Euroleague 2016/2017 Sezonu

Önümüzdeki sezon Banvit'in bu sene finalde elendiği kupada mı oynayacağız yoksa Malaga'nın kazandığı kupada mı?

2 takımın dışındakiler Eurocup'tan başlayarak yer alır.Şampiyonlar Ligi önemli bir kupa değil, çok uzun süreceğini de sanmıyorum o kupanın.O yüzden Eurocup için ya en az yarı final yapılması gerekiyor ya da ligi 6. bitirecek takıma kadar Türkiye'ye kota ayrılması gerekiyor.Eğer Eurocup'ta geçen senelerdeki gibi takım sayısı artarsa en az 4 Türk takımı olur ve birisi de Galatasaray olur.
 
Banvit, Beşiktaş, Karşıyaka ve Uşağın şampiyonlar liginde oynadığı takımlar bizim geçen sene oynadığımız takımlardan çok daha kolaydı bence çünkü bütün güçlü takımlar bizim geçen sene kazandığımız Seven Days Eurocup'taydı bu sene. Malaga bu sezon Eurocup'ı kazandığı için önümüzdeki sezon Eurolig'e gidecek mi?
 
Takım arkadaşı olsaydım eğer Huertel'in, maç sonunda ıslak havluyla döverdim. Ağzına ağzına vururdum ki özgüveni kırılsın da bir daha saçma yerlerde sorumluluk almaya kalkmasın diye. Yemin ediyorum kinlendim adama!
 
Efes her sene aynı. Harcanan paralar ve sezonlar, sonuç hep hüsran. Şu takım keşke bizimle birleşse onlardaki bütçeyle çok iş yaparız her sene. FB'ye Ülker yetmedi şimdide seneye Doğuşla birleşecekler.
 
Efes her sene aynı. Harcanan paralar ve sezonlar, sonuç hep hüsran. Şu takım keşke bizimle birleşse onlardaki bütçeyle çok iş yaparız her sene. FB'ye Ülker yetmedi şimdide seneye Doğuşla birleşecekler.

Efes kimseyle birleşmez, birleşirse de o takım Tuncay Özilhan'ın takımı Beşiktaş olur.Hemen her sene hortlar bu konu zaten.
 
Bu Olympiacosun CSKA'yı elemesi için basketbol mucizesi olması lazım, çok büyük konuşmayayım ama 15 farkın altı benim için sürpriz olur. Lojeski de olmayınca kısa katkısı çok yetersiz Oly'nin.
 
Efes'in pek çok oyuncusu Oli'de ilk beş başlar ama Oli'nin pek az oyuncusu Efes'te ilk beş başlar. Öyleyse sonuç niye böyle? derseniz yanıt olarak derim ki; TARAFTAR, ORGANİZASYON, CAMİA, TECRÜBE. Örneğin, biz Oli ile eşleşmiş olsaydık ve seri de 1-1 olsaydı, yüzde yüz emin olarak ve net olarak söylüyorum, Oli Abdi İpekçi'den çıkamazdı. Oli'yi Abdi İpekçi'ye psikolojik olarak gömerdik. Taraftar sahada Dunston, Honeycutt, Granger gibi isimleri kendinden geçirirdi.
 
Efes'e çok üzüldüm. Çok yaklaşmışlardı bu sene. Turu aslında istanbul'da vermelerine rağmen dün yine de fırsatlar geldi ayaklarına hem de defalarca. Ama başta Huertel yüzünden olmadı. Huertel bu seviyenin adamı olmadığını kanıtladı dün gece. Bundan sonra kariyerinde hiçbir iddialı takım ona bu sorumlulukları vermez, muhtemelen Efes de sene sonu postalar. Efes seneye iyi bir guardla yine buraları zorlar. Sadece Huertel değişse bile yeterli bence.
 
Bence Heurtel den önce Thomas, Paul gibi adamlardan kurtulması lazım Efesin. Avrupa piyasasında Heurtel iyiler arasında sayılır bence, yerine kim alınabilir ki ?
 
Thomas etkisizdi ama zarar vermedi en azından, Paul ise dün takımın ayakta kalan isimlerinden biriydi, maça o ortak etti kritik noktada iki üçlükle. Nasıl Huertel'den önce gönderilmesi gerekiyor anlamıyorum. Sezon genelinde de Huertel'in artık bu kaçıncı batırışı, zararı çok bu takıma sosyal medyaya bakarsanız efesliler isyanda. Avrupa piyasasından Larkin alınabilir mesela ilk aklıma gelen. Eğer o olsaydı Efes turu geçerdi bence. Huertel dün gece bu aşamaları kaldıramadığını gösterdi. Zaten f4 takımlarına bakıldığı zaman fark görülüyor. dixon-sloukas, llull, teodosic gibi oyuncuların yanına huertel'in yerine spanoulis'in gelmesi normal. Huertel elbette Avrupa'da iyiler arasında ama bu adamların bir tık altında ve onların seviyesini göremeyecek bunu demek istiyorum. İki sene önce Fener'in de alma durumu vardı. Zizis'i seçtiler Efes de bunu. Keşke tersi olsaydı. Zizis bile bu turu getirirdi bence.
 
Eurocup finalinde nede üçüncü maç Valencia'nın sahasında oynandı? Final serisinde neden saha avantajı Malagada değildide Valenciadaydı? Bilen var mı acaba?
 
Top16 grupları tamamlandığında takımlar o turdaki performanslarına göre sıralanıyor, o sıralamada daha üstte yer alan takımlar sonraki 3 turda ev sahibi avantajına sahip.

Bu sıralama ise şu şekilde yapılıyor, gruplarını ilk sırada bitiren takımlar kendi aralarında galibiyet sayısı ve averaja göre sıralanıyor, ardından ikinciler aynı şekilde.

valencia 6-0 +79
bayern 6-0 +49
kuban 5-1 +60
hapoel 5-1 +37

canaria 4-2 +26
khimki 4-2 +10
zenit 3-3 +27
malaga 3-3 -7 şeklinde bir sıralama oluşuyor.

valencia her üç turda da ev sahibi avantajıyla, malaga da dezavantajıyla oynadı. 3 kere deplasmandan tur alarak kupa almak gerçekten takdir edilesi bir başarı.

Gelecek sene format değişmezse deplasman karnemizi de düşünürsek, top16 performansımız çok çok önemli.
 
Son düzenleme:
Play-off larda oynayan yerli oyunculara bir baktım da Cedi, Doğuş birazda Birkan ile Furkan. Koçların suçu yok performanslar berbat. Özellikle çok umut bağladığımız Cedi iki senedir hiç gelişme kaydetmedi. Doğuş bildiğimiz Doğuş inanılmaz şekilde şut özürlü. Bu yaz bu oyuncularla oynayacağımız Eurobasket 2017 yi düşünüyorum da afakanlar basıyor. Dixon ve Ersan dan başka üst düzey oyuncu yok. Birazda Sinan katkı yapar. Ömer hasta, Semih sakat 5 numara da faciayız. Rusya, Sırbistan ve Letonya çok iyi takımlar. Gruptan bile çıkamayabiliriz.
 
Eurocup finalinde nede üçüncü maç Valencia'nın sahasında oynandı? Final serisinde neden saha avantajı Malagada değildide Valenciadaydı? Bilen var mı acaba?

Grup maçlarında daha çok maç kazanan Valencia'ydı o yüzden bütün serilerde avantajlı olan taraftı.Ama yetmedi!Malaga 3 seriyi de saha dezavantajına rağmen aldı.
 
Maç Efes'e gitti geldi. Küçük hatalar sonucu belirledi. Spa'nın savunulmaması pota altında hiç sertlik gösterilmemesi büyük hata oldu bence.
 
Euroleague yılın takımında iki Fenerbahçeli...

â–ªï¸￾Sergio Llull
â–ªï¸￾Nando de Colo
â–ªï¸￾Bogdan Bogdanovic
â–ªï¸￾Georgios Printezis
â–ªï¸￾Ekpe Udoh

Euroleague'de sezonun en iyi ikinci takımı;
â‡￾Teodosic
â‡￾Brad Wanamaker
â‡￾Nicolo Melli
â‡￾Bryant Dunston
â‡￾Gustavo Ayon
 

Üst