Euroleague 2016/2017 Sezonu

Kızılyıldız Real ,Cska ve Fb maclarını ortalama 70 sayı yiyerek kazandılar .Gerçekten müthiş .Kaybeden koçlar biz diyor ama bizim Bay Ego olsa hangi oyuncuyu zan altında bırakacağını şaşırır.Bu arada Fb 2013 nba draftı 1 numarası olan Anthony Bennett ile anlaşmış .Kendisi D-League ye yollanan ilk draft 1 numarasıdır. Tamin edilebileceği üzere tutarsa şov yapacaktır .

Ben pek eksik parça olduğunu düşünmüyorum. Obradoviç' in neden böyle bir risk aldığını da anlamadım. Bennett'in değiştirmediği takım kalmadı ben ondan bir verim alınabileceğini düşünmüyorum. Obradoviç' den daha sağlam bir hamle beklerdim.

Bennett sakatlık sorunlarını atlatmış ise Avrupa'da ciddi fark yaratabilecek bir oyuncu. Nba'de tutunamamasının en önemli sebebi undersize olması. Burada sıkıntı yaşamayacak bu konuda. Pota altından her türlü sayı çıkarabilecek, ceza şutu olan, topu yere vurabilen bir adam aldı Fb. Bizim Daye'den beklediğimiz katkıyı yapabilecek bir adam. Üstelik çok daha sert. Şutu Daye kadar güvenilir olmasa bile Vesely ve Kalinic ile 4 numarayı geçen Fb için çok daha büyük artı olacaktır dış şutu. Akıllı transfer.

Radonjic..
Sito ve Trinchieri bu sene çok iyiler.
Ama açık ara yılın koçu bence Radonjic.
Bu kadar düşük bütçe ile geçen seneden sonra bu sene de bir süpriz olmazsa F8 yapacaklar.
Maljkovic'ten sonra keşke Radonjic'i de koçluğa getirşek.
En azından mücadele eden, göze hoş gelen ve gurur duyulan bir takım olmuş olurduk.
Kıskanıyor ve imreniyorum.
Bizlerin hayali olan başarıları yaşıyorlar.

Maliyeti falan bilmem de dışarıdan kadroya baktığımızda çok etkili oyuncular olmadığını görüyoruz. Birincisi savunma yönünde iyiler ve hücumda-savunmada verimsizlik üzerinden bir şeyler çıkarmaya çalışıyorlar. Basketbolu güzelleştiren çok fazla oyunları yok ama kazanma konusunda baya yol kat ettiler. Bu şekilde vasat bir takımla bile dünya kadar galibiyet aldılar. Helal olsun Kızılyıldız'a.

Fenerbahçe takviye yaparak eksiklerini gidermeye çalışıyor ama Bennett 5 oynamıyor bildiğim kadarıyla. Hani NBA'i çok yakından takip etmiyorum ama 4-5 olan bir oyuncu alsalar daha iyi olurdu. Yine de takviye yaptılar. Bakalım Efes kimi alacak?

Ataman giderse kim gelecek sanki diyenler için bu sene çok güzel örnekler var. İlla kusursuz bir koç olmasına gerek yok, isimli, kariyerli bir koç olmasına gerek yok. Sito Alonso'yu bu seneye kadar kaç kişi tanıyordu? Çok mu büyük başarıları vardı? Zaten avrupa basketbolunda 2-3 koç hariç seviyeler aşağı yukarı aynı. Ataman gibi tembel olmayan, hırslı, çalışma azmi yüksek bir koç getirelim yeter.

Ne yazık Dursun başganım bu Ergin'e fazla kredi verdi ondan rahat rahat saçmalıyor. Sezon sonu yerine alınacak çok isim var. En kötü Uşak'ın veya Tofaş'ın koçu bile Cuk oturur bize. Zaten Eurocup'ta olucaz

Ataman sağolsun Unics Kazan da bizim gibi kötü takım Euroleague'de yeri yok dedi adamlar takır takır maç kazanmaya başladı. Süper motivasyon sağlıyorsun hocam.

Kızılyıldız gerçekten saygı duyulacak bir takım, böyle maçları savunmaları sayesinde kazanıyorlar. Barça ise tam bir hayal kırıklığı çok dengesiz bir kadro kurdular 3 tane aynı tip power forvetleri var, bir tane düzgün 3 numaraları yok ve büyük ihtimalle playoffa kalamayacaklar.
Bennett konusunda da normalde ilk 5'ten kim seçilmişse Avrupa'da iş yapar derdim ama bu Bennett büyük istisna. Adamın videolarına baktım ne oyun zekası var, savunma var, ne şut var. Drafttan sonra ne olmuşsa artık basketbola küsmüş bu işten keyif almadığı belli. hele yürüyerek perdeleme yaptığı, bomboş smaçları turnikeleri kaçırdığı videolar var baya bi dalga konusu olmuş mental olarak gördüğüm en zayıf oyuncu olabilir. Udoh, Vesely de nba'den şutlandı deniyor ama onlar böyle değildi onlar basketboldan keyif alan mücadeleci oyuncular.

Kızılyıldız gerçekten saygı duyulacak bir takım, böyle maçları savunmaları sayesinde kazanıyorlar. Barça ise tam bir hayal kırıklığı çok dengesiz bir kadro kurdular 3 tane aynı tip power forvetleri var, bir tane düzgün 3 numaraları yok ve büyük ihtimalle playoffa kalamayacaklar.
Bennett konusunda da normalde ilk 5'ten kim seçilmişse Avrupa'da iş yapar derdim ama bu Bennett büyük istisna. Adamın videolarına baktım ne oyun zekası var, savunma var, ne şut var. Drafttan sonra ne olmuşsa artık basketbola küsmüş bu işten keyif almadığı belli. hele yürüyerek perdeleme yaptığı, bomboş smaçları turnikeleri kaçırdığı videolar var baya bi dalga konusu olmuş mental olarak gördüğüm en zayıf oyuncu olabilir. Udoh, Vesely de nba'den şutlandı deniyor ama onlar böyle değildi onlar basketboldan keyif alan mücadeleci oyuncular.

Tahminen NBA biraz ağır geldi kendisine orada kolayca yapabileceğini düşünmüş olabilir . Ve takımıda ona yeterince ilgi göstermemiş olabilir . Buda oyuncuda motivasyon eksikliğine sebep olur . Asıl önemli sorun bu kadar iyi bir oyuncunun nasıl hiç mücadele etmemesi ve bu kadar düşüş yaşaması ? Ama şu bir gerçek bize gelse çöp olurdu Kızılyıldız olimpiyakos ve obro faktörü yüzünden Fenerbahçe gibi takımlarda kendini ispat edip o eski haline dönebilir . Eğer dönerse Zaten fizeken ve mental olarak udoh ve vesely den kat kat daha Faydalı olur .. bize gelince Çin'den bir 4 numara bakacaz ama bence almayam daha fazla borçlandırmayam nasılsa seneye bütçe 3-4 olacak .

Bazen zayıf parçalar çok iyi uyum gösterip birbirlerini iyi tamamlayabiliyor. Misal bizim Cevher-Savovic rotasyonuyla Kirilenko-Krstic li dream team'i yenmemiz gibi. Tabi coaching de çok önemli.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Obradovicin Vesely gibi mental eşigi düşük bir ismin yanına Bennet'i eklemesine akıl veremedim.Bennet zaten kendisinden çok fazla şey beklenen bir oyuncuydu ama beklenileni veremedi bundan sonra verebilecegini düşünmüyorum.

Draftın 1 numarası olması tamamen seçen takım Cavaliers in hatası . Kimse o draftdan onun birinci sıradan seçilmesi beklemiyordu ki az çok NBA takip eden insanlar bu oyuncunun nasıl seçildiğine akıl sır erdiremezler . Şunu da diyelim ki 2013 draft sınıfı gayet de zayıf bir sınıf . Yani vay be adam 1. sıraymış falan tamamen boş .

Şunu da belirteyim Bennet beklenti olarak NBA'de ne Udoh ne de Vesely den fazlaydı . İkisinden de daha düşük bir beklentiyle geldi lige . Potansiyeli onlar kadar yoktur ki mental olarak problemleri de zaten ortada . Ancak ben Obra nın yanında iş yapabileceğini düşünüyorum . Takıma fizik ve enerji katar . Rotasyonda iş görür . Çok da yıldız olabileceğini zannetmiyorum .

Bennet'in alınma sebebi Gerardini. Bennet Kanadalı Gerardini de Kanada milli takımında yönetici. Bennet 1. sırada filan seçilmiş ama mental açıdan pek katlanılacak bir oyuncu değil. Son şans olarak birde Obradoviç bir ilgilensin diye belki adam olur mantığıyla yapılmış bir transfer.

Daye ve Diebler'ı da bir şekilde işin içine sokmalıyız.
Fitopaldo-Sinan
Göksenin-Diebler
Micov-Schilb
Daye-X
Pleiss-Tyus

Koçta kendine gelirse tabiki...

Kızılyıldız çok vasat adamlardan kurulu bir takım ama TAKIM. En yetenekli oyuncusu Mitrovic bana göre ama oda sakatlıktan dönemedi. Sonra şutu olmayan Jovic gelir. (Jovic -Mccollum süper ikili olurdu bizde ) Buna rağmen müthiş iş çıkarıyorlar. Bogdonovic e yaptıkları savunma neydi öyle. Yetenek olarak yeterli olmayabilirsin ama savunmada gayret gösterirsen sonuçlar ortada. (Bizim şuanda ki kadromuz bireysel olarak daha yetenekli adamlardan kurulu )

Bu galibiyetten sonra 4 numara transferi yada transfer gelir mi?