Eurovision 2008

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Burak Barut' Alıntı:
[quote="Tugay Aktepe":1bhh3xcf].
yarı finalde 9. sıradan kıl payı finallere kaldıysak haklılık payımın olduğunu düşünüyorum.
.

Tugay sadece Rock müziğe değil sanırım Eurovision'da uzaksın biraz.Sıralamalar puan usulu değil karıştıralarak finale kalındı.Yani 9. değiliz yarı finalde sadece kurada 9. sırada çıktık.[/quote:1bhh3xcf]

Yok uzaklığımdan değil aslında.Yarı final bölümünü takip etmemiştim bu zamana kadar,bu yıl da etmedim.Arkadaşımla konuşurken söyledi bana.

Neyse yarışma bitti.
Bu şarkı ile ancak bu kadar olurdu.
Rock müzik ile Finlandiya birinci geldiğinden dolayı sanırım ülkemizde de Eurovision için böyle bir müzik seçildi.Zaten çok şey beklemiyordum.
İtici bir grup ve şarkısı..
Ülkelere 12 puan geldiğindeki tepkilere bakın tek tek..
Türkiye'ye 12 puan geldiğindeki görüntüye bakın birde..
Heyecan şart ;)

Seneye yarışmaya güzel bir parça ile katılmalıyız.
Türkçe'mizden vazgeçmeden.Aynen devam diyorum.

Bu yıl MTV Avrupa Müzik Ödülü alan Ceza seneye bizi en iyi şekilde temsil edebilir.
Eurovision'da Rock müzik hiç gündemde değilken Finlandiya abes bir grup ile bu müzik türünü ön plana çıkararak birincilik elde etti.
Ülkemizin Ceza ile Rap müzik doğrultusunda iyi yerlere gelebileceğini düşünüyorum.

Dipnot:Ülkelerin ve komşularının birbirleri ile puan paslaşması yapmasına artık çözüm bulunamaz..Müziğin içinde de olsa siyaset ve milliyetçilik var.
Ülkemize 0 puan veren Ermenistan ve Yunanistan'a biz 10 ve 7 puan verdik.İlginç bir konu tabi..

Bu ilk değil Kerem.. Geçerli bağlantılarım var :)

Kerem SEÇER' Alıntı:
Murat abi bu yarışma canlı değildi de bizi mi kekliyolar nerden bildin yahu? :)

Aldığımız derece çok güzel bence. Siyasi oylar olmasa çok daha yukarıda olurduk. En çok komşusu ve sömürgesi olan Rusya birinci oldu. Her sene de yukarıya oynar bu sistemde.

Ülkemizde birçok ermeni ve yunan azınlığı olunca haliyle yüksek oy çıkar o ülkelere. Ayrıca Ceza katılamaz yarışmaya çünkü bu bir şarkı yarışması. Rap yasak bildiğim yarışmada.

Mor ve Ötesi güzel bir performans sergiledi aslında. Türkçe ile bende devam diyorum. Çünkü kazanacaksak Türkçe ile kazanalım, kaybedeceksek de Türkçe ile kaybedelim. Hep şu örneği veririm her ne kadar tartışılsa da bu olay, Orhan Pamuk nobel ödülünü Türkçe yazdığı kitapla kazandı. Herkes Türkiye'yi ve Türkçe'yi konuştu. Ama Sertap yarışmayı kazandığında kimse Türkçe'yi konuşmadı.

Rusya'nın kazanmasını bekliyordum. Çünkü Dima Bilan katılmış yine yarışmaya. İlk katıldığında söylediği Never let you go şarkısı benim Eurovision tarihinde en çok beğendiğim parçaydı. Finlandiya'lı yamyamlara takıldı. Şimdi daha zayıf parçaydı ama diğer ülkelerde güçsüz katıldığı için kazandı.

Tabi ki siyaset bu işlerde çok önemli. Ermeni diasporasının ne kadar iyi çalıştığını gördük. Ermenistan'da var 3 milyon ermeni, dünyada var 30 milyon ermeni neredeyse.

Artık bence yaşayabileceğimiz güzel yarışmaları yaşadık. Eskisi gibi ülkemizde de yarışmalar yapılsın ama Rimi rimi ley gibi parçalar çıkmasın gerekirse baştan elensin :p O kadar da önem vermeye gerek yok bari gençlerden yeni parçalar kazanmaya bakalım.

Tugay Aktepe' Alıntı:
[quote="Burak Barut":3ifzfgin][quote="Tugay Aktepe":3ifzfgin].
yarı finalde 9. sıradan kıl payı finallere kaldıysak haklılık payımın olduğunu düşünüyorum.
.

Tugay sadece Rock müziğe değil sanırım Eurovision'da uzaksın biraz.Sıralamalar puan usulu değil karıştıralarak finale kalındı.Yani 9. değiliz yarı finalde sadece kurada 9. sırada çıktık.[/quote:3ifzfgin]

Yok uzaklığımdan değil aslında.Yarı final bölümünü takip etmemiştim bu zamana kadar,bu yıl da etmedim.Arkadaşımla konuşurken söyledi bana.

Neyse yarışma bitti.
Bu şarkı ile ancak bu kadar olurdu.
Rock müzik ile Finlandiya birinci geldiğinden dolayı sanırım ülkemizde de Eurovision için böyle bir müzik seçildi.Zaten çok şey beklemiyordum.
İtici bir grup ve şarkısı..
Ülkelere 12 puan geldiğindeki tepkilere bakın tek tek..
Türkiye'ye 12 puan geldiğindeki görüntüye bakın birde..
Heyecan şart ;)

Seneye yarışmaya güzel bir parça ile katılmalıyız.
Türkçe'mizden vazgeçmeden.Aynen devam diyorum.

Bu yıl MTV Avrupa Müzik Ödülü alan Ceza seneye bizi en iyi şekilde temsil edebilir.
Eurovision'da Rock müzik hiç gündemde değilken Finlandiya abes bir grup ile bu müzik türünü ön plana çıkararak birincilik elde etti.
Ülkemizin Ceza ile Rap müzik doğrultusunda iyi yerlere gelebileceğini düşünüyorum.

Dipnot:Ülkelerin ve komşularının birbirleri ile puan paslaşması yapmasına artık çözüm bulunamaz..Müziğin içinde de olsa siyaset ve milliyetçilik var.
Ülkemize 0 puan veren Ermenistan ve Yunanistan'a biz 10 ve 7 puan verdik.İlginç bir konu tabi..[/quote:3ifzfgin]
Çok güzel bir düşünce bizde arkadaşlarla sık sık bunu konuşuyorduk. Ama TRT Ceza'yı seçer mi? O ayrı bir konu olur. keşke böyle bir davranış içine girsek. Sadece ceza olmasıda şart değil. Mesela Ceza birçok sanatçı ile düet yaptı. Böyle birşey düşünülebilir. Bence gayet güzel olur.
NOT: Bu arada Mor ve Ötesi'ni kutluyorum gayet iyidiler. Fakat bazı tabular yıkılmadıkça bu iş olmaz. Biz Yunanlılara Ermenilere puan verirken bol keseden onlardan bize puan dahi çıkmadı. Mor ve Ötesi gayet sade bir sahne yaptılar. İşin şov kısmını yapmadılar. Ama ben oldukça beğendim...

Emre Doğan' Alıntı:
Anlaşılmaz birşey rock varda rap niye yokki???rock şarkımı yani..
Evet rock şarkı rap şarkı değil. Rap tartışmasına girmelimde şimdi rap gönderilmemez eurovision'a. Ama bakın Manga'nın tam türünü bilmiyorum, hiç de sevmem kendilerini ama eurovisiona gidebilirler. İspanyanında o çiki çikisi tıpkı bir zamanlar Türkiye'nin gönderdiği saçma şarkılara benziyordu.

Dua edelim bu şarkı yarışması Avrupa çapında yapılıyor.
Düşünsenize ABD'nin de katıldığını..
Fifty Cent,Eminem,Sean Paul.. :shock:

Rap şarkısı ile neden girilmesin ki?
Ceza bu yıl MTV Avrupa Müzik Ödülü aldı Türkiye adına..

Müzik türü bakımından bir sınır olduğunu düşünmüyorum.
Rock,pop,slow,halk müzikleri girerken Rap neden olmasın.
Çok iyi olur çok iyi..

Bu yarışma ilk kurulurken amacı bütün ülkeleri en azından burada bir araya getirebilmekti ama görülüyor ki siyaset her yerde. Çok güçlü çalışmalarla katılmak lazım ki kazanmak için.

Aslında birazda halkın istediği kişiler katılmalı. Önr; internet üzerinden bir anket yapılarak bu olay yapılabilir. Farklı konseptler denenmeli. Mesela Ceza-Candan Erçetin düeti gibi farklı çalışmalar denenmeli. Umarım böyle şeyler denenir. Ayrıca bizde şu dostluk kurmak amacı ile verdiğimiz fuzuli, saçma ve gereksiz oylardan vazgeçeriz. Bize ne Ermenilerden Yunanlılardan...

Aslında yarışmanın kendisi fuzuli. Eurovision müzik yarışmasından öte siyasi hesapların yapıldığı, ülkeler arası gerginliklerin yumuşatılmaya çalışıldığı bir ortama dönüştü. Dün yılllar sonra yarışmayı puanlamalardan itibaren midemin kaldırdığı sürece izledim ama değişen bir şey yok.

Uğur´un Candan Erçetin - Ceza düeti fikri hoşuma gitti. Her ne kadar ilk çıktığında yadırgasam da bu ikilinin birlikte söylediği Şehir adlı parça Erçetin´in en beğendiğim şarkılarından biridir. Bu ikili siyasi bir müzik yarışmasına katılmasın ama ortak bir kaset çıkarsa fena olmaz.

Ceza kesinlike eurovisiona katılmalı gerçekten mükemmel bir isim. Ceza-Sezen Aksu-gelsin hayat bildiği gibi ya da Ceza-Candan Erçetin-şehir mükemmel bir düet oluşturuyorlar

Arkadaşlar Hadise varken önümüzde ne Cezası ya :) :) HAadise katılsın :) Ukrayna ve Yunanistan'ın toplamından fazla puan alırız :) Biraz da güzellik avantajımız olsun :)

Onur Abi öncelikle sana yazayım öyle bir kaset veya albüm olması pek mümkün değil gibi.. :)
Çünkü Rap Müzik ile Pop Müzik terimleri birbiri ile sürekli zıt düşmüştür.
Zaten Ceza'nın pop şarkıcıları ile Rap ismiyle Feat bilineni Düet yapması yadırgadığım bir noktaydı.
Özellikle Ceza'nın Yerli Plaka albümünde Sezen Aksu ile düette bulunması beni fazlasıyla üzdü.
Çünkü aynı Ceza Rapstar albümünde yine aynı isimli şarkısında, Rapstar'da pop şarkıcılarının piyasadaki ve halk içindeki yerini sürekli eleştirmiştir.Zaten bilen bilir Anti-Pop gibi birçok T-Shirt'ler bastırılmıştır.
Tabii ki sadece Ceza ile sınırlanan bir konu değil bu.Rap Müziğin içinde biraz olsun bulunmuş kişiler Sagopa Kajmer'in şarkısında pop sanatçılarını hedef alan argo kelimeli sözleri bilirler..
Bence Ceza herhangi bir pop sanatçısı ile böyle bir organizasyonda bulunmamalıdır.Zaten kendisinin de göreceği tepkileri göz önüne alarak böyle birşey yapacağını sanmam.Katılırsa yalnız katılsın.Hiç olmadı, yıllardır aralarında husumet bulunan Sagopa ile millet adına sahneye çıkabilir.Tabii hayal gibi birşey bu..:)

Rap ile Pop müziğin birarada olamayacağı çok açık ve net zaten..

Ceza :
'' Herkes piyasada bir ben eksik bir popstardanda neyim eksik.Sizi bilmem bence fazlam akıldır''
'' İyiki bir popstar olmadın birdenbire kendini bozacaktın.''

Sagopa Kajmer :
'' Ne alaka var sözlerinde ne de ritimlerinde bir temel..''
'' Pop kültürü sardı korkularımı eritti rüyalarımı ''
'' Etraf pop furyası kıymetsiz,alayı basiretsiz..''

Gibi..gibi.. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...