çok aptalca bir hafta geride kaldı ama daha garip bir hafta bizi bekliyor gibi hissediyorum.
shved dönecek büyük ihtimalle bu hafta ve hangi hamleler ile nasıl alınacak bilemiyorum. nando de colo, 1, 84 krediye düşmüşken satılamaz durumda ancak ne getireceği bu haftadan sonra hep şüpheli( higgins çok dominant oynuyor, serrod da iyi kötü oynayınca nando'nun baskınlığına gerek kalmıyor.) ne olursa olsun mecbur nando kadrolarda kalır diye düşünüyorum ancak shved almak için hangi kredisi yüksek oyuncudan vazgeçilebilir bilemiyorum.
ilk 100 deki kadroları incelediğimde toko-guaditis-tomic hemen her kadroda var ve shved e yeniden dönmek için bu oyunculardan birini satmak dışında çareleri görünmüyor . bazı agresif oyuncular direkt nando dan vazgeçebilir shved e dönmek için.. düşünülmesi gereken: toko-guaditis-tomic mi vazgeçilmez, yoksa nando mu? ben cevabını veremedim.
bu oyunda, 3 numara, yani kısa forvet pozisyonu her zaman clyburn'e emanet edilmeli geçen haftalardan anlaşılan bu. şimdilik clyburn'ü olmayanlar bu pozisyon için bu haftalık simon'a döneceklerdir. zira burada her hafta denenen lucic, kane, datome, kalinic, kuzminskas gibi isimler hep riskli. simon, efes'in fikstürüne bakınca 3-4 hafta iş görür gibi.
dunston, eskiye dönme sinyalleri veriyor ve Ataman onu seviyor, faul problemine girmezse 30+dakikası kesin gibi bu hafta çok alınacak bir oyuncu olmaya aday.
aklıma gelmişken, shved'e dönmek için bir çare de nando ve pahalı uzunlara dokunmadan mike james'den vazgeçmek. milano'nu tüm maçlarını izlemiş biri olarak mike james'i hiç beğenmiyorum bu sene. yaptığı yüksek ratinglerde göz boyamamalı bence ve yakın zamanda kendisinden vazgeçilmeli. pana ve laboral'de olduğu gibi kenardan 6.adam olarak gelip patlayıcılığı ile ortalığı kasıp kavuran adam değil. ilk skor opsiyonu ve tüm dümen mike james'de. bunu kaldırabilmiş gibi gözükmüyor. ve bence kendisine en fazla 1 hafta daha tahammül edilmeli.
bir de lull'a değinelim. fazla zaman kaybedilmemesi gereken bir isim de kendisi. real madrid'in el freni gibi. lull ismi olmasa, geçmişini bilmesek, campozzo'nun yedeği olarak en fazla 15 dakika oynamalı derdim. sadece 3 lük kovalayan bir isme evrilmiş. geçen seneki uzun sakatlığı ve artık yaşı itibariyle her hafta 20 getirecek bir isim olmaktan uzak. campazzo ile çok güzel işleyen takım, lull ile statik oynuyor.