Ben bu haftayı yaklaşık 130 la kapattım. Akmasa da damladı.
Merak ettiğim 2 soru var cevap verebilecek varsa güzel olur.
1) İlk haftalarda bire bir liginde rakibin oyuncularını da görebiliyorduk şimdi göremiyoruz, neden ?
2) Bu verimlilik olayı nasıl işliyor tam olarak ? Misal 2 sayı mı daha etkili 2 asist mi, 2 top çalma mı, 2 faul alma mı? Bunların önem sırası nedir?
telefondan bakıyorsan, eşleşmelerde takımları göstermiyor artık, sanki yazılımla ilgili bir sorun gibi. Ben telefondan görem,yorum (samsung s8) ama ipad ile görebiliyorum.
ikinci sorunu tam anlayamadım. anladığım kadarıyla cevaplamaya çalışayım;
attıkları her sayı için oyuncular 1 puan alıyorlar. aldıkları her ribaund, yaptıkları her asist, top çalma ve blok içinde. ayrıca aldıkları fauller içibn de 1 puan alıyorlar.
kaçırdıkları her şut, yaptıkları faul, top kaybı ve yedikleri blok için de 1 puan düşülüyor.
bu haftadan örnek verirsek mesela;
Guduric, 20 sayı + 2 ribaund + 3 asist + 2 top çalma +2 de aldığı faul için 29 puan alıyor. bu puandan,
1 tane kaçırdığı şut için (5/9 ikilik, 2/2 üçlük, 4/4 serbest atış la oynamış) + 3 de yaptıüı faul için düşülüyor, ve sonuç olarak 25 puan alıyor.
üstüne de %10 galibiyet bonusu gelince puanı 27,5 oluyor bu hafta.
Micic, 24 sayı atmış + 1 ribaund + 6 asist + 3 de aldığı faul için 34 puana çıkıyor, ama
4 tane şut kaçırmış (5/6 ikilik, 4/7 üçlük, 2/2 serbest atış), + 5 top kaybı + 3 de yaptığı faul olunca 12 puan düşülüyor, 22 oluyor toplam bu anı. Efes kazanamadığı için de %10 galibiyet bonusu alamıyor.
Bu durumda şut yüzdesi çok önemli oluyor. Wilbekin mesela 13 sayı 5 asiste rağmen 11 tane şut kaçırmış ve 7 de kalmış.
Vesely nin bu sene daha yüksek puan getirmesinin en büyük sebebi faul yüzdesindeki artış, diğeri de Fenerbahçenin bu 11 maçın 10 tanesini kazanması. 11 maçta 246,1 puan getirmiş. Bunların 19,1 i galibiyet bonusundan, 98,7 si de aldığı faul + sayıya çevirdiği serbest atışlardan. Bu sene 51/59 la atıyor.
başka birşeyi sorduysan kusura bakma.