Puanlar ilk haftalarda çok çılgın değişiyor, llull'un kredisi son saniyede 8.5 metreden attığı üçlük girmese 70.4 olacaktı, şu anda 86.3. Almakta haklıymışım demekle iyi ki almamışım demek arasında çok ince bir çizgi var. Sonraki haftalarda ortalamaya girerken yapılan maç sayısına bölündüğü için bu kadar büyük etkisi olmayacak tabi bir şutun.
Aynı zamanda şöyle bir gerçek var , oyunun genel sisteminde kredisi yükselen oyuncuları satıp daha yüksek kredililer alarak onların da yükselmesiyle her geçen hafta daha kaliteli kadrolar oluşturmak var, bu sistem ilk haftalarda işlemiyor. Doncic 15.4pir ile kredisini 29 dan 33.4e çıkardı. Gelecek hafta 3.8pir yakalaması durumunda(bu haftakinden çok çok daha kötü) %15 daha yükselerek 38.4 krediye çıkacak. Bu hafta tercih edip büyük bir risk alanlar sadece 4.4 kredi kazanırken gelecek hafta tercih edenlerin 5kredi kazanması neredeyse garanti, bu haftakinden çok çok kötü performansta bile , bence adil bir durum değil.
Bu sistem nedeniyle ilk hafta kredisi önemli miktarda düşen oyuncularını da satmak zorundasın, iyi performans gösterseler bile yeniden yükselmeleri çok çok zor oluyor. Anthony Randolph'u göz önüne alalım. Bu maç sonucunda 53.6 krediye düştü. Bir sonraki maçta 14pir yakalasa bile(56 kredideki bir oyuncu performansı) kredisi %15 daha düşerek 45.6 olacak, bunda sizce de bir sıkıntı yok mu, şu anda 53kredi olan biri 56kredilik performans gösterecek ama sadece önceki maç kötü oynadığı için kredisi maksimum miktarda düşecek.
Bu dalgalanmaları minimuma indirmek için kredi sistemini yaparken ortalamaya başlangıçta 3(2 veya 4 de olabilir, bu etkiyi ne kadar azaltmak istediğinize göre) maç oynamış ve şu andaki kredisine uygun pir değerleri yakalamış gibi eklenmesi daha doğru olabilir benim kanaatimce. Çok daha farklı sistemler de düşünülebilir tabiki, ama bu sistem uzun vadede kredileri çok etkilemeyecek bir durumda. İlk haftalar için de bir şut sonucunda çok çok büyük kredi değişimleri olmasını da engeller.