FM 2009

Recep Sarımeşe' Alıntı:
Semih abi istiyorsan bir EkşiSözlük'e bak . 200 e yakın yorum var oyun hakkında ;)
Sağol kardeşim de şöyle bi arkadaşım bana galatasarayı detaylı anlatsa çok mutlu olurum bi emre güngörün iyi olduğunu bilyorum o kadar.
 
Cd'yi aldım yükleyemiyorum sürekli ilk cd de bir yerde Durdur Yoksay Yeniden Dene tarzında 3 seçenek çıkıyor, tüm cdleri yükledikten sonra da açılmıyor ne yapmam gerekiyor ?
 
Ben yazim bari...Evet gençler ben bu oyunun hastasıyım ve aldım çokta güzel çalışıyor.Madde madde söyleyeyim size:
--3D denen olay tamamen fiyasko
--Fm 2008 dn 3d hariç bir fark söyleyen varsa bir daha bu oyunu oynamam.
--Transferler cok kolay oluyor...
Yani bana sorsalar fm 2009 a 10 üzerinden kaç verirsin diye...Taş çatlasa 3 derim.
 
Umut Erdem' Alıntı:
Ben yazim bari...Evet gençler ben bu oyunun hastasıyım ve aldım çokta güzel çalışıyor.Madde madde söyleyeyim size:
--3D denen olay tamamen fiyasko
--Fm 2008 dn 3d hariç bir fark söyleyen varsa bir daha bu oyunu oynamam.
--Transferler cok kolay oluyor...
Yani bana sorsalar fm 2009 a 10 üzerinden kaç verirsin diye...Taş çatlasa 3 derim.
zaten manager oyunları genelde diğerinin aynısı oluyor.ama fifa serileri kadar değil managerde de yine küçük değişiklikler yapılıyor ama fifa serileri tıpatıp aynı.
 
Fm 2008'den pek bir farkı yok.3D maç motoru pekde beklenilen düzeyde değil.Ama oyun kötüdür de demiyorum.Sadece büyük degişiklikler yok hayal kırıklığı oldu biraz.
 
Oyunu yükledim ve başladım oynamaya...
Öncelikle GS'yi aldım tabi :) kadro çok geniş ve yetenekli bir kadro.Hemen heralde öle olacak demeyin bazen gerçekle uyuşmuyor ama bu yıl güzel olmuş.Ümit en önemli forvet konumunda gollerin çoğunu o attı.Takımdaki tek eksik gerçekte olduğu gibi sağ kanat.Uğur uçar aralık ayında dönecek sahalara.Takım gerçekte olduğu gibi bol alternatifli yani :)
Diğer kısımlara gelirsek en değerli klüp biziz türkiyede 120 milyon dolar ile ama transfer butcemiz 974bin dolar(yanlış okumadınız).O yüzden transfer yapmak hayal ilk sezon.Unutmadan söylemek lazım oyunda Appiah boşta ve 2 ay sakat gözüküyor.Sakat olduğundan dolayı direk alamazsınız trial için alın daha çabul iyileşir ve 8. yabancınız o olur ;) Onun dışında teknik kadro sağlık ekibi dışında yeterli.Her fmde yaptığım gibi yine Rodrigo Lasmar'ı almaya çalışıyorum.Onu alırsam 3-4 hafta yazan sakatlık 2 haftada bitiyor.
Oyun 08den ok farklı değil arayüzleri filan ama bazı değişiklik hemen göze çarpıyor.Mesela staddaki reklam panoları, basın toplantısı.3d özelliğini başlatma şansım yok bir yorum yapamayacam onun hakkında :)
 
Oyunda çok fazla hata ve eksik var.
-3D fena değil güzel bir hava katmış oyuna.
-Oyundaki hatadan dolayı tatile çıkamıyorsunuz.
-GS'ın kadrosundaki oyuncular ciddi şekilde noksan yeteneklerle sürülmüş oyuna en barizinden Servet'in heading 12 veya 14 verilmiş,Baros'un hız ve hızlanması 14-15 verilmiş.Lincoln geçen sene esas alınarak yapılmış ve fiziksel özellikleri son derece iğrenç yapılmış.
-İşin özü oyuna başlıcaksanda 'data editor' den takım oyuncularını gözden geçirmen en iyisi olur.
-Eğer antrenman sistemini iyi ayarlayamazsan her maç 1-2 oyuncun sakata çıkıyor en az 1 ay yok.Bunuda çekacak yamada düzeltirler diye umuyoruz.
-Bunun dışında transfer sistemi tekrar düzenlenmiş biraz daha gerçekçi olmuş.

Eğer bir sorun olursa beklerim .
 
Doğan ligin 7. haftasındayım ve Servet'in kafa vuruşu 17 bende.Baros'un hızlanmasıda 16 imiş bende şimdi baktım bende :) bide Lincoln ile ilgili dediklerin çok doğru gerçekten fizik olarak çok zayıf.Ayrıca en büyük sorun kalecide yaşanacak bence çünkü Santis'in bonservisi 5.5 milyon dolar :? sezon sonu inşallah şampiyon olup transfer bütçesi kaparsam iyi birini alacam.Son olarak Carrusca hala kadroda özellikleride fena sayılmaz.Fm 07de sol kanadım ona emanetti :)
 
Özelliği Servet'in kesin olarak 14 sonradan yükselmesi tekrar düşebileceği anlamına geliyor.Baros'un genel yetenekleri yeterli gördüğünü zannetmiyorum.
Santis konusunda boşuna kafanı yorma şimdi bile 2-2,5 milyon dolara bonservis teklifini kabul ederler ama Santis sözleşme istemiyor GS'dan orası ayrı.Ayrıca sezon sonu onun Sevilla'daki sözleşmeside bitiyor yani bedava alma şansında var fakat yine sözleşme istemiyor.Yani editor'den ona favori klübünü GS yapmak lazım.Yani onu dert etme devre arasına kadar değeri 1,5 milyon dolara iniyor.
Ayrıca sözlemeyi unuttum Arda,Aydın ve Mehmet Topal çok kötü yapılmış hatta yapılmamış gibi geçen senenin aynısı knmuş oyuna Mehmet'in 1 sene boyunce hem GS'da hem milli takımda oynadığı oyun göz ardı edilmiş.Aydın'ın yeteneği görmezden gelinmiş.
Arda sıradan bir oyuncu gibi.
Tavsiyem oyuna tam olarak başlamadan önce:Mehmet Yıldız,Servet,Lincoln,Baros,Arda,Aydın,Topal,Barış,Gökhan Zan,Bursalı Sercan,Hamit,Gökhan Ünal,Semih ve Gökhan Gönül'ün gözden geçirilmesi size göre olan eksiklerin düzeltilmesi zira oyun ilerde çok sıkıcı olabilir sizin için.

Tavsiye:Nuri Şahin'in sezon sonu sözleşmesi bitiyor onu alın bizede gelmeye can atıyor bedava bir adam olarak süper.Linderoth'u satmanız iyi olabilir.Aquino adında 18 yaşındaki yetenek Murcia'dan alınsın süper potansiyelli 2 yıl sonra devler peşinden koşar.Sağ defansa Chelsea'den kiralık olarak Belletti'yi alın kafanız rahat etsin.
 

Üst