Gırtlak tarifleri-önerileri-uyarıları.

Varmıdır forumda yemek yapmayı seven yemek yerlerini araştıran :)

Yemek tarifi olarak çıtır tavuk tarifi verebilirm en kolay.

Tavuk eti alınır çok kalın olmamak üzere düz bir şekilde kesilir.Sonra süte yatırılır bir süre.
Daha sonra galata unu ve hazır satılan çıtır panelerle karıştırılır.Bu arada 2 yumurta çırpılır tavuklar önce bu çırpılan yumurtaya daha sonra hazırladığınız un-pane karışımına batırılır ve kızgın yağa atılır.Dikkat edin etrafa ve kendinize fazla yağ sıçratmayın :)

Yemek konusunda bir iki yer önereyim hemen:

İskender : Beşiktaş ali baba
Kız arkadaşla gidilebilecek yemek yeme yeri : Happy Moon's favorimdir.Et yemekleri özellikle.Fajitasıda her zaman ortalamanın üstündedir fiyatına göre.
Dürüm : Kurtuluşta bilmemne çavuş vardı otobüs durağının arkasında.Bu dürümcü beyde bizim dürümde bana hitap etmiyor açıkçası o kurtuluştaki tadı bulamıyorum.

Aklıma geldikçe yazarım.

İstanbul´a geldiğimde Kızılkayalar´ın ıslak hamburgerinden yemeden dönersem kendimi mideme ihanet etmiş gibi hissederim.

Bir de mezesiyle gırtlağa fasılıyla kulağa hitap eden Kallavi (Beyoğlu) vazgeçilmezimdir.

Onur Yavuz' Alıntı:
İstanbul´a geldiğimde Kızılkayalar´ın ıslak hamburgerinden yemeden dönersem kendimi mideme ihanet etmiş gibi hissederim.

Bir de mezesiyle gırtlağa fasılıyla kulağa hitap eden Kallavi (Beyoğlu) vazgeçilmezimdir.
Bir de çantada beyaz peyniriyle Nevizadeyi unutma abi :D :D

Kebap : Özkonyalı
Dürüm : Dürümcü Baba
Kanat : Kanatçı Haydar
Köfte : Sultanahmet
Hamburger : Kızılkayalar
Kaşarlı Dürüm : Bambi
Koko : Bok heryerde boktur...

afiyet olsun...

Çupra=Balıkçı Kenan[Beylikdüzü şubesi]
İskender=Bereket Döner[Taksim]
Balık Ekmek=Haliçde herhangi bir yer

Birde Kocaeli merkezde benim gittiğim Karadeniz Pide Salonu var.Kıymalı pide yemek için ideal bir yer.

Ferhat Bey, bir kere önerdim bin pişman oldum. Bir daha çok iyi bilmediğim yeri önermek mi, tövbeler olsun. : )

Düşünüyorum, Ankara´da nereyi önerebilirim diye... Emek 8. Cadde´deki Ocakbaşı olabilir. Mangaldaki kebapları da,mezeleri de, servisi de muazzam.

Ferhat Bey, bir kere önerdim bin pişman oldum. Bir daha çok iyi bilmediğim mekanları önermek mi, tövbeler olsun. : )

Düşünüyorum, Ankara´da nereyi önerebilirim... Emek 8. Cadde´deki Ocakbaşı olabilir. Mangalda kebabı da, mezeleri de, servisleri de muazzam.

Beşiktaş'ta Katık diye bir mekan var. Yaptığı dürümler bağımlılık yapar. Bağımlı olmak istemiyorsanız gitmeyin. :) Sahile yakın, iç kısımda.

Bahçelievler'e gelip Balıkçı Kenan'dan bir balık ekmek yemediyseniz eğer o gün pişmanlıktan uyuyamazsınız söyleyelim :). Ayrıca Bakırköy sahildeki Gelik'de güzel mekandır :).

Valla yemek tarifi veremeyeceğim hiç beceremem yapmayı ama yemeyi çok severim.

Little Caasers'ın pizzası, HD'nin iskenderi, KFC'nin Extreme Menüsü en çok sevdiklerim :)

Kadıköy'de rıhtım caddesinin hemen arka sokağında bir soğukçu var anlatılmaz yaşanır. Fırat dürümün önünde akşam 8den gece 5e kadar orada. Ondan 1 adet yiyen garanti ederim öğlene kadar acıkmaz, merak eden varsa ayrıntılı tarif edebilirim :)