Eurovision 2008

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Serdar Aslan' Alıntı:
Eurovision'a bir rap cimiz katılacaksa oda Sagopa Kajmer'dir ;) (Aman birde Sagocu Cezacı diye tartışmayalım benim kanaatim :) )

Yok Serdar kardeş.. :)

Bende Sago'yu çok severim.Sadece bu tip yarışma için Ceza daha uygundur benim görüşüme göre.

Tugay Aktepe' Alıntı:
Onur Abi öncelikle sana yazayım öyle bir kaset veya albüm olması pek mümkün değil gibi.. :)
Çünkü Rap Müzik ile Pop Müzik terimleri birbiri ile sürekli zıt düşmüştür.
Zaten Ceza'nın pop şarkıcıları ile Rap ismiyle Feat bilineni Düet yapması yadırgadığım bir noktaydı ...
Tugay, Candan Erçetin´in kasetinde Ceza ile birlikte söylediği Şehir´i ilk dinlediğim zamanlarda ben de Candan Erçetin´e kızmıştım, bu adamın ne işi var kasette diye : )

Konu dağılmasın, Eurovision Müzik (!) Yarışması hakkında konuşmaya kaldığımız yerden devam edelim.

Bende rock dinleyicisiyimdir fakat Sagopa-Kolera yada Ceza ie birisinin düet yapıp çıkması güzel olabilir.en Sagopa ile Kolera'nın bazı parçalarını beğeniyorum.Biraz daha dişlerini sıkıp güzel bir beste yapıp çıkabilirler Eurovision'a.Bir derecede alamazlarsada nabalım en azından gönlümüzden geçenin ne yapabileceğini görürüz :)

Can Bulubay' Alıntı:
ceza ha...
bu özelliğini bilmiyorum...
daha neler çıkacak acaba :muhaha

Can yazdıklarından bir anlam çıkaramadım açıkçası..
Ceza'nın nasıl katılabileceğini sorgulamaya çalışırsak eğer yurtdışında bir bardan,cafeden getirilip Eurovision'da Türkiye'yi Rimi Rimi Ley gibi saçma sapan bir şarkı ile temsil eden Gülseren gibi büyük bir sanatçıyı gözardı etmiş olmaz mıyız?

Ömer Horzum' Alıntı:
Valla rap dinlerim, koyu bir 2pac hayranıyım ama Ceza meza eyvah...

Ömer, Rap dinlemene sevindim renktaş.
2pac benimde severek dinlediğim rapper'lardandır.
Ancak Ceza'ya önyargılı davranmanı anlayamadım.
Türkiye Eurovision'a Rap şarkısı ile katılacaksa eğer temsil edecek en ideal kişi Ceza'dır.
Dj Akman mı diyecektik ? :)
Veya İsmail YK ? :kop

Tugay Aktepe' Alıntı:
[quote="Can Bulubay":auvkqrc5]ceza ha...
[/quote:auvkqrc5]

çıkaramazsın...
çünkü sana demedim...

Can Bulubay' Alıntı:
[quote="Tugay Aktepe":1mv9mz0k][quote="Can Bulubay":1mv9mz0k]ceza ha...
[/quote:1mv9mz0k]

çıkaramazsın...
çünkü sana demedim...[/quote:1mv9mz0k]
Anladım ben derdini, hadi Can´ım başka kapıya :)

Can Bulubay' Alıntı:
[quote="Tugay Aktepe":1l5b9e25][quote="Can Bulubay":1l5b9e25]ceza ha...
[/quote:1l5b9e25]

çıkaramazsın...
çünkü sana demedim...[/quote:1l5b9e25]

Yok üzerime alınmamıştım zaten.. :) Sadece cümlelere anlam katamadım.
Katamamakta haklıymışım.Ankaralı Abimiz varmış işin içinde.. :p
Neyse, sayemde özelliği de buldun hani.. :kop

Ben Ermenistana ve Yunanistana neden oy verildi kısmına katılmıyorum.Arkadaşlar bu ülkede Ermeni ve Rum azınlık var ve bu ülkenin vatandaşları.Tabikide onlardan oy gidecek.Artı Yunanistan'ın veya Ermenistan'ın şarkısını beğenen bir türk neden oy göndermesinki?Bu oylama işlerine bakan bir türk şirketiymiş.Ermenistanda zaten türk yok ve ilkokul 1 den itibaren türk kiniyle yetiştirilen bir toplumdan bize oy çıkmaz.Bu bir dereceye kadar normal.Benim burda şaşırdığım Yunanistan, orada türk azınlığın yaşadığını ve Türkiyeden göç eden ve hala türkçe konuşmayı unutmamış Rumların olduğunu biliyoruz.Asıl sorgulamamız gereken nasıl olurda Yunanistandan bize 1 puan bile çıkmaz olmalı.

Birşey daha şarkının illa Türkçe olma zorunluluğu.Yok böyle bir şey.Sertap Erener 1. olurken türkçemi söyledi.O zamandamı herkes niye komşusuna verdi dedik.Şarkı ve kareografi 1.liği sonuna kadar haketti ve aldı.Herkesde Türkiye'yi konuştu.Türkiyenin büyük tanıtımını yaptı Sertap Erener.Hayır türkçe kıvrak bir dil olsa ispanyolca,yunanca gibi sonuna kadar türkçe söylensin diyeceğim ama kabul edelimki türkçeyi bilmeyen biri için o kadarda çekiçi bir tınısı yok türkçenin.Burada kesinlikle türkçeyi aşağılama gibi bir durumum olamaz lütfen yanlış anlaşılmasın.Ki ben türkçeyi düzgün kullanmaya özen göstermeye çalışan birisiyim.Burada kimsede Orhan Pamuk türkçeyle ödül aldı demesin.Nasıl ödül aldığını gördük.Türkiyeyi karalayarak alınan ödülü alınmamış sayarım.Türkiyem ve Türkiyemin gerçekleri herşeyin önündedir.Kimse tarihi bir bilgiye sahip olmadan bir ödül uğruna Türkiyeyi Ermeni Katliamından sorumlu tutamaz.

Çok basmakalıp bir söz ama "müziğin dili evrenseldir" derler. Yeter ki yaptığınız müzikten karşınızdaki etkilenmek istesin, siyasi veya farklı hesaplar peşinde olmasın.

Erener´in başarısını küçümsemiyorum yarışmaya kulağa hoş gelen bir şarkıyla katıldı ama gündemi takip eden herkes biliyor Sertap Erener´e ödülün hangi ortamda verildiğini. İlk kez ana dili haricinde yarışmaya katılan, bir nevi yeni düzene boyun eğen öte yandan Irak´a asker göndermeyi reddeden Türkiye´nin temsilcisi Irak´a müdahaleyi yanlış bulan ülkeler tarafından onore edildi.

Orhan Pamuk´a verilen Nobel başta olmak üzere siyasi çıkar amacıyla verilen ödüllerin hepsi midemi bulandırıyor.

Tugay Bey; :)

Çok katı düşünüyorsunuz bence.Kendinizi ezilmiş hissetmenize anlam veremiyorum.Bizde diğer ülkelerin yaptığı gibi komşularımıza oy verdik.Kendimizi dünyanın dışında tutarak hiçbirşey elde edemeyiz.Yarışmadan çekilmemizde kimsenin umurunda olmayacaktır eminim.Türkiyede çok aşırı tepki veriliyor bence eurovisiona.Saplantı haline geldi valla ;) Kaldı ki ben "Deli' ye pek şans vermiyordum.
Yarışmada benim ilk üçüm ; 1-Ukrayna 2-Rusya 3-Yunanistan ' dı.Bu üçünden hangisi alırsa alsın hakedilmiş bir birincilik olacağına inanıyordum.Öyle de oldu.Rusya'nın şarkısı iyiydi bence.

Ermenistan'ın şarkısı güzeldi fakat bendende onlara oy çıkmaz.Onların bize yaptıklarından sonra şarkıları isterse çok hoşuma gitsin vermem.Ben İsrail'in şarkısınıda çok sevmiştim fakat oy atmadım.Çünkü içimden gelmedi.Onların Filistin'e yaptıklarından sonra ben onlara oy felan atamam kusura bakmayın.Atsam bile içim içimi yer.Şarkı güzel olur atarsın saygı duyarım ama benden onlara oy çıkmaz.Onlarda bize veremsin,istemezler onların oylarıda eksik kalsın.

zaten 2pac dinleyen adam bi daha rap dinlemez çünkü 2pac'in müziklerinden başka rap adına birşey bulamaz...10 adet 2pac'in ayarında şarkı yoktur piyasada...50 cent,jay-z filan hikayedir...bi tek puff diddy ortalamanın üzerindedir

Mor ve Ötesi'nden şov bekleyen yoktu inşallah. :) Ben de katılmalarına üzüldüm.Şarkı gayet iyiydi ama konsept çok farklı ve çok saçma.İş yapmayacağı belliydi yani.
Biz Yunanistan ve Ermenistan'a oy veriyoruz,onlar bize oy vermiyor kısmı yarışmayla alakalı klişe konulardan.Yarışmayı ciddiye almadığımdan fazla girmiyorum,ben olsam o kadar katı bakmam.Ayrıca herşeyin planlı olduğu o kadar bariz.Fazla kafa yormanın anlamı yok.
Bu arada Murat abinin ilk bilişi olmadı sanki. :)

Tugay Aktepe!!!

Türkiye'de yaşayan, Galatasaray'ı tutan, Foruma üye olan bir sürü azınlıklara mensup arkadaşımız var,

kısaca siyasi konulara girip burada hakaret içeren yazılar yazamazsın....

Yada daha net olsun iyi anlaman için!!!

Bir daha bu foruma böyle ırkçı yazılar yazarsan tepkim çok sert olacaktır!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...