Bana göre Ronaldo'nun Messi'den tek bir artı yönü vardır. O da müthiş şutları ve fiziksel yapısı. Bunun dışında her alanda her yerde Messi, Ronaldo'nun birkaç adım önündedir. Şunu da söylemek gerekir ki bu şut meselesindeki fark da gitgide kapanıyor. Messi özellikle son bir senede kendini müthiş geliştirdi, bu konuda.
Bana göre Messi ''Dünya Futbol Tarihi''nin Maradona'nın ardından en önemli ismidir. Bundan sonra yapacakları ile Maradona'yı da geçebilir. Barcelona'da oynuyor olması onun yaptıklarının değerini azaltıyor veya kolaylaştırıyor tarzı bir izlenim var. Bunun çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Tabiki Xavi ile Iniesta ile oynamak önemli bir artıdır. Ama sonuçta Messi her golü altı pastan veya servisle gelen bir topla atmıyor. Attığı gollerin çok önemli bir kısmı kişisel yetenekleri Valencia, Zaragoza, Stutgart maçları bunun en yakın örnekleri.
Son olarak komple futbolcu olmak ile en iyi veya en yetenekli oyuncu olmak arasında fark vardır diye düşünüyorum. Zira her ne kadar Maradona dönemine yetişemesem de Maradona bir 10 numara, ofansif bir oyuncuydu. Ve stoper, bek, libero oynayacak bir yapısı yoktu. Zaten onu dünyanın en iyisi yapan da bu tip şeyler değil, ileri bölgede yaptıklarıydı. Senin söylediğin açıda baktığımızda Ronaldo, Maradona'dan daha iyiydi anlamı çıkar ki bu da çok tartışılır.
1 sene öncesine kadar Messi ile Ronaldo, Kaka gibi oyuncuların arasında bu kadar uçurum yoktu. Ama Messi'nin son bir senede efektiflik açısından kat ettiği yol bu farkı çok arttırdı. Ve şuan benim için Messi ve diğerleri vardır.