Euroleague 2016/2017 Sezonu

McCollum ve Lasme'yi takımda tutup,birde Schilb'in yerine savunmacı birisini alabilseydik şu an çok farklı yerlerde olabilirdik ama olmadı.

Kızılyıldız maçı gerçekten çok kötü oldu. Tyus 2 faulü soksa maç bizdeydi. FB ve CSKA maçlarında iyi değildik. FB en iyi maçını bize karşı oynadı. Ligte kiFB ile burayı kıyaslamamak lazım, ligde sertlik yaparsan anında faulle karşılığını alırsın. Kollamalar çok üst düzeyde. Burası işi herşeyin ortada olduğu bir yer.
3 maç üst üste maç kaybettiler ve hiç iyi değiller. Ben de Bogdonovic e bağlamıştım ama bu durum farklı. Form durumunu Şubat -Marta göre ayarlamışsan bile bu sene gruplar olmadığı ve kolay bir tarafta yer almadığın için geçen seneki planlama işe yaramaz.

Şu Zalgiris maçını alalım artık...

Bir konuda hakkını teslim ederim Obradoviç' in dar rotasyondan vazgeçmek adına oynatmak için adam oynatmıyor. Yani herkes 5-10 dk Melih-Barış'ı oynatıp hatta lig maçlarında daha da fazla oynatarak takımı daha dinç tutabilir ama kafasında bir seviye var onun altında kalan adamı oynatmıyor. Bence takdir etmek lazım. Bunu niye söylüyorum biz Russ Smith- Tibor filan kazanacağız diye neler neler kaybettik. En başta da o Kızılyıldız maçı. Hatırladıkça sinirleniyorum.

Açıkçası belli başlı takımların bu haftalara gelindiğinde yavaştan yarış dışı kalacağını düşünüyordum. Mesela Kızılyıldız'ın 7 maç sonunda 3 galibiyetle F8 hattından sadece 1 galibiyet uzaklıkta olacağını tahmin etmezdim. Şu anda bu kötü oyunumuza rağmen Kızılyıldız ve Maccabi'yi yenmiş olsak farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Bugün yine bütün maçları izledim, bizim gibi belirli bir karakteri olmayan başka bir takım daha yok. En basit örnek olarak Fenerbahçe'nin bu sezon Galatasaray maçları dışında rahat kazandığı büyük bir maç yok.

euroleagde ve özellikle basketbolda erken karar vermemek lazım hiçbirşeye.. Bir periyotta nasıl maç değişiyorsa ,3-4 maçla herşey tersine dönebiliyor.. Ancak adamlar hala coaching olarak bu olayların üstesinden gelebilcek birine sahipler..

Bizde işin içine girebilirsek Euroligde son 6-7 hafta müthiş bir çekişme olacak.Bir tek Cska elini kolumu sallaya sallaya gider yoluna .Fb'nin de 4 maçının 3'u içerde biride Real Madrid büyük ihtimal toparlanırlar bu fikstürle .

geçen haftalarda fenerbahçe 3-0 giderken bu sene "uzun ilişki sendromu" yaşadıklarını ve sıkıcı basketbol oynadıklarını söylemiştim. hatta deplasmanda laboral-maccabi-gs-milano maçlarından en az üçünü kaybederler demiştim. bir tek kazan mağlubiyetini düşünmemiştim o da oldu.

obradovic'in geçen hafta söylediğini, yani oyuncularının geçmişte yaşadığını ta sene başından beri söyleyebilirdik. galatasaray maçı hariç her maçı kaybedebilirlerdi kazandıkları.

peki, şimdi ne olacak? hiç uzun ilişki yaşadınız mı arkadaşlar? çok sıkıcıdır. hayattan zevk almazsın. işte fenerbahçe'de şimdi basketboldan zevk almıyor.
peki, nasıl kırılır bu tek düzelik, sıkıcılık?
sevmediğiniz birileri ilişkinize laf söyler, bok atarsa o zaman. taraflar birdenbire kenetlenir.
işte herhalde fenerbahçe'yi de kurtaracak olan bu. yeniden birbirlerine sarılacaklar, ele güne karşı birlik olacaklar.

bu yüzden bence fenerbahçe'nin bu yenilgileri kendileri için iyi oldu. şimdi yeniden euroleague başladı onlar için.

Dün Victor Rudd'ı imrenerek izledim. Bizim taraftar sene başında Eurocup oyuncusu diye burun kıvırıyordu ama, tek kelimeyle oyunun her anına katkı veren çok iyi bir oyuncu. Keşke alabilseydik...
Bu arada bizim kadrolara sıkça yazılan Nunally için de Allah korumuş bizi. Ağır, siyahi ama atlet değil , savunması zayıf, oyun görüşü hiç yok. Sadece şutu var. O da istikrarsız...
Bu yorumlar tek maç üzerinden de yazılmadı.

Semih Erden oynamaya başlamış. CSKA maçında ne kadar etkili olur bilinmez ama formda dönerse Darüşşafaka seviye atlar. Pota altında çok ezildiler bu sezon.

Darüşşafaka 10-0 ile başladı. Semih etkili başladı. O kadar süre sakatlıktan sonra böyle dönmesi şaşırttı.

Helal olsun Darüşşafaka. D. CSKA'yı hak ederek yendiler. Hatta hakemler de baya zorladı CSKA'yı oyuna sokabilmek için. Bizim içeride Daçkayı yenebileceğimizi düşünen hayal kuruyordur. Bazı koçlar ve oyuncular örnek alsın. Belki utanırlar.