o da.
Kaliteli Türk bir elin parmak sayısını geçmiyor ki kardeşim ne yapsın yani koçlar ?
Daçkanın düşüktü hocam. Kuban konusunda da haklısınız geçen Avrupanın en çok kazanan 50 oyuncusu bir liste paylaşılmıştı burda olduklarından daha az gösteriliyor oyuncuları ama gene de Fenerin daha fazladır.Fenerbahçenin bütçesi çok yüksek, onun için buralarda olmaları başarı değil falan muhabbetlerini geçelim arkadaşlar. Öncelikle Cska Khimki Real Efes Barça Daçka Kuban hem oyuncu bütçesi olarak hem de toplam bütçe olarak fenerden yüksek takımlar.
Yok Fener bütçesi 25miş de Kuban 14müşmüş. Rusyada açıklanan bütçeler ile gerçek bütçelerin ne kadar farklı olduğunu biliyoruz. Fbnin başarısını küçümsemek, bütçesini olduğundan fazla göstermek veya rakiplerini yüceltmeye çalışmak bize hiçbir şey kazandırmaz.
Final foura düşük bütçeyle kalan tek takım Laboral onları da tebrik etmek lazım
Daçkanın düşüktü hocam. Kuban konusunda da haklısınız geçen Avrupanın en çok kazanan 50 oyuncusu bir liste paylaşılmıştı burda olduklarından daha az gösteriliyor oyuncuları ama gene de Fenerin daha fazladır.
25 milyonluk bütçeden bahsediyorum ben, yani benim bildiğim Fenerden bir kademe altta oldukları. Tabi sizin dediğiniz doğru da olabilir elimde net veri yokAbi yapma Allah aşkına ya, Daçkanın ilk 12ye giremeyen oyuncusu oğuz savaş 1.2m euro alıyor nasıl daha az olsun. Üstelik değerinden çok daha fazlasını vererek sponsorluklarını saymıyorum bile
Ligin en iyi yerlisi Melih veya Barış mı? . Ben katılmıyorum buna hangi oyuncu iyiyse o oynar. Seneye biz de Elde oynarken gerekirse 8 yabancıyla götüreceğiz maçı. Göksenin ve Sinanın oynamadığı maçlar olacak belki de transferlere göre. Bir de bu bütçe işi konusu başarıyı azaltmıyor. O mantıkla gidersek işimiz çok zor bana kalırsa F4 yapmak bir kupa kazanmak her türlü başarıdır. Eurocupı kazanırken bizde inanılmaz düşük paralarla kazanmadık, karşımızdaki Strasbourg kadar da Canaria kadar da hatta fazla bütçemiz vardır herhalde. Tıpkı Fener gibi bütçesi bizi aşan 4 5 takım vardı ama bu başarısız olduğumuz ya da oldukları anlamına gelmiyor. F8e çıkıp elenseler normal derim ama şu ortamda başarısız demek biraz takım romantizmine kaçıyor. İnşallah bizde bir gün final oynar o kupayı alırız. Bu söylediklerim Laboralin bana kalırsa en büyük başarıyı gösterdiği gerçeğini de değiştirmiyor tabi. Başarı değersizleştirme Fenerliler de yapıyor bizimkiler de. Halbuki bu başarıları görüp daha büyük hedefler koyma yolunda gitsek imrenilen takım olsak daha iyi olur.
Bu iletini bizim galatasaray için de yorumlar mısın? Türk oyuncu oynatan, geliştiren kaç tane antrenör var? Milli takım koçu ataman bile yapmıyorken, yukarda bahsettiğin saçma para anlayışı varken ülker sponsorluğundaki takım için bi türk bile oynamıyor eleştirisini tuhaf buluyorum açıkçası. Fener iki yıldır euroligde başarılıdır bizde doğru yapıyla buralarda olmalıyız. Ha altyapımıza önem versek ne güzel olur. Ama efes dışında alt yapı oyuncusu geliştiren çok takım yok ki fenerden de oyuncular çıkıyor. Rakibi kötülemek başarıyı olumsuzlamak en kolayı biz kendimize bakalım bence..Benim merak ettiğim Fenerbahçe'nin Türkiye adına oynadığı mu final four ülkemize geri dönüş olarak ne kazandıracak? Obradovic çok iyi oyuncular mı yetiştiriyor, milli takımın iskeletini mi kuruyor, genç bir kadroyla şampiyonluğa mı yürüyor? Fenerbahçe, Real, Barca para takımlarıdır. Bugün başarılı olamazsa yarın 10 adam değiştirip şampiyon kadroyu harcarlar. Ligin en pahalı 2 takımı final oynuyor, hiçbir uluslararası başarısı olmayan takım üst üste 2 yıl Euroleague'e gidiyor. Ben Euroleague'in çok para odaklı olduğunu düşünüyorum ve buna sitem ediyorum. 2011''da Avrupa tarihinin belki en iyi kadrosuna karşı ilk maçı 40 küsur sayı farkla yiyen Siena'nın geri dönüş ruhunu istiyorum. Maalesef bu para odağı Avrupa basketbolunu geri itiyor. Eğer Avrupa'ya NBA'deki salary cup tarzı bir şey gelmezse, ben 10 yıl sonra Euroleague'in halini düşünemiyorum.
Bu Kubrick pesimistliğinden çıkıp bizi ilgilendiren kısma gelirsek, altyapısı zayıf, salonu sınırlı, federasyonu şaibeli bir ülkenin, bu yapının baş aktörlerinden birinisi içinde barındırması, o üyesinin şampiyon ya da finalist olması açıkçası benim göğsümü kabartmıyor. Bu Fenerbahçe'ye nefretten ileri gelen bir şey de değil. 2007'de, 100. yıl yılında, Eczacıbaşı-Vakıfbank tekelindeki kadın voleybolda, atılım yapan Fenerbahçe'nin, ardı 7 yılda kadın voleybol takımımıza yaptığı katkı görmezden gelinemez. Lakin bugün Fenerbahçe erkek basketbol takımının, yıl başında en kötüsü ABA finali kazanmış, 3'ü NBA'den gelen, alayı yabancı 6 oyuncuyla şampiyon olması beni çok da alakadar etmiyor. Yarınlarda Türk basketboluna kağıt üstü dışında hiçbir şey kazandırmayacak bu başarı, benim Türk basketbolunun ilerisine umutla bakmam için bir neden oluşturmuyor. Evet, bu yıl Obradovic başarılır, 2011 Ivkovic'inden resmi olarak daha başarılı olmuştur. Ancak Ivkovic'in o hayvan gibi kadro ortamında çıkardığı, Sloukas, Erceg, Papanikolaou gibi 3 adam dahi çıkaramamıştır. Ve beni başarıda asıl ilgilendiren budur. Gelecek yaz bizi Udoh kurtarmayacağına göre Fenerbahçe'nin bu başarısında pragmatist bir kimlik çıkarmama gerek yoktur.
Enes'i cikardilar noldu nbaye gitti. Omer Asik napti o da nba. Omer Faruk var simdi 98 jenerasyonunun en iyi 3 isminden biri ama koleje gidiyor. Efes simdi Cedi ve Furkan'i cikardi en gec iki seneye nba yapacak ikiside. Boyle bi durum varken yerlilere yatirim yapmak aptalliktan baska bisey degil.