Hayırlı Tezkereler Savaş Karadağ

Hayırlı tezkereler abiM.

senin yazılarından mahrum kalacaz bi süre ama vatanın senin gibi kültürlü bilgili ve mert kişilerin koruması altında olması bizi bir nebze rahatlatıyor.Aman oralarda kendine iyi bak ''askerlik yan gelip yatma yeri değil'' ona göre :) :)

seni seviyoruK.

Hayırlı tezkereler Savaş Abi...

Senin gibi özel bir insandan mahrum kalmak bizi eksik bırakacak olsa da döneceğin günü düşünerek bunu atlatmaya çalışırız. Şafağı birlikte sayarız, bakarsın daha hızlı geçer...

" hoşça kalın, dostlarım benim
hoşça kalın!
sizi canımda canımın içinde;
kavgamı kafamda götürüyorum.
hoşça kalın, dostlarım benim
hoşça kalın..
resimlerdeki kuşlar gibi
dizilip üstüne kumsalın,
mendil sallamayın bana.
istemez..
ben dostların gözünde kendimi
boylu boyunca görüyorum... "

Nazım Hikmet

. . .

" ve babam!
çocuk ellerimle silemedigim burnumu
cebinden çikarttigi mendille silen
hem de dag kadar boyunu hiçe sayip
önümde diz çöken, kocaman babam!
merak etme, en gurur duydugun yerde oglun?

annem!
o eski Türk filmlerinin aglatmaktan bikmadigi
gözlerin sahibi annem, canim annem!
bak, artik toplu olacak daginik oglunun odasi
üzülme sen de?
herkes gittigim kadar dönecegimi de bilecek
tezkere diye bir sevgilim var
bir buçuk yil sonra, söz verdi, gelecek.."

Ceyhun Yılmaz

. . .

Türkiye 'nin en şanslı vilayeti Kütahya şimdilerde, Kısa Dönem için dahi olsa tanıyabileceği en güzel adamlardan biri şereflendirecek topraklarını zira..

" hiç bilmezdim yalnızlığı, sen onu aramıza sokana dek..." der bir ozan, ancak biliriz ki ilk merhaba kadar aklılda kalıcıdır aslında tüm vedalaşma an 'ları.. Gözlere kondurulan her son buse gibi, yanına saklar suskun anı 'ları..

Vuslat 'a dair umutla beklemek, her büyük yüreğin harcı ise;

Şimdilik,

Kısacık,

Muhabbetle,

Hoşçakal İki Gözüm !..

Kerem Porazan

Acemi birliğinde yıpranacağı bir vilayet. Malum Kütahya kışları soğuk olur ve soğuğa denk gelecek.. Kısa dönem ise su gibi geçer..

kütahya ve kısa dönem olunca akla hemen havacılık gelir..
eğer havacı isen savaş, Allah'ın sevdiği kulusun..
benim yaptığım ilde havacıların da birliği vardı..
adamlar palaska takmadan, orhan gencebay gibi favori bırakarak askerlik yapıyorlardı..
istisnalar hariç, havacı olmak bir kolaylıktır..
hayırlı tezkereler.. şafak 150 küsür.. başka yok . )

Savaş Abi, kutsal bir görevi yerine getirmek için gittiğin Anadolu'nun şirin şehirlerinden olan Kütahya'yı beğeneceğini tahmin ediyorum.

Oralara kadar gidince Dumlupınarlar, Kocatepeler, Polatlılar da ziyaret edilse hoş olur; haddime olmayarak nacizane bir tavsiye.

Askerlik de çok zorlanmaman ümidiyle..

Kütahya demek,vazo önünde resim çektirmek farz oldu o zaman :) ,vazonun bu kadar methini duyunca insan şehrin her yerinden görünen kocaman bir vazo bekliyor.Görünce hayal kırıklığı falan olmasın.Kütahya benim ikinci memleketim sayılır,küçük bir şehir,mecburiyet ay pardon Cumhuriyet caddesinde,yeni adı ile Sevgi yolunda bir ileri bir geri gezilir.Birde Kütahya hakikaten çok soğuk bir şehir,soran olursa Ege bölgesinde,he birde havası çok temizdir(!),kışın birkaç saat dışarıda kalmakla insanın üstü is kokar,dışarıya temiz çamaşır asarsın kirli bir şekilde geri alırsın,ama ne olursa olsun sıcak,şirin bir şehir,en önemlisi gelenekleri sürdürmeye çalışan bir şehir.

Neyse hayırlı tezkereler,tüm askerlerimize.

Cuma Akşamı sitede problem olduğu için Savaş kendi yazamadı benden iletmemi rica etti.

Tabi onun kelimelerini veya söyleyeceklerini söyleyemem ama herkese minnettar olduğunu, herkese tek tek teşekkür ettiğini ve sizlerden helallik istediğini söyledi.