Eurovision 2008

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Eurovision 2008 24 Mayıs 2008'de Sırbistan'da düzenlenecek.

Eurovision Şarkı Yarışması (İngilizce: Eurovision Song Contest; Fransızca: Concours Eurovision de la Chanson), Avrupa Yayın Birliği (EBU)'nun her yıl Avrupa ülkeleri arasında düzenlediği dünyanın en ünlü ve uzun soluklu şarkı yarışmasıdır. 1956'da başlayan Eurovision macerası, San Remo Şarkı Festivali'nde doğdu. 24 Mayıs 1956'da İsviçre'nin Lugano kentindeki Kursaal Theatre'da gerçekleştirilen ilk gecede Hollanda, İsviçre, Belçika, Almanya, Fransa, Lüksemburg ve İtalya yarıştılar.Gecenin birincisi Lys Assia nın söylediği ?Refrain? şarkısı ile İsviçre oldu.

Eurovision Şarkı Yarışmasının yapılmasında ana amaç ülke televizyonları arasında ortak canlı yayın yapabilme kabiliyetini gerçekleştirme ve kaliteyi arttırmaktır.

2008 Belgrad Eurovision Yarışması LogosuBugüne değin İrlanda tam 7 kez birinci olarak en çok kazanan ülke oldu.En çok ev sahipliği yapan ülke ise 5 birinciliği bulunan Birleşik Krallık'tır.Tam 8 defa ev sahipliği yapmıştır. EBU'nun tahminine göre Eurovision, her yıl ortalama 400 ile 600 milyon izleyici tarafından izlenmekte ve bu sayı her yıl giderek artmaktadır. Ülkelerin çoğu Eurovision'a göndereceği şarkıyı seçmek için her yıl ulusal yarışma düzenliyor ve şarkının belirlenmesi için halk oylamasına başvuruyor. Buna karşın bazı ülkeler doğrudan sanatçıyı seçerek beste siparişi vermeyi tercih ediyor.

Televote, 1997'de ilk kez uygulamaya konulan ve 2003 yılından itibaren de yarışmaya katılan tüm ülkeler için zorunluluğu olan bir kural. 2004 yılında katılım önceki yıllara göre yüksek olduğu için, 12 Mayıs' ta yarı final ve 15 Mayıs'ta final olmak üzere, Eurovision tarihinde ilk kez iki aşamalı olarak gerçekleştirildi.

Avrupa'da olmamalarına karşın, Eurovision Şarkı Yarışması Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, Hong Kong, Kanada, Meksika, Mısır, Ürdün, Vietnam ve Yeni Zelanda'da yayımlanıldı. 2000'den itibaren, Eurovision internette de yayımlanıyor; 140 ülkeden 74.000 seyirci 2006 Eurovision Şarkı Yarışmasını internette seyretti.

Finlandiya'nın birinciliğinden sonra herkes orayı sirke çevirmeyi kararlı gözüküyor.Bizimkiler ise çok asil duruş sergiliyorlar.İlk 3'e gireriz diye düşünüyorum.

Ben canlı performans izleyemedim ama Youtube'dan izlediğim kadarıyla beklentilerimin üzerindeydi performansları.

@Semih

Youtube'dan hepsini izledim de, Çekler de fena değildi. Bir ara dedim herkes hatunları toplamış getirmiş bizimkiler birkaç sap çıkmışlar kesin sonlardayız :p

evet birazdan bu topiğe forumdaki bayan arkadaslar giremez olur ben tohumu attım sulamaya başlamışız hemen :)

valla ben hiç izlemedim de haberlerde ukraynalıyı gördüm geri kalanı izlemeye gerek duymadım. favorim ukrayna yarın sms atarım :p

sirk ve manken topluluğu olmuş resmen...yakında sahnede aslanlar filan çıkar biz de horoz övüşü yaptırırrız

Açıkçası ülkemizi temsil eden parça gerçekten çok kötü.
Klibini de izledim.Hiç beğenmedim.
Belkide ben rock müziği sevmediğim için böyledir ama yarı finalde 9. sıradan kıl payı finallere kaldıysak haklılık payımın olduğunu düşünüyorum.
Kendim Rumelili olduğum için Arnavutluk,Bosna-Hersek ve Sırbistan'ın parçalarına baktım.
Favorim Sırbistan.
Zaten her sene ilk 3'e bir Balkan ülkesi giriyor.
Yine öyle olacağını düşünüyorum.

Şarkılar benim de ilgimi çekmiyor fazla ama puanlama esnasında büyük heyecan yaşıyorum. Yarışmanın en zevkli tarafı da orası. Bize puan vermeyenlere küfür etmek gibisi yok :)

Kerem SEÇER' Alıntı:
Şarkılar benim de ilgimi çekmiyor fazla ama puanlama esnasında büyük heyecan yaşıyorum. Yarışmanın en zevkli tarafı da orası. Bize puan vermeyenlere küfür etmek gibisi yok :)
Benim geçen sene çok içlediğim ve garipsediğim Yunanlılara ve Rum Kesmine yüksek puan vermemiz oldu. Anlamıyorum neden illa kendimizi onlara sevdirme ve iyi görünme davranışları içersindeyiz. Onlar her seferinde düşmanlıklarını tazelerken bizim yağtığımız iş değil...

Balkan ülkelerinin birbirine tam puan varmesi kadar doğal birşey olamaz herhalde.
Ancak Uğur'un söylediğini sadece biz yapmıyoruz.
Mesela Bosna-Hersek Sırbistan'a tam puan verebiliyor ki aralarındaki husumeti bilmeyen yoktur.
Bizim Yunanlılar ile ne kadar düşmanlığımız olsada üzerinden yaklaşık 80 yıl geçmiş,yıllar öfkeyi ve nefreti çok az da olsa indirmiş gözüküyor her açıdan.
Bosna-Hersek ile Sırbistan hadisesi yeni sayılabilecek bir olay.
Bosna'yı Nato gücü olarak Sırpların elinden Türk Askeri kurtarabildiği kadar kurtarmıştır.Tabii katliamlar olduktan sonra.
Şimdi Bosna neden bize değil de Sıprlara tam puan veriyor.İşte bunu sorgulamak gerek.
Eurovision'un içinde siyaset var.

Tugay Aktepe' Alıntı:
.
yarı finalde 9. sıradan kıl payı finallere kaldıysak haklılık payımın olduğunu düşünüyorum.
.

Tugay sadece Rock müziğe değil sanırım Eurovision'da uzaksın biraz.Sıralamalar puan usulu değil karıştıralarak finale kalındı.Yani 9. değiliz yarı finalde sadece kurada 9. sırada çıktık.

Ukrayna 1. olabilir malum sebeplerden ötürü ;)
Biz ise bence en iyi performansı sergiledik,ancak epey sadeydi.Dolayısıyla da 1.lik zor gibi...
Ama en kötü ilk 5 diyorum...

Murat abi bu yarışma canlı değildi de bizi mi kekliyolar nerden bildin yahu? :)

Aldığımız derece çok güzel bence. Siyasi oylar olmasa çok daha yukarıda olurduk. En çok komşusu ve sömürgesi olan Rusya birinci oldu. Her sene de yukarıya oynar bu sistemde.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...