Euroleague 2016/2017 Sezonu

Euroleague'de sezon uzadı ama FB rotasyonu kısalttı. Tüm bütçeyi Vesely ve Udoh'a harcadı. Başta büyük yanlışlar yapıldı kadro planlamasında. Sezon başlamadan tahminde F4 yapamaz demiştim dalga geçenler oldu ama görünen bu

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İsmail ile İhsan da bağırarak başladıkları maçı kısık sesle tamamladılar. Kendilerini şoke eden bu yenilgiyi de uzun süren tartışmalar ve yaptıkları beyin jimnastiği sonucunda "Bogdanovic'in olmamasına" bağladılar.

Murathanoğlu ve Yiğiter Uluğ : '' Fb Tbl gibi zorlu bir ligde oynamanın handikapını yaşıyor ''
Bu kadar komik bir yorum duyacağım aklıma gelmezdi , Fb'yi hiç yormasınlar TBL kupasını şimdiden versinler , adamlar El'de her maça yorgun çıkıyo ayıp! ....

Bu fb takımının çok büyütüldüğünü her fırsatta söylüyordum Euroleaguede ite kaka galip gelmesi Tblde lobisiyle bir yerlere gelmesi insanları yanıltıyor malesef.

Arkadaşlar ülker kimseye yenilmez. Bu akşam da bilerek yenilmişlerdir. Aksi mümkün olabilir mi?
-Avrupanın en iyi takımı.
-Dünyanın en iyi koçu Obra.
-Yunan tanrısı Sloukas. At, avrat, yunan guard.
-Jan Jan Vesely, uçalım, kaçalım Vesely hebele hübele.
-Baaaaaağbi Dixon en iyi guard.
-Gezegenin en iyi pivotu Udoh.
-Eurocup'lular konuşmasın.

Hep İsrail mafyası ya. Hakem katletti. Yoksa kesin şampiyonlar her sene.

Bu arada Fenerin yenilgileri salt dar rotasyondan kaynaklanmıyor bence. Bir kere maçlar ilerledikçw takım olma olgusu kayboluyor sanki, bugün potaya giden sayıyı buldu neredeyse geçen hafta da çabuk yıldılar. Bizim maçta 3.çeyrek pota altını iyi işlediler bizim cevap verecek uzunumuz olsaydı o maç da sıkıntılı olurdu onlar için sanıyorum. Çok çabuk yılıyorlar vazgeçiyorlar. Bogdanovic döndüğünde de o da yetmez bu takıma. Belki transfer yaparlar

Lig tv'de ağlama hanedanlığı el değiştirdi. Tahtı I.Murat'tan devralan II.Murat ağlamaya kaldığı yerden devam ediyor. Fikstür zormuş, yoğunmuş, Bogdanovic yokmuş. Yani "kötü oynadı, kaybetti" diyemiyor resmen tasmalılar..

yapma hocam geçen seneye tesadüf denemez son topta verdiler ve son maçta 6 dk kala 19'dan geri geldiler. Net olarak hakettiler biz onlar gibi olmayalım neyse o.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Emre bey çok büyük haksızlık yaptığım kanaatinde değilim , nedenine gelince . FB, geçen seneki EL sezonun ilk turunda nispeten kolay bir gruba düştü ve ilk turu 1. sırada tamamlamasının avantajını finale kadar kullandı . Evet şu noktada haklısınız , finalde CSKA'ya karşı gösterdikleri performans azımsanacak gibi değildi , fakat şu ana kadar seyrettiğim herhangi bir finalde mücadele etmeyen,savaşmayan bir takım görmedim.

Efes fena takım değil ama format çok zorlu geçen senelerdeki gibi olsa Top 16da kura şansı falan derken kendilerini Top 8de görebilirlerdi ama bu sene oralarda tehdit olup can sıkıcı takım olsalar da kalamayacaklar gibi.

Maccabi-Fener maçı kalite olarak çok kötü maçtı.Maccabi dersine iyi çalışsa da beğenmedim tabi Fener o kadar rezil oynadı ki Maccabi üst düzey gözüktü.Hakemler şu zamana kadar gördüğüm en temiz maçlardan birini yönetmiști böyle hakem üçlüsü deplasman takımlarına hediye resmen ama kullanamadılar.

Bu sene format zorlayıcı uzun maratonda Cska Real Barça rotasyon avantajıyla ilk 4 sıra için oldukça şanslı Fenerin balonluk durumu yok ama o takım olma olguları yok.Bizim dağınık halimizden çok da farklı değiller uzunlari daha iyi sadece.

Kizilyildiz ve Maccabi maçlarını yenseydik yarınki galibiyetle 4 olurduk ah ah insan üzülüyor.

Fenerbahçe'nin geçenseneki ''başarısının'' ne kadar tesadüf olduğu yavaş yavaş ortaya çıkıyor....

EDiT : Hassasiyetiniz için çok teşekkür ederim sayın Önder Çiçekoğlu .
Onların bu başarılarına tesadüf demekle, Aziz Yıldırımın Galatasaray'ın Uefa kupasını alması tesadüftü tarzı açıklamalarının pek bir farkı olduğunu düşünmüyorum.
ve şahsi fikrim tabi ki ikisi de tesadüf değildi.Kimsenin başarısını küçümsememek gerekir.

İşin özü bugün Kızılyıldız'ın da, Maccabi'nin de gösterdiği gibi doğru oyunu oynayan, iyi savunan, iyi mücadele eden takım daha az bütçeli de olsa, daha düşük profilli koça da sahip olsa, rakibe göre daha undersize de kalsa her yerde maç kazanabilir. Bu arenalarda rakipten daha iyi imkanlara sahip olmanız, her maçı kazanmanız için yeterli olmuyor. Gerekirse rakip sizi tabiri caizse döve döve kağıt üzerinde kazandım dediğiniz maçı elinizden alabiliyor. Baskonia'nın, Maccabi'nin, Unics'in Fenerbahçe'ye yaptığı gibi ya da Kızılyıldız'ın, ligde Banvit'in bize yaptığı gibi. Şu seviyede geçtim oyun karakterinden çıkmayı, kısa bir şekerlemeye bile gitseniz, Fenerbahçe gibi imkanlara da sahip olmasız, 3 mağlubiyeti hanenizde çat diye görürsünüz. Bizim de şu saatten sonra ne Zalgiris'e karşı, ne de CSKA'ya karşı mücadele etme lüksümüz var. Her maç için savaşırız, sonucu rakibin eforu, aradaki kalite farkı belirler.

Fenerbahçe bu sene en rahat 2 maçını bize karşı oynadı maalesef. Ergin Ataman'ın şu maçları izleyip iyice bir düşünmesi gerekir.

Aldıkları sonuçlar şaşırtıcı değil.Euroleague'in başından beri iyi değiller ve 2 maçı ite kaka kazandılar.Ama olsun onlar o muhteşem vizyonları(!) ile bizi yendilerya bikaç maç kaybedebilirler sıkıntı yok.