Euroleague 2016/2017 Sezonu

Bertans şov izliyoruz bu akşam. Bu performansıyla James Anderson'ın aldığı süreleri alsa sanırım Daçka çok daha fazla maç kazanırdı.

Bu arada Sito Alonso da geçen sene Bertans'ın koçuydu. Belki bir mesaj vardır. :)

Daçka CSKA, RM, FB ve Baskonia'yı yenerken, PAO ve Oly'ye son anda kaybetti. İlginç ki GS, Milano ve Maccabi'ye de yenildi.

Bu hafta Eurocup MVP'si seçilen Letonyalı Timma'dan sonra Euroleague MVP'si de büyük ihtimalle Letonyalı Bertans olacak. Ayrıca Letonyalı Strelnieks de müthişti.

Euroleague'de kaybeden takımların koçlarının maç sonu demeçlerini de paylaşmak lazım. Demeçler eurohoops'tan.

Trinchieri:

“Unics Kazan’ı tebrik ederim. Maçın sonlarında galibiyeti almayı başardılar. Tüm maç boyunca kötüydük ama 12 sayı öne geçmeyi başarmıştık. Bugün hücumumuz rezaletti. Konsantrasyonumuz olmadan oynadık. Akıllı değildik ve maçın kilit anlarında gerekli zihinsel güce sahip değildik.”

“Melli iyi hissetmiyordu. Bugün sahada harika bir efor ortaya koydu. Ama iyi durumda değildi. Yine de bu çok çok çok kötü bir maçtı. Kötü oynamamıza rağmen kazanabilirdik.”

“Birçok takım Langford’u durduramıyor. Avrupa’nın en iyi bir iki guardından birisi. Eğer De Colo, Teodosic, Spanoulis ve Langford’ı bir araya getirirseniz all-star takımınız olur. Dört oyuncuyla da oynayabilirsiniz. Llull’ü de eklerseniz her maç 25 sayı atabilen 5 guardınız olur.”

Sito Alonso:

“Bu maç hakkında yapacağım çıkarım gayet basit. İlk yarıda çok iyi savunma yaptık, maça da iyi başladık. Zizic’in olduğu klasik beşte onları iyi savunduk ama kısa beşe geçtikten sonra çok fazla üçlük buldular. Biz de ikinci yarıda çok kötü savunduk, bizim için normal değildi bu. Maçın son 2-3 dakikasında daha iyiydik savunmada ama maç sonunda ikili averajı düşündük. İlk maçtaki farkı korumaya çalıştık. Son dakikada aslında farkı 10’a kadar indirdik ama onlar kazanmayı bildiler. Darüşşafaka’yı bu harika oyunlarından ötürü tebrik ediyorum."

Daçka 14/22 üçlük isabetiyle ''bir maçta en çok üçlük isabet'' euroleague rekorunu egale etmiş. Gerçekten çok sinir bozucu bir maçtı rakip takım için. Wilbekin-Wannamaker-Bertans üçlüsü 11/12 üçlük attılar, absürt ötesi bir istatistik. Maçın tümünü izleyen birisi olarak da atılan 14 üçlüğün en az 6-7 tanesinin yayın 2 adım gerisinden çok zor şutlar olduğunu belirtmem gerek. Bizim +8.5 handikap da 1 sayıyla yatmış oldu. :(

Kızılyıldız'a tebrikler, çok zorlu bir maç sonrası hep maçın içinde kalarak FB'yi yendiler. Bu kadroyla bu içeride hem Real'i hem CSKA'yı hem de FB'yi yenmek büyük iş.

Ergin Ataman: Bu salonda bundan daha iyi oynanamazdı son topa kadar oyunun içinde kaldık ama olmadı. Biraz daha bütçe olsaydı maçı alabilirdik. Upp yarındı bu pardon.

Dejan Radonjic : Bütün maç oyunun içindeydik. İyi savunma yaptık. Kuzmic, Jenkins maçın yıldızı oldu. Yeni transferimiz Wolters'dan iyi katkı alamadık. Dangubic felaketti. Quincy Miller'ı takımda tutmak için yeterli kararlılık göstermedik. Gerekirse bu oyuncularla ilgili daha sert tedbirler alırız, Wolters'ı şimdiden rejenarasyon için 5 litrelik pet şişe su almaya yolladım. Yine de benim yaptığım kritik hamlelerle maçı kazanmayı başardık. Benim kritik hamlelerimle, benim...

Kızılyıldız'a helal olsun gerçekten. Kapasitesi kısıtlı ama seyircisi ile bütünleşip müthiş mücadele eden bir takım. Kendi sahalarında üst üste Real, CSKA ve Fener'i yenmek saygı duyulacak bir başarı.

Barca neden faul yaptı anlamak mümkün değil. 67-69 Oly. önde son topu Barcelona kullanacak. Rice bakalım şapkadan tavşan çıkaracak mı?

edit: çıkaramadı :)

İsmail Şenol: Daçka'nın bugün Baskonia'yı yenmesi Fener'in çok işine yarayacaktı ama Kızılyıldız'ı yenemeyince işine yaramadı. Yarın şimdi Efes'in Panathinaikos'u yenmesini bekliyoruz. Yarın Efes'e başarılar. Galatasaray'a da( Az kalsın unutuyordu, biz nasılsa sonuncuyuz ya bizi iplemiyor.)

Efes'in Pana deplasmanından çıkabileceğini pek sanmıyorum. Bilenler var mı ikili averaj var mı EL'de? Bu durumda FB ile Baskonia çok yakın görünüyor ilk maçta ciddi fark yedikleri için aynı puanda oldukları takdirde geriye düşebilirler.

Kızılyıldız da ne bütçe vardı ya ne paralarla oynuyorlar arkadaş yoksa nasıl yensin Ülkeri..Bu arada takım oyunu,yardımlaşma vs bunların hiç önemi yok bütçen varsa kazanabiliyorsun..Bu Euroleague de bütçen kadar konuşursun..Bütçe demiş miydim ben?..Evet bütçe çok önemli..

Total 5 milyon euro bütçe ile Euroleague'in en düşük bütçeli takımı olan Kızılyıldız, 17 maçta 9 galibiyetle F8 potasında. Üstelik bugünlere sadece 2 yabancıyla geldiler, Deon Thompson takımın 3.yabancı oyuncusu. İçerdeki son 3 maçta alınan galibiyetler sırasıyla; Real Madrid, CSKA Moskova, Fenerbahçe.

Geçen sene düşük bütçeyle F8 yaptılar. Üzerine Quincy Miller ve Maik Zirbes Maccabi yolcusu oldu.

Bu iş düşük bütçe, yabancı oyuncu bahanelerine sığınmakla olmuyor. Dejan Radonjic'i tebrik ediyorum, bizim hayallerimizi adım adım yaşadıkları için imrenerek takip ediyorum.