Takımı, oyuncuları ve hocayı anlamakta çok güçlük çektiğim maçtı dünkü 90 dakika.
Oyuncuların ilk yarıdaki duruşunu ikinci yarı ile kıyaslayamıyorum bile, beynim izin vermiyor böyle bir şeye. Bir takım bu kadar mı kötü, ezik oynar senden daha aşağı bir takıma? Bir sürü şey düşünüyorum ama yok, ya eldeki malzemeden bir şey olmuyor ya da bu işin içinde başka iş var. Herkesin hemfikir olduğu nokta şu ki Neill, Kewell, Baros ve Arda dışında hiç bir futbolcu banko 11'de oynayacak kapasitede değiller. ( En azından bu oyunlarıyla )
Bir diğer beynimin almadığı olay ise Rijkaard!
Geçen seneden beri başımızda, bir takım hiç mi "takım" hüviyetini kazanamaz bu zaman aralığında? Baros oynayabilecek durumda ise neden 11'de başlamaz? Hadi diyelim fizik kondisyonu 90 dakikayı çıkaracak derecede değil, e o zaman koyarsın ilk 60 dk. ondan sonra baktın düşüyor oyundan, alır kenara otutturursun. Gerçekten çok sevdiğim, total futbolun gerçeklerinden biri dediğim Frank Rijkaard'ı anlamayamıyorum. Bir de çıkıp maçtan sonra "iyi oynadık" demiş, ikinci yarı belki güzel oynuyor gibi gözükebilirsin ama eğer adın Galatasaray ise bu yetmez. Galatasaray bir başkadır, sadece 35-40 dk. güzel oynamak yetmez. Çıkarsın oyununu oynarsın, olmuyorsa "canın sağolsun" der geçeriz bizde. Ama yok, ne bu Rijkaard'ı ne bu yönetimi ne de bu takımı anlayabiliyorum.
Bir başka sözde yönetimdekilere!
Taraftar hiç bir zaman eline kağıt kalem alıp onu bunu hesaplamaz, zaten taraftarlıkta bu değildir. Ben alınan oyunculara, skorlara ve oyuna bakarım. Yok 2012 kriteriymiş, yok şuymuş yok buymuş anlamam bu işlerden. Eğer o göreve geliyorsan bütün bunları düşünürsün, şu maçta da görüldü ki takıma acil olarak "önemli" oyuncular lazım. Yok kulüp batarmış falan bunlar taraftarı ilgilendirmez, koskoca Galatasaray'ın kapısına kilit vurulmayacak ya! Bu yüzden başkan bize bunları anlatmasın artık, zira güvenilirliğini yitiriyor her geçen gün!
Bu arada, Kewell ne büyük oyuncusun sen be! Seni izlerken mest oluyorum, bir yabancı bu kadar mı içten, samimi, profosyonel ve aynı zamanda bizden biri olur. Helal olsun sana Harry, iyi ki bu gözler seni bu arma altında izledi. Büyüksün!
Ve Baros!
Tek kralsın, gerisi hikaye! Seviyoruz seni daha doğrusu seviyoruz sizleri!