7. gün: takım oyuncularının hareketlerini analiz etmek sizi nasıl daha iyi bir patron yapar?
"Dün sizinle yardımcı antrenörlerinizin tavsiyelerini ve bu tavsiyelerin taktiğinizi analiz etmenize yardımcı olarak oyununuzu geliştirmesine nasıl yardımcı olacağı konusuna giriş yapmıştık.
Ama, eğer oyunun derinliklerine inmek ve maçlarınızı analiz edek tam olarak ne olduğunu anlamak ve nezaman bunu kullanacağınızı bilmek isterseniz?
FM 2010 a eklediğimiz analiz özelliği sayesinde, maç esnasında her bir oyuncuya ait analizler yapılarak oyuncuların performanslarını detaylı bir şekilde inceleme imkanı sunmuştuk.
Menejerlere tek bir ekranda, gollerin nerelerden atıldığı, hangi bölgelerde pasların tamamlanıp tamamlanmadığını, takımın nerelerde daha çok faul kazandığını görme imkanı vermiştik.
Fm 2011 de bunu bir üst seviyeye taşıdık ve gerçek bir menejerin maç esnasında isteği analizlerden fazlasını sizlere sunabileceğiz.
FM 2011 de her oyuncunun nerede ofsayta düştüğünü, taçların ve kornerlerin nerelerde olduğunu, defansif veya hucum faullerinin nerelerde kazanıldığını, topun neredeyken oyunun bittiğini görebileceksiniz. İlaveten rakip oyuncularınkini de.
Artık sadece golleri veya şutları değil, yüzde yüzlük gol pozisyonlarını veya yarım gol pozisyonlarını nerelerde yakalandığını, hangi oyuncunun yakaladığını ve ne olduğunu görebilirsiniz.
Sadece bireysel karşılaştırma değil, ayrıca aynı ekranda sizin ve rakip ouncuların taktik içerisinde perforsmanlarını görüntüleyebilecek ve en etkili ve en etkisiz futbolcunuzu belirleyebileceksiniz.
Bunu yazı ile göz önüne etirmenin zorluğunu anlıyorum ve sizin için birkaç ekran görüntüsü ekledim. Bu göründülerde rakip alanda oyuncuyu geçen ve ofsattı atlatan oyuncuların analizleri mevcut.
http://www.mirrorfootball.co.uk/opin...cle595093.html
Bu alanda yapılan birçok yeniliğe rağmen benim favorim bir ouncununtaktiksel rolune adaptsyonundaki başarısı. Örneğin bir oyuncuzun orta sahanın kanadında oynarken yeteri kadar hucuma destek vermediğini düşünürseniz kanat oyuncusuna çevirerek daha etkili olmasını sağlayabilirsiniz (örnek mehmet topuz ile Dia gibi ikisi de sağda oynuyor ama biri wide mid diğer winger galatasaraylıyım ama olsun örneğe tam oturdu.) Bir de oyuncunun topsuz oyunda nerelerde zamna harcadığını gösteren haritayı çok seveceksiniz."