İspanya La Liga (Futbol)

Barcelona, Real Zaragoza deplasmanında 4-2 galip gelerek haftayı kayıpsız kapattı.

Zaragoza'nın La Romereda stadında yaklaşık 30 bin kişinin izlediği maçta, Barça'nın Arjantinli golcüsü Lionel Messi geçen haftaki Valencia maçındaki gibi 3 gol atarak ''hat-trick'' yaptı.

Barcelona maçın 5. dakikasında Messi'nin kafa golüyle 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla kapandı. Messi 66 ve 78. dakikalarda 2 gol daha atarak skoru 3-0'e getirdi. Uzun toplarla gol arayan Real Zaragoza 2. yarıda oyuna giren Colunga'nın 85 ve 89. dakikalarda attığı gollerle skoru 3-2'ye getirdi ve puan için umutlandı.

90+1. dakikada Messi'nin ceza sahasında 4 çalım atmasının ardından Contini tarafından düşürülmesiyle kazandığı penaltıyı İbrahimoviç gole çevirdi ve Barcelona maçı 4-2 kazandı.

Barcelona Başkanı Joan Laporta, maçın ardından Messi için, ''O, futbol tarihindeki en iyi oyuncu'' dedi. Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola da, ''Messi'yi tanımlamak için sıfatların yetersiz kaldığını'' söyledi.

Messi, attığı gollerde takımın büyük katkısı olduğunu belirterek, ''2. gol attığım en iyi gol müydü bilemiyorum, çok hızlı oldu. Gollerde takımın katkısı çok büyük. Ben attığım için şanslıyım'' dedi.

GOL KRALLIĞI
25 gol : Lionel Messi
20 gol : Gonzalo Higuain
17 gol : David Villa
15 gol : Cristiano Ronaldo
13 gol : Diego Forlan ve Zlatan İbrahimoviç

Messi'ye futbolcu demek, ya kendisine hakaret ya da diğer futbolcular için; Messi ile meslaktaş olduklarından ötürü bir övünç kaynağı olmalı. Başka bir şey demek yersiz.

Bir gün yine nou camp en güzel günlerinden birini yaşarken,messi sağlı sollu çalımlarla yine ilerlerken,tribünler hayretler içinde onu izlemeye gelmişken her taraf ışıl ışıl olacak gökten bir ışık inecek ve messi ait olduğu gezegene geri dönecek..

Bu adam insan değil o insansa ben neyim :)

Uğur YILMAZ' Alıntı:
[quote="Şamil Turançiftçi":x7roq7au]Madrid'e bi gelin hele herşeye inanacaksınız canlarım benim :) .

Madrid falan bir yana;

Abi Ronaldo mu, Messi mi?[/quote:x7roq7au]

Abicim Ronaldo'dan nefret eden bir insanım ben ama kesinlikle şu an Dünyanın en iyi, en komplike, en özellikli futbolcusu olduğunu düşünüyorum.
Defansa koy sıfır hata ile oynar inan, orta sahada bir libero gibi baskı yapıp top kazanabiliyor, forvet, serbest atışları, sağ ayağı, sol ayağı. Mesela adam öyle kafa vuruşları var ki kafayla öyle goller atıyorki sanırsın pivot Santrafor. Ya abartıyomuyum bilmiyorum ama kaleye koysan en az Hayrettin kadar kalecilik yapar gibi geliyor bana.

Yani diyeceğim bence Messi de olan her şey Ronaldo da var ama ekstralarıda var Ronaldo'nun.

Bana göre Ronaldo'nun Messi'den tek bir artı yönü vardır. O da müthiş şutları ve fiziksel yapısı. Bunun dışında her alanda her yerde Messi, Ronaldo'nun birkaç adım önündedir. Şunu da söylemek gerekir ki bu şut meselesindeki fark da gitgide kapanıyor. Messi özellikle son bir senede kendini müthiş geliştirdi, bu konuda.

Bana göre Messi ''Dünya Futbol Tarihi''nin Maradona'nın ardından en önemli ismidir. Bundan sonra yapacakları ile Maradona'yı da geçebilir. Barcelona'da oynuyor olması onun yaptıklarının değerini azaltıyor veya kolaylaştırıyor tarzı bir izlenim var. Bunun çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Tabiki Xavi ile Iniesta ile oynamak önemli bir artıdır. Ama sonuçta Messi her golü altı pastan veya servisle gelen bir topla atmıyor. Attığı gollerin çok önemli bir kısmı kişisel yetenekleri Valencia, Zaragoza, Stutgart maçları bunun en yakın örnekleri.

Son olarak komple futbolcu olmak ile en iyi veya en yetenekli oyuncu olmak arasında fark vardır diye düşünüyorum. Zira her ne kadar Maradona dönemine yetişemesem de Maradona bir 10 numara, ofansif bir oyuncuydu. Ve stoper, bek, libero oynayacak bir yapısı yoktu. Zaten onu dünyanın en iyisi yapan da bu tip şeyler değil, ileri bölgede yaptıklarıydı. Senin söylediğin açıda baktığımızda Ronaldo, Maradona'dan daha iyiydi anlamı çıkar ki bu da çok tartışılır.

1 sene öncesine kadar Messi ile Ronaldo, Kaka gibi oyuncuların arasında bu kadar uçurum yoktu. Ama Messi'nin son bir senede efektiflik açısından kat ettiği yol bu farkı çok arttırdı. Ve şuan benim için Messi ve diğerleri vardır.