İngiltere Premier League (Futbol)

Tugay, Newcastle evinde 1-0 mağlup durumda.Beraberlik ve galibiyete çıkıyorlar mı?

O zaman garantilemişler.

Westbromwich'de kalan 4 maçda 2 puan alırsa garantiliyor.

Newcastle Premier Lig'de!
Ve Newcastle United bir sezon aradan sonra Premier Lig'e yeniden geri döndü! Geçtiğimiz sezon Championship'e düşen, Premier Lig'in gedikli takımlarından Newcsatle United, Championship'te 42. hafta mücadelesinde sahasında, Sheffield United'ı 2-1 mağlup etti ve 5 maçı kala Premier Lig'e çıkmayı garantiledi.

St. James Park'ta Newcastle'a, Sheffield United karşısında galibiyeti getiren goller 45. dakikada penaltı atışından Peter Lovenkrands ve 72. dakikada Kevin Nolan'dan gelirken, konuk ekibin tek golü 22. dakikada Cresswell'dan geldi.

Championship'te ilk 2 takım doğrudan Premier Lig'e çıkmaya hak kazanıyor. Newcastle United, ligin bitmesine 5 maçı kala bu galibiyetle puanını 89'a yükseltti ve ilk sıradaki yerini korudu. İkinci sıradaki West Bromwich'in ise 83 puanı bulunuyor. Ligde 3. sırada bulunan Nottingham Forrest 42. maçında bugün sahasında, Cardiff ile 0-0 berabere kalınca, Newcastle'ı matematiksel olarak yakalama şansı da kalmadı.

sıra takımım west bromwichde. ;)

Resmen 'Şeytan' oldu!
İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United, 21 yaşındaki forvet Javier Hernandez'i resmen renklerine bağladığını açıkladı.
Meksika Ligi takımlarından Chivas'ta forma giyen golcü oyuncu sağlık testinden geçtikten sonra resmi sözleşmeyi imzaladı. Javier Hernandez, Old Trafford'da oynayacak ilk Meksikalı olacak.

Bu transferden sonra Javier Hernandez'in gerekli şartların oluşması ve çalışma izninin alınmasının ardından 1 Temmuz 2010 tarihinde Kırmızı Şeytanlar'ın oyuncusu olacağı da kulübün resmi sitesinde belirtildi.

Anlaşma gereği ise Chivas'ın yeni stadyumunun açılış karşılaşmasında Manchester United, Meksika ekibi ile hazırlık maçı yapacak.

Bu sezon 28 maçta 21 gol atarak dikkatleri üzerine çeken genç futbolcu, Sir Alex Ferguson'un da gözünden kaçmadı.

08.04.2010
Kaynak : Sporx.com dış haberler

takımım west brom premier ligde.newcastledan sonra bizde premier ligdeyiz.deplasmanda doncasteri 3-2 yendik ve premier lige çıktık.

Liverpool'a ilaç olacak!
Hollanda'nın son yıllarda yetiştirdiği en büyük yetenekler arasında gösterilen ve muhteşem tekniği, milimetrik gol pasları ile izleyenleri kendisine hayran bırakan Georginho Wijnaldum, Ada ekiplerinden Liverpool'un kendisi ile ilgilenmesinin bir rüya olduğunu belirtti.
Daily Mirror gazetesinin haberine göre Wijnaldum'u sezon başından bu yana takip eden Ada takımlarından Liverpool, Hollandalı futbolcunun kulübü Feyenoord ile anlaşmaya çok yakın. Bonservisi için 5 milyon pounda anlaşmaya varan iki kulüp arasındaki aracı görevini ise 2007 yılında Feyenoord'dan Liverpool'a transfer olan Dirk Kuyt üstleniyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Wijnaldum: "Liverpool ile görüşmelere başladığımız andan beri rüyada gibiyim. Büyük bir ligde oynamak istiyordum ve bunun için İngiltere Premier Ligi çok iyi bir seçim olacak. Dirk Kuyt'ın Liverpool için önemini biliyorum ve bende en az onun kadar Liverpool'a hizmet edebilirsem bu benim için büyük bir onur olur." ifadelerini kullandı.

10.04.2010

Sir Alex Ferguson için "Batsın bu dünya": 0-0
İngiltere Premier League'de 34. hafta karşılaşmasında Ewood Park'ta Blackburn Rovers, Manchester United'ı ağırladı.
Karşılaşma 0-0 beraberlikle sonuçlandı. M.United bu sonuçla ligde 73 puana ulaşırken, Rovers puanını 43 yaptı.

Hafta içi 2-1'lik yenilginin rövanşında Bayern Münih'i Old Trafford'da 3-2 mağlup etmesine karşın Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Manchester United Premier Lig'deki avantajını geçtiğimiz hafta Chelsea'ye karşı evinde aldığı mağlubiyetle yitirmişti.

Blackburn Rovers maçı M.United'ın üst üste 3. darbe yediği karşılaşma oldu ve bu sezon süper bir form grafiği sergileyen Wayne Rooney'in yokluğu Kırmızı Şeytanları adeta yerle bir etti.

Salı gecesi Chelsea Bolton Wanderers'ı evinde mağlup ederse ligde son 4 hafta öncesi Manchester United ile olan puan farkını 4'e yükseltmiş olacak.

74 puanlı lider Chelsea'nin kalan maçları:
Bolton (E)
Tottenham (D)
Stoke City (E)
Liverpool (D)
Wigan (E)

73 puanlı Manchester United'ın kalan maçları:
Manchester City (D)
Tottenham (E)
Sunderland (D)
Stoke City (E)

Liverpool Avrupa'dan uzaklaşıyor!
Premier Lig'de 34. hafta maçında UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam eden Liverpool ile Fulham karşı karşıya geldi.
Anfield Road'da oynanan karşılaşmada ev sahibi Liverpool maç boyu baskılı oynamasına rağmen gol bulamadı ve 90 dakika sonunda iki takım 0-0'lık skorla bir puana razı oldular.

Manchester City tam gaz!

Wigan'ı 3-0... Burnley'yi 6-1... Ve bu kez de Birmingham City'yi 5-1... Manchester City Premier Lig'de fırtına gibi esmeye devam ediliyor !..

Premier Lig'de Şampiyonlar Ligi vizesi için mücadele eden Manchester City'nin son haftalardaki müthiş formu sürüyor !.. Manchester City bu kez de sahasında Birmingham City'yi bozguna uğrattı !.. 38. dakikada Carlos Tevez'in penaltısıyla öne geçen Manchester City, 40'da Onuoha ile farkı 2'ye yükseltti. 42. dakikada Jerome ile skoru 2-1 yapıp sevinen Birmingham'a yanıt hemen geldi ve 43. dakikada Adebayor ilk yarının skorunu ilan etti: 3-1

Manchester City, 74. dakikada Onuoha ve 88. dakikada Adebayor ile 2 gol daha buldu ve Birmingham'ı 5-1 mağlup etti

Old Trafford'u reddetti!
İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester United'ın, Real Madrid'de aradığını bulamayan Fransız forvet Karim Benzema'yı transfer listesine aldığı iddia edildi.
Daily Mail'de yer alan haberde, Sir Alex Ferguson, 22 yaşındaki forveti geçtiğimiz sene kadrolarına katmaya çalıştıklarını ama Real Madrid'e geçiş yaptığını belirtti.

İspanya'da hayal kırıklığı yaşayan 35 milyon Euro'luk yıldız futbolcuyla, Kırmızı Şeytanlar'ın ve Juventus'un ilgilendiği söyleniyor.

Karim Benzema ise; "Real Madrid'den başka bir takıma geçmek için hiçbir kulüple anlaşmadım. İspanya'da başarılı olmak istiyorum. İnsanlar kafalarından hikaye uyduruyor. Dünyanın en büyük kulübünde kalma amacındayım" dedi.

Manchester United şu ana kadar, Chivas Guadalajara'nın forveti Javier Hernandez ve Fulham'ın savunma oyuncusu Chris Smalling ile anlaştığını duyurdu.

12.04.2010